Update gebruiker

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Integratie Developer / Architect

Dit ga je doen Als Integratie Developer / Architect binnen deze organisatie krijg je echt de kans om impact te maken. De organisatie is groeiende maar houdt een corporate cultuur buiten de deur. Heb je een goede business case: zorg voor goede argumentatie en ga ervoor! Geen stroperig beslissingsproces dat jouw ideeën in de weg staat! Enkele van jouw taken: Je ontwerpt en ontwikkelt nieuwe integraties met behulp van interne tools (Boomi) of externe partners; Je vertaalt functionele specificaties naar technische oplossingen; Je denkt mee over strategische ontwikkelingen op het gebied van applicatie integratie; Je voert regie op leveranciers en

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

C++ Developer

Functieomschrijving Ben jij als software engineer toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor het maken van de procesbesturingsoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Ontwerpen, programmeren en testen van productaanpassingen; Implementeren van nieuwe productreleases in de projectteams; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden,

Bekijk vacature »

Delphi Programmeur

Functie omschrijving Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in kantoor-bedrijfssoftware en zit gevestigd in omgeving Numansdorp. Als programmeur ben jij bij dit bedrijf met het volgende bezig; Je vertaalt technische en functionele ontwerpen naar kwalitatieve software. Je ontwikkelt, ontwerpt en test software. Je maakt daarbij veel gebruik met de volgende tools & technologieën: Delphi 10.3 (Rio), QuickReport 6. Je krijgt in deze rol veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Je levert projecten van A - Z op, en werkt daarbij projectmatig en gestructureerd. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf richt zich op maatwerk software oplossingen. Deze software oplossingen worden ingezet in de financiële branche. Het betreft een

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Java Developer (Training And Simulation)

Wat jij doet Je zou onze Java Developer zijn en nauw samenwerken met je Product Owner, Software System Engineer, Scrum Master en andere Developers. Samen draag je bij aan een multidisciplinair en zelf organiserend Agile team. De rol is zeer afwisselend en bestaat uit, maar is zeker niet beperkt tot: de-risk en prototype onbewezen simulatietechnologieën; simulatiekaders ontwikkelen voor gebruik door andere teams; je bent goed in het begrijpen van ingewikkelde ideeën; heeft de mogelijkheid om nauw samen te werken met grote internationale klanten, leveranciers en overheden om onze oplossingen, vastleggingsvereisten, enz. te definiëren en te presenteren. Ben jij het? Wij

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Back-End Developer in Laravel / PHP

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP Laravel Developer voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Voor een enthousiast team die zich graag bezig houdt met softwareontwikkeling zijn wij op zoek naar versterking. Je werkt in een klein ontwikkelteam en bent zeer betrokken bij alle aspecten van de softwareoplossingen. Van het ontwerpen tot de oplevering. Binnen deze functie ga je aan de slag met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je krijgt veel te maken met koppelingen naar systemen en de verzoeken van de klant. Je komt terecht in een team, waarbij

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Java Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer - remote werken

Functie Als Front-end (Angular) developer ga je aan de slag met het uitbouwen van hun webapplicatie, als één van de front-end experts ga je samen met collega’s in een devops team werken aan een nieuw front-end voor hun calculatie oplossing. Binnen de calculatiesoftware kunnen meerdere professionals tegelijk samenwerken, 3D calculaties uitvoeren en ook inzien met de benodigde specifieke details. Deze software wordt veel ingezet om projectbeschrijvingen en kosten in kaart te brengen, en tijdens de uitvoering te bewaken. Maar hiernaast liggen er in de toekomst veel meer plannen op het gebied van front-end in de andere applicaties. Genoeg te doen

Bekijk vacature »

Klein team zoekt grote fullstack .NET developer to

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever is marktleider in de Benelux en is Europees ook al aardig aan de weg aan het timmeren. Ze voorzien technische winkels van apparatuur om producten een langer leven te geven. Hiermee reduceren ze flink wat CO2 uitstoot en dat is natuurlijk goed voor iedereen! IT speelt een belangrijke rol in de bedrijfsvoering en de applicaties zijn van goed niveau. Als fullstack .NET developer ga jij je bijdrage leveren aan het verder verbeteren van de applicaties en de interne processen. Ze zijn nu met ruim 50 medewerkers in totaal en de afdeling development bestaat uit een 5tal developers.

Bekijk vacature »

Software Developer C++ en Perl

Ben je een slimme en enthousiaste universitair opgeleide bèta die graag bij een relatief klein softwarebedrijf wil werken waar de sfeer goed is en eigen inbreng gewaardeerd wordt? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen technisch hoogwaardige software op het gebied van IT infrastructuur performance analytics. Het type software zorgt voor intellectueel interessante uitdagingen. We ontwerpen de producten zelf en verkopen deze als off-the-shelf software aan grote bedrijven in Europa en de VS. Wij zoeken een ervaren C++ software engineer met kennis van Perl voor een van onze ontwikkelteams. Werkzaamheden Samen met de andere ontwikkelaars specificeren, ontwerpen en implementeren van nieuwe functionaliteit

Bekijk vacature »

Software developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een Software developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP),

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Het onderhouden, ontwikkelen en testen van front-end software van diverse klant- en medewerkersapplicaties; Het ontwikkelen van maatwerk front-end oplossingen in Vue.js en participeren in een scrumteam; Mede-verantwoordelijk voor het begeleiden en coachen van drie junior front-end developers; Verantwoordelijk voor code-reviews en het opstellen van de juiste documentatie zoals userstories en API ontwerp; Participeren in diverse projecten t.b.v. optimalisatie van diverse applicaties; Het opzetten van API koppelingen met externe applicaties. Hier ga je werken Betreffende organisatie is gevestigd in de regio van Swifterbant en is al ruim 20 jaar lang bedreven in het ontwikkelen en aanbieden van

Bekijk vacature »
Enrico van der List

Enrico van der List

23/09/2015 12:13:09
Quote Anchor link
Wat is er verkeerd aan want op een of andere manier kan ik mijn gegevens niet updaten wanneer ik ze aanpas. Ik heb deze code letterlijk overgenomen van een tutorial. Maar bij hem werkt het wel en bij mij niet.. Misschien zien jullie iets over het hoofd wat ik niet heb gezien...

https://www.youtube.com/watch?v=LIMoLDB3d8k

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
<?php require "php_conectie/Connectie2.php";?>
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors',true);

session_start();
    if(isset($_SESSION["UserID"])){
    }
else{
        header('Location: Login.php');
    }

?>

<?php
    $User
= $_SESSION["UserID"];
    $result = $con->query("select * from user where UserID='$User'");
    $row = $result->fetch_array(MYSQLI_BOTH);    
    $_SESSION["FirstName"] = $row['Fname'];
    $_SESSION["LastName"] = $row['Lname'];
    $_SESSION["Email"] = $row['Email'];
    $_SESSION["PW"] = $row['Password'];
?>

<?php
    if(isset($_POST['Update'])){
        
        $UpdateFName = $_POST['FirstName'];
        $UpdateLName = $_POST['LastName'];
        $UpdateEmail = $_POST['Email'];
        $UpdateFPassword = $_POST['Password'];
        
        $sql = $con->query("UPDATE user SET Fname = '{$UpdateFName}', Lname = '{$UpdateLName}', Email='{$UpdateEmail}', Password='{$UpdateFPassword}' where UserID= $User");
        
        header ('Location: Account.php');
        
    }

?>

<!doctype html>
<html>
<head>
<meta charset="UTF-8">
<title>Register</title>

<link href="css/Master.css" rel="stylesheet" type="text/css">
<link href="css/Menu.css" rel="stylesheet" type="text/css">

</head>

<body>
    <div class="Container">
        <div class="Header"></div>
        <div class="Menu">
            <div id="Menu">
                <nav>
                    <ul class="cssmenu">
                        <li><a href="Account.php">Account</a></li>
                        <li><a href="LogOut.php">Uitloggen</a></li>
                    </ul>
                </nav>
           </div>
        </div>
        <div class="LeftBody"></div>
        <div class="RightBody">
        <form action="" method="post" name="form1">
                <div class="FormElement">
                    <input name="FirstName" type="text" required="required" class="TField" id="FirstName" placeholder="Voornaam" value="<?php echo $_SESSION["FirstName"];?>">
                </div>
                <div class="FormElement">
                    <input name="LastName" type="text" required="required" class="TField" id="LastName" placeholder="Achternaam" value="<?php echo $_SESSION["LastName"];?>">
                </div>
                <div class="FormElement">
                    <input name="Email" type="email" required="required" class="TField" id="Email" placeholder="E-mail" value="<?php echo $_SESSION["Email"];?>">
                </div>
                <div class="FormElement">
                    <input name="Password" type="password" required="required" class="TField" id="Password" placeholder="Wachtwoord" value="<?php echo $_SESSION["PW"];?>">
                </div>
                <div class="FormElement">
                    <input name="Update" type="submit" class="button" id="Update" value="Update info" >
                </div>
            </form>
        </div>
        <div class="Footer"></div>
     </div>
</body>
</html>
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 16:01:49
 
Ivo P

Ivo P

23/09/2015 13:52:44
Quote Anchor link
zet op regel 30 de query eens op het scherm (echo)
en check ook even of de query gelukt is.

je redirect nu botweg naar een pagina, maar je weet daardoor niet of alles wel lukte en waarom niet.

---
trouwens wat zonde om op regel 13 ev. de user op te halen, als je eventueel nog een update gaat uitvoeren en daarna redirect en dus de data opgehaald hebt voor niets.


---
regel 6 zou een foutmelding moeten geven omdat je op regel 1 ¿> gebruikt en op regel 2, na een ENTER, weer <¿php hebt staan.
Daar zou een Headers-Already-Sent error uit moeten komen.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

23/09/2015 14:17:46
Quote Anchor link
Ivo P op 23/09/2015 13:52:44:
regel 6 zou een foutmelding moeten geven omdat je op regel 1 ¿> gebruikt en op regel 2, na een ENTER, weer <¿php hebt staan.
Daar zou een Headers-Already-Sent error uit moeten komen.


:)

Volgens mij was dat een dingetje van PHP, deze stript een newline nadat je een php-blok afsluit met ?>. Dus je krijgt geen headers sent error denk ik.

Zet na een header('Location: ...') wel altijd een exit;

Daarnaast ben ik die tutorial ook aan het volgend voor de gein, volgens mij klopt er geen biet van de character encoderingen.

Wat je nog aan verbeteringen zou kunnen aanbrengen is oa controleren of je queryresultaten hebt voordat je ze ophaalt, mogelijk lost dat iets op.
Gewijzigd op 23/09/2015 14:21:28 door Thomas van den Heuvel
 
Enrico van der List

Enrico van der List

23/09/2015 14:36:11
Quote Anchor link
Thomas van den Heuvel op 23/09/2015 14:17:46:
Ivo P op 23/09/2015 13:52:44:
regel 6 zou een foutmelding moeten geven omdat je op regel 1 ¿> gebruikt en op regel 2, na een ENTER, weer <¿php hebt staan.
Daar zou een Headers-Already-Sent error uit moeten komen.


:)

Volgens mij was dat een dingetje van PHP, deze stript een newline nadat je een php-blok afsluit met ?>. Dus je krijgt geen headers sent error denk ik.

Zet na een header('Location: ...') wel altijd een exit;

Daarnaast ben ik die tutorial ook aan het volgend voor de gein, volgens mij klopt er geen biet van de character encoderingen.

Wat je nog aan verbeteringen zou kunnen aanbrengen is oa controleren of je queryresultaten hebt voordat je ze ophaalt, mogelijk lost dat iets op.


Laat even weten als jij die wel werkend heb gekregen...

Toevoeging op 23/09/2015 15:26:21:

Thomas van den Heuvel op 23/09/2015 14:17:46:
Ivo P op 23/09/2015 13:52:44:
regel 6 zou een foutmelding moeten geven omdat je op regel 1 ¿> gebruikt en op regel 2, na een ENTER, weer <¿php hebt staan.
Daar zou een Headers-Already-Sent error uit moeten komen.


:)

Volgens mij was dat een dingetje van PHP, deze stript een newline nadat je een php-blok afsluit met ?>. Dus je krijgt geen headers sent error denk ik.



Zet na een header('Location: ...') wel altijd een exit;

Daarnaast ben ik die tutorial ook aan het volgend voor de gein, volgens mij klopt er geen biet van de character encoderingen.

Wat je nog aan verbeteringen zou kunnen aanbrengen is oa controleren of je queryresultaten hebt voordat je ze ophaalt, mogelijk lost dat iets op.


Is het al inmiddels gelukt?

Toevoeging op 23/09/2015 17:59:12:

?
 
Johan K

Johan K

23/09/2015 23:27:59
Quote Anchor link
Ik zit op de 15 minuten en vind het verschrikkelijk worden:

1. Regel 3 start de sessie regel 17 herhaald regel 3 op niets af.
2. Hij werkt met "capitalizedLetters" in classes en id's en ook in php array's $SESSION[], doe dit nooit.
3. De headers worden al verzonden doordat er op regel 1 een linebreak staat, en als een nieuwe gebruiker langs komt word er een nieuwe sessie gemaakt waarvan UserId niet bestaat, zondoende doet 'header("location: LogIn.php")' helemaal niets en loopt het script gewoon verder en word er een query uitgevoerd die niet bestendig is tegen mysql injecties.

Op schaal van 0 tot 10 op veiligheid is dit toch wel een 2je aangezien jouw browser ook een redirect (header("Location: ...")) gewoon kan negeren via een plugin.

Daarbij kan regel 4->7 (of bij jouw 7 t/m 10)gewoon:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
  if( !isset($_SESSION["UserID"])){
    header('Location: Login.php');
    die();
  }

?>


Kortom, leer niet van deze gast want hij bakt er niets van.
Wat er fout gaat in dit script is doordat jouw form niet gelinked staat met PHP. Specefiek:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<form action="" method="post" name="form1"> ->
<form action="updateAccount.php" method="post">
Gewijzigd op 23/09/2015 23:30:29 door Johan K
 
Enrico van der List

Enrico van der List

16/10/2015 13:20:20
Quote Anchor link
Hij werkt wel weer bijna alleen krijg ik nu errors terwijl ik wel kan uploaden met dezelfde code...

Notice: Undefined variable: POST in /home/i296429/domains/i296429.iris.fhict.nl/public_html/page/WP31/Week1/UpdateAccount.php on line 28
Notice: Undefined index: myimg in /home/i296429/domains/i296429.iris.fhict.nl/public_html/page/WP31/Week1/UpdateAccount.php on line 34
Warning: file_get_contents(): Filename cannot be empty in /home/i296429/domains/i296429.iris.fhict.nl/public_html/page/WP31/Week1/UpdateAccount.php on line 34
Notice: Undefined index: myimg in /home/i296429/domains/i296429.iris.fhict.nl/public_html/page/WP31/Week1/UpdateAccount.php on line 35
Notice: Undefined index: myimg in /home/i296429/domains/i296429.iris.fhict.nl/public_html/page/WP31/Week1/UpdateAccount.php on line 36 Warning: getimagesize(): Filename cannot be empty in /home/i296429/domains/i296429.iris.fhict.nl/public_html/page/WP31/Week1/UpdateAccount.php on line 36
Notice: Undefined index: myimg in /home/i296429/domains/i296429.iris.fhict.nl/public_html/page/WP31/Week1/UpdateAccount.php on line 39

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php
  if(isset($_POST['Update'])){
    
    //De image uit het form wordt opgeslagen in een variabele.
    $profileImage = $POST["myimg"];                                                                        //<------------- error
    
    //Upload van afbeelding naar server en database.

    $resultaat = mysqli_query($con, "SELECT MAX(UserID) FROM users");//Kijkt of database image bestaat.
    $rij = mysqli_fetch_array($resultaat);
    $rij = $rij['MAX(UserID)'] + 1;//Verandert de naam in een nummer van de foto aan de hand van de database + 1.
    $image = addslashes(file_get_contents($_FILES['myimg']['tmp_name']));                                            //<------------- error
    $image_name = addslashes($_FILES['myimg']['name']);//Naam bestand.                                            //<------------- error
    $imageSize = getimagesize($_FILES['myimg']['tmp_name']);//Grootte bestand.                                    //<------------- error
    $filePath = "images/profilephoto/".$image_name;//Locatie en naam van het bestand dat is geupload.

    move_uploaded_file($_FILES['myimg']['tmp_name'], "images/profilephoto/".$image_name);//Plaatst de foto op de server    //<------------- error
    
        
        $UpdateFName = $_POST['FirstName'];
        $UpdateLName = $_POST['LastName'];
        $UpdateEmail = $_POST['Email'];
        $UpdateFPassword = $_POST['Password'];
        
        $StorePassword = password_hash($UpdateFPassword, PASSWORD_BCRYPT, array('cost' => 10));
        
        $sql = $con->query("UPDATE users SET Fname = '{$UpdateFName}', Lname = '{$UpdateLName}', Email='{$UpdateEmail}', Password='{$StorePassword}' , ProfileImage='{$image_name}' , ProfilePath='{$filePath}',  WHERE UserID= $ID");
    }

?>


Toevoeging op 16/10/2015 13:20:58:

Enrico van der List op 16/10/2015 13:20:20:
Hij werkt wel weer bijna alleen krijg ik nu errors terwijl ik wel kan uploaden met dezelfde code op een andere pagina...

Notice: Undefined variable: POST in /home/i296429/domains/i296429.iris.fhict.nl/public_html/page/WP31/Week1/UpdateAccount.php on line 28
Notice: Undefined index: myimg in /home/i296429/domains/i296429.iris.fhict.nl/public_html/page/WP31/Week1/UpdateAccount.php on line 34
Warning: file_get_contents(): Filename cannot be empty in /home/i296429/domains/i296429.iris.fhict.nl/public_html/page/WP31/Week1/UpdateAccount.php on line 34
Notice: Undefined index: myimg in /home/i296429/domains/i296429.iris.fhict.nl/public_html/page/WP31/Week1/UpdateAccount.php on line 35
Notice: Undefined index: myimg in /home/i296429/domains/i296429.iris.fhict.nl/public_html/page/WP31/Week1/UpdateAccount.php on line 36 Warning: getimagesize(): Filename cannot be empty in /home/i296429/domains/i296429.iris.fhict.nl/public_html/page/WP31/Week1/UpdateAccount.php on line 36
Notice: Undefined index: myimg in /home/i296429/domains/i296429.iris.fhict.nl/public_html/page/WP31/Week1/UpdateAccount.php on line 39

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
  if(isset($_POST['Update'])){
    
    //De image uit het form wordt opgeslagen in een variabele.
    $profileImage = $POST["myimg"];                                                                        //<------------- error
    
    //Upload van afbeelding naar server en database.
    $resultaat = mysqli_query($con, "SELECT MAX(UserID) FROM users");//Kijkt of database image bestaat.
    $rij = mysqli_fetch_array($resultaat);
    $rij = $rij['MAX(UserID)'] + 1;//Verandert de naam in een nummer van de foto aan de hand van de database + 1.
    $image = addslashes(file_get_contents($_FILES['myimg']['tmp_name']));                                            //<------------- error
    $image_name = addslashes($_FILES['myimg']['name']);//Naam bestand.                                            //<------------- error
    $imageSize = getimagesize($_FILES['myimg']['tmp_name']);//Grootte bestand.                                    //<------------- error
    $filePath = "images/profilephoto/".$image_name;//Locatie en naam van het bestand dat is geupload.

    move_uploaded_file($_FILES['myimg']['tmp_name'], "images/profilephoto/".$image_name);//Plaatst de foto op de server    //<------------- error
    
        
        $UpdateFName = $_POST['FirstName'];
        $UpdateLName = $_POST['LastName'];
        $UpdateEmail = $_POST['Email'];
        $UpdateFPassword = $_POST['Password'];
        
        $StorePassword = password_hash($UpdateFPassword, PASSWORD_BCRYPT, array('cost' => 10));
        
        $sql = $con->query("UPDATE users SET Fname = '{$UpdateFName}', Lname = '{$UpdateLName}', Email='{$UpdateEmail}', Password='{$StorePassword}' , ProfileImage='{$image_name}' , ProfilePath='{$filePath}',  WHERE UserID= $ID");
    }
?>


Gewijzigd op 16/10/2015 13:35:24 door Enrico van der List
 

16/10/2015 13:29:06
Quote Anchor link
Enrico, kleine tip.
Stop met het gebruiken van hoofdletters in je bestandnamen. Dit gaat problemen opleveren later als het op een Linux distrubutie staat.

Gebruik gewoon lowercase en streepjes. Linux-word-daar-blijer-van, en wij ook.
 
Enrico van der List

Enrico van der List

16/10/2015 13:36:41
Quote Anchor link
Rickert Bombaklats op 16/10/2015 13:29:06:
Enrico, kleine tip.
Stop met het gebruiken van hoofdletters in je bestandnamen. Dit gaat problemen opleveren later als het op een Linux distrubutie staat.

Gebruik gewoon lowercase en streepjes. Linux-word-daar-blijer-van, en wij ook.

maar waarom doet de code het wel op een andere pagina en andere projecten en deze weer niet...
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

16/10/2015 13:38:20
Quote Anchor link
Enrico, als $_FILES niet wordt herkend is de kans groot dat je de toevoeging:

enctype="multipart/form-data"

bent vergeten in je <form> tag.

(EDIT: dit zorgt ervoor dat je files kunt uploaden, anders worden deze simpelweg niet meegestuurd als je je formulier post)

Daarnaast trekt die tutorial reeks op stront. Ik heb de maker al verzocht deze reeks offline te halen. Voor zowel de variant met als zonder password-hashing heb ik bewezen en aangetoond dat deze beide vatbaar zijn voor SQL-injectie. Los van de enorme security-gaten mist de applicatie die in die serie wordt gebouwd ook een heleboel logica.
Gewijzigd op 16/10/2015 13:39:07 door Thomas van den Heuvel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.