unlink

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Node.js developer looking for a challenging consul

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Full stack web- en appdevelopment; Vertalen van de functionele wensen naar de technische specificaties; Sturing geven aan/klank board zijn voor de software teams; Trainen van de software teams; Sparren met klanten; Meedenken over architectuur. Hier ga je werken De organisatie is een bureau welke websites en mobiele applicaties bouwt voor verschillende toonaangevende organisaties. Hierbij richten zij zich voornamelijk op de sectoren leisure, overheid en zorg. De sfeer intern kenmerkt zich door informaliteit, gezelligheid en ambitie. Ze werken dag in dag uit samen om mooie producten op te leveren voor hun klanten. Op dit moment zijn er

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie De perfecte combinatie tussen techniek en vastgoed. Werk samen met de senior software developer om allerlei software van fluX te verbeteren. Gelukkig voel jij je helemaal thuis in de codewereld van .NET. Dus of je nu bezig bent met het verhogen van de conformiteitscore of het automatiseren van allerlei taxatiemodellen, jij weet precies hoe je de doelstellingen realiseert. En dat terwijl je ook samenwerkt met een extern ontwikkelteam. Waar dit team bepaalde softwaresystemen ontwikkelen, richt jij je vooral op onze Nederlands georiënteerde producten en alle wetgeving die daarbij komt kijken. Voor minimaal 32 uur per week verrijk jij onze

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Ervaren Full stack developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house functie bij een bedrijf met enorme groeipotentie? Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging vol afwisseling en gezelligheid? Dan ben je bij dit bedrijf aan het juiste adres! Wij zijn in omgeving Breda op zoek naar een ervaren full stack developer. Je gaat werken voor een zeer gewilde werkgever met goede arbeidsvoorwaarden. Je krijgt een plekje in het jonge IT team, work hard, play hard is hier duidelijk het motto! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Jij bent verantwoordelijk voor het ontwerpen en bouwen van webapplicaties. Je bent

Bekijk vacature »

Back-end developer

Dit ga je doen Development d.m.v. XQuery, JSON/XML en REST API's; Ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform; Koppelingen maken met de NoSQL database; Testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten; Samenwerking met andere front- en back-end ontwikkelaars. Hier ga je werken Voor een vooruitstrevende organisatie binnen de zorg in Den Haag zijn wij opzoek naar een Back-end Developer die ervaring heeft met o.a.XQuery en Vue.JS of daarin graag zou willen ontwikkelen. Je zal ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform en koppelingen maken met de NoSQL database. Ook het testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten behoort tot jouw

Bekijk vacature »

Digitale Tovenaar Gezocht: Junior Low-code/No-code

Bedrijfsomschrijving Duik mee in een wereld vol innovatieve avonturen waar gegevens en technologie een magische symbiose aangaan! Al meer dan twee decennia lang zijn we de tovenaars achter de schermen die oplossingen creëren voor de meest complexe klantcontactvraagstukken en datagedreven software-uitdagingen. Bij ons draait het om de kracht van samenwerking en groei. We zijn een hechte vriendengroep die samen bergen verzet om elkaar én onze klanten te laten schitteren. Jouw succes is ons succes en we streven ernaar om elkaar naar nieuwe hoogten te tillen, niet voor even, maar voor altijd. We willen dat jij je helemaal thuis voelt in

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een bedrijf in de omgeving van Utrecht! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als C#.NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving van Utrecht. Je zult gaan samenwerken met collega's die over de hele wereld verspreid zitten. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en werkt met de nieuwste technieken. Als C#.NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je blijft op de hoogte van

Bekijk vacature »

C# ontwikkelaar

Functie omschrijving Werk jij graag met C# en het .NET framework in een leuk familiebedrijf? Lees dan snel verder! Jouw takenpakket hierbij is: Je gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving (ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de omgeving van Best en is een echt familiebedrijf. Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het applicatielandschap; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het applicatielandschap; Sparren met de business. Hier ga je werken De organisatie is werkzaam in de financiële dienstverlening met meer dan 200 medewerkers en meer dan 250.000 eindgebruikers is het een van de grotere binnen haar branche. Je komt te werken in een team waarmee je verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen en onderhouden van de financiële applicaties binnen de organisatie, denk hierbij aan het bouwen en onderhouden van portalen. Als .net developer ga jij het development team ondersteunen met de transitie naar

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Wordt jij de nieuwe Front end specialist / developer? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel binnen als

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »
Richard de jong

richard de jong

21/10/2010 10:50:43
Quote Anchor link
hallo
ik ben net begonnen met php en kom nu het volgende probleem tegen
ik ben een webwinkel aan het maken en heb het al een hel stuk klaar
ik kan artikelen toevoegen afbeeldingen uploaden
maar nu wil ik een artikel verwijderen met de daar bij behorende afbeelding
het artikel gaat wel weg maar de afbeelding blijft staan
ik heb een map genaamd image waar dea fbeeldingen op de server staan
de link in de database verwijderd ook behalve dus de afbelding

code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
<?php
ini_set("safe_mode", "off");
require "header.php";
$admin = true;
require "authenticatie.php";
$artikelid= $_GET["artikelid"];


if ($_GET["actie"] == "wis" && $artikelid) { // artikel ingevoerd?
$sql = "DELETE FROM Artikel WHERE ARTIKEL_ID=$artikelid";

if (!mysql_query($sql)) { // voer SQL code uit
echo mysql_error ();
echo "Verwijderen artikel mislukt!";
        exit;
}
else {
    $sql = "DELETE FROM Categorie_per_Artikel WHERE ARTIKEL_ID=$artikelid";
    
    if (!mysql_query($sql)) { // voer SQL code uit
    echo "mysql_query =".mysql_query."<br />";
    
        echo "Verwijderen categorie mislukt!";
        exit;
    }

    $sql = "SELECT * FROM Afbeelding WHERE ARTIKEL_ID=$artikelid";
    $result = mysql_query($sql);
    if (mysql_num_rows($result) > 0) { // voer SQL code uit
        while ($rij = mysql_fetch_array($result)) {
            // bepaal afbeelding
            
            $Afbeelding = $pad.$rij["AFBEELDING_ID"].$rij["Bestandstype"];
            unlink("image/".$Afbeelding);
            
            echo $Afbeelding."<br />";
        }

        $sql = "DELETE FROM Afbeelding WHERE ARTIKEL_ID=$artikelid";
        if (!mysql_query($sql)) { // voer SQL code uit
        
            echo "Verwijderen afbeelding(en) mislukt!";
            exit;
        }
    }
}

echo "OK, het artikel is verwijderd!";    
}
else {
?>

<p><div class="big">Artikel wissen</div><br>
Wis het volgende artikel:<br>
<?php
    $sql
= "SELECT * FROM Artikel";
    $resultaat  = mysql_query($sql); // voer SQL code uit
    while ($rij = mysql_fetch_array($resultaat)) {
        $artikelid = $rij["ARTIKEL_ID"];
        echo $rij["Naam"]." <a href=\"$PHP_SELF?actie=wis&artikelid=$artikelid\" onClick=\"return Confirm(1)\">Wis</a><br>\n";
    }
}


require "footer.php";

?>


ik weetr dat de fout ergens zit in de waarde van $afbeelding maar ik kom er niet uit.
wie van de php goeroes helpt mij hier mee

bvd richard

Code in de code-tags geplaatst[/modedit]
Gewijzigd op 21/10/2010 12:14:03 door Chris -
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 14:48:25
 
Tom Swinkels

Tom Swinkels

21/10/2010 11:27:02
Quote Anchor link
Wat krijg je terug in de echo van $afbeelding? En wat geeft hij voor een error?
 
Paul R

Paul R

21/10/2010 11:51:13
Quote Anchor link
varriabelen buiten quotjes halen zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$sql = "DELETE FROM Artikel WHERE ARTIKEL_ID=".$artikelid;
 
John D

John D

21/10/2010 12:13:52
Quote Anchor link
Wie is owner van de afbeelding ? Heb je de afbeelding ook ge-upload met/via de webwinkel of heb je die met ftp ge-upload ? In het laatste geval heeft de webwinkel (php cq het apache proces) geen rechten om de unlink (=delete) uit te voeren. Check dus ownership en rechten.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

21/10/2010 12:22:43
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$Afbeelding
= $pad.$rij["AFBEELDING_ID"].$rij["Bestandstype"];
?>


Hoe heb je het opgeslagen?
$pad, klinkt als een bepaalde locatie. Ik vermoed ook dat daar de mapnaam al instaat die je later in unlink ook weer probeert te gebruiken. Alleen zie ik niet waar je $pad vult, bestaat die wel?

Daarnaast vraag ik me af of je het bestandstype inclusief . opslaat, want dat is niet erg logisch. (overigens is bestandstype technisch wat anders dan een extensie, een type is bijvoorbeeld : afbeelding, een extensie is dan jp(e)g oid.)

Als je voor je unlink eens een echo "image/".$Afbeelding; plaatst, wat krijg je dan te zien?
 
Richard de jong

richard de jong

21/10/2010 13:25:00
Quote Anchor link
hoi bedankt voor de reakties tot zover

ik krijg momenteel deze melding terug

Warning: unlink(image/../afbeeldingen59) [function.unlink]: No such file or directory in /var/www/vhosts/rdjong2edu.cursistennet.nl/httpdocs/artikel_wissen.php on line 32
../afbeeldingen59
OK, het artikel is verwijderd!
ik heb de afbeelding via een formulier opgstuurd dus met de rechten zit het wel goed
 
John D

John D

21/10/2010 13:30:06
Quote Anchor link
unlink(image/../afbeeldingen59
extensie .jpg ofzoiets vergeten of probeer je een directory weg te gooien ?
let ook op upper- en lowercase karakters, dat is strict namelijk.
Gewijzigd op 21/10/2010 13:31:00 door John D
 
- SanThe -

- SanThe -

21/10/2010 14:45:10
Quote Anchor link
Jij zegt dat alle afbeeldingen in de map 'image' staan. Met unlink(image/../afbeeldingen59) ga je weer uit de map 'image' en dat klopt dus niet.
 
Richard de jong

richard de jong

21/10/2010 19:39:03
Quote Anchor link
het probleem is opgelost

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
<?php
ini_set("safe_mode", "off");
require "header.php";
$admin = true;
require "authenticatie.php";
$artikelid= $_GET["artikelid"];


if ($_GET["actie"] == "wis" && $artikelid) { // artikel ingevoerd?
$sql = "DELETE FROM Artikel WHERE ARTIKEL_ID=$artikelid";

if (!mysql_query($sql)) { // voer SQL code uit
echo mysql_error ();
echo "Verwijderen artikel mislukt!";
        exit;
}
else {
    $sql = "DELETE FROM Categorie_per_Artikel WHERE ARTIKEL_ID=$artikelid";
    
    if (!mysql_query($sql)) { // voer SQL code uit
    echo "mysql_query =".mysql_query."<br />";
    
        echo "Verwijderen categorie mislukt!";
        exit;
    }

    $sql = "SELECT * FROM Afbeelding WHERE ARTIKEL_ID=$artikelid";
    $result = mysql_query($sql);
    if (mysql_num_rows($result) > 0) { // voer SQL code uit
        while ($rij = mysql_fetch_array($result)) {
            // bepaal afbeelding
            // ik had hier de te veel code staan die verwijderd

            unlink("image/".$rij['Afbeeldingnaam']);

 

            
            echo $Afbeelding."<br />";
        }

        $sql = "DELETE FROM Afbeelding WHERE ARTIKEL_ID=$artikelid";
        if (!mysql_query($sql)) { // voer SQL code uit
        
            echo "Verwijderen afbeelding(en) mislukt!";
            exit;
        }
    }
}

echo "OK, het artikel is verwijderd!";    
}
else {
?>

<p><div class="big">Artikel wissen</div><br>
Wis het volgende artikel:<br>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
    $sql
= "SELECT * FROM Artikel";
    $resultaat  = mysql_query($sql); // voer SQL code uit
    while ($rij = mysql_fetch_array($resultaat)) {
        $artikelid = $rij["ARTIKEL_ID"];
        echo $rij["Naam"]." <a href=\"$PHP_SELF?actie=wis&artikelid=$artikelid\" onClick=\"return Confirm(1)\">Wis</a><br>\n";
    }
}


require "footer.php";

?>
Gewijzigd op 21/10/2010 19:40:46 door richard de jong
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.