Stom checkbox probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn ze op zoek naar een Technische front end developer. Momenteel hun front end back end team gescheiden aan het werk. Hier willen ze verandering in krijgen. Omdat ook veel interne applicaties ontwikkeld worden zoeken ze iemand die hen kan helpen om de interne applicaties te voorzien van de juiste Vue.js componenten. Zodoende willen ze de interactie tussen front end en back end versoepelen en de volgende stap binnen het platform gaan zetten. Deze componenten die jij ontwikkeld zullen in elk project gebruikt worden. Het back end team bestaat momenteel uit 8 ontwikkelaars

Bekijk vacature »

Lead developer (PHP, Symfony, DDD)

Functie Als Lead developer zorg je ervoor dat het team (bestaande uit zowel junior als ervaren developers) in staat is om de kwaliteit van de software (en code) verder te verhogen. In samenwerking met het team, de product owner en de andere lead developers zet je technische lijnen uit en bepaal je de prioriteiten per sprint. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en bijvoorbeeld een nieuwe applicatiestructuur in Symfony op te zetten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en

Bekijk vacature »

Lead React Developer

Dit ga je doen Als Lead React Developer zul jij je voornamelijk gaan bezighouden met: Het werken aan tal van uiteenlopende projecten waar gloednieuwe (web)applicaties van scratch af aan ontwikkeld worden met o.a. React (Native) en Drupal; Het aansturen van een team bestaande uit 5-6 talentvolle en gedreven ontwikkelaars; Het adviseren en meedenken over nieuwe (technische) oplossingen en te gebruiken tools/frameworks; Het meedenken over de architectuur en de juiste implementatiebeslissingen maken; De doorontwikkeling van huidige applicaties. Hier ga je werken Als je inderdaad een ervaren Lead React Developer bent die zichzelf graag nog verder wil ontwikkelen dan is het goed

Bekijk vacature »

Software Developer PHP

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Voor een opdrachtgever in de regio van Geldrop ben ik op zoek naar een Software Developer PHP. Jij krijgt een rol met veel verantwoordelijkheid in een groeiende organisatie. In deze functie werkt je voornamelijk remote en op een vast moment kom je met het team samen, om samen te werken en nieuwe doelen te bepalen. Wat ga je doen? Je wordt verantwoordelijk voor de interne applicatie; Je zorgt voor de doorontwikkeling van de applicatie: zowel back-end, front-end; De basis van het werk betreft front-end technieken; Periodiek bepaal je samen met

Bekijk vacature »

Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12946 Introductie We are looking for a Java Developer! Our client is one of the most innovation companies located within the Netherlands. We provide high quality software in a high-tech and challenging market. Functieomschrijving The department is specialized in creating and developing high quality software for manufacturing automation in a high tech environment. We strive to provide our clients with high quality software and deliver state of the art solutions in a variety of ways. Creating software infrastructure using Java SE / EE Create applications to fine tune manufacturing processes

Bekijk vacature »

Python developer Consultancy

Functie Als Python developer bij deze organisatie werk je voor verschillende klanten. Doordat de oprichter een groot netwerk heeft kun je zelf voorkeuren uitspreken in het type projecten dat je wilt gaan doen. Zo zijn er bijvoorbeeld langdurige of juist korte projecten, maar is ook het type klant, of project bespreekbaar. Werk jij bijvoorbeeld graag aan een nieuw, state-of-the-art web portaal of ben je liever betrokken bij een migratietraject van een bestaande applicatie? Wij gaan voor jou aan de slag! Eisen • Je bent een gedreven developer met sterke voorkeur voor Python • Je bent meer dan een codeklopper •

Bekijk vacature »

Senior java ontwikkelaar integratie

Functieomschrijving Voor de gemeente Rotterdam zijn wij op zoek naar een senior java ontwikkelaar integratie. Taken Binnen een zelfsturend Scrumteam voer je geheel zelfstanding je opdrachten uit en levert het eindresultaat op aan het Integratieteam. Jij voelt je net als alle teamleden verantwoordelijk voor alle aspecten, vanaf de vraag tot en met de oplevering in productie. Je bent kritisch, je helpt de klant om zijn wensen helder te krijgen, je schrijft zelfstandig clean code die van hoge kwaliteit is, met bijbehorende unit- en integratietesten, je ondersteunt zo nodig bij deployments naar productie. Het Integratieteam bouwt componenten (Endpoints) op de ESB.

Bekijk vacature »

Backend Developer Scrummaster .NET

Samengevat: Deze werkgever is een ambitieus internetbedrijf met een passie voor digitale communicatie. Ben jij geschikt als Backend Developer? Heb je ervaring met .NET platform? Vaste baan: Backend Developer / SCRUM Master Scrum HBO WO €3.800 - €6.000 Deze werkgever is een innovatief bedrijf met enthousiaste mensen die jarenlang ervaring hebben met het ontwikkelen internet- en intranetoplossingen. Wij houden van korte lijnen en open en eerlijke communicatie. Wij zetten graag onze jarenlange ervaring in om perfect werkende oplossingen te ontwikkelen. Wij ondersteunen dienstverlenende organisaties bij het ontwikkelen en realiseren van een effectief, adaptief communicatieplatform. Je ontwikkelt met ons de meest

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Full-stack Developer

As a Full-stack developer at KUBUS, you will develop the (web)applications and services of BIMcollab. You will work on both the front- and back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual developer you can have an impact and really make a difference. Our development team consists of over 40 developers, testers, scrum masters and product owners, divided over

Bekijk vacature »

SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 13382 Introductie We is looking for a HANA Developer to work for our client. The candidate has to have an experience in building Data Intensive Applications (DIA’s). The role of a HANA Developer at ASML involves working on building Data Intensive Applications in an industrial/enterprise environment. The primary responsibility is to handle data from various sources and determine the best way to structure it for use by data analysts, who will run queries and algorithms against it for predictive and prescriptive analytics through machine learning. Wat verwachten we van jou?

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Dordrecht zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

(Junior) PHP Ontwikkelaar bij een retail bedrijf i

Bedrijfsomschrijving Ben jij een ervaren PHP ontwikkelaar met een passie voor retail en ICT? Wil jij werken in een team dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van uitdagende applicaties voor een groot retailbedrijf in Delft? Dan zijn zij op zoek naar jou! Functieomschrijving Als PHP Ontwikkelaar werk je in een team aan de ontwikkeling van applicaties die door de gehele organisatie worden gebruikt. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, testen en implementeren van deze applicaties. Je werkt hierbij nauw samen met andere ontwikkelaars, projectmanagers en stakeholders binnen de organisatie. Je taken bestaan onder andere uit: Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en

Bekijk vacature »

Laravel Developer

Functie omschrijving Voor een gave organisatie in de buurt van Den Bosch zoek ik een PHP developer. Het is van belang dat je kennis/ervaring hebt met het framework Laravel. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Andere taken zijn onder andere: documentatie schrijven over applicaties/uitleg geven over software en applicaties/ klantcontact over bestaande applicaties/applicaties optimaliseren. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van Den Bosch en is een klein bedrijf. Er werken circa

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »
Donald Boers

Donald Boers

11/12/2015 09:05:30
Quote Anchor link
Op een website voor scooter onderdelen heb ik op de update pagina voor een onderdeel 5 chekboxen staan met modellen waar dit onderdeel voor geschikt is (komt uit tafel modellen):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php foreach ( $selected_modellen as $model ): ?>
<input name="model_id[]" type="checkbox" value="<?php echo $model['model_id']; ?>">         
<?php endforeach; ?>

Bij het invoeren van de diversen onderdelen heb ik de modellen waarop een onderdeel past, ook gebruikmakend van checkboxen, ingevoerd in een many-to-many tafel (onderdeel_modellen):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
foreach ($model_id as $model)
{
    $this->onderdelen->onderdeel_modellen_toevoegen($onderdeel_id, $model);
}

Deze gegevens haal ik vervolgens ten behoeve van de update pagina uit de database:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
public function get_onderdeel_modellen($onderdeel_id)
{
    $sql = "SELECT *
              FROM onderdeel_modellen
             WHERE onderdeel_id = ?";

    $stmt = $this->pdo->prepare($sql);
    $stmt->execute(array($onderdeel_id));
        
    return $stmt->fetchAll();
}

Waar ik nu mee worstel is hoe ik het juiste aantal checkboxen in de bovenstaande loop gechecked krig op basis van de bovenstaande query. Ik heb een aantal dingen geprobeerd zoals:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input name="model_id[]" type="checkbox" value="<?php echo $model['model_id']; ?>" <?php if ($onderdeel_modellen['model_id'] == $model['model_id']) ?> checked <?php endif; ?>>

Maar ik krijg het niet werkend
Gewijzigd op 11/12/2015 09:07:52 door Donald Boers
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 16:47:15
 
Jan de Laet

Jan de Laet

11/12/2015 09:36:06
Quote Anchor link
Je value is nu $model['model_id'], zou dat niet de 'id' van tabel onderdeel_modellen moeten zijn?
 
Donald Boers

Donald Boers

11/12/2015 10:19:28
Quote Anchor link
Jan de Laet op 11/12/2015 09:36:06:
Je value is nu $model['model_id'], zou dat niet de 'id' van tabel onderdeel_modellen moeten zijn?

Nee alleen de model_id's die in onderdeel_modellen staan en bij het betreffende product horen dienen gecheked te zijn.
Dit is de data in de tafel modellen die ik gebruik voor het genereren van de model checkboxen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
INSERT INTO `modellen` (`model_id`, `model`) VALUES
(1, 'A35'),
(2, 'Flexer'),
(3, 'PackR'),
(4, 'Revival'),
(5, 'Standaard'),
(6, 'Youngster');

en dit is een voorbeeld van data in tafel onderdeel_modellen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
INSERT INTO `onderdeel_modellen` (`id`, `onderdeel_id` `model_id`) VALUES
(7, 1, 213),
(8, 2, 213),
(9, 3, 213);

dus bij product 213 dienen alleen de eerste drie van de totaal zes checkboxen gechecked te zijn.

Maakt dit het wat duidelijker

Toevoeging op 11/12/2015 11:45:07:

Ik heb het geprobeerd met een ingesloten foreach loop:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php foreach ($modellen as $model): ?> // foreach loop voor het genereren van de checkboxen
    <?php
        $checked
= array();
        foreach ($selected_modellen as $selected):
            $checked[] = $selected['model_id'];?>
                    
    <?php endforeach; ?>
    <input name="model_id[]" type="checkbox" value="<?php echo $model['model_id']; ?>" <?php if ($checked == $model['model_id']): ?>checked<?php endif; ?>>
<?php endforeach; ?>

Maar helaas zonder resultaat. Wat zie ik over het hoofd?
Gewijzigd op 11/12/2015 10:24:09 door Donald Boers
 
Max Vaessen

Max Vaessen

11/12/2015 12:57:34
Quote Anchor link
Hi Ronald,

Zou je voor mij eens een opzet van de arrays '$modellen' en '$selected_modellen' kunnen laten zien?
Dan kan ik er even naar kijken.

PS: conventie tip: in het scriptje waar je de input genereert met daarbij of deze selected is of niet, gebruik je veel < ?php. Persoonlijk zou ik alles in 1 < ?php zetten en de input dus printen / echo'en. Dit is on-the-long-run een stuk efficienter omdat de PHP parser niet voor elke regel moet kijken of hij PHP of HTML voorgeschoteld krijgt en opnieuw moet parsen.

Max
Gewijzigd op 11/12/2015 12:59:14 door Max Vaessen
 
Donald Boers

Donald Boers

11/12/2015 13:27:05
Quote Anchor link
Hi Max. Hartelijk dank voor je reactie en tips

//Model modellen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
SELECT model_id
     , model
  FROM modellen


//Model onderdeel_modellen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
SELECT model_id
  FROM onderdeel_modellen
 WHERE onderdeel_id = ?


In de Controller

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$onderdeel_id      = filter_input(INPUT_POST, 'onderdeel_id', FILTER_SANITIZE_NUMBER_INT);
$selected_modellen = $this->artikelen->get_selected_modellen($onderdeel_id);
$modellen          = $this->artikelen->get_modellen_dropdown();


Waarbij $selected_modellen en $modellen uiteraard naar de view gaan. Is dit voldoende info?
Gewijzigd op 11/12/2015 13:29:48 door Donald Boers
 
Jan de Laet

Jan de Laet

11/12/2015 13:41:33
Quote Anchor link
In je reactie van 10:19 lijken mij in de onderdeel_modellen de velden onderdeel_id en model_id omgewisseld.
Bij 213 is onderdeel en 1 is model_id
Gewijzigd op 11/12/2015 13:41:48 door Jan de Laet
 
Max Vaessen

Max Vaessen

11/12/2015 13:42:24
Quote Anchor link
Hoi Donald,

Zou je voor mij eens een print_r(); willen doen van de arrays die je in je controller hebt staan? Dan kan ik de situatie iets gemakkelijker nabootsen, dan op wat uitleg afgaan (foutgevoelig, ook van mijn kant) :)
 
Donald Boers

Donald Boers

11/12/2015 14:39:30
Quote Anchor link
Max Vaessen op 11/12/2015 13:42:24:
Hoi Donald,

Zou je voor mij eens een print_r(); willen doen van de arrays die je in je controller hebt staan? Dan kan ik de situatie iets gemakkelijker nabootsen, dan op wat uitleg afgaan (foutgevoelig, ook van mijn kant) :)

Hoi Max. Ik ben er uit. In de Controller heb ik met de resultaten van de selected_modellen een nieuwe array samengesteld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
$id = array();
foreach ($selected_modellen as $selected)
{
    $id[] =  $selected['model_id'];    
}


en vervolgens de $id array naar de view gestuurd inplaats van $selected_modellen en dan in de view:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php foreach ($modellen as $model): ?>              
    <input name="model_id[]" type="checkbox" value="<?php echo $model['model_id']; ?>" <?php if (in_array($model['model_id'], $id)): ?>checked<?php endif; ?>><?php echo $model['model']; ?>
<?php endforeach; ?>


Hartelijk dank voor je tijd en input. Heeft me reuze geholpen
Gewijzigd op 11/12/2015 14:40:40 door Donald Boers
 
Max Vaessen

Max Vaessen

11/12/2015 14:47:24
Quote Anchor link
Hoi Donald,

Zo veel had ik nog niet gedaan :), maar fijn dat je geholpen bent!

Succes!
Gewijzigd op 11/12/2015 14:47:39 door Max Vaessen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.