System-wide key

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java/Kotlin Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Python developer Consultancy

Functie Als Python developer bij deze organisatie werk je voor verschillende klanten. Doordat de oprichter een groot netwerk heeft kun je zelf voorkeuren uitspreken in het type projecten dat je wilt gaan doen. Zo zijn er bijvoorbeeld langdurige of juist korte projecten, maar is ook het type klant, of project bespreekbaar. Werk jij bijvoorbeeld graag aan een nieuw, state-of-the-art web portaal of ben je liever betrokken bij een migratietraject van een bestaande applicatie? Wij gaan voor jou aan de slag! Eisen • Je bent een gedreven developer met sterke voorkeur voor Python • Je bent meer dan een codeklopper •

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Dit ga je doen Jouw taken als Senior Java Developer zijn: Het maken van strategische keuzes omtrent de nieuwbouw van applicaties; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java FX, JDBC, SQL, REST, Jax-RS, JSON, Maven, JUnit en Spring (boot)); Reviewen van code en feedback geven op collega developers; Analyseren en oplossen van bugs/incidenten door het onderlinge verband te kunnen leggen van verschillende losstaande systemen. Hier ga je werken Het bedrijf waar je als Senior Java Developer komt te werken staat internationaal bekend om het testen van bodemstructuren door middel van echotechnieken en beeldherkenning.

Bekijk vacature »

Experienced Lead Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Delft Vacature ID: 13301 Introductie We are seeking a Lead Java Developer for our team in the area of Delft. You will develop an application used exclusively by the engineers and geologists for site characterizations, which imports raw field and laboratory measurements for further processing, integration, ground modelling, and geotechnical analysis and reporting. The client/server application is entirely written in Java, and the server is hosted in the Amazon cloud, utilizing frameworks such as Spring and Hibernate, and connected to an MS SQL Server RDS instance. There is a trend towards using more

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Voor een opdrachtgever in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een programmeur. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op

Bekijk vacature »

Java Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer (Vue.js)

Functie Als Front-end developer ben je uiteindelijk overkoepelend aan de slag voor de 3 ontwikkelteams die ieder aan een specifiek product werken. In samenwerking met de UX-designer en de huidige Front-end developer zorg je voor gebruiksvriendelijke software. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en feautures naar een hoger niveau te tillen? En vind je het niet erg om oudere delen van de applicaties te refactoren i.c.m. het toevoegen van nieuwe functionaliteiten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en zelfredzaamheid)

Bekijk vacature »

C# .NET Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen software development waar je gaat werken voor een jong en flexibel bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer met ervaring binnen C# .NET die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! In deze functie ga jij je bezighouden met: Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je aan de

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij zijn bezig met het ontwikkelen van een nieuw product en wij hebben jouw hulp hierbij nodig! Als junior .NET ontwikkelaar krijg jij de kans om samen met ons deze nieuwe uitdaging aan te gaan! Momenteel bestaat ons team uit drie interim Software Engineers. Twee hiervan zijn zeer ervaren .NET specialisten die inmiddels hun strepen in dit vakgebied al hebben behaald. Ook hebben wij een junior als onderdeel van ons team die zich op dit moment nog bezig houdt met de Front-end (Angular/TypeScript), maar zich nu ook meer gaat verdiepen in de backend. Wij willen ons team graag verder

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Java Front-end Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten in Java met tools als Springboot, MS SQL Server (T-SQL) en JavaScript; Het onderhouden van de (web-)applicaties binnen een complexe omgeving; Werken aan de migratie van een monolithisch systeem naar een architectuur gebaseerd op Kubernetes; Code reviews met collega's en actieve kennisuitdelingsessies voeren; Het uitvoeren van unit- en systeemtests Experimenteren met nieuwe tools en technieken. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Het onderhouden, ontwikkelen en testen van front-end software van diverse klant- en medewerkersapplicaties; Het ontwikkelen van maatwerk front-end oplossingen in Vue.js en participeren in een scrumteam; Mede-verantwoordelijk voor het begeleiden en coachen van drie junior front-end developers; Verantwoordelijk voor code-reviews en het opstellen van de juiste documentatie zoals userstories en API ontwerp; Participeren in diverse projecten t.b.v. optimalisatie van diverse applicaties; Het opzetten van API koppelingen met externe applicaties. Hier ga je werken Betreffende organisatie is gevestigd in de regio van Swifterbant en is al ruim 20 jaar lang bedreven in het ontwikkelen en aanbieden van

Bekijk vacature »

Back-end PHP Software Developer - Juniorfunctie

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Software Developer om ons team te versterken en mee te werken aan de ontwikkeling van eigen IOT-oplossingen. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor het uitlezen en managen van sensoren in machines. Je werkt nauw samen met een team van ontwikkelaars en engineers om de beste software-oplossingen te creëren. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je bent in deze rol verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties en softwaretoepassingen voor in-house ontwikkelde IOT oplossingen. Je werkt aan complexe databases en back-end

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar start jij in een multidisciplinair team met 7 ontwikkelaars. Dit team is verdeeld onder Front-end ontwikkelaars en backend developers. De backend developers werken voornamelijk aan desktop applicaties in combinatie met backend systemen. Hier ga jij dus ook mee aan de slag! Hierbij wordt voornamelijk gebruik gemaakt van C# .NET, WPF, UWP, XAML en MVVM. WPF, UWP, .NET Core, Azure Devops en Entity Framework. WPF en UWP worden dan ook voornamelijk gebruikt voor de user interface van de desktop applicatie. Het development team is dan ook erg gedreven m.b.t. het ontwikkelen van vooruitstrevende en innovatieve horeca automatiseringsoplossingen.

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

30/11/2014 09:55:37
Quote Anchor link
In een database sla ik de hash van wachtwoorden op. Daarbij gebruik ik naast een salt per wachtwoord nog een system-wide key. In pseudocode:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$hash
= pbkdf2($system_wide_key . $salt . $password);
?>


De system-wide key mag, anders dan de salts en de hashes, natuurlijk nooit in de database worden opgeslagen. Maar waar zal ik deze key dan opslaan? Wat kunnen jullie me aanbevelen?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 00:04:12
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/11/2014 10:45:12
Quote Anchor link
Persoonlijk zou ik hem buiten de webroot opslaan.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

30/11/2014 12:27:10
Quote Anchor link
Ik zou hem ook buiten het publieke gedeelte van de website in een config file opslaan. Dat ding verander je toch nooit meer
 
Dos Moonen

Dos Moonen

30/11/2014 13:31:57
Quote Anchor link
Het liefst zou je het opslaan in een Hardware Security Module (HSM) die je dan de opdracht geeft een Message Authentication Code (MAC) te genereren voor het wachtwoord. De MAC is dan wat je samen met een uniek salt aan PBKDF2 voert.

Maar dat kost weer geld. Buiten de webroot kost niets extra.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

30/11/2014 14:50:10
Quote Anchor link
Okay, dank allen.

Het punt is dat ik eigenlijk een derde niveau nodig heb. Buiten de root zijn namelijk gebruikersnaam en wachtwoord van de database opgeslagen, dus de system-wide key sla ik dan liever niet op hetzelfde niveau op. Niet dat de key dan nutteloos is, verre van, maar het kan nog veiliger, zoals Dos aangeeft, door de sleutel elders weg te parkeren.
 
Eddy E

Eddy E

30/11/2014 15:27:52
Quote Anchor link
Liefst nog op een andere website, waar je altijd bij kan komen, ook als je eigen website gehackt is.
Dus op een andere CDN oid.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/11/2014 21:15:27
Quote Anchor link
Ward, waar ben je precies "bang" voor? Welk risico probeer je in te perken?
 
Bart V B

Bart V B

30/11/2014 21:45:43
Quote Anchor link
Ik kan natuurlijk niet voor Ward spreken, maar ik zou me kunnen voorstellen dat hij een licentie achtige applicatie aan het maken is, en dat ene stukje code uber geheim wenst te houden.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/11/2014 21:56:22
Quote Anchor link
Het zou kunnen, maar ik ben benieuwd waarom hij juist de code ergens anders wil zetten. Ik zou denken dat als iemand al buiten de root kan komen, niks meer veilig is.
 
Bart V B

Bart V B

30/11/2014 22:02:19
Quote Anchor link
Nee daarom. Als zijn systeem ergens plat gaat of als het buiten de root staat, dan is die ene extra code nou juist net het missende stukje waardoor het wel gehackt is, maar de schade beperkt. Men kan daar verder niets meer mee. Vandaar snap ik Eddy's reply wel door te zeggen: zet het totaal ergens anders neer.
Gewijzigd op 30/11/2014 22:04:08 door Bart V B
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

01/12/2014 07:12:02
Quote Anchor link
Correct, je kunt in één keer de boel op slot gooien door de sleutel in te trekken. Dat geldt ook voor de accounts van admins: gebruikers die doorgaans wél toegang hebben tot bestanden buiten de root.

Verder gaat het ook om het principe natuurlijk. Je hebt namelijk:

1. Salt en wachtwoordhash in de database.
2. Databasegebruikersnaam en databasewachtwoord buiten de root.
3. System-wide key.

De system-wide key kan dus beter niet worden opgeslagen in (1) de database of (2) de configuratie buiten de root.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

01/12/2014 11:57:22
Quote Anchor link
>> De system-wide key kan dus beter niet worden opgeslagen in (1) de database of (2) de configuratie buiten de root.

Ik snap wat je bedoelt te zeggen, maar is het echt noodzakelijk. Dat is wat ik me afvraag. Op het moment dat iemand je database leegtrekt, dan zijn de wachtwoorden via de hashes beschermd. Als iemand je server kraakt en dus overal bij kan, dan is in principe niks meer veilig. Als een hacker die expertise heeft, dan zal hij ook de expertise hebben om te kunnen zien waar die system-wide key vandaan komt ... en ... hij zal die key dan ook kunnen downloaden. Hij heeft immers toegang tot jouw server. De vraag is dus of dit niet een vorm van schijnveiligheid is.

Als iemand de database leegtrket, zou je dat kunnen zien alsof je ergens een raampje hebt open laten staan. Als iemand echter je voordeur forceert, dan vrees ik dat je platgezegd de l@l bent. Dan kun je de system-wide key wel ergens in een kluisje hebben gestopt, het probleem is echter dat de sleutel van die kluis zich ook ergens in huis bevindt.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

01/12/2014 12:31:56
Quote Anchor link
>> Dan kun je de system-wide key wel ergens in een kluisje hebben gestopt, het probleem is echter dat de sleutel van die kluis zich ook ergens in huis bevindt.

Precies, daarom moet die sleutel dus niet in huis bewaard worden.

Sla je sleutel op buiten de root, dan is dat niet zozeer schijnveiligheid, maar is de toegevoegde waarde inderdaad veel beperkter. Je hebt dan meer een soort noodrem: je kunt bij wijze van spreken even // voor de define('SYSTEM_WIDE_KEY', '...') zetten en de heleboel gaat vanzelf op slot. Dat kan bijvoorbeeld nuttig zijn als je eerst wilt onderzoeken wat er loos is.

Bart noemde een toepassing die ik niet voor ogen had maar die ook nuttig kan zijn: het intrekken van een externe licentiesleutel heeft een vergelijkbaar effect.
 
Bart V B

Bart V B

01/12/2014 12:47:13
Quote Anchor link
Het leek me het beste voorbeeld om het duidelijker te maken waarvoor je het kunt toepassen.
Wat me wel interresant lijkt om te weten hoe je dat stukje externe code het beste zou kunnen mengen in je code.
Want dat lijkt me niet makkelijk.
Ik zou me kunnen voorstellen dat je daar een externe database voor in zet.
Dan zou je de sleutels op kunnen slaan per user/licentie of wat dan ook.
Daar zou je ook extern nog een beveiliging in kunnen brengen met meer dan 3 pogingen mislukt, de boel daar op slot te zetten.
Het is maar even een hersenspinsel.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

01/12/2014 14:49:55
Quote Anchor link
>> Precies, daarom moet die sleutel dus niet in huis bewaard worden.

Maar wat ik bedoel is dat je de sleutel (zijnde de key zelf óf de code om de key op te halen) altijd binnenshuis moet opslaan, anders kun je zelf ook de kluis niet meer openen ;)

Je hebt in feite 2 "secties" op server-niveau. Je hebt een publiek gedeelte (document root / web root) waarvan een bezoeker rechtstreeks bestanden kan aanroepen, en je hebt een niveau hoger ... een privé gedeelte waar een bezoeker niet bij kan.

Zorg ervoor dat al je code buiten de web root staat, ofwel in het privé gedeelte. Dus ook je system-wide key.

Als iemand via sql injectie databasegegevens steelt, dan heeft hij de system-wide key niet. Goedzo!

Echter, als iemand in staat is om binnen te dringen in het privé gedeelte, dan maakt het niet meer uit of jij die system-wide key op de server of ergens extern hebt opgeslagen. Namelijk:

Om een site te laten werken, moet de system-wide key beschikbaar zijn in het privé gedeelte. Ergens in de code staat dus óf de key zelf, óf een script dat de system-wide key ophaalt. Een hacker kan dat stukje code uitvoeren, en heeft vervolgens alsnog de key te pakken. Dus wat is dan nog de meerwaarde? Het enige wat je feitelijk doet is de key "verstoppen".

Oké, als je helderziend bent, dan zou het meerwaarde kunnen hebben. Dan kun je 5 minuten voordat de hacker jouw server binnendringt alle keys op de externe server deactiveren, maar ja ... ik ben niet helderziend helaas.

Wat ik hiermee wil zeggen is dat je dus eigenlijk maar 1 optie hebt, en dat is alles buiten de web root opslaan. Je kunt wel alles extern opslaan op een andere server, maar volgens mij heeft dat geen meerwaarde om hack-pogingen tegen te gaan. Wel heeft het als negatief effect dat de website trager wordt en dat op het moment dat de externe database eruit ligt, de complete website plat gaat.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

01/12/2014 15:10:26
Quote Anchor link
Ozzie, zó ver reikt mijn begrip van servers al wel hoor ;-)

>> Echter, als iemand in staat is om binnen te dringen in het privé gedeelte, dan maakt het niet meer uit of jij die system-wide key op de server of ergens extern hebt opgeslagen.

Je gaat er dan van uit dat webserver en databaseserver op dezelfde VPS-server draaien, maar dát is niet per se het geval. En ook niet heel verstandig, juist om de redenen die je zelf noemt. De aanname dat een gecompromitteerde webserver of FTP-server meteen de databaseserver raakt (en vice versa), gaat daarom lang niet altijd op.

Je kunt webservers (meervoud) en een cluster met databaseservers (meervoud) hebben; die delen dan een netwerk, maar meer ook niet. De idee om daaraan een extra laag toe te voegen voor die sleutel in hardware, op een extra server óf in een extra database is dus niet onlogisch.

Je kunt het enigszins met andere vormen van encryptie vergelijken. Dat kan peer-to-peer met twee partijen die elkaar vertrouwen. Maar het kan ook via een trusted third partij: een derde die door beide partijen wordt vertrouwd. Het enige verschil is dat je asymmetrische encryptie gebruikt, zonder decryptie.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

01/12/2014 15:17:22
Quote Anchor link
>> Ozzie, zó ver reikt mijn begrip van servers al wel hoor ;-)

Hehe, daar twijfelde ik niet aan, maar het was even om mijn verhaal duidelijk te maken.

Ik snap wel wat je bedoelt, maar omdat de servers onderling met elkaar kunnen praten vraag ik me af of je op deze manier extra veiligheid inbouwt.

Even ervan uitgaande dat iemand op je webserver inbreekt, dan staat ergens op die server een stukje code om de system-wide key op te halen. Weliswaar staat de key zelf er dan misschien niet op, maar wel de code om 'm op te halen. Dus mijn vraag is wat je daar dan mee opschiet, hooguit dat je het de hacker wat lastiger maakt omdat die nu moet zoeken naar een stukje code in plaats van een key.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

01/12/2014 15:55:11
Quote Anchor link
We zijn het er allemaal wel over eens hoor: buiten de root opslaan is altijd veiliger.

Ik heb het topic geopend omdat ik me afvroeg hoe je het nog veiliger kunt maken: zelfs niet eens op dezelfde webserver opslaan.

In mijn eerste opzet staat de sleutel gewoon bij de databaseconfiguratie, zoals databasewachtwoord, maar dáár wil ik de sleutel liever weg hebben.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

01/12/2014 15:58:34
Quote Anchor link
Ik snap wel wat je bedoelt, maar de vraag is of het zinvol is. Hoe je het ook wendt of keert, je server heeft de key nodig, dus zal deze of aanwezig moeten zijn op de server, of er zal code aanwezig zijn om de key op te halen. En dat is eigenlijk wat ik bedoelde te zeggen. Op het moment dat een hacker op je server kan komen ben je het haasje. Ik zou niet weten hoe je dat zou moeten oplossen.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

01/12/2014 19:41:06
Quote Anchor link
Een andere optie is om een eigen PHP extensie te schrijven, deze compileren et voila ;-)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

01/12/2014 21:18:39
Quote Anchor link
Ger, hoe bedoel je dat? Ik lees wat je schrijft, maar ik begrijp er niks van :)
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.