unlink

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Functie Heb jij veel kennis van ASP.NET Webforms en wil jij juist de overstap maken naar ASP.NET Core? Wij zijn per direct op zoek naar een ervaren .NET Webdeveloper die met ons samen ons platform wilt herschrijven van ASP.NET Webforms naar ASP.NET Core. Voor jou de unieke kans om met ons samen te innoveren en kennis op te doen van de nieuwste technieken binnen de Microsoft Stack. Wij hebben een development team met 10 IT specialisten bestaande uit onder andere 4 backend .NET developers en twee front-end developers. Wij zijn continu bezig om ons als team en bedrijf te blijven

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel, Docker, Gitlab-CI)

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit 4 ontwikkelaars. Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. Een groot deel van de systemen is gebouwd met behulp van het Laravel framework en PHP (minimaal 7.2), Docker voor lokaab gebruik en Gitlab-CI voor het deployen

Bekijk vacature »

Applicatiebeheerder/ Ontwikkelaar

Dit ga je doen - Verantwoordelijkheid dragen voor het complexe applicatielandschap; - Schakelen met eindgebruikers en leveranciers; - Verdeling in werkzaamheden tussen dagelijks beheer ontwikkelen; - Het analyseren van de behoeften van gebruikers en het vertalen hiervan naar functionele specificaties voor de applicaties; - Actief bijdragen aan het leveren van passende oplossingen voor het applicatielandschap. Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de regio van Amsterdam is een van de meest toonaangevende mediaorganisaties in Nederland. Door de organisatiecultuur krijg jij veel ruimte om initiatief te nemen en zelfstandig aan het werk te gaan. Samen met het IT team zorg

Bekijk vacature »

PHP Developer Symfony

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail. Hier ga je werken Als PHP Developer kom je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development teams welke ieder verantwoordelijk zijn voor hun 'eigen' klanten. Jouw team bestaat uit 6 backend

Bekijk vacature »

Java Developer bij een jonge groeiende organisatie

Bedrijfsomschrijving Vind jij het als Java developer ook zo belangrijk dat een bedrijf je de ruimte en tijd geeft voor persoonlijke ontwikkeling? Dan zit je hier helemaal goed. Deze jonge organisatie is opgericht in 2018 en is ondertussen uitgegroeid tot een club van ongeveer 30 medewerkers. Het gaat hier om een echte Java club, die vrijheid en verantwoordelijkheid erg belangrijk vinden. Het bedrijf heeft een informele sfeer en de teams zijn erg hecht met elkaar. Ze delen graag de kennis en ervaringen met anderen, maar vinden andermans mening ook zeer belangrijk. De organisatie zet zich in voor ontwikkeling en besteed

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar ABAP

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving De kandidaat zal worden ingezet binnen een van de DevOps teams binnen SCI (Service Centrum Inburgering) voor het ontwerpen en bouwen in SAP ABAP van de binnen SCI gebruikte informatiesystemen. Voornaamste voorkomende werkzaamheden zijn het aanpassen van en bouwen van nieuwe programmatuur in ABAP (Objects), waarbij ook gebruikt wordt gemaakt van DDD (Domain Driven Design) en het opstellen/aanpassen van Functionele/Technische ontwerpen. Daarnaast moeten ook formulieren met SAP Smartforms worden aangepast. Verder speelt de overgang naar SAP4Hana en SAP CPI. Vanwege het veelvuldig gebruik van SAP PO is kennis hiervan een pré. Achtergrond opdracht Momenteel werken meerdere DevOps teams

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze klanten. Geen werkdag is hetzelfde, je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Arval en de Politie. Werken bij Sogeti Nieuwe ontwikkelingen volgen we op de voet en delen we binnen de

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functie omschrijving Jelling IT zoekt ervaren PHP developer! Voor een organisatie in de regio Rhenen zijn wij op zoek naar een ervaren PHP developer die gaat functioneren als een verlengstuk van de klant. Jij bent iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme aanvliegt. Je bent in staat om aan meerdere projecten te werken en werkt graag met de nieuwste technieken. In deze functie werk je veel samen met front-end developers en stel je alles in het werk om grote verschillen voor de klanten teweeg te brengen. Verder ben jij iemand die graag zichzelf uitdaagt en die altijd de beste wilt

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met ICT en een WO diploma in de pocket? Dan ben je hier aan het juiste adres. Voor een opdrachtgever in Amsterdam zijn wij op zoek naar kandidaten die (enige) ervaring hebben met Java, Javascript, C of C++. Je zal door middel van trainingen worden opgeleid tot een volwaardige Software Developer. Er wordt tijdens de training natuurlijk veel aandacht besteedt aan de vaktechnische aspecten, maar er gaat ook veel aandacht uit naar jouw persoonlijke ontwikkeling. Bedrijfsprofiel Bij deze opdrachtgever in de omgeving van Amsterdam zoeken ze meerdere enthousiaste kandidaten die hun carrière willen starten met

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer (React)

Functie Met een ontwikkelafdeling van ruim 20 collega’s is dit zo ongeveer de helft van alle medewerkers. De software(ontwikkeling) is dan ook de drijvende kracht binnen de organisatie. Ze werken aan het verbeteren dan de bestaande, maar zeker ook nieuwe producten. De software bestaat uit verschillende (React) webapplicaties, maar ook een mobile (React native) app. Hierdoor kom je met verschillende uitdagingen in aanraking en is Mobile kennis natuurlijk mooi meegenomen. De software wordt door vele duizenden professionals dagelijks gebruikt en bevatten grote hoeveelheden data. Aan het team de uitdaging om hierin de best mogelijke gebruiksvriendelijkheid neer te zetten door gebruik

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Ontwerpen en bouwen van nieuwe functionaliteiten binnen de complexe omgeving; Proactief de processen kwalitatief en efficient inrichten; Opzetten van Unit Tests; Code Reviews; Regie nemen voor innovatieve projecten; Landschap beheren en de bijbehorende ketens hierbij in het oog houden. Hier ga je werken De organisatie is actief binnen de financiele branche en heeft een IT afdeling van circa 450 man. De organisatie voorziet de maatschappij binnen de financiele dienstverlening en is gedurende de jaren een onmisbare schakel geworden. Het is een high profile organisatie waar ze veel te maken hebben met veranderingen voortkomend uit maatschappelijke ontwikkelingen,

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen De requirements in kaart brengen van de klant; Implementeren van functionele en technische specificaties bij opdrachtgevers; Oplossen van bugs; Meewerken aan maatwerksoftware voor nieuwe opdrachtgevers; Het testen en uitleveren van nieuwe functionaliteiten naar de acceptatie en productieomgeving De database ontwikkelen en onderhouden; Hier ga je werken Onze klant is gevestigd in het westen van Nederland en is gespecialiseerd in het ontwikkelen van software voor de levensmiddelen industrie. De software die het team maakt optimaliseert voornamelijk de administratieve processen, maakt deze meetbaar en zorgt ervoor dat de data zo goed mogelijk gebruikt kan worden. Binnen een van

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Jij gaat in deze functie aan de slag met uitdagende projecten en het creëren van maatwerk software, vooral middels SQL. Iedere klant/project is weer anders, maar dat maakt dit bedrijf en de functie erg uniek & uitdagend. Verder heb je de volgende taken: Ontwikkelen en ontwerpen van SQL databases. T-SQL wordt hierbij gebruikt als programmeer laag; Optimalisatie van query's, voor een verbeterde efficiency; Begeleiden van junior developers, mits je dit leuk vindt; Heb je meer interesse in een rol als consultant, dan is dit ook mogelijk. Je heb hier meer

Bekijk vacature »
Richard de jong

richard de jong

21/10/2010 10:50:43
Quote Anchor link
hallo
ik ben net begonnen met php en kom nu het volgende probleem tegen
ik ben een webwinkel aan het maken en heb het al een hel stuk klaar
ik kan artikelen toevoegen afbeeldingen uploaden
maar nu wil ik een artikel verwijderen met de daar bij behorende afbeelding
het artikel gaat wel weg maar de afbeelding blijft staan
ik heb een map genaamd image waar dea fbeeldingen op de server staan
de link in de database verwijderd ook behalve dus de afbelding

code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
<?php
ini_set("safe_mode", "off");
require "header.php";
$admin = true;
require "authenticatie.php";
$artikelid= $_GET["artikelid"];


if ($_GET["actie"] == "wis" && $artikelid) { // artikel ingevoerd?
$sql = "DELETE FROM Artikel WHERE ARTIKEL_ID=$artikelid";

if (!mysql_query($sql)) { // voer SQL code uit
echo mysql_error ();
echo "Verwijderen artikel mislukt!";
        exit;
}
else {
    $sql = "DELETE FROM Categorie_per_Artikel WHERE ARTIKEL_ID=$artikelid";
    
    if (!mysql_query($sql)) { // voer SQL code uit
    echo "mysql_query =".mysql_query."<br />";
    
        echo "Verwijderen categorie mislukt!";
        exit;
    }

    $sql = "SELECT * FROM Afbeelding WHERE ARTIKEL_ID=$artikelid";
    $result = mysql_query($sql);
    if (mysql_num_rows($result) > 0) { // voer SQL code uit
        while ($rij = mysql_fetch_array($result)) {
            // bepaal afbeelding
            
            $Afbeelding = $pad.$rij["AFBEELDING_ID"].$rij["Bestandstype"];
            unlink("image/".$Afbeelding);
            
            echo $Afbeelding."<br />";
        }

        $sql = "DELETE FROM Afbeelding WHERE ARTIKEL_ID=$artikelid";
        if (!mysql_query($sql)) { // voer SQL code uit
        
            echo "Verwijderen afbeelding(en) mislukt!";
            exit;
        }
    }
}

echo "OK, het artikel is verwijderd!";    
}
else {
?>

<p><div class="big">Artikel wissen</div><br>
Wis het volgende artikel:<br>
<?php
    $sql
= "SELECT * FROM Artikel";
    $resultaat  = mysql_query($sql); // voer SQL code uit
    while ($rij = mysql_fetch_array($resultaat)) {
        $artikelid = $rij["ARTIKEL_ID"];
        echo $rij["Naam"]." <a href=\"$PHP_SELF?actie=wis&artikelid=$artikelid\" onClick=\"return Confirm(1)\">Wis</a><br>\n";
    }
}


require "footer.php";

?>


ik weetr dat de fout ergens zit in de waarde van $afbeelding maar ik kom er niet uit.
wie van de php goeroes helpt mij hier mee

bvd richard

Code in de code-tags geplaatst[/modedit]
Gewijzigd op 21/10/2010 12:14:03 door Chris -
 
PHP hulp

PHP hulp

13/05/2024 16:19:08
 
Tom Swinkels

Tom Swinkels

21/10/2010 11:27:02
Quote Anchor link
Wat krijg je terug in de echo van $afbeelding? En wat geeft hij voor een error?
 
Paul R

Paul R

21/10/2010 11:51:13
Quote Anchor link
varriabelen buiten quotjes halen zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$sql = "DELETE FROM Artikel WHERE ARTIKEL_ID=".$artikelid;
 
John D

John D

21/10/2010 12:13:52
Quote Anchor link
Wie is owner van de afbeelding ? Heb je de afbeelding ook ge-upload met/via de webwinkel of heb je die met ftp ge-upload ? In het laatste geval heeft de webwinkel (php cq het apache proces) geen rechten om de unlink (=delete) uit te voeren. Check dus ownership en rechten.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

21/10/2010 12:22:43
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$Afbeelding
= $pad.$rij["AFBEELDING_ID"].$rij["Bestandstype"];
?>


Hoe heb je het opgeslagen?
$pad, klinkt als een bepaalde locatie. Ik vermoed ook dat daar de mapnaam al instaat die je later in unlink ook weer probeert te gebruiken. Alleen zie ik niet waar je $pad vult, bestaat die wel?

Daarnaast vraag ik me af of je het bestandstype inclusief . opslaat, want dat is niet erg logisch. (overigens is bestandstype technisch wat anders dan een extensie, een type is bijvoorbeeld : afbeelding, een extensie is dan jp(e)g oid.)

Als je voor je unlink eens een echo "image/".$Afbeelding; plaatst, wat krijg je dan te zien?
 
Richard de jong

richard de jong

21/10/2010 13:25:00
Quote Anchor link
hoi bedankt voor de reakties tot zover

ik krijg momenteel deze melding terug

Warning: unlink(image/../afbeeldingen59) [function.unlink]: No such file or directory in /var/www/vhosts/rdjong2edu.cursistennet.nl/httpdocs/artikel_wissen.php on line 32
../afbeeldingen59
OK, het artikel is verwijderd!
ik heb de afbeelding via een formulier opgstuurd dus met de rechten zit het wel goed
 
John D

John D

21/10/2010 13:30:06
Quote Anchor link
unlink(image/../afbeeldingen59
extensie .jpg ofzoiets vergeten of probeer je een directory weg te gooien ?
let ook op upper- en lowercase karakters, dat is strict namelijk.
Gewijzigd op 21/10/2010 13:31:00 door John D
 
- SanThe -

- SanThe -

21/10/2010 14:45:10
Quote Anchor link
Jij zegt dat alle afbeeldingen in de map 'image' staan. Met unlink(image/../afbeeldingen59) ga je weer uit de map 'image' en dat klopt dus niet.
 
Richard de jong

richard de jong

21/10/2010 19:39:03
Quote Anchor link
het probleem is opgelost

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
<?php
ini_set("safe_mode", "off");
require "header.php";
$admin = true;
require "authenticatie.php";
$artikelid= $_GET["artikelid"];


if ($_GET["actie"] == "wis" && $artikelid) { // artikel ingevoerd?
$sql = "DELETE FROM Artikel WHERE ARTIKEL_ID=$artikelid";

if (!mysql_query($sql)) { // voer SQL code uit
echo mysql_error ();
echo "Verwijderen artikel mislukt!";
        exit;
}
else {
    $sql = "DELETE FROM Categorie_per_Artikel WHERE ARTIKEL_ID=$artikelid";
    
    if (!mysql_query($sql)) { // voer SQL code uit
    echo "mysql_query =".mysql_query."<br />";
    
        echo "Verwijderen categorie mislukt!";
        exit;
    }

    $sql = "SELECT * FROM Afbeelding WHERE ARTIKEL_ID=$artikelid";
    $result = mysql_query($sql);
    if (mysql_num_rows($result) > 0) { // voer SQL code uit
        while ($rij = mysql_fetch_array($result)) {
            // bepaal afbeelding
            // ik had hier de te veel code staan die verwijderd

            unlink("image/".$rij['Afbeeldingnaam']);

 

            
            echo $Afbeelding."<br />";
        }

        $sql = "DELETE FROM Afbeelding WHERE ARTIKEL_ID=$artikelid";
        if (!mysql_query($sql)) { // voer SQL code uit
        
            echo "Verwijderen afbeelding(en) mislukt!";
            exit;
        }
    }
}

echo "OK, het artikel is verwijderd!";    
}
else {
?>

<p><div class="big">Artikel wissen</div><br>
Wis het volgende artikel:<br>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
    $sql
= "SELECT * FROM Artikel";
    $resultaat  = mysql_query($sql); // voer SQL code uit
    while ($rij = mysql_fetch_array($resultaat)) {
        $artikelid = $rij["ARTIKEL_ID"];
        echo $rij["Naam"]." <a href=\"$PHP_SELF?actie=wis&artikelid=$artikelid\" onClick=\"return Confirm(1)\">Wis</a><br>\n";
    }
}


require "footer.php";

?>
Gewijzigd op 21/10/2010 19:40:46 door richard de jong
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.