Vanilla JS: $(selector)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior, Medior and Junior SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12696 Introductie Our client is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. Wat verwachten we van jou? SAP Certified Application Associate - SAP HANA Cloud Modeling (training and/or certification) Bachelor degree or higher Excellent understanding of SAP HANA (2.0 / Cloud), Data Modelling and writing

Bekijk vacature »

Junior .NET Software Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Senior front end developer Digital Agency Amsterda

Functie Wij werken in multidisciplinaire teams aan verschillende projecten, echter blijf je niet gebonden aan 1 team. Dit houdt in dat wij verschillende specialisten in dienst hebben en deze door middel van een roulatiesysteem in multidisciplinaire teams laten werken. Het team bestaat vaak uit Frontend developer(s), Backend Developer(s), Designer(s), Tester(s) en Mobile Developer(s). Deze teams worden afgewisseld waardoor jij de mogelijkheid krijgt om met iedereen een keer samen te werken. Als Frontend Developer ben jij ónze Specialist op dit gebied. Jij werkt mee aan verschillende projecten voor verschillende klanten. Denk bijvoorbeeld aan klanten, zoals’; BAM, IDFA en Ultimaker. Hierbij zorg

Bekijk vacature »

Als PHP developer bijdragen aan beter onderwijs?

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een PHP developer die mee gaat werken aan de (door)ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js en

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Onderdelen van jouw functie: Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

De rol van Lead C++ Developer Als Lead C++ developer bij KUBUS word je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de desktop applicaties van BIMcollab, ons platform voor 3D model-validatie en issue-management bedoeld om de kwaliteit van 3D design-modellen voor gebouwen te verbeteren. Betere 3D modellen leiden tot betere gebouwen, dus zo draag je bij aan verduurzaming van de gebouwde omgeving met slimmer gebruik van materialen, minder verspilling en energie-efficiënte gebouwen. Een goede gebruikerservaring staat bij ons hoog in het vaandel; we gaan in onze ontwikkeling voor innovatie en kwaliteit. In je rol als

Bekijk vacature »

Junior/medior Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij als ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor veel van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van maatwerk features en applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. Jij als full stack developer zult dus

Bekijk vacature »

Senior Mobile Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Mobile Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Front-end Angular developer

Functie In jouw rol als Front-End developer werk je samen met de backend developers om middels tweewekelijkse sprints het platform naar een hoger niveau te tillen. Hiernaast heb je affiniteit met data en werk je graag samen met het team om de gegevensintegriteit en -beveiliging te waarborgen, om ervoor te zorgen dat de gebruiker wereldwijd de beste SaaS-services heeft. Deze organisatie heeft meer dan 100 mensen in dienst, waarvan er 45 in Nederland werken. Het ontwikkelteam bestaat uit 10 mensen en is verdeeld in 2 scrumteams. Het eerste team bestaat uit Java en Scala ontwikkelaars. Het tweede team, waar jij

Bekijk vacature »

Ervaren Full stack developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house functie bij een bedrijf met enorme groeipotentie? Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging vol afwisseling en gezelligheid? Dan ben je bij dit bedrijf aan het juiste adres! Wij zijn in omgeving Breda op zoek naar een ervaren full stack developer. Je gaat werken voor een zeer gewilde werkgever met goede arbeidsvoorwaarden. Je krijgt een plekje in het jonge IT team, work hard, play hard is hier duidelijk het motto! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Jij bent verantwoordelijk voor het ontwerpen en bouwen van webapplicaties. Je bent

Bekijk vacature »

Gezocht: .Net ontwikkelaars met een maatschappelij

Bedrijfsomschrijving Zoek jij als medior .Net ontwikkelaar een inspirerende werkplek bij een bedrijf met maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel? Dan is deze vacature je op het lijf geschreven. De organisatie bestaat ruim 20 jaar en ze ontwikkelen in house applicaties waarmee de zorgsector enorm mee gebaat is. Jouw applicaties worden gebruikt door duizenden gebruikers waardoor je echt een waardevolle bijdrage kan leveren aan de maatschappij. Het bedrijf is zeer innovatief en vindt een goede werk/privé balans belangrijk. Je krijgt alle mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, je werktijden in te delen en daarnaast is het ook mogelijk om deels thuis te werken. Het

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar MS Dynamics 365 Projecten

Samengevat: Deze werkgever is de kwaliteitsdienst in de tuinbouwsector. Ben jij een ervaren ontwikkelaar? Heb jij ervaring met Ms Dynamics 365 BC? Vaste baan: Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC ICT MBO 3.500 - 5.000 Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Ons bedrijf bewaakt en bevordert de kwaliteit van producten, processen en ketens in de tuinbouw. Wij kenmerken zich door openheid, ruimte voor initiatief, collegialiteit en zelfontplooiing. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Functie: Voor de vacature als Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Roelofarendsveen MBO

Bekijk vacature »

Low-Code Expert/Developer: Power Platform Speciali

Bedrijfsomschrijving Als Low-Code Expert/Developer bij ons innovatieve bedrijf, neem je een cruciale rol op je in de creatie, ondersteuning en implementatie van diverse oplossingen met behulp van het veelzijdige Power Platform. Dit platform omvat Power Apps, Power BI, Power Automate, Power Virtual Agent en Azure Logic Apps. Het Power Platform biedt je de mogelijkheid om klanten te voorzien van naadloze integraties door op maat gemaakte oplossingen te creëren die compatibel zijn met (bijna) alle bestaande software-infrastructuren. Dankzij het uitgebreide scala aan toepassingen, krijg je de kans om als architect en projectleider van je eigen oplossing te fungeren. Dompel jezelf onder

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Ervaren Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als ervaren developer zul je hiernaast ook andere developers assisteren en waar nodig de leiding nemen in het project.

Bekijk vacature »
Inter Kode

Inter Kode

20/06/2016 13:53:05
Quote Anchor link
Hey,

jQuery $() selector in vanilla JS:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php //Javascript
// Main selector

function $(selector) {
  // Initialize array to store element(s)
  var array = [];
  // If there are multiple selectors we split by ','
  var selectors = selector.split(','), i;
  // Loop over each selector
  for (i = 0; i < selectors.length; i++) {
    // Convert the node list to an array and append the array
    array.push.apply(array, Array.prototype.slice.call(document.querySelectorAll(selectors[i].trim())));
  }

  // If our array has 1 or more elements return the whole array, else we only return the single element
  return array.length > 1 ? array : array[0];
}

?>

Minified 171 bytes :P
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
function $(t){var e,r=[],l=t.split(",");for(e=0;e<l.length;e++)t=l[e].trim(),"#"==t.substr(0,1)&&!t.indexOf(" ")>=0?r.push(document.getElementById(t.substr(1))):r.push.apply(r,Array.prototype.slice.call(document.querySelectorAll(t)));return r.length>1?r:r[0]}
?>

Gebruiksaanwijzing:
Quote:
$('#id');
$('.class');
$('button > span');
$('#id, .class, button > span');

En bij meerdere elementen krijg je een array terug.

Ik dacht ik deel dit zodat andere mensen dit kunnen gebruiken of te verbeteren.
Hoor graag jullie mening!

Extra!
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php

Element.prototype.hide = function() {
  this.style.display = 'none';
}

Array.prototype.each = function(callback) {
  var
i = this.length;
  while(i--) {
    callback(this[i], i);
  }
}


//$('.foo').each(function(e) {
// e.hide();
//});


?>
Gewijzigd op 20/06/2016 15:14:27 door Inter Kode
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 23:27:04
 

20/06/2016 14:09:13
Quote Anchor link
Ben het er mee eens. Ik heb me vroeger zo min mogelijk in JavaScript proberen te verdiepen, omdat ik dat inferieur achtte. En toen was JavaScript ook lastig, iedere browser had z'n eigen uitwerkingen. In die tijd kwamen er libraries als jQuery. Het is nu zelfs zo erg dat Microsoft z'n eigen JavaScript-stijl heeft uitgebracht onder de naam TypeScript. Ik snap het wel, maar als je voor iedereen (lees: moderne browsers) JavaScript wilt kunnen programmeren dan moet jQuery niet nodig zijn. Ook al zitten daar toch wel handige features in. ECMA-script is nu zo gestandaardiseerd met HTML5 dat het voor kleinere projecten ook helemaal niet nodig is om libraries te gebruiken. Dus je idee is een leuke aanvulling op het spectrum, scheelt weer zoeken als we minder 'verbose' JavaScript willen.
 
Inter Kode

Inter Kode

20/06/2016 14:18:35
Quote Anchor link
Klopt helemaal, als je aan mij vraagt waarom ik jQuery gebruik in productie is dat alleen voor cross-browser compatibility.
Mijn script is ook nog niet helemaal af want er is 1 functie die dus niet cross-browser is.
http://caniuse.com/#search=getElementsByClassName
IE8, hier moet ik nog even wat op verzinnen
Gewijzigd op 20/06/2016 14:19:53 door Inter Kode
 

20/06/2016 14:21:14
Quote Anchor link
IE8? Zou ik laten ziten. Kijk maar eens naar de usage statistics op caniuse.com voor Nederland. Ruimschoots onder de 1%. IE8 is dood aan het gaan en zo moet het ook zijn. Eindelijk gerechtigheid! :-)
 
Inter Kode

Inter Kode

20/06/2016 14:27:22
Quote Anchor link
Haha, ik heb toch even me script geupdate en zou nu cross-browser compatible zijn :-)
 

20/06/2016 14:30:24
Quote Anchor link
Soms zou ik graag bij de 1,2 miljoen Nederlanders horen die geen internet willen en/of kunnen gebruiken...
 
Wouter J

Wouter J

20/06/2016 15:39:35
Quote Anchor link
Code (js)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$=(s,e)=>{return(e||document).querySelectorAll(s);};

Moet je browser wel ECMA6 ondersteunen overigens, anders:
Code (js)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$=function(s,e){return(e||document).querySelectorAll(s);};


mocht je het tweede argument nooit gebruiken kan t nog simpeler:
Code (js)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
var $ = document.querySelectorAll.bind(document);





Vaak gebruik ik zelf:
Code (js)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
(function ($, $$) {

    // ... mijn code

})(
    function (selector, elem) { return (elem || document).querySelector(selector); },
    function (selector, elem) { return (elem || document).querySelectorAll(selector); }
);
Gewijzigd op 20/06/2016 15:46:02 door Wouter J
 
Inter Kode

Inter Kode

20/06/2016 23:54:00
Quote Anchor link
jQuery in a vanilla JS nutshell

Code (js)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
function $(selector) {
  var array = [];
  var selectors = selector.split(',');
  for (var i = 0; i < selectors.length; i++) {
    selector = selectors[i].trim();
    if (selector.substr(0,1) == '#' && !selector.indexOf(' ') >= 0) {
      array.push(document.getElementById(selector.substr(1)));
    }
else if (selector.substr(0,1) == '.' && !selector.indexOf(' ') >= 0) {
      array.push.apply(array, document.getElementsByClassName(selector.substr(1)));
    }
else {
      array.push.apply(array, [].slice.call(document.querySelectorAll(selector)));
    }
  }

  return array.length > 1 ? array : array[0];
}

function setCookie(name, value, days){
  document.cookie = name + '='+ value + '; expires=' + new Date((new Date).getTime()+days*24*60*60*1000).toUTCString() +'; path=/';
}

function deleteCookie(name){
  createCookie(name,'',-1);
}

function getCookie(name){
  var cookie = document.cookie.match('(^|;)\\s*'+name+'\\s*=\\s*([^;]+)');
  return cookie ? cookie.pop() : null;
}

String.prototype.contains = function(value) {
  return this.indexOf(value) >= 0;
}

Element.prototype.hide = function() {
  this.style.display = 'none';
}

Element.prototype.show = function() {
  this.style.display = '';
}

Element.prototype.disable = function(value) {
  return value == null ? this.disabled : this.disabled = value;
}

Element.prototype.check = function(value) {
  return value == null ? this.checked : this.checked = value;
}

Element.prototype.src = function(value) {
  return !value ? this.src : this.src = value;
}

Element.prototype.css = function(value) {
  return !value ? this.style : this.style = value;
}

Element.prototype.data = function(name, value) {
  return !value ? this.getAttribute('data-' + name) : this.setAttribute('data-' + name, value);
}

Element.prototype.val = function(value) {
  return !value ? this.value : this.value = value;
}

Element.prototype.html = function(value) {
  return !value ? this.innerHTML : this.innerHTML = value;
}

Element.prototype.text = function(value) {
  return !value ? this.textContent : this.textContent = value;
}

Element.prototype.empty = function() {
  this.innerHTML = '';
}

Element.prototype.append = function(value) {
  this.innerHTML += value;
}

Element.prototype.prepend = function(value) {
  this.innerHTML = value + this.innerHTML;
}

Element.prototype.hasClass = function(value) {
  return this.classList.contains(value);
}

Element.prototype.addClass = function(value) {
  this.classList.add(value);
  return this;
}

Element.prototype.removeClass = function(value) {
  this.classList.remove(value);
  return this;
}

Array.prototype.each = function(callback) {
  for (var i = 0; i < this.length; i++) {
    callback(this[i], i);
  }
}
[
code]
Gewijzigd op 20/06/2016 23:55:05 door Inter Kode
 

01/07/2016 11:01:23
Quote Anchor link
Ik geloof dat jullie code bewijzen dat jQuery overbodig is tegenwoordig :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.