Undefined Index: file

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Functie Voor jou als junior .NET ontwikkelaar staat er een flinke uitdaging klaar bij dit bedrijf waar jij veel van kan gaan leren. Zo willen zij een flinke uitbreiding doen op het webbased gedeelte dat zij nu hebben en willen zij het standaard deel gaan moderniseren. Jouw team is dan ook op zoek naar een junior .NET ontwikkelaar die het leuk vindt om op basis van research en development aan de slag te gaan. Jouw mening telt mee als het gaat om hoe en met wat deze applicaties gebouwd en herschreven gaan worden. Jouw functie bij dit bedrijf gaat dan

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als C# ontwikkelaar ben jij de spin in het web bij deze organisatie. Jij begeleidt en traint de field engineers die bij de klanten machines leveren en installeren. Daarnaast ondersteun jij de field engineers als zij bij de klant vastlopen bij het installeren van de machine m.b.t. software matige vragen. Jouw doel is dan ook om de technische kennis van de field engineers door middel van training zoveel mogelijk uit te breiden. Dit om ervoor te zorgen dat zij zelfstandiger software matige problemen kunnen oplossen. Ook ben jij verantwoordelijk voor het bedenken van software oplossingen voor klanten en dit

Bekijk vacature »

Front-end Developer Magento 2/Wordpress

Voor het aantrekkelijk houden en steeds vernieuwen van de huidige websites en webshops en het meedenken in de marketing zijn wij per direct op zoek naar een ervaren Front-end developer met gedegen kennis van Magento 2 (webshops) en Wordpress (websites). Wat bieden wij jou Mooi salaris! Meteen op contract bij de opdrachtgever! Gezellig, Kempisch bedrijf! 35 uur per week! Auto van de zaak! Wie ben jij Van een front-end developer verwachten wij: Een afgeronde Bachelor ICT opleiding met profiel ICT & Media Design. Dat je in het bezit bent van een Magento 2 professional front-end developer certificaat; Je hebt ruime

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij zijn bezig met het ontwikkelen van een nieuw product en wij hebben jouw hulp hierbij nodig! Als junior .NET ontwikkelaar krijg jij de kans om samen met ons deze nieuwe uitdaging aan te gaan! Momenteel bestaat ons team uit drie interim Software Engineers. Twee hiervan zijn zeer ervaren .NET specialisten die inmiddels hun strepen in dit vakgebied al hebben behaald. Ook hebben wij een junior als onderdeel van ons team die zich op dit moment nog bezig houdt met de Front-end (Angular/TypeScript), maar zich nu ook meer gaat verdiepen in de backend. Wij willen ons team graag verder

Bekijk vacature »

Junior Low-code ontwikkelaar gezocht omgeving Arnh

Bedrijfsomschrijving Wij zijn een dynamisch IT-bedrijf dat zich richt op het stroomlijnen van bedrijfsprocessen en het creëren van ondersteunende applicaties. Onze kracht ligt in het combineren van zakelijk inzicht met IT-expertise via gestroomlijnde procesontwerpen en wendbare applicatieontwikkeling met behulp van Low-code technologieën. Als jonge professional krijg je de kans om samen te werken met een team van 15 deskundige collega's, verspreid over nationale en internationale locaties. We bieden je een leerzame omgeving waar je je vaardigheden kunt ontwikkelen en groeien in je rol als Low-code ontwikkelaar. Word jij onze nieuwe Junior Low-code Ontwikkelaar (OutSystems)? Versterk ons team en draag bij

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Programmeren van zelflerende robots Werken op kantoor en testen in de bedrijfshal Je krijgt verantwoordelijkheid, vrijheid en je mag werken naar eigen inzicht De organisatie Hier ga je aan de slag Een bedrijf dat innovatieve robottoepassingen ontwerpt en bouwt voor onder andere de staal industrie, energie- bouw- en agrarische sector. De robots die vaak in combinatie met diverse randapparatuur geleverd worden vormen een totaaloplossing voor de klant. Dit zijn klanten over de hele wereld, van België en Duitsland tot China, India, maar ook in Nederland. Projecten waar momenteel aan wordt

Bekijk vacature »

PHP Back-end Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Starter Werklocatie: Nijmegen Vacature ID: 13633 Introductie OUr client develop websites, webshops, and digital environments that are used by many visitors daily. They are seeking an experienced PHP-Developer Back-end to join the team. If you're looking for a position where you can tackle challenging, innovative, and multidisciplinary ICT projects and make a difference, this vacancy might be for you! Functieomschrijving As a PHP developer, you'll develop websites and digital environments used by many visitors daily. You'll work as a back-end developer and want to continuously develop in this field. You can work independently and efficiently,

Bekijk vacature »

Back End Developer

As a Back End developer at KUBUS you will be developing the (web) application and services of BIMcollab. You have a focus on the back end of our software, for which we mainly work with C# and .NET. We use a full-stack approach, which means that in addition to the back-end, you will also help with other parts of the code. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer .NET, C# voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Utrecht! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer. Werk jij graag aan verschillende projecten en ga je graag klanten op bezoek? Dan is dit de ideale functie voor jou! Binnen deze functie

Bekijk vacature »

Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij komt te werken in ons webdevelopment team, wat bestaat uit 8 ervaren collega’s. Hiernaast hebben wij nog een team van 2 ontwikkelaars die aan native applicaties werken. Bij ons zijn er korte lijntjes en er hangt een gezellige informele werksfeer. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je aan geweldige applicaties zult gaan werken! Wij willen als organisatie niet te groot worden, we willen gewoon toffe dingen maken. Onze techstack bestaat momenteel uit: PHP, Laravel, Javascript, Typescript, Git, MySQL, Java, Kotlin, Xamarin. Samen met ons ga jij zorgen dat we puik werk leveren! Waarbij je bij elke fase in

Bekijk vacature »

Cobol Developer

Dit ga je doen Als Cobol Ontwikkelaar zal je gaan meebouwen aan een onderdeel van het backend systeem waarbij je het functionele ontwerp vertaald naar een technische oplossing die geïntegreerd kan worden in de huidige omgeving. Je zorgt ervoor dat de bedrijfsprocessen op een efficiënte manier worden uitgevoerd en werkt proactief aan het verbeteren hiervan. Samen met jouw collega’s reviewen jullie elkaars code en test je je eigen code. Je werkt nauw samen met andere ontwikkelaars, testers en functioneel ontwerpers. Taken pakket: Beheren en doorontwikkelen van de bestaande omgeving; Vertalen van een functionele vragen naar een technische oplossing; Doorvoeren van

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

Fullstack Developer TOTO

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Fullstack Developer TOTO. Thanks to your efforts, complex business critical applications are always running smoothly. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Fullstack Developer you score by: Taking ownership of the development cycle of an application in a large scale, high availability, geo redundant landscape Coaching your peer developers and safeguarding code quality Integrating the application with other components of the system using the available API’s Managing

Bekijk vacature »

Dynamische Oracle/APEX Ontwikkelaar in de logistie

Bedrijfsomschrijving De organisatie in de regio Rotterdam is gespecialiseerd in het ontwikkelen van moderne webbased software voor de ERP branche. In totaal is er 20FTE aan specialisten actief binnen de organisatie. De ICT afdeling bestaat momenteel uit 15FTE. Ze groeien ontzettend hard en daarom zoeken zij een Oracle/APEX Developer die het reeds sterke team nog sterker komt maken. Hier werken ze op projectbasis voor verschillende grote organisaties in de logistieke sector. Het is een informele organisatie waarbinnen een fijne werksfeer heerst. Zoals aangegeven willen ze het team nog sterker maken en daarvoor zoeken ze bij voorkeur medior of senior Oracle/APEX

Bekijk vacature »

Frontend Developer Vue Nuxt HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever levert elke dag betere digitale gebruikerservaringen. Ben jij geschikt als frontend Developer? Heb je ervaring met Vue en Nuxt? Vaste baan: Front-End Developer HBO €3.100 - €4.600 Zij bieden opdrachtgevers een complete dienstverlening op gebied van ontwerpen en ontwikkelen van websites, zoekmachine optimalisatie, online adverteren, content marketing en conversie verbetering. Zij werken met een eigen ontwikkeld CMS. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Donald Boers

Donald Boers

14/06/2015 14:59:41
Quote Anchor link
Voor een tweetalige website gebruik in op de pagina waar een nieuws item kan worden togevoegd het volgende formuliers:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
    <form action="/admin/add_news_item" method="post" name="news-form" id="news-form" enctype="multipart/form-data">
      <h2><?php echo $heading; ?></h2>
      <p>Use the form below to add a new news item. To add a news item fill out a title and content in Dutch followed by a title and content in English , and choose a photo. When you're don click the <strong>Add news item</strong> button.</p>
      <input name="language_abbr_nl" id="language_abbr_nl" type="hidden" value="nl">
      <fieldset>
        <label>News title (Dutch)&nbsp;<span>*</span></label>
        <input name="news_title_nl" id="news_title_nl" type="text" class="textfield" tabindex="1" required>    
      </fieldset>
      <fieldset >
        <label>News content (Dutch)</label>
        <textarea name="news_content_nl" id="news_content_nl" class="textarea h100" tabindex="2"></textarea>
      </fieldset>
      <input name="language_abbr_en" id="language_abbr_en" type="hidden" value="en">
      <fieldset>
        <label>News title (English)&nbsp;<span>*</span></label>
        <input name="news_title_en" id="news_title_en" type="text" class="textfield" tabindex="3" required>    
      </fieldset>
      <fieldset >
        <label>News content (English)</label>
        <textarea name="news_content_en" id="news_content_en" class="textarea h100" tabindex="4"></textarea>
      </fieldset>
      <fieldset>
        <label>News photo&nbsp;&nbsp;<span>(<a href="#" title="The best dimensions for a photo are 1000 x 400 px." class="masterTooltip">?</a>)</span></label>
        <input name="file" id="file" type="file" tabindex="5" required>
      </fieldset>
      <fieldset class="top-margin">
        <button type="submit" class="form_button" tabindex="6">Add news item</button>
      </fieldset>
    </form>


De bedoeling van het formulier is dat er eerst een record aan de database tafel (news) word toegevoegd met de Nederlandse waarden (language_abbr_nl,news_title_nl,news_content_nl), gevolgd door een foto die in de tafel news_photos terecht moet komen (news_id, photo) en die geupload moet worden naar een bepaalde folder. Welke weer gevolgd word door de tweede insert in de tafel news, dit keer met de Engelse waarden (language_abbr_en,news_title_en,news_content_en)

Note: door de opbouw van de database heb ik voor beide records slechts 1 foto nodig.

In mijn controller heb ik de volgende actie:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    public function add_news_itemAction()
    {
        $photo_path   = APP_PATH.'/../httpdocs/images/news_photos/';        
        include_once   (APP_PATH.'/helpers/zebra_image.php');
        
        $validextensions        = array("jpeg", "jpg", "png");
        $original_name          = $_FILES['file']['name'];
        $ext                    = explode('.', basename($original_name));
        $file_extension         = strtolower(end($ext));
        $new_name               = md5(uniqid()) . "." . $file_extension;
        $new_photo_path         = $photo_path . $new_name;
        
        $language_abbr_el = filter_input(INPUT_POST, 'language_abbr_el', FILTER_SANITIZE_STRING);
        $language_abbr_en = filter_input(INPUT_POST, 'language_abbr_en', FILTER_SANITIZE_STRING);        
        $news_title_el    = filter_input(INPUT_POST, 'news_title_el', FILTER_SANITIZE_STRING);
        $news_title_en    = filter_input(INPUT_POST, 'news_title_en', FILTER_SANITIZE_STRING);
        $news_content_el  = filter_input(INPUT_POST, 'news_content_el', FILTER_UNSAFE_RAW);
        $news_content_en  = filter_input(INPUT_POST, 'news_content_en', FILTER_UNSAFE_RAW);
        
        $news_id          = $this->page->add_news_item($language_abbr_el,$news_title_el,$news_content_el);
        
        if(!empty($_FILES['file']))
        
        if ( is_uploaded_file($_FILES['file']['tmp_name']) )
        {
            $this->create_image($_FILES['file']['tmp_name'], $new_photo_path , 1000, 400, ZEBRA_IMAGE_CROP_CENTER);
            $this->page->add_news_photo($news_id,$new_name);
            $insert = $this->page->add_news_item($language_abbr_en,$news_title_en,$news_content_en);
        }
        
    }    


Die volgens mij goed zou moeten zijn. De taal rows gaan inderdaad de database in, maar de insert in de news_photos tafel en de upload werken niet. Ik blijf Undefined Index: file errors krijgen

Wat doe ik hier fout? Alle hulp is van harte welkeom
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 07:00:00
 
Pipo Clown

Pipo Clown

14/06/2015 15:45:53
Quote Anchor link
Zou dit kunnen komen doordat "file" een gereserveerd woord is ?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

14/06/2015 15:50:31
Quote Anchor link
vervang empty() voor isset()
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

14/06/2015 16:24:20
Quote Anchor link
Dump $_FILES eens. $_FILES['file']['error'] geeft een errorcode terug die je meer vertelt over mogelijke problemen.

Zorg ook dat het uploaden is toegestaan.

Daarnaast zou je ook de veel voorkomende vallen eens kunnen bekijken.
 
Donald Boers

Donald Boers

14/06/2015 16:54:42
Quote Anchor link
@Pipo Clown. Ik maak heel vaak gebruik van file, zonder enig probleem. Heb een andere naa geprobeerd maar zonder succes

@Frank Nietbelangrijk Ik heb !empty() vervangen door isset() maar zonder resultaat

@Thomas van den Heuvel. Waar denk je dat ik het beste de VAR_DUMP kan plaatsen?
Gewijzigd op 14/06/2015 17:06:40 door Donald Boers
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

14/06/2015 17:05:49
Quote Anchor link
Doe maar boven

if(!isset($_FILES['file']))


print_r($_FILES)
 
Donald Boers

Donald Boers

14/06/2015 17:20:52
Quote Anchor link
Hoi Frank. Ik heb het laatste gedeelte van de action op de volgende wijze aangepast
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
        if(!isset($_FILES['file']))
        {
            print_r($_FILES);
            if ( is_uploaded_file($_FILES['file']['tmp_name']) )
            {
                $this->create_image($_FILES['file']['tmp_name'], $new_photo_path , 1000, 400);
                $this->page->add_news_photo($news_id,$new_name);
                $insert = $this->page->add_news_item($language_abbr_en,$news_title_en,$news_content_en);
            }
        }


Maar ik blijf die undefined indexen houden
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

14/06/2015 19:33:58
Quote Anchor link
Heb je gecontroleerd of het uploaden van bestanden is toegestaan?

Wat staat er op je scherm als je $_FILES dumpt?
 
Donald Boers

Donald Boers

14/06/2015 20:03:41
Quote Anchor link
Hoi Thomas.

Ja het uploaden is toegestaan!

Om het te testen heb ik vervolgens de var_dump aan de pagina waar het formulier in staat toegevoegd:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
    <?php
    if(isset($_FILES['file']))
    {

        var_dump ($_FILES['file']['error']);
    }

    ?>


en de de action tijdelijk uit het form gehaald. Maar als ik het form submit gebeurt er niets?
Gewijzigd op 14/06/2015 20:06:02 door Donald Boers
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

14/06/2015 20:29:45
Quote Anchor link
>> ... en de de action tijdelijk uit het form gehaald.

Waarom? Laat het eens gewoon zoals het was.

Zet vervolgens deze 2 regels even helemaal bovenaan in je functie:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
public function add_news_itemAction()
{

var_dump($_FILES);
exit;

?>
 
Donald Boers

Donald Boers

14/06/2015 21:09:37
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 14/06/2015 20:29:45:
>> ... en de de action tijdelijk uit het form gehaald.

Waarom? Laat het eens gewoon zoals het was.

Zet vervolgens deze 2 regels even helemaal bovenaan in je functie:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
public function add_news_itemAction()
{

var_dump($_FILES);
exit;

?>

Hi Ozzie bedankt voor je reactie. Heb gedaan wat je aanrade en ik krijg een lege array terug. Ik heb geen idee hoe dat kan


Edit heb alle andere velden even uit het form gehaald maar dat had geen invloed. De array blijft leeg
Gewijzigd op 14/06/2015 21:18:35 door Donald Boers
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

14/06/2015 21:53:20
Quote Anchor link
Die foutmelding die meldt als het goed is ook in welk bestand en op welke regel het fout gaat. Heb je hier al naar gekeken ?

Toevoeging op 14/06/2015 21:55:02:

zet die print_r eens BOVEN de if(!isset($_FILES['file']))
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

14/06/2015 21:59:27
Quote Anchor link
>> Hi Ozzie bedankt voor je reactie. Heb gedaan wat je aanrade en ik krijg een lege array terug. Ik heb geen idee hoe dat kan

Toch even om eventuele misverstanden te voorkomen ... je hebt toch wel daadwerkelijk een bestandje geselecteerd voordat je het formulier ging verzenden?
 
Donald Boers

Donald Boers

14/06/2015 22:49:42
Quote Anchor link
Ja absoluut. Ik zie het zelfs in devtools op Chrome
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

14/06/2015 23:03:53
Quote Anchor link
Gebruik je een of ander framework?

Zet voor de grap deze regel eens in de (hoofd)index.php file

var_dump($_FILES);
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

14/06/2015 23:20:41
Quote Anchor link
Waarschijnlijk worden de superglobals omgezet naar request object?
Gewijzigd op 14/06/2015 23:20:58 door Frank Nietbelangrijk
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

14/06/2015 23:24:52
Quote Anchor link
>> Waarschijnlijk worden de superglobals omgezet naar request object?

Daar zat ik dus inderdaad ook aan te denken. Maar dan zou hij dus een framework moeten gebruiken.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

14/06/2015 23:26:47
Quote Anchor link
Ja scherp van je Ozzie. Donald schrijft over een controller dus een framework is aannemelijk.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

14/06/2015 23:41:51
Quote Anchor link
>> Ja scherp van je Ozzie.

En dat voor de late avond ;-) Over late avond gesproken ... het lijkt erop dat Donald z'n bed heeft opgezocht ...
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

14/06/2015 23:43:37
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 14/06/2015 23:41:51:
... het lijkt erop dat Donald z'n bed heeft opgezocht ...


Moesten wij straks ook maar doen... (Volgens mij ben jij net zo PHP verslaafs als ik :p)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

14/06/2015 23:48:40
Quote Anchor link
hehe ... ja af en toe wel ;)

Welterusten alvast.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.