Undefined Index: file

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Gezocht: Ervaren VB6 developer met C# ambitie!

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf is een vooraanstaande softwareleverancier die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van software pakketten voor autoschade herstel bedrijven. De software wordt gebruikt door meer dan de helft van alle autoschade herstel bedrijven in Nederland. Het team van professionals is op zoek naar getalenteerde collega developers die hun vaardigheden willen inzetten om het bedrijf te laten groeien. Functieomschrijving Voor dit bedrijf zoek ik een ervaren VB6 / VB.NET developer met interesse om op termijn verder te gaan in C#. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van de bestaande softwarepakketten. Een deel van de code is nog

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van Software Developer! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van ervaren

Bekijk vacature »

Java developer - procesoptimalisatie (Inhouse)

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij als back end developer hebt al enige ervaring opgedaan in jouw vakgebied. Voornamelijk het werken met Java en Spring spreekt jou aan. Jij wordt samen met je collega developers in het team verantwoordelijk voor de gehele back end van de applicatie. Hierdoor heb jij veel zelfstandigheid in je rol en zul je ook zelf beslissingen samen met de PO maken. Er wordt gewerkt volgens de SCRUM methodiek, om zo structuur te creëren in de werkzaamheden. Binnen de 2-wekelijkse sprints pak jij je taken op die samen met de PO afgestemd zijn.

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ervaren .NET Developer gezocht! Wij zoeken een ervaren .NET developer die aan de slag gaat voor een softwarebedrijf in de regio Rhenen. In deze rol ben jij zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Daarnaast houdt jij je bezig met de nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en product specialisten om mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken voor snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Klanten van deze

Bekijk vacature »

Junior/medior Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij als ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor veel van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van maatwerk features en applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. Jij als full stack developer zult dus

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Software Developer C# .NET gezocht voor een dynamische organisatie! Ben jij net afgestudeerd of toe aan een volgende stap in je maatschappelijke carrière? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die een organisatie in de regio Houten wil versterken. Je werkt in deze functie aan verschillende projecten en gaat vaak op bezoek bij klanten. In deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid verwachten. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken bij een organisatie dat gespecialiseerd is in

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Front-end developer (Vue.js) gezocht!

Functie Als Front-end developer is het jouw doel om efficiënte en effectieve frontend code te ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden die goed aansluit bij de functionele behoefte vanuit de klant. Je zorgt voor optimale SEO-resultaten, sitespeed en frontend security. You build it, you run it, you own it! Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden

Bekijk vacature »

SQL developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de omgeving van Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL ontwikkelaar. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt er als volgt uit te zien: Het ontwerpen en implementeren van databaseschema's: Je bent in staat om een database te ontwerpen en de structuur van tabellen, relaties, indexen en andere objecten te definiëren; Het schrijven van complexe SQL-query's: Je kunt complexe query's schrijven om gegevens uit de database

Bekijk vacature »

Java Developer / Sociaal domein

Dit ga je doen Nieuwbouw en doorontwikkeling; Beheer en wanneer nodig onderhoud; Bijdrage leveren in het functioneel- en technisch ontwerptraject; Analyseren van productie verstoringen; Meedenken over vernieuwingen en verbeteringen. Hier ga je werken De organisatie waar jij komt te werken focust zich op software development met een maatschappelijk tintje. De afdeling software ontwikkeling bestaat uit vijf verschillende scrum teams, met allen hun eigen focus gebied. Zo zijn er een aantal teams die zich focussen op specifieke applicaties, maar is er ook een team gericht op projecten. Binnen de organisatie staat innovatie en kwaliteit voorop. Een aantal applicaties draait nog op

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij als software ontwikkelaar toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zoeken wij jou! Voor het maken van de procesbesturingssoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen; Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden, o.a. door middel van SCRUM; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Implementeren van nieuwe product

Bekijk vacature »

Developer Front-end

Functie omschrijving Front-end Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een front-end developer voor een organisatie in de regio Veenendaal die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. Je hebt in deze functie een adviserende rol hiervoor moet je beschikken over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Je creëert unieke concepten door samen met collega’s en klanten te overleggen over aangeleverde designs. Hiermee draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Jij wordt het vaste aanspreekpunt voor klanten wanneer het gaat over planningen, hierin is het jouw taak om alle betrokkenen goed

Bekijk vacature »

Junior Low-code ontwikkelaar gezocht omgeving Arnh

Bedrijfsomschrijving Wij zijn een dynamisch IT-bedrijf dat zich richt op het stroomlijnen van bedrijfsprocessen en het creëren van ondersteunende applicaties. Onze kracht ligt in het combineren van zakelijk inzicht met IT-expertise via gestroomlijnde procesontwerpen en wendbare applicatieontwikkeling met behulp van Low-code technologieën. Als jonge professional krijg je de kans om samen te werken met een team van 15 deskundige collega's, verspreid over nationale en internationale locaties. We bieden je een leerzame omgeving waar je je vaardigheden kunt ontwikkelen en groeien in je rol als Low-code ontwikkelaar. Word jij onze nieuwe Junior Low-code Ontwikkelaar (OutSystems)? Versterk ons team en draag bij

Bekijk vacature »

Medior Front end developer React

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor op de

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Donald Boers

Donald Boers

14/06/2015 14:59:41
Quote Anchor link
Voor een tweetalige website gebruik in op de pagina waar een nieuws item kan worden togevoegd het volgende formuliers:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
    <form action="/admin/add_news_item" method="post" name="news-form" id="news-form" enctype="multipart/form-data">
      <h2><?php echo $heading; ?></h2>
      <p>Use the form below to add a new news item. To add a news item fill out a title and content in Dutch followed by a title and content in English , and choose a photo. When you're don click the <strong>Add news item</strong> button.</p>
      <input name="language_abbr_nl" id="language_abbr_nl" type="hidden" value="nl">
      <fieldset>
        <label>News title (Dutch)&nbsp;<span>*</span></label>
        <input name="news_title_nl" id="news_title_nl" type="text" class="textfield" tabindex="1" required>    
      </fieldset>
      <fieldset >
        <label>News content (Dutch)</label>
        <textarea name="news_content_nl" id="news_content_nl" class="textarea h100" tabindex="2"></textarea>
      </fieldset>
      <input name="language_abbr_en" id="language_abbr_en" type="hidden" value="en">
      <fieldset>
        <label>News title (English)&nbsp;<span>*</span></label>
        <input name="news_title_en" id="news_title_en" type="text" class="textfield" tabindex="3" required>    
      </fieldset>
      <fieldset >
        <label>News content (English)</label>
        <textarea name="news_content_en" id="news_content_en" class="textarea h100" tabindex="4"></textarea>
      </fieldset>
      <fieldset>
        <label>News photo&nbsp;&nbsp;<span>(<a href="#" title="The best dimensions for a photo are 1000 x 400 px." class="masterTooltip">?</a>)</span></label>
        <input name="file" id="file" type="file" tabindex="5" required>
      </fieldset>
      <fieldset class="top-margin">
        <button type="submit" class="form_button" tabindex="6">Add news item</button>
      </fieldset>
    </form>


De bedoeling van het formulier is dat er eerst een record aan de database tafel (news) word toegevoegd met de Nederlandse waarden (language_abbr_nl,news_title_nl,news_content_nl), gevolgd door een foto die in de tafel news_photos terecht moet komen (news_id, photo) en die geupload moet worden naar een bepaalde folder. Welke weer gevolgd word door de tweede insert in de tafel news, dit keer met de Engelse waarden (language_abbr_en,news_title_en,news_content_en)

Note: door de opbouw van de database heb ik voor beide records slechts 1 foto nodig.

In mijn controller heb ik de volgende actie:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    public function add_news_itemAction()
    {
        $photo_path   = APP_PATH.'/../httpdocs/images/news_photos/';        
        include_once   (APP_PATH.'/helpers/zebra_image.php');
        
        $validextensions        = array("jpeg", "jpg", "png");
        $original_name          = $_FILES['file']['name'];
        $ext                    = explode('.', basename($original_name));
        $file_extension         = strtolower(end($ext));
        $new_name               = md5(uniqid()) . "." . $file_extension;
        $new_photo_path         = $photo_path . $new_name;
        
        $language_abbr_el = filter_input(INPUT_POST, 'language_abbr_el', FILTER_SANITIZE_STRING);
        $language_abbr_en = filter_input(INPUT_POST, 'language_abbr_en', FILTER_SANITIZE_STRING);        
        $news_title_el    = filter_input(INPUT_POST, 'news_title_el', FILTER_SANITIZE_STRING);
        $news_title_en    = filter_input(INPUT_POST, 'news_title_en', FILTER_SANITIZE_STRING);
        $news_content_el  = filter_input(INPUT_POST, 'news_content_el', FILTER_UNSAFE_RAW);
        $news_content_en  = filter_input(INPUT_POST, 'news_content_en', FILTER_UNSAFE_RAW);
        
        $news_id          = $this->page->add_news_item($language_abbr_el,$news_title_el,$news_content_el);
        
        if(!empty($_FILES['file']))
        
        if ( is_uploaded_file($_FILES['file']['tmp_name']) )
        {
            $this->create_image($_FILES['file']['tmp_name'], $new_photo_path , 1000, 400, ZEBRA_IMAGE_CROP_CENTER);
            $this->page->add_news_photo($news_id,$new_name);
            $insert = $this->page->add_news_item($language_abbr_en,$news_title_en,$news_content_en);
        }
        
    }    


Die volgens mij goed zou moeten zijn. De taal rows gaan inderdaad de database in, maar de insert in de news_photos tafel en de upload werken niet. Ik blijf Undefined Index: file errors krijgen

Wat doe ik hier fout? Alle hulp is van harte welkeom
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 19:27:49
 
Pipo Clown

Pipo Clown

14/06/2015 15:45:53
Quote Anchor link
Zou dit kunnen komen doordat "file" een gereserveerd woord is ?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

14/06/2015 15:50:31
Quote Anchor link
vervang empty() voor isset()
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

14/06/2015 16:24:20
Quote Anchor link
Dump $_FILES eens. $_FILES['file']['error'] geeft een errorcode terug die je meer vertelt over mogelijke problemen.

Zorg ook dat het uploaden is toegestaan.

Daarnaast zou je ook de veel voorkomende vallen eens kunnen bekijken.
 
Donald Boers

Donald Boers

14/06/2015 16:54:42
Quote Anchor link
@Pipo Clown. Ik maak heel vaak gebruik van file, zonder enig probleem. Heb een andere naa geprobeerd maar zonder succes

@Frank Nietbelangrijk Ik heb !empty() vervangen door isset() maar zonder resultaat

@Thomas van den Heuvel. Waar denk je dat ik het beste de VAR_DUMP kan plaatsen?
Gewijzigd op 14/06/2015 17:06:40 door Donald Boers
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

14/06/2015 17:05:49
Quote Anchor link
Doe maar boven

if(!isset($_FILES['file']))


print_r($_FILES)
 
Donald Boers

Donald Boers

14/06/2015 17:20:52
Quote Anchor link
Hoi Frank. Ik heb het laatste gedeelte van de action op de volgende wijze aangepast
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
        if(!isset($_FILES['file']))
        {
            print_r($_FILES);
            if ( is_uploaded_file($_FILES['file']['tmp_name']) )
            {
                $this->create_image($_FILES['file']['tmp_name'], $new_photo_path , 1000, 400);
                $this->page->add_news_photo($news_id,$new_name);
                $insert = $this->page->add_news_item($language_abbr_en,$news_title_en,$news_content_en);
            }
        }


Maar ik blijf die undefined indexen houden
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

14/06/2015 19:33:58
Quote Anchor link
Heb je gecontroleerd of het uploaden van bestanden is toegestaan?

Wat staat er op je scherm als je $_FILES dumpt?
 
Donald Boers

Donald Boers

14/06/2015 20:03:41
Quote Anchor link
Hoi Thomas.

Ja het uploaden is toegestaan!

Om het te testen heb ik vervolgens de var_dump aan de pagina waar het formulier in staat toegevoegd:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
    <?php
    if(isset($_FILES['file']))
    {

        var_dump ($_FILES['file']['error']);
    }

    ?>


en de de action tijdelijk uit het form gehaald. Maar als ik het form submit gebeurt er niets?
Gewijzigd op 14/06/2015 20:06:02 door Donald Boers
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

14/06/2015 20:29:45
Quote Anchor link
>> ... en de de action tijdelijk uit het form gehaald.

Waarom? Laat het eens gewoon zoals het was.

Zet vervolgens deze 2 regels even helemaal bovenaan in je functie:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
public function add_news_itemAction()
{

var_dump($_FILES);
exit;

?>
 
Donald Boers

Donald Boers

14/06/2015 21:09:37
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 14/06/2015 20:29:45:
>> ... en de de action tijdelijk uit het form gehaald.

Waarom? Laat het eens gewoon zoals het was.

Zet vervolgens deze 2 regels even helemaal bovenaan in je functie:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
public function add_news_itemAction()
{

var_dump($_FILES);
exit;

?>

Hi Ozzie bedankt voor je reactie. Heb gedaan wat je aanrade en ik krijg een lege array terug. Ik heb geen idee hoe dat kan


Edit heb alle andere velden even uit het form gehaald maar dat had geen invloed. De array blijft leeg
Gewijzigd op 14/06/2015 21:18:35 door Donald Boers
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

14/06/2015 21:53:20
Quote Anchor link
Die foutmelding die meldt als het goed is ook in welk bestand en op welke regel het fout gaat. Heb je hier al naar gekeken ?

Toevoeging op 14/06/2015 21:55:02:

zet die print_r eens BOVEN de if(!isset($_FILES['file']))
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

14/06/2015 21:59:27
Quote Anchor link
>> Hi Ozzie bedankt voor je reactie. Heb gedaan wat je aanrade en ik krijg een lege array terug. Ik heb geen idee hoe dat kan

Toch even om eventuele misverstanden te voorkomen ... je hebt toch wel daadwerkelijk een bestandje geselecteerd voordat je het formulier ging verzenden?
 
Donald Boers

Donald Boers

14/06/2015 22:49:42
Quote Anchor link
Ja absoluut. Ik zie het zelfs in devtools op Chrome
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

14/06/2015 23:03:53
Quote Anchor link
Gebruik je een of ander framework?

Zet voor de grap deze regel eens in de (hoofd)index.php file

var_dump($_FILES);
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

14/06/2015 23:20:41
Quote Anchor link
Waarschijnlijk worden de superglobals omgezet naar request object?
Gewijzigd op 14/06/2015 23:20:58 door Frank Nietbelangrijk
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

14/06/2015 23:24:52
Quote Anchor link
>> Waarschijnlijk worden de superglobals omgezet naar request object?

Daar zat ik dus inderdaad ook aan te denken. Maar dan zou hij dus een framework moeten gebruiken.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

14/06/2015 23:26:47
Quote Anchor link
Ja scherp van je Ozzie. Donald schrijft over een controller dus een framework is aannemelijk.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

14/06/2015 23:41:51
Quote Anchor link
>> Ja scherp van je Ozzie.

En dat voor de late avond ;-) Over late avond gesproken ... het lijkt erop dat Donald z'n bed heeft opgezocht ...
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

14/06/2015 23:43:37
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 14/06/2015 23:41:51:
... het lijkt erop dat Donald z'n bed heeft opgezocht ...


Moesten wij straks ook maar doen... (Volgens mij ben jij net zo PHP verslaafs als ik :p)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

14/06/2015 23:48:40
Quote Anchor link
hehe ... ja af en toe wel ;)

Welterusten alvast.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.