Update gebruiker

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full stack ontwikkelaar Laravel, Vue.js

Functie Als ontwikkelaar binnen deze organisatie hou jij je voornamelijk met lopende projecten voor de verschillende klanten. Zo bouw je de ene dag aan prijsschifting systemen en de andere dag onderzoek je crawlers en stel je ze zo in dat de data goed binnen komt binnen het systeem. Daarnaast bouw je mee aan dashboards en ben je dus constant bezig met het verbeteren van het platform. Er is een vaste werkwijze, zo werken ze met Trello kaarten en onderverdelen ze deze aan het begin van iedere week onder de developers. Dit wordt door de lead developer gedaan, maar in samenspraak

Bekijk vacature »

Back End Developer .NET

Dit ga je doen Ontwikkelen in C# .NET en werken aan nieuwbouw, uitbouw en onderhoud van de software (die communiceren met 68.000 sensoren, waardoor er meerdere miljoenen berichten per uur verwerkt worden); Samenwerken in Scrum Teams; Meewerken aan verschillende, uitdagende projecten; Werken met nieuwe technologieën en vrijheid krijgen om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Hier ga je werken Je komt als Developer te werken bij een organisatie die gespecialiseerd is in software die real-time wordt gebruikt. De software constateert waar werk moet worden uitgevoerd en de chauffeurs worden met een andere applicatie hierop geattendeerd. Ook wordt er direct

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Junior / Medior C# .NET ontwikkelaar in Brabants t

Bedrijfsomschrijving Ben jij een gepassioneerde C# .NET ontwikkelaar met een voorliefde voor hardware? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Bij ons bedrijf krijg je de kans om deel uit te maken van een team van sociale en enthousiaste techneuten die er elke dag naar streven om onze eigen ontwikkelde software nog beter te maken. Het team van ongeveer 10 team medewerkers maakt zich hard om de interne processen gestroomlijnd te laten verlopen. Functieomschrijving Als lid van ons hechte en behulpzame team word je betrokken bij diverse projecten. Daarbij krijg je te maken met data-analyses, content en de logistieke

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Lasrobotprogrammeur/operator

Heb je interesse in trekkers en beschik je overvlijmscherpse precisie? Solliciteer dan op deze vacature! Als Lasoperator ben je vooral bezig met het maken van nieuwe lasrobotprogramma’s en het optimaliseren van bestaande programma’s, zowel online als offline (incl. het bedienen van de Lasrobots). Daarnaast draag je bij aan een optimaal rendement van de las robots. Verder heb je de volgende werkzaamheden: Het meewerken als operator c.q. Robotlassen niveau 2 (van complexe samenstellingen/halffabricaten), het om- en instellen van de diverse stations van lasmallen (productdragers), het afwerken van laswerk (verwijderen lasspetters en oxiden), het bewaken van de machineplanning (op bewerkingen) incl. de

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Dordrecht zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Jij komt te werken in een team van 5 developers. het product is continue in beweging. Nieuwe en bestaande klanten vragen om vaak nieuwe features. Hierin ben jij zeer belangrijk om te zorgen dat de functionaliteiten goed opgezet worden op technisch vlak. Designs krijg je aangeleverd van een externe partij zodat jij je primair kan focussen op de techniek! Je hebt daarbij alle vrijheid om je eigen creativiteit toe te passen en mee te denken over de gebruikte technieken. Het gezamenlijke doel is een product dat functioneel zeer gebruiksvriendelijk is en het bedrijfsproces van de gebruikers versneld en kwalitatief

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar start jij in een multidisciplinair team met 7 ontwikkelaars. Dit team is verdeeld onder Front-end ontwikkelaars en backend developers. De backend developers werken voornamelijk aan desktop applicaties in combinatie met backend systemen. Hier ga jij dus ook mee aan de slag! Hierbij wordt voornamelijk gebruik gemaakt van C# .NET, WPF, UWP, XAML en MVVM. WPF, UWP, .NET Core, Azure Devops en Entity Framework. WPF en UWP worden dan ook voornamelijk gebruikt voor de user interface van de desktop applicatie. Het development team is dan ook erg gedreven m.b.t. het ontwikkelen van vooruitstrevende en innovatieve horeca automatiseringsoplossingen.

Bekijk vacature »

(Lead) PHP Software Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een PHP software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plek in een klein team met 2 andere software developers. Wil jij graag werken met de nieuwste technieken bij een bedrijf waar jij de lead gaat nemen in de verder ontwikkeling en modernisering van een eigen software pakket? Dan ben je hier aan het juiste adres! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "in-house" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in

Bekijk vacature »

Full Stack PHP Developer

Functieomschrijving Ervaren PHP Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT team van een organisatie in de regio Ermelo gaat versterken. Voor deze functie zijn we op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die deze innovatieve organisatie nog een stap verder gaat brengen. Wij zijn op zoek naar iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je bent verantwoordelijk voor het samenwerken met een externe partij het is hierbij jouw taak om deze partij uit te dagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij recent jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een erkende werkgever in regio Waalwijk zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Back-end developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde SQL Developer/ functioneel consultant. Jij wordt verantwoordelijk voor zowel het ontwerpen en implementeren van SQL-databases als voor het in kaart brengen van de bedrijfsprocessen van een organisatie en het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Ontwerp en implementatie van SQL-databases: Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Analyse van bedrijfsprocessen: Je analyseert de bedrijfsprocessen van de organisatie om de behoeften van de klant te begrijpen en te vertalen naar

Bekijk vacature »
Enrico van der List

Enrico van der List

23/09/2015 12:13:09
Quote Anchor link
Wat is er verkeerd aan want op een of andere manier kan ik mijn gegevens niet updaten wanneer ik ze aanpas. Ik heb deze code letterlijk overgenomen van een tutorial. Maar bij hem werkt het wel en bij mij niet.. Misschien zien jullie iets over het hoofd wat ik niet heb gezien...

https://www.youtube.com/watch?v=LIMoLDB3d8k

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
<?php require "php_conectie/Connectie2.php";?>
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors',true);

session_start();
    if(isset($_SESSION["UserID"])){
    }
else{
        header('Location: Login.php');
    }

?>

<?php
    $User
= $_SESSION["UserID"];
    $result = $con->query("select * from user where UserID='$User'");
    $row = $result->fetch_array(MYSQLI_BOTH);    
    $_SESSION["FirstName"] = $row['Fname'];
    $_SESSION["LastName"] = $row['Lname'];
    $_SESSION["Email"] = $row['Email'];
    $_SESSION["PW"] = $row['Password'];
?>

<?php
    if(isset($_POST['Update'])){
        
        $UpdateFName = $_POST['FirstName'];
        $UpdateLName = $_POST['LastName'];
        $UpdateEmail = $_POST['Email'];
        $UpdateFPassword = $_POST['Password'];
        
        $sql = $con->query("UPDATE user SET Fname = '{$UpdateFName}', Lname = '{$UpdateLName}', Email='{$UpdateEmail}', Password='{$UpdateFPassword}' where UserID= $User");
        
        header ('Location: Account.php');
        
    }

?>

<!doctype html>
<html>
<head>
<meta charset="UTF-8">
<title>Register</title>

<link href="css/Master.css" rel="stylesheet" type="text/css">
<link href="css/Menu.css" rel="stylesheet" type="text/css">

</head>

<body>
    <div class="Container">
        <div class="Header"></div>
        <div class="Menu">
            <div id="Menu">
                <nav>
                    <ul class="cssmenu">
                        <li><a href="Account.php">Account</a></li>
                        <li><a href="LogOut.php">Uitloggen</a></li>
                    </ul>
                </nav>
           </div>
        </div>
        <div class="LeftBody"></div>
        <div class="RightBody">
        <form action="" method="post" name="form1">
                <div class="FormElement">
                    <input name="FirstName" type="text" required="required" class="TField" id="FirstName" placeholder="Voornaam" value="<?php echo $_SESSION["FirstName"];?>">
                </div>
                <div class="FormElement">
                    <input name="LastName" type="text" required="required" class="TField" id="LastName" placeholder="Achternaam" value="<?php echo $_SESSION["LastName"];?>">
                </div>
                <div class="FormElement">
                    <input name="Email" type="email" required="required" class="TField" id="Email" placeholder="E-mail" value="<?php echo $_SESSION["Email"];?>">
                </div>
                <div class="FormElement">
                    <input name="Password" type="password" required="required" class="TField" id="Password" placeholder="Wachtwoord" value="<?php echo $_SESSION["PW"];?>">
                </div>
                <div class="FormElement">
                    <input name="Update" type="submit" class="button" id="Update" value="Update info" >
                </div>
            </form>
        </div>
        <div class="Footer"></div>
     </div>
</body>
</html>
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 06:50:40
 
Ivo P

Ivo P

23/09/2015 13:52:44
Quote Anchor link
zet op regel 30 de query eens op het scherm (echo)
en check ook even of de query gelukt is.

je redirect nu botweg naar een pagina, maar je weet daardoor niet of alles wel lukte en waarom niet.

---
trouwens wat zonde om op regel 13 ev. de user op te halen, als je eventueel nog een update gaat uitvoeren en daarna redirect en dus de data opgehaald hebt voor niets.


---
regel 6 zou een foutmelding moeten geven omdat je op regel 1 ¿> gebruikt en op regel 2, na een ENTER, weer <¿php hebt staan.
Daar zou een Headers-Already-Sent error uit moeten komen.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

23/09/2015 14:17:46
Quote Anchor link
Ivo P op 23/09/2015 13:52:44:
regel 6 zou een foutmelding moeten geven omdat je op regel 1 ¿> gebruikt en op regel 2, na een ENTER, weer <¿php hebt staan.
Daar zou een Headers-Already-Sent error uit moeten komen.


:)

Volgens mij was dat een dingetje van PHP, deze stript een newline nadat je een php-blok afsluit met ?>. Dus je krijgt geen headers sent error denk ik.

Zet na een header('Location: ...') wel altijd een exit;

Daarnaast ben ik die tutorial ook aan het volgend voor de gein, volgens mij klopt er geen biet van de character encoderingen.

Wat je nog aan verbeteringen zou kunnen aanbrengen is oa controleren of je queryresultaten hebt voordat je ze ophaalt, mogelijk lost dat iets op.
Gewijzigd op 23/09/2015 14:21:28 door Thomas van den Heuvel
 
Enrico van der List

Enrico van der List

23/09/2015 14:36:11
Quote Anchor link
Thomas van den Heuvel op 23/09/2015 14:17:46:
Ivo P op 23/09/2015 13:52:44:
regel 6 zou een foutmelding moeten geven omdat je op regel 1 ¿> gebruikt en op regel 2, na een ENTER, weer <¿php hebt staan.
Daar zou een Headers-Already-Sent error uit moeten komen.


:)

Volgens mij was dat een dingetje van PHP, deze stript een newline nadat je een php-blok afsluit met ?>. Dus je krijgt geen headers sent error denk ik.

Zet na een header('Location: ...') wel altijd een exit;

Daarnaast ben ik die tutorial ook aan het volgend voor de gein, volgens mij klopt er geen biet van de character encoderingen.

Wat je nog aan verbeteringen zou kunnen aanbrengen is oa controleren of je queryresultaten hebt voordat je ze ophaalt, mogelijk lost dat iets op.


Laat even weten als jij die wel werkend heb gekregen...

Toevoeging op 23/09/2015 15:26:21:

Thomas van den Heuvel op 23/09/2015 14:17:46:
Ivo P op 23/09/2015 13:52:44:
regel 6 zou een foutmelding moeten geven omdat je op regel 1 ¿> gebruikt en op regel 2, na een ENTER, weer <¿php hebt staan.
Daar zou een Headers-Already-Sent error uit moeten komen.


:)

Volgens mij was dat een dingetje van PHP, deze stript een newline nadat je een php-blok afsluit met ?>. Dus je krijgt geen headers sent error denk ik.



Zet na een header('Location: ...') wel altijd een exit;

Daarnaast ben ik die tutorial ook aan het volgend voor de gein, volgens mij klopt er geen biet van de character encoderingen.

Wat je nog aan verbeteringen zou kunnen aanbrengen is oa controleren of je queryresultaten hebt voordat je ze ophaalt, mogelijk lost dat iets op.


Is het al inmiddels gelukt?

Toevoeging op 23/09/2015 17:59:12:

?
 
Johan K

Johan K

23/09/2015 23:27:59
Quote Anchor link
Ik zit op de 15 minuten en vind het verschrikkelijk worden:

1. Regel 3 start de sessie regel 17 herhaald regel 3 op niets af.
2. Hij werkt met "capitalizedLetters" in classes en id's en ook in php array's $SESSION[], doe dit nooit.
3. De headers worden al verzonden doordat er op regel 1 een linebreak staat, en als een nieuwe gebruiker langs komt word er een nieuwe sessie gemaakt waarvan UserId niet bestaat, zondoende doet 'header("location: LogIn.php")' helemaal niets en loopt het script gewoon verder en word er een query uitgevoerd die niet bestendig is tegen mysql injecties.

Op schaal van 0 tot 10 op veiligheid is dit toch wel een 2je aangezien jouw browser ook een redirect (header("Location: ...")) gewoon kan negeren via een plugin.

Daarbij kan regel 4->7 (of bij jouw 7 t/m 10)gewoon:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
  if( !isset($_SESSION["UserID"])){
    header('Location: Login.php');
    die();
  }

?>


Kortom, leer niet van deze gast want hij bakt er niets van.
Wat er fout gaat in dit script is doordat jouw form niet gelinked staat met PHP. Specefiek:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<form action="" method="post" name="form1"> ->
<form action="updateAccount.php" method="post">
Gewijzigd op 23/09/2015 23:30:29 door Johan K
 
Enrico van der List

Enrico van der List

16/10/2015 13:20:20
Quote Anchor link
Hij werkt wel weer bijna alleen krijg ik nu errors terwijl ik wel kan uploaden met dezelfde code...

Notice: Undefined variable: POST in /home/i296429/domains/i296429.iris.fhict.nl/public_html/page/WP31/Week1/UpdateAccount.php on line 28
Notice: Undefined index: myimg in /home/i296429/domains/i296429.iris.fhict.nl/public_html/page/WP31/Week1/UpdateAccount.php on line 34
Warning: file_get_contents(): Filename cannot be empty in /home/i296429/domains/i296429.iris.fhict.nl/public_html/page/WP31/Week1/UpdateAccount.php on line 34
Notice: Undefined index: myimg in /home/i296429/domains/i296429.iris.fhict.nl/public_html/page/WP31/Week1/UpdateAccount.php on line 35
Notice: Undefined index: myimg in /home/i296429/domains/i296429.iris.fhict.nl/public_html/page/WP31/Week1/UpdateAccount.php on line 36 Warning: getimagesize(): Filename cannot be empty in /home/i296429/domains/i296429.iris.fhict.nl/public_html/page/WP31/Week1/UpdateAccount.php on line 36
Notice: Undefined index: myimg in /home/i296429/domains/i296429.iris.fhict.nl/public_html/page/WP31/Week1/UpdateAccount.php on line 39

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php
  if(isset($_POST['Update'])){
    
    //De image uit het form wordt opgeslagen in een variabele.
    $profileImage = $POST["myimg"];                                                                        //<------------- error
    
    //Upload van afbeelding naar server en database.

    $resultaat = mysqli_query($con, "SELECT MAX(UserID) FROM users");//Kijkt of database image bestaat.
    $rij = mysqli_fetch_array($resultaat);
    $rij = $rij['MAX(UserID)'] + 1;//Verandert de naam in een nummer van de foto aan de hand van de database + 1.
    $image = addslashes(file_get_contents($_FILES['myimg']['tmp_name']));                                            //<------------- error
    $image_name = addslashes($_FILES['myimg']['name']);//Naam bestand.                                            //<------------- error
    $imageSize = getimagesize($_FILES['myimg']['tmp_name']);//Grootte bestand.                                    //<------------- error
    $filePath = "images/profilephoto/".$image_name;//Locatie en naam van het bestand dat is geupload.

    move_uploaded_file($_FILES['myimg']['tmp_name'], "images/profilephoto/".$image_name);//Plaatst de foto op de server    //<------------- error
    
        
        $UpdateFName = $_POST['FirstName'];
        $UpdateLName = $_POST['LastName'];
        $UpdateEmail = $_POST['Email'];
        $UpdateFPassword = $_POST['Password'];
        
        $StorePassword = password_hash($UpdateFPassword, PASSWORD_BCRYPT, array('cost' => 10));
        
        $sql = $con->query("UPDATE users SET Fname = '{$UpdateFName}', Lname = '{$UpdateLName}', Email='{$UpdateEmail}', Password='{$StorePassword}' , ProfileImage='{$image_name}' , ProfilePath='{$filePath}',  WHERE UserID= $ID");
    }

?>


Toevoeging op 16/10/2015 13:20:58:

Enrico van der List op 16/10/2015 13:20:20:
Hij werkt wel weer bijna alleen krijg ik nu errors terwijl ik wel kan uploaden met dezelfde code op een andere pagina...

Notice: Undefined variable: POST in /home/i296429/domains/i296429.iris.fhict.nl/public_html/page/WP31/Week1/UpdateAccount.php on line 28
Notice: Undefined index: myimg in /home/i296429/domains/i296429.iris.fhict.nl/public_html/page/WP31/Week1/UpdateAccount.php on line 34
Warning: file_get_contents(): Filename cannot be empty in /home/i296429/domains/i296429.iris.fhict.nl/public_html/page/WP31/Week1/UpdateAccount.php on line 34
Notice: Undefined index: myimg in /home/i296429/domains/i296429.iris.fhict.nl/public_html/page/WP31/Week1/UpdateAccount.php on line 35
Notice: Undefined index: myimg in /home/i296429/domains/i296429.iris.fhict.nl/public_html/page/WP31/Week1/UpdateAccount.php on line 36 Warning: getimagesize(): Filename cannot be empty in /home/i296429/domains/i296429.iris.fhict.nl/public_html/page/WP31/Week1/UpdateAccount.php on line 36
Notice: Undefined index: myimg in /home/i296429/domains/i296429.iris.fhict.nl/public_html/page/WP31/Week1/UpdateAccount.php on line 39

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
  if(isset($_POST['Update'])){
    
    //De image uit het form wordt opgeslagen in een variabele.
    $profileImage = $POST["myimg"];                                                                        //<------------- error
    
    //Upload van afbeelding naar server en database.
    $resultaat = mysqli_query($con, "SELECT MAX(UserID) FROM users");//Kijkt of database image bestaat.
    $rij = mysqli_fetch_array($resultaat);
    $rij = $rij['MAX(UserID)'] + 1;//Verandert de naam in een nummer van de foto aan de hand van de database + 1.
    $image = addslashes(file_get_contents($_FILES['myimg']['tmp_name']));                                            //<------------- error
    $image_name = addslashes($_FILES['myimg']['name']);//Naam bestand.                                            //<------------- error
    $imageSize = getimagesize($_FILES['myimg']['tmp_name']);//Grootte bestand.                                    //<------------- error
    $filePath = "images/profilephoto/".$image_name;//Locatie en naam van het bestand dat is geupload.

    move_uploaded_file($_FILES['myimg']['tmp_name'], "images/profilephoto/".$image_name);//Plaatst de foto op de server    //<------------- error
    
        
        $UpdateFName = $_POST['FirstName'];
        $UpdateLName = $_POST['LastName'];
        $UpdateEmail = $_POST['Email'];
        $UpdateFPassword = $_POST['Password'];
        
        $StorePassword = password_hash($UpdateFPassword, PASSWORD_BCRYPT, array('cost' => 10));
        
        $sql = $con->query("UPDATE users SET Fname = '{$UpdateFName}', Lname = '{$UpdateLName}', Email='{$UpdateEmail}', Password='{$StorePassword}' , ProfileImage='{$image_name}' , ProfilePath='{$filePath}',  WHERE UserID= $ID");
    }
?>


Gewijzigd op 16/10/2015 13:35:24 door Enrico van der List
 

16/10/2015 13:29:06
Quote Anchor link
Enrico, kleine tip.
Stop met het gebruiken van hoofdletters in je bestandnamen. Dit gaat problemen opleveren later als het op een Linux distrubutie staat.

Gebruik gewoon lowercase en streepjes. Linux-word-daar-blijer-van, en wij ook.
 
Enrico van der List

Enrico van der List

16/10/2015 13:36:41
Quote Anchor link
Rickert Bombaklats op 16/10/2015 13:29:06:
Enrico, kleine tip.
Stop met het gebruiken van hoofdletters in je bestandnamen. Dit gaat problemen opleveren later als het op een Linux distrubutie staat.

Gebruik gewoon lowercase en streepjes. Linux-word-daar-blijer-van, en wij ook.

maar waarom doet de code het wel op een andere pagina en andere projecten en deze weer niet...
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

16/10/2015 13:38:20
Quote Anchor link
Enrico, als $_FILES niet wordt herkend is de kans groot dat je de toevoeging:

enctype="multipart/form-data"

bent vergeten in je <form> tag.

(EDIT: dit zorgt ervoor dat je files kunt uploaden, anders worden deze simpelweg niet meegestuurd als je je formulier post)

Daarnaast trekt die tutorial reeks op stront. Ik heb de maker al verzocht deze reeks offline te halen. Voor zowel de variant met als zonder password-hashing heb ik bewezen en aangetoond dat deze beide vatbaar zijn voor SQL-injectie. Los van de enorme security-gaten mist de applicatie die in die serie wordt gebouwd ook een heleboel logica.
Gewijzigd op 16/10/2015 13:39:07 door Thomas van den Heuvel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.