utils.js

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Developer Full Stack

Functie omschrijving Developer gezocht! Ben jij een enthousiaste developer die graag wil bijdragen aan ontwikkelingen binnen een mooie organisatie? Solliciteer dan snel. Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer uit de regio Nijkerk die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een SaaS applicatie. Je moet beschikken over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal aangezien je samen met de klant gaat werken. Bedrijfsprofiel Je komt te werken binnen een echt familiebedrijf dat al sinds 1925 actief is binnen de FMCG branche. Het bedrijf heeft 40 medewerkers en er heerst een platte communicatiestructuur waarbij

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

No-Code Betty Blocks ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving Wil jij de bedrijfsprocessen van klanten revolutionair digitaliseren en optimaliseren zonder beperkt te worden door programmeertalen? Kom werken bij een snelgroeiende en professionele organisatie met een gezonde dosis humor en veel vrijheid om jezelf te ontwikkelen. Als No-Code Betty Blocks ontwikkelaar werk je vanuit ons kantoor in het hart van Nederland, je thuiswerkplek of op locatie bij de klant. We faciliteren de juiste trainingen en ondersteuning zodat je een echte Betty Blocks expert wordt. Naast het werk zijn er bij ons bijzondere events, zoals een jaarlijkse zeildag, een zomerse barbecue en een knus kerstdiner om de grillige maanden door

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Senior PHP developer met ambities tot Software Arc

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen en herstructureren van het platform; Je werkt in teamverband en zelfstandig aan uitdagende projecten voor verschillende klanten; Softwareontwikkeling middels C# .NET; Je staat in contact met verschillende opdrachtgevers om de klantwensen te bespreken en deze vervolgens te ontwikkelen; Verbeteren van bedrijfsprocessen; Implementaties. Hier ga je werken Als .NET Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet

Bekijk vacature »

Senior .Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Web Developer

Bedrijfsomschrijving ENGIE Nederland is onderdeel van de beursgenoteerde ENGIE Groep. ENGIE is actief in 70 landen, met wereldwijd 150.000 medewerkers. Als groep is het de missie om bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld. ENGIE Energie biedt energiediensten aan particulieren en grootzakelijk en gaat de uitdagingen van de energietransitie aan door het beschikbaar maken van duurzame energie, het streven de klimaatverandering tot een minimum te beperken, leveringszekerheid te bieden en zorg te dragen voor een verantwoord gebruik van de beschikbare resources. ENGIE Energie investeert daarom in hernieuwbare energiebronnen zoals zon, wind en bio-gas. Functieomschrijving Heb jij veel ervaring

Bekijk vacature »

Full stack Python developer

Functie Samen met andere collega’s (een product owner, een software manager en een ervaren ontwikkelaar) ga jij onze producten verder ontwikkelen. Jouw verantwoordelijkheden zullen bestaan uit: – Verder wil gaan met de ontwikkeling van onze bestaande producten; nieuwe features! – Meedenkt over de roadmap van onze producten – Als sparringpartner kan optreden op het gebied van development – Zelf ook nieuwe ideeën op tafel durft te leggen en deze van scratch af aan wilt bouwen Hieronder ook een paar voorbeelden van projecten waar we momenteel mee bezig zijn of binnenkort aan willen beginnen: – Real-time interactie creëren in onze web

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

Als Front-End React Developer verbeter je de user experience van onze eigen webapplicaties voor onze collega's binnen Coolblue. Wat doe je als Front-End React Developer bij Coolblue? Als Front-end React Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten met React.js. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end React Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Identity & Access Management

Dit ga je doen Als Identity & Access Management Ontwikkelaar zorg jij er voor dat studenten, medewerkers en docenten de juiste benodigdheden op het juiste moment kunnen gebruiken; Het juist opslaan van onderzoeksdata en het openbaar beschikbaar stellen van publicaties (Open Access); Studenten, collega's en wetenschappers ondersteunen; Agile en Scrum werken; Technisch Applicatiebeheer; Ontwikkelen in One Identity Manager en VB.NET. Hier ga je werken Als Ontwikkelaar kom je terecht in een hecht team die zich richt op wetenschappelijke informatie en ICT. Jij bent degene die er voor zorgt dat alle informatie, uit diverse onderzoeken, bij de juiste personen terecht komt.

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Als Senior Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende best-gecertificeerde Java community. Deze bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Aval en de Nationale Politie. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We

Bekijk vacature »

Full stack developer Python, React

Functie Jij als full stack developer komt binnen onze Technology afdeling te werken. Deze bestaat momenteel uit 15 man. De stack waarmee wij werken is voornamelijk Python, Javascript, React en GraphQL. Binnen deze afdeling wordt er met multidisciplinaire teams gewerkt aan verschillende projecten. Projecten duren vaak langer dan 3 maanden en je bent van begin tot eind vaak betrokken. Naast dat je als full stack ontwikkelaar aan de slag gaat ben je ook Consultant. Dit betekent dat je ook klantcontact hebt in je rol en werkshops geeft. De verhouding tussen deze werkzaamheden zijn ongeveer 70% development en 30% consultancy. Een

Bekijk vacature »
Kris Peeters

Kris Peeters

13/07/2012 12:26:13
Quote Anchor link
Ik zit niet echt met een vraag of probleem; ik wil het vooral gewoon in de groep gooien.
Maar uiteraard zijn reacties/aanvullingen/opmerkingen/... welkom.

jQuery is handig en leuk ... maar meestal nogal overkill.
Er is echter wel functionaliteit die je constant nodig hebt; op zich niet zo moeilijk, maar je moet het toch altijd zoeken en copy/pasten

Ik dacht een kleine file te maken die een paar dingen groepeert. Hiermee kan ik jQuery (en andere frameworks) meestal achterwege laten.

Ik focus me op twee dingen: Ajax en events binden.

utils.js
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
/**
*  @file baic utilities.
*  If you don't feel like using a js framework, there is still a few utilities you constantly need.
*  I thought of two functionalities: binding events & Ajax
*  Feel free to expand/extend
*/

/**
* Ajax.  
*  made to look like jQuery's $.ajax(options);
*  Not too many fancy options (You make a request; you expect a success callback to be executed.  That's it); feel free to extend
*  required options: url & success
*  optional options (documentation: look at jQuery) : type ('get' or 'post'), dataType ('text', 'json', 'xml'), data
// Example of Usage  
  ajax({
    url: 'ajax.htm',
    success: display
  });
  function display(data) {
    document.getElementById('result').innerHTML = data;
  }
*/
var xmlhttp;
var ajax = function(options) {
  if (typeof xmlhttp == 'undefined') {
    if (window.XMLHttpRequest) {// code for IE7+, Firefox, Chrome, Opera, Safari
      xmlhttp=new XMLHttpRequest();
    }
    else {// code for IE6, IE5
      xmlhttp=new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
    }
  }
  // merge options with defaults
  options = {
    url:      options.url,
    success:  options.success,
    type:     typeof options.type != 'undefined' ?      options.type      : 'get',
    data:     typeof options.data != 'undefined' ?      options.data      : null,
    dataType: typeof options.dataType != 'undefined' ?  options.dataType  : 'text'
  }
  // Ajax call
  xmlhttp.open(options.type, options.url, true);
  switch (options.dataType) {
    default:
      if (options.type == 'post') {
        xmlHttp.setRequestHeader('Content-Type', 'application/x-www-form-urlencoded');
      }
      else {
        xmlhttp.setRequestHeader('Content-type', 'text/plain;charset=UTF-8');
      }
      break;
    case 'json':
      xmlhttp.setRequestHeader('Content-type', 'application/json; charset=utf-8');
      break;
    case 'xml':
      xmlhttp.setRequestHeader('Content-type', 'text/xml; charset=utf-8');
      break;
  }
  xmlhttp.onreadystatechange=function() {
    if (xmlhttp.readyState==4 && xmlhttp.status==200) {
      switch (options.dataType) {
        default:
          options.success(xmlhttp.responseText);
          break;
        case 'json':
          // @see http://en.wikipedia.org/wiki/JSON
          var my_JSON_object = !(/[^,:{}\[\]0-9.\-+Eaeflnr-u \n\r\t]/.test(
            xmlhttp.responseText.replace(/"(\\.|[^"\\])*"/g, ''))) &&
          eval('(' + xmlhttp.responseText + ')');
          options.success(my_JSON_object);
          break;
        case 'xml':
          options.success(xmlhttp.responseXML);
          break;
      }
    }
  }
  xmlhttp.send(options.data);
  return true;
}

/*
* Add event
*  @see http://net.tutsplus.com/tutorials/javascript-ajax/from-jquery-to-javascript-a-reference/
*  @author: Jeffrey Way
// Example of Usage  
var lis = document.getElementsByTagName('li');  
addEvent( lis, 'click', function() {  
    this.style.border = '1px solid red';  
});  
*/
var addEvent = (function( window, document ) {  
    if ( document.addEventListener ) {  
        return function( elem, type, cb ) {  
            if ( (elem && !elem.length) || elem === window ) {  
                elem.addEventListener(type, cb, false );  
            }  
            else if ( elem && elem.length ) {  
                var len = elem.length;  
                for ( var i = 0; i < len; i++ ) {  
                    addEvent( elem[i], type, cb );  
                }  
            }  
        };  
    }  
    else if ( document.attachEvent ) {  
        return function ( elem, type, cb ) {  
            if ( (elem && !elem.length) || elem === window ) {  
                elem.attachEvent( 'on' + type, function() { return cb.call(elem, window.event) } );  
            }  
            else if ( elem.length ) {  
                var len = elem.length;  
                for ( var i = 0; i < len; i++ ) {  
                    addEvent( elem[i], type, cb );  
                }  
            }  
        };  
    }  
})( this, document );


Simpel voorbeeldje van hoe het te gebruiken
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<!doctype HTML>
<html>
  <head>
    <script src="utils.js"></script>
    <style>
      #click {
        cursor: pointer;
      }
    </style>
  </head>
  <body>
    <div id="click">click</div>
    <script>
      // simpel voorbeeld: we testen 1 event + 1 ajax call
      // als op de <div></div> gedrukt wordt, wordt een ajax call gemaakt; de respons wordt als innerHTML van die div gezet
      var click = document.getElementById('click');
      // event binden
      addEvent( click, 'click', function() {  
        // ajax call
        var a = ajax({
          url: 'ajax.htm',
          success: display
        });
      });
      // callback voor de ajax respons
      function display(data) {
        click.innerHTML = data;
      }
    </script>
  </body>
</html>
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 19:31:41
 
Erwin H

Erwin H

13/07/2012 13:43:17
Quote Anchor link
Dus in feite maak je zo je eigen library/framework in plaats van JQuery. Niets mis mee lijkt mij.
 
Wouter J

Wouter J

13/07/2012 13:51:56
Quote Anchor link
Erwin, als je jQuery wilt vervangen ben je nog wel even bezig, alleen je gaat wel de goede kant op.

Misschien even een overzichtje maken van wat je eigenlijk vaak gebruikt van jQuery en die isoleren is natuurlijk een geweldig idee.

We kunnen wel met elkaar wat opzetten, gewoon aparte bestandjes met elk een functie/functies om iets makkelijk voor elkaar te krijgen. Bijv. het gebruik van querySelector(All) of Sizzle als selector engine, Base.js voor OO javascript, enz.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

13/07/2012 13:59:53
Quote Anchor link
Ja, daar gaat het vooral om. Eens zien waar mensen jQuery echt voor nodig hebben.
Sowieso ontbreekt hier nog van alles.

Ik dacht toch vooral minimaal. Geen dingen zoals $.each (een for-loop kunnen we zelf wel maken); geen 10 wrapper functies voor ajax, die intern toch allemaal naar $.ajax leiden. ...

En ik heb het procedureel gemaakt; het kan even goed herschreven worden zodat het via 1 object gebeurt, zoals het jQuery ( of $ ) object.
Kwestie van smaak.
Gewijzigd op 13/07/2012 14:01:51 door Kris Peeters
 
Erwin H

Erwin H

13/07/2012 16:01:28
Quote Anchor link
Wouter J op 13/07/2012 13:51:56:
Erwin, als je jQuery wilt vervangen ben je nog wel even bezig

Ja duh... lijkt me een open deur.
 
Wouter J

Wouter J

13/07/2012 16:05:48
Quote Anchor link
Ik zou geen 1 object maken, maar zoals ze bij MooTools doen meerdere objecten. voorbeeldje
Gewijzigd op 13/07/2012 16:08:23 door Wouter J
 
Kris Peeters

Kris Peeters

13/07/2012 19:10:42
Quote Anchor link
Ja, dat ziet er wel proper uit.

Ik zal eens naar Mootols kijken, trouwens.
 
Wouter J

Wouter J

12/09/2012 19:54:36
Quote Anchor link
Even dit topic weer een zetje omhoog geven. Gister kwam ik langs een erg interessant artikel: Met behulp van node.js en grunt.js kun je je jQuery build customizen. Je kunt bijv. de AJAX of CSS module eruit halen of juist alleen de AJAX module en de functies die je daarvoor nodig hebt: http://net.tutsplus.com/tutorials/javascript-ajax/how-to-build-your-own-custom-jquery/

Ter volledigheid, MooTools is ook makkelijk te customizen. Zoek in de source code naar jou functie en kijk vervolgens welke andere klassen daar voor nodig zijn, dit vind je in het commentaar boven zo'n class. Dit kopieer je in je eigen bestand en klaar ben je.
Gewijzigd op 12/09/2012 23:14:22 door Wouter J
 
Kris Peeters

Kris Peeters

13/09/2012 10:18:52
Quote Anchor link
Fijn
 
Kris Peeters

Kris Peeters

11/02/2013 11:55:14
Quote Anchor link
oops, verkeerd knopje...
Gewijzigd op 11/02/2013 11:56:11 door Kris Peeters
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

11/02/2013 12:09:41
Quote Anchor link
Kan je dan niet alles appart selecteren bij het downloaden van jquery? Bij mootools kan dat wel namelijk (:

edit:

Ik zie nu pas dat Wouter hetzelfde antwoord gaf.
Gewijzigd op 11/02/2013 12:11:41 door Mebus Hackintosh
 
Kris Peeters

Kris Peeters

11/02/2013 12:16:32
Quote Anchor link
jQuery-ui wel (draggable; accordion; slider; ...); jQuery niet (voor zover ik weet).

Maar dan nog, jquery werkt standaard met
$(elementen).evenement(callback);

Net niet wat ik probeer te doen.
Gewoon een paar functies om jQuery niet nodig te hebben; maar wel een paar elementaire wapens te hebben.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.