string splitten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fullstack Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in regio Etten-Leur zijn wij op zoek naar een Fullstack Developer met PHP/Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het bouwen van maatwerk software voor klanten die actief zijn in een specifieke markt. Als fullstack developer ben je samen met een enthousiast team van 7 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en innovatie van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Verder ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Ervaring met Laravel is een must. Om de klant zo goed mogelijk te

Bekijk vacature »

Backend developer

Functie omschrijving Ben jij graag bezig met de back-end van applicaties? Zou je dit graag willen doen voor een kleine werkgever waar ook tijd is voor een drankje op zijn tijd? Je taken hierbij zullen bestaan uit: Gebruik maken van de volgende technieken: .NET (core), C#, SQL, XML, MVC, JSON, REST & SOAP API. Gebruik maken van de volgende tools: Visual Studio, GIT, Jira, Jenkins. Bovengenoemde technieken en tools ga je gebruiken om: Nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren. Verzorgen van koppelingen tussen data. Bedrijfsprofiel Jouw nieuwe werkgever bevindt zich in regio Raamdonksveer en bieden oplossingen op gebied

Bekijk vacature »

Java Developer

Functieomschrijving Are you an experienced Java Developer who wants to be challenged? Then this is your job! As a Java Developer, you are co-responsible for building custom applications within our extensive IT landscape. Development takes place on both the back-end side (Spring/JEE). Together with the IT department, you are responsible for the daily adjustments and expansions of our IT systems. In addition, you will work in small scrum teams using the Agile methodologies. Besides the realization of our in-house systems, you are responsible for the roll-out of the application (version) as well as the operational support after going live. Team

Bekijk vacature »

Full Stack Java ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor de politie zijn wij op zoek naar een Full stack Java ontwikkelaar. Als ervaren full stack Java ontwikkelaar binnen de gewenste deadlines meewerken aan de totstandkoming van de gewenste werkzaamheden. Taken Upgraden van GeoServer, SOLR, Oracle Spatial database, Tomcat Migreren Oracle Spatial naar PostgreSQL/PostGIS Migreren SOLR naar ElasticSearch Geografische gegevens op het interne netwerk beschikbaar maken Doorontwikkelen en actualiseren van de geografische services Het up to date brengen van de CI/CD pipeline, samen met medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de CI/CD tooling Aanspreekbaar op de solution architectuur en stemt die met collega's in het cluster Geo De opdracht

Bekijk vacature »

Traineeship Front-end developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Functieomschrijving Voor een ambitieuze werkgever in regio Roosendaal zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET Developer. Als software programmeur ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Verder ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, dashboards en apps voor de eigen IOT-oplossingen; Testen en goedkeuren van de software; Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks,

Bekijk vacature »

Low Code Developer voor o.a. overheidsprojecten!

Bedrijfsomschrijving Wil jij ook behoren tot de specialist in Low Code? Dan zou ik zeker aanraden om verder te lezen. Deze organisatie is ooit opgericht door twee studenten en is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze werkgever met een groot aanzien op Low Code projecten. De sfeer is echter niet veranderd, er heerst een informele sfeer met een open deuren beleid, en hierin mag de eigen bar natuurlijk niet ontbreken. Momenteel maakt deze organisatie een flinke groei door en hier kan jij natuurlijk niet bij ontbreken. Daarom ben ik op zoek naar Low Code Developers met een degelijke technische achtergrond. Kennis

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Angular

Functie Er zijn momenteel 5 SCRUM-teams waarvan drie gefocust zijn op DevOps en de huidige projecten en twee op innovatie van de platformen. Jij zal onderdeel worden van het innovatie Scrum team. De 2 multidisciplinaire innovatie teams bestaan momenteel uit 14 werknemers. Jij als senior Front end developer wordt onderdeel van onze innovatieteams. De innovatieteams houden zich bezig met het door ontwikkelen van de huidige producten en denken na over nieuwe functionaliteiten. Binnen de rol van Front end developer krijg je veel vrijheid en kan je je dag zelf indelen. Dingen waar jij je dagelijks mee bezig zult houden is

Bekijk vacature »

Python developer Consultancy

Functie Als Python developer bij deze organisatie werk je voor verschillende klanten. Doordat de oprichter een groot netwerk heeft kun je zelf voorkeuren uitspreken in het type projecten dat je wilt gaan doen. Zo zijn er bijvoorbeeld langdurige of juist korte projecten, maar is ook het type klant, of project bespreekbaar. Werk jij bijvoorbeeld graag aan een nieuw, state-of-the-art web portaal of ben je liever betrokken bij een migratietraject van een bestaande applicatie? Wij gaan voor jou aan de slag! Eisen • Je bent een gedreven developer met sterke voorkeur voor Python • Je bent meer dan een codeklopper •

Bekijk vacature »

Oracle APEX Ontwikkelaar (3.500-6.000 euro)

Bedrijfsomschrijving Ben jij een getalenteerde Oracle APEX ontwikkelaar met minimaal één jaar ervaring in het ontwikkelen van Oracle APEX-applicaties? Ben je gepassioneerd over het ontwikkelen van bedrijfskritische oplossingen en wil je werken bij een toonaangevend consultancybedrijf? Dan zijn wij op zoek naar jou! Deze organisatie beschikt over zowel inhouse als externe projecten, maar bovenal over een sterk team en netwerk van opdrachten waardoor jij jezelf verder kunt ontwikkelen. Het team bestaat uit een aantal junior en medior developers, maar vooral uit senioren. De business unit managers binnen het team zijn mensen die hun vak verstaan en zelf als Oracle APEX

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden gebouwd, of grote complexe wijzigingen worden doorgevoerd op bestaande omgevingen. Je kunt (afhankelijk van jouw wensen en doelen) dus afwisselend werken in beide teams. Hiernaast participeer je in het Chapter Front-end development waar gezamenlijk kennis en ervaring wordt gedeeld. Als Front-end developer is het jouw doel

Bekijk vacature »

Medior/senior Python developer

Functie Bedrijven komen bij deze organisatie om technische vraagstukken op te lossen en hierin ook tot oplossingen te komen waar ze zelf misschien niet aan gedacht hadden. Jij gaat vanuit je ervaring dus niet alleen hands-on aan de slag met het ontwikkelen, maar zult ook zeker adviseren en proactief meedenken met de klant. Er zijn meerdere lange en/of korte projecten en het type klanten is heel uiteenlopend. Zo kun je terecht komen in een multidisciplinair scrumteam waarin je als Python developer meewerkt, of juist voor een kleiner (Greenfield) project aan de slag gaan waarin je veel breder bezig bent. Door

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een bedrijf in de omgeving van Utrecht! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als C#.NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving van Utrecht. Je zult gaan samenwerken met collega's die over de hele wereld verspreid zitten. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en werkt met de nieuwste technieken. Als C#.NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je blijft op de hoogte van

Bekijk vacature »

Full stack Python developer

Functie Samen met andere collega’s (een product owner, een software manager en een ervaren ontwikkelaar) ga jij onze producten verder ontwikkelen. Jouw verantwoordelijkheden zullen bestaan uit: – Verder wil gaan met de ontwikkeling van onze bestaande producten; nieuwe features! – Meedenkt over de roadmap van onze producten – Als sparringpartner kan optreden op het gebied van development – Zelf ook nieuwe ideeën op tafel durft te leggen en deze van scratch af aan wilt bouwen Hieronder ook een paar voorbeelden van projecten waar we momenteel mee bezig zijn of binnenkort aan willen beginnen: – Real-time interactie creëren in onze web

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Samen met je development team werk je Agile Scrum en met jullie gezamenlijke kennis en ervaring bepalen jullie samen de beste keuze voor techniek en architectuur. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en denkniveau • Je hebt goede kennis en ervaring met PHP • Je bent niet bang voor complexe projecten • Je werkt graag zelfstandig aan applicaties • Je bent altijd nieuwsgierig naar nieuwe

Bekijk vacature »
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/03/2014 12:53:03
Quote Anchor link
Ola,

Als ik een string heb:

"foo-bar-baz-foobar"

En ik wil deze in 2'en splitsen op de eerste "-" van achteren, dus:

string1 = "foo-bar-baz-"
string2 = "foobar"

Hoe doe ik dit dan op de snelste manier? Kan ik daar alleen substr voor gebruiken, of zijn er nog alternatieven waarbij ik in 1x de string in 2'en kan "knippen"?
 
PHP hulp

PHP hulp

03/05/2024 19:36:24
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

17/03/2014 13:20:03
Quote Anchor link
Kwestie van smaak, vind ik. Het kan met bijvoorbeeld strstr() en strrchr(), maar met substr() houdt je het overzichtelijk en logisch.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$in
= 'foo-bar-baz-foobar';
$pos = strrpos($in, '-');
if ($pos !== false) {
    $pos += 1;
    $out1 = substr($in, 0, $pos);
    $out2 = substr($in, $pos, strlen($in));
}

?>
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/03/2014 13:28:50
Quote Anchor link
>> Het kan met bijvoorbeeld strstr() en strrchr()

Maar kan het niet in 1x, in 1 handeling bedoel ik? Is het niet mogelijk om aan te geven dat je de string wil splitten en dat het 1e deel in string 1 komt en het 2e deel in string2? Of eventueel in 2 array keys?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

17/03/2014 13:33:18
Quote Anchor link
Alles kan in één handeling als je er zelf een functie van maakt ;-)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/03/2014 13:36:48
Quote Anchor link
Hehe... lol...

Er bestaat dus niet een functie waarmee je kunt zeggen, knip een string in 2'en op positie x en stop deel 1 in string 1 en deel 2 in string 2 (of eventueel in 2 array keys)?
 
Michael -

Michael -

17/03/2014 13:44:15
Quote Anchor link
bedoel je iets als list() ?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$string
= 'foo-bar-baz-foobar';
list($str1, $str2, $str3, $str4) = explode('-',$string);

echo $str1 // foo
. '<br />' . $str2 // bar
. '<br />' . $str3 // baz
. '<br />' . $str4; // foobar
?>
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

17/03/2014 13:44:33
Quote Anchor link
Dan komt explode() het dichtst in de buurt, maar moet je het geheel toch nog in wat extra functies nesten als je er één regel PHP van wilt maken. Persoonlijk vind ik het dan duidelijker — en vooral onderhoudsvriendelijker — om de stappen uit te schrijven.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/03/2014 13:46:59
Quote Anchor link
@Michael... niet helemaal....

Dan zou ie alleen op de laatse slash moeten exploden in plaats van op alle slashes...
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

17/03/2014 14:40:56
Quote Anchor link
Eén expressie op één regel lukt linksom en rechtsom wel, maar wat is je definitie van "één handeling"?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$str
= 'foo-bar-baz-foobar';
$arr = array(0 => substr($str, 0, strrpos($str, '-')) . '-', 1 => ltrim(strrchr($str, '-'), '-'));
?>
 
Dos Moonen

Dos Moonen

17/03/2014 14:46:11
Quote Anchor link
Het volgende is de kortste one-liner die ik me kan bedenken zonder zelf een functie te maken. Merk wel op dat het ten koste gaat van de leesbaarheid en je commentaar toe zou moeten voegen. Iets meer kleine simpele stapjes is over het algemeen beter te volgen (en daardoor te onderhouden) dan weinig stappen die niet goed te volgen zijn.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$str
= 'foo-bar-baz-foobar';
$arr = array_map('strrev', array_reverse(explode('-', strrev($str), 2)));
?>


Edit: was array_map() vergeten
Gewijzigd op 17/03/2014 14:53:07 door Dos Moonen
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/03/2014 17:42:38
Quote Anchor link
Holy crap :-/

Hahaha... wat een creatieve oplossingen. Hmmm... dan toch maar in stapjes. Ik vind het raar dat php geen "knip" functie heeft waarbij je kunt zeggen de eerste x karakters van string foo komen in string1 en de rest komt in string2. Lijkt me toch een handige functionaliteit.
 
Ivo P

Ivo P

17/03/2014 22:59:46
Quote Anchor link
een regex?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$str
= 'foo-bar-baz-foobar';
$b = preg_match('#^(.*)-([^-]+)$#', $str, $aM);
?>


$aM[1] zou dan foo-bar-baz moeten bevatten
en $aM[2] foobar


^ vanaf begin de string
(.*) vang alle tekens
- gevolgd door een -
([^-]+)$ : daarna tekens, niet zijnde een "-", totaan het einde.










Toevoeging op 17/03/2014 23:00:43:

weliswaar 1 regel, maar het is nog maar de vraag of dat "goedkoper" is dan strrpos() en substr()
 
Wouter J

Wouter J

17/03/2014 23:09:43
Quote Anchor link
Ivo, die character class is niet nodig aangezien de eerste repetition greedy is. De dash zal dus altijd al sowieso de laatste dsash van de string zijn. En dan is $ ook niet nodig, omdat de tweede repetition ook greedy is en dus alles totaan het eind zou matchen, om diezelfde rede is ^ ook overbodig. Als laatst zou ik + ipv * als repetitiom gebruiken.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/03/2014 23:10:56
Quote Anchor link
Wouter, hoe zou het er dan in totaal uitzien? Ik ben daar niet goed in namelijk.
 
Ivo P

Ivo P

17/03/2014 23:15:35
Quote Anchor link
#(.*)-(.*)#
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/03/2014 23:26:59
Quote Anchor link
Ivo, ben je nou serieus, of heb je gewoon 2 tieten getekend???

:-/
 
Wouter J

Wouter J

17/03/2014 23:30:07
Quote Anchor link
/(.+)-(.+)/

Maar goed, ik zou het niet aanraden. Preg is voor dit soort simpele dingen niet gemaakt, waardoor hij veel trager zou zijn dan andere oplossingen.

Die met arrays zou ik ook niet gebruiken, arrays is nou niet php's beste punt en je hebt onnodig veel functie calls.

De string functies zijn hiervoor gemaakt, dus die zou ik lekker gaan gebruiken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$rDashPos
= strrpos($str, '-');
$str1 = substr($str, 0, $rDashPos);
$str2 = substr($str, $rDashPos + 1);
?>
 
Ivo P

Ivo P

17/03/2014 23:33:18
Quote Anchor link
als jij het zo ziet?

Die * kunnen ook + zijn trouwens: dat voorkomt dat er een - aan het begin of einde geaccepteerd wordt.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/03/2014 23:36:52
Quote Anchor link
>> als jij het zo ziet?

't Was een grapje ;)

>> Die * kunnen ook + zijn trouwens: dat voorkomt dat er een - aan het begin of einde geaccepteerd wordt.

Ik zag het inderdaad al in het voorbeeldje van Wouter.

Ik zal het eens testen qua snelheid, maar ik denk dat Wouter gelijk heeft dat de string functies hier beter voor geschikt zijn.

Bedankt voor het meedenken allemaal :)
 
Ivo P

Ivo P

17/03/2014 23:40:17
Quote Anchor link
Ja, dat bedoel ik met "goedkoper".
Dat het in PHP 1 functie is, betekent niet dat er op de achtergrond heel wat stappen doorlopen worden.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/03/2014 23:41:55
Quote Anchor link
Ik snap t... k zal het testen.. en waars. zullen het dan gewoon de sting functies worden.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.