utils.js

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fullstack Developer

Functieomschrijving Heb je kort geleden jouw HBO diploma ICT development behaald? Of zit je nog aan het begin van je carrière en heb je affiniteit met C#.NET? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Oosterhout zijn wij op zoek naar een fullstack developer. Als C#.NET developer werk je samen met een vooruitstrevend team aan het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten. Je hebt affiniteit met SQL, maar nog belangrijker is dat je kennis en ervaring hebt met C#.NET. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het ontwikkelen van onze high-availability en high-performance backend; Je begint de dag rond 8:30

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie As a Senior .NET developer you will work in our Research & development team. Our team consists of 17 colleagues! We are currently busy setting up a completely new architecture for a new product. We use VS2022 and .NET 6.0 for our new product. Your function is therefore mainly backend oriented. Since we develop measuring equipment for the chemical industry, it is also very important to develop high-quality software for its control. You are also responsible for designing, implementing and testing new features. For this position its also very important to ensure future-proof and sustainable architecture. Eisen - A

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als front end developer gaat werken binnen de teams van onze klant, uiteraard met alle moderne technieken. Opdrachten worden echt gericht op jouw leerdoelen en jouw behoeftes. Wij hebben een omgeving gecreëerd waarin je echt jezelf kan zijn en waar echt gekeken wordt naar jouw voorkeuren. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en dan ga weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en dus jezelf snel ontwikkelen. Eisen Je bent communicatief vaardig en houdt van een dynamische omgeving Je hebt HBO werk- en denkniveau Je hebt gedegen kennis

Bekijk vacature »

Social Media Specialist

Social Media Specialist locatie: Rotterdam (Zuid Holland) Wij zoeken op korte termijn een nieuwe collega, een social media specialist/ adviseur sociale media (24 uur), voor ons sprankelende team Communicatie van CJG Rijnmond. Onze focus ligt op het informeren en binden van onze in- en externe klanten en stakeholders en het versterken van onze naamsbekendheid en zichtbaarheid. Dat doen we in nauwe samenwerking met elkaar. Over de functie Ons team bestaat uit 7 communicatieprofessionals met ieder een eigen expertise. Als lid van het online team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitvoeren en analyseren van onze socialemediastrategie. Ook stel je campagnes

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Rotterdam! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te voeren, maar het is ook prettig als je in de omgeving van Tilburg woont om naar het kantoor te kunnen komen. Vind jij het leuk om jouw creatieve vaardigheden te benutten om complexe systemen te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Bedrijfsprofiel Voor wie

Bekijk vacature »

Front-end Developer Angular

Dit ga je doen Jouw taken als Front End Developer bestaan uit: Het ontwikkelen van maatwerkoplossingen voor klanten; Het meedenken over nieuwe tools en technieken; Het begeleiden van junioren; Het meewerken aan diverse projecten; Het meedenken in UX/UI design. Hier ga je werken Als Front-End Developer ga je in een Scrum team aan de slag met de nieuwste digitale technologieën om klanten en overheden over de hele wereld te ondersteunen met het ondersteunen van hun software, veelal op het gebied van watermanagement en infra. Door middel van real-time data in combinatie met voorspellende analyses, AI, Deep Learning en Machine Learning

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een uitdagende werkgever in omgeving Waalwijk zijn wij op zoek naar een enthousiaste softwareontwikkelaar met kennis of ervaring met C# en SQL. In een uitdagende rol als C#.NET Developer werk je samen met een enthousiast en informeel team aan het bouwen van maatwerk software voor variërende klanten. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je houdt je bezig met het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Cobol Developer

Dit ga je doen Als Cobol Ontwikkelaar zal je gaan meebouwen aan een onderdeel van het backend systeem waarbij je het functionele ontwerp vertaald naar een technische oplossing die geïntegreerd kan worden in de huidige omgeving. Je zorgt ervoor dat de bedrijfsprocessen op een efficiënte manier worden uitgevoerd en werkt proactief aan het verbeteren hiervan. Samen met jouw collega’s reviewen jullie elkaars code en test je je eigen code. Je werkt nauw samen met andere ontwikkelaars, testers en functioneel ontwerpers. Taken pakket: Beheren en doorontwikkelen van de bestaande omgeving; Vertalen van een functionele vragen naar een technische oplossing; Doorvoeren van

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar MS Dynamics 365 Projecten

Samengevat: Deze werkgever is de kwaliteitsdienst in de tuinbouwsector. Ben jij een ervaren ontwikkelaar? Heb jij ervaring met Ms Dynamics 365 BC? Vaste baan: Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC ICT MBO 3.500 - 5.000 Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Ons bedrijf bewaakt en bevordert de kwaliteit van producten, processen en ketens in de tuinbouw. Wij kenmerken zich door openheid, ruimte voor initiatief, collegialiteit en zelfontplooiing. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Functie: Voor de vacature als Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Roelofarendsveen MBO

Bekijk vacature »

Software Developer (Junior functie)

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een Software Developer! Sta jij in de startblokken om je carrière te beginnen en kan je niet wachten om toffe software te gaan ontwikkelen? Kortom, ben je onlangs afgestudeerd of sta je op het punt om je papiertje te behalen? Voor een IT dienstverlener dat gespecialiseerd is in Microsoft technologie zijn wij op zoek naar C#.NET Developers. Het bedrijf heeft meerdere klanten in regio Utrecht waar je permanent kan komen te werken. Kom je liever te werken bij een klein softwarebedrijf of bij een groot consultancy bureau? Dat is helemaal aan jou de keuze!

Bekijk vacature »

VB.NET developer

Functie Het development team waar jij in terecht komt bestaat uit twee ervaren software developers. De directeur/eigenaar is tevens één van deze developers. Jij werkt direct samen met jouw werkgever en kan dan ook veel kennis en ervaring bij dit bedrijf op doen. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de kantoorapplicatie die deze organisatie aanbied in een niche markt. Het team is op dit moment actief bezig met een migratie waarbij het eindstation eindigt in een C# .NET omgeving. Echter is een deel van de software al geschreven in C# .NET. Hierbij is gebruik gemaakt van C# .NET, CSS, HTML,

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen, implementeren en testen van PHP-oplossingen en Apps voor klanten en bedrijfsprocessen; Opstellen van requirements en uitwerken van de oplossingen; Testen van software en borgen van een soepele overdracht, inclusief documentatie; Proactief adviseren vanuit eigen expertisegebied over ontwikkelingen en verbeterpunten in technische toepassingen en processen binnen de organisatie. Hier ga je werken De organisatie is een ambitieuze en vooruitstrevende speler in de markt in de regio Rotterdam. Ze zijn de snelst groeiende in hun branche. Met een excellent aanbod en service willen zij de beste keuze zijn voor hun bestaande en nieuwe klanten. Dit alles doen

Bekijk vacature »
Kris Peeters

Kris Peeters

13/07/2012 12:26:13
Quote Anchor link
Ik zit niet echt met een vraag of probleem; ik wil het vooral gewoon in de groep gooien.
Maar uiteraard zijn reacties/aanvullingen/opmerkingen/... welkom.

jQuery is handig en leuk ... maar meestal nogal overkill.
Er is echter wel functionaliteit die je constant nodig hebt; op zich niet zo moeilijk, maar je moet het toch altijd zoeken en copy/pasten

Ik dacht een kleine file te maken die een paar dingen groepeert. Hiermee kan ik jQuery (en andere frameworks) meestal achterwege laten.

Ik focus me op twee dingen: Ajax en events binden.

utils.js
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
/**
*  @file baic utilities.
*  If you don't feel like using a js framework, there is still a few utilities you constantly need.
*  I thought of two functionalities: binding events & Ajax
*  Feel free to expand/extend
*/

/**
* Ajax.  
*  made to look like jQuery's $.ajax(options);
*  Not too many fancy options (You make a request; you expect a success callback to be executed.  That's it); feel free to extend
*  required options: url & success
*  optional options (documentation: look at jQuery) : type ('get' or 'post'), dataType ('text', 'json', 'xml'), data
// Example of Usage  
  ajax({
    url: 'ajax.htm',
    success: display
  });
  function display(data) {
    document.getElementById('result').innerHTML = data;
  }
*/
var xmlhttp;
var ajax = function(options) {
  if (typeof xmlhttp == 'undefined') {
    if (window.XMLHttpRequest) {// code for IE7+, Firefox, Chrome, Opera, Safari
      xmlhttp=new XMLHttpRequest();
    }
    else {// code for IE6, IE5
      xmlhttp=new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
    }
  }
  // merge options with defaults
  options = {
    url:      options.url,
    success:  options.success,
    type:     typeof options.type != 'undefined' ?      options.type      : 'get',
    data:     typeof options.data != 'undefined' ?      options.data      : null,
    dataType: typeof options.dataType != 'undefined' ?  options.dataType  : 'text'
  }
  // Ajax call
  xmlhttp.open(options.type, options.url, true);
  switch (options.dataType) {
    default:
      if (options.type == 'post') {
        xmlHttp.setRequestHeader('Content-Type', 'application/x-www-form-urlencoded');
      }
      else {
        xmlhttp.setRequestHeader('Content-type', 'text/plain;charset=UTF-8');
      }
      break;
    case 'json':
      xmlhttp.setRequestHeader('Content-type', 'application/json; charset=utf-8');
      break;
    case 'xml':
      xmlhttp.setRequestHeader('Content-type', 'text/xml; charset=utf-8');
      break;
  }
  xmlhttp.onreadystatechange=function() {
    if (xmlhttp.readyState==4 && xmlhttp.status==200) {
      switch (options.dataType) {
        default:
          options.success(xmlhttp.responseText);
          break;
        case 'json':
          // @see http://en.wikipedia.org/wiki/JSON
          var my_JSON_object = !(/[^,:{}\[\]0-9.\-+Eaeflnr-u \n\r\t]/.test(
            xmlhttp.responseText.replace(/"(\\.|[^"\\])*"/g, ''))) &&
          eval('(' + xmlhttp.responseText + ')');
          options.success(my_JSON_object);
          break;
        case 'xml':
          options.success(xmlhttp.responseXML);
          break;
      }
    }
  }
  xmlhttp.send(options.data);
  return true;
}

/*
* Add event
*  @see http://net.tutsplus.com/tutorials/javascript-ajax/from-jquery-to-javascript-a-reference/
*  @author: Jeffrey Way
// Example of Usage  
var lis = document.getElementsByTagName('li');  
addEvent( lis, 'click', function() {  
    this.style.border = '1px solid red';  
});  
*/
var addEvent = (function( window, document ) {  
    if ( document.addEventListener ) {  
        return function( elem, type, cb ) {  
            if ( (elem && !elem.length) || elem === window ) {  
                elem.addEventListener(type, cb, false );  
            }  
            else if ( elem && elem.length ) {  
                var len = elem.length;  
                for ( var i = 0; i < len; i++ ) {  
                    addEvent( elem[i], type, cb );  
                }  
            }  
        };  
    }  
    else if ( document.attachEvent ) {  
        return function ( elem, type, cb ) {  
            if ( (elem && !elem.length) || elem === window ) {  
                elem.attachEvent( 'on' + type, function() { return cb.call(elem, window.event) } );  
            }  
            else if ( elem.length ) {  
                var len = elem.length;  
                for ( var i = 0; i < len; i++ ) {  
                    addEvent( elem[i], type, cb );  
                }  
            }  
        };  
    }  
})( this, document );


Simpel voorbeeldje van hoe het te gebruiken
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<!doctype HTML>
<html>
  <head>
    <script src="utils.js"></script>
    <style>
      #click {
        cursor: pointer;
      }
    </style>
  </head>
  <body>
    <div id="click">click</div>
    <script>
      // simpel voorbeeld: we testen 1 event + 1 ajax call
      // als op de <div></div> gedrukt wordt, wordt een ajax call gemaakt; de respons wordt als innerHTML van die div gezet
      var click = document.getElementById('click');
      // event binden
      addEvent( click, 'click', function() {  
        // ajax call
        var a = ajax({
          url: 'ajax.htm',
          success: display
        });
      });
      // callback voor de ajax respons
      function display(data) {
        click.innerHTML = data;
      }
    </script>
  </body>
</html>
 
PHP hulp

PHP hulp

10/05/2024 13:47:50
 
Erwin H

Erwin H

13/07/2012 13:43:17
Quote Anchor link
Dus in feite maak je zo je eigen library/framework in plaats van JQuery. Niets mis mee lijkt mij.
 
Wouter J

Wouter J

13/07/2012 13:51:56
Quote Anchor link
Erwin, als je jQuery wilt vervangen ben je nog wel even bezig, alleen je gaat wel de goede kant op.

Misschien even een overzichtje maken van wat je eigenlijk vaak gebruikt van jQuery en die isoleren is natuurlijk een geweldig idee.

We kunnen wel met elkaar wat opzetten, gewoon aparte bestandjes met elk een functie/functies om iets makkelijk voor elkaar te krijgen. Bijv. het gebruik van querySelector(All) of Sizzle als selector engine, Base.js voor OO javascript, enz.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

13/07/2012 13:59:53
Quote Anchor link
Ja, daar gaat het vooral om. Eens zien waar mensen jQuery echt voor nodig hebben.
Sowieso ontbreekt hier nog van alles.

Ik dacht toch vooral minimaal. Geen dingen zoals $.each (een for-loop kunnen we zelf wel maken); geen 10 wrapper functies voor ajax, die intern toch allemaal naar $.ajax leiden. ...

En ik heb het procedureel gemaakt; het kan even goed herschreven worden zodat het via 1 object gebeurt, zoals het jQuery ( of $ ) object.
Kwestie van smaak.
Gewijzigd op 13/07/2012 14:01:51 door Kris Peeters
 
Erwin H

Erwin H

13/07/2012 16:01:28
Quote Anchor link
Wouter J op 13/07/2012 13:51:56:
Erwin, als je jQuery wilt vervangen ben je nog wel even bezig

Ja duh... lijkt me een open deur.
 
Wouter J

Wouter J

13/07/2012 16:05:48
Quote Anchor link
Ik zou geen 1 object maken, maar zoals ze bij MooTools doen meerdere objecten. voorbeeldje
Gewijzigd op 13/07/2012 16:08:23 door Wouter J
 
Kris Peeters

Kris Peeters

13/07/2012 19:10:42
Quote Anchor link
Ja, dat ziet er wel proper uit.

Ik zal eens naar Mootols kijken, trouwens.
 
Wouter J

Wouter J

12/09/2012 19:54:36
Quote Anchor link
Even dit topic weer een zetje omhoog geven. Gister kwam ik langs een erg interessant artikel: Met behulp van node.js en grunt.js kun je je jQuery build customizen. Je kunt bijv. de AJAX of CSS module eruit halen of juist alleen de AJAX module en de functies die je daarvoor nodig hebt: http://net.tutsplus.com/tutorials/javascript-ajax/how-to-build-your-own-custom-jquery/

Ter volledigheid, MooTools is ook makkelijk te customizen. Zoek in de source code naar jou functie en kijk vervolgens welke andere klassen daar voor nodig zijn, dit vind je in het commentaar boven zo'n class. Dit kopieer je in je eigen bestand en klaar ben je.
Gewijzigd op 12/09/2012 23:14:22 door Wouter J
 
Kris Peeters

Kris Peeters

13/09/2012 10:18:52
Quote Anchor link
Fijn
 
Kris Peeters

Kris Peeters

11/02/2013 11:55:14
Quote Anchor link
oops, verkeerd knopje...
Gewijzigd op 11/02/2013 11:56:11 door Kris Peeters
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

11/02/2013 12:09:41
Quote Anchor link
Kan je dan niet alles appart selecteren bij het downloaden van jquery? Bij mootools kan dat wel namelijk (:

edit:

Ik zie nu pas dat Wouter hetzelfde antwoord gaf.
Gewijzigd op 11/02/2013 12:11:41 door Mebus Hackintosh
 
Kris Peeters

Kris Peeters

11/02/2013 12:16:32
Quote Anchor link
jQuery-ui wel (draggable; accordion; slider; ...); jQuery niet (voor zover ik weet).

Maar dan nog, jquery werkt standaard met
$(elementen).evenement(callback);

Net niet wat ik probeer te doen.
Gewoon een paar functies om jQuery niet nodig te hebben; maar wel een paar elementaire wapens te hebben.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.