Vanilla JS: $(selector)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Core developer wordt jij onderdeel van ons team met drie breed ontwikkelde software engineers en een flexibele schil met zes ervaren freelancers. Jij gaat mee in de visie van onze organisatie om als IoT partner in deze branche specifieke markt “het” platform te blijven innoveren en deze ook steeds slimmer te maken. Wij hopen dan ook zeker dit in de toekomst te kunnen realiseren met bijvoorbeeld Artificial Intelligence. De architectuur van ons platform is opgemaakt uit een deel eigen protocol, een interface laag en een laag welke de protocollen van derde partijen vertaald naar het eigen

Bekijk vacature »

Laravel Developer

Functie omschrijving Voor een gave organisatie in de buurt van Den Bosch zoek ik een PHP developer. Het is van belang dat je kennis/ervaring hebt met het framework Laravel. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Andere taken zijn onder andere: documentatie schrijven over applicaties/uitleg geven over software en applicaties/ klantcontact over bestaande applicaties/applicaties optimaliseren. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van Den Bosch en is een klein bedrijf. Er werken circa

Bekijk vacature »

Applicatie Ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijnde onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexe wet- en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl Functieomschrijving Wie zoeken we? Jij bent een enthousiaste, flexibele OPS’er die het leuk vindt om het bestaande examenlandschap te vernieuwen. Je bent leergierig en hebt interesse in cloud- en containertechnieken zoals OpenShift, Docker en Helm. Je gaat een uitdaging niet uit de weg en wil je nieuw opgedane kennis graag delen met de collega’s binnen en buiten het team. Doordat de

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

You'll build modern applications for Coolblue's back office. We have a lot of friends, and they crave well-structured data and user-friendly, task-focused applications. How do I become a Medior C# Developer at Coolblue? You regularly participate in brainstorm sessions about user experience, data, and task flow with the UX Designer, Product Owner, and Data Scientists in your team. Besides that you will create disconnected, highly congruent, and testable code that can easily be maintained and is future-proof. Want to become C# Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Working with various types of

Bekijk vacature »

Digital Agency is looking for PHP developers!

Functie The team currently has 20 colleagues, consisting of developers (front and backend) and the operations team, which also includes management and two scrum masters. They are looking for a PHP developer who is able to work independently. You will work in one of the three scrum teams and start working on a project for the customer. The interesting thing about this is that you do have variety in terms of work, but at the same time continuously work for existing customers. This also gives you the opportunity to really go into depth and develop innovative technical solutions. In terms

Bekijk vacature »

.NET Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een .NET Developer! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans en kijk snel of jouw vaardigheden aansluiten bij onderstaand profiel! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als .NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving Bergen. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en verricht betekenisvol werk. Binnen dit bedrijf wordt gewerkt aan de productie en ontwikkeling van medische middelen. Als .NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je wordt betrokken bij alle fasen van software

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer React Sportsoftw

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van onze stack; Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor

Bekijk vacature »

Low Code Ontwikkelaar

In het kort Als Low Code Developer werk je aan projecten bij en voor onze klanten, waarbij je voor het ontwikkelen van de oplossingen een technisch low-code platform gebruikt. Samen met het team streef je naar de beste oplossing en bepalen jullie de juiste aanpak. Je rol is divers en je bent van begin tot eind betrokken bij de ontwikkeling zowel de back-end en de front-end van de applicatie. Naast de ontwikkeling en oplevering, breng je ook advies uit aan de klant waarom bepaalde keuzes worden gemaakt. Je bent dan ook communicatief sterk en kunt je keuzes goed (inhoudelijk) onderbouwen.

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Full stack Python developer

Functie Samen met andere collega’s (een product owner, een software manager en een ervaren ontwikkelaar) ga jij onze producten verder ontwikkelen. Jouw verantwoordelijkheden zullen bestaan uit: – Verder wil gaan met de ontwikkeling van onze bestaande producten; nieuwe features! – Meedenkt over de roadmap van onze producten – Als sparringpartner kan optreden op het gebied van development – Zelf ook nieuwe ideeën op tafel durft te leggen en deze van scratch af aan wilt bouwen Hieronder ook een paar voorbeelden van projecten waar we momenteel mee bezig zijn of binnenkort aan willen beginnen: – Real-time interactie creëren in onze web

Bekijk vacature »

Senior PHP developer met ambities tot Software Arc

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

In-house .NET software developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house development functie? Maak jij graag hét verschil m.b.t. interne automatisering? Haal jij energie uit het automatiseren van processen voor je eigen collega's? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een gezellig Brabants familiebedrijf, zijn wij op zoek naar een .NET software developer. Je gaat in deze zelfstandige functie werken aan de ontwikkeling van eigen applicaties & en het koppelen van deze applicaties aan de ingekocht software. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het management team signaleert behoeftes vanuit de business. Vervolgens worden deze behoeftes uitgewerkt en geprioriteerd.

Bekijk vacature »

Low-code developer

Functie omschrijving Heb jij altijd al een training willen volgen in het buitenland? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alphen ad Rijn zijn wij op zoek naar kandidaten die aan de slag willen als Low Code Developer! Beschik jij over HBO/WO nivo, bij voorkeur Informatica, maar een ander technische opleiding zoals bijv. wiskunde, natuurkunde is ook goed. Heb jij aantoonbare affiniteit met IT en ben jij gedreven, enthousiast, communicatief vaardig en klantgericht? Lees dan snel verder! Je wordt getraind tot een volwaardig Low Code Developer, het traject ziet er als volgt uit: Start 1e week januari, opleiding van 3 weken

Bekijk vacature »

Back-end ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meebouwen aan diverse databasesystemen in een klein bedrijf met een platte organisatie? In een team van ruim 10 ontwikkelaars wordt er aan diverse ICT oplossingen gewerkt. Jouw taken hierbij zullen bestaan uit: Het onderhouden en door-ontwikkelen van bestaande databases. Denk hierbij aan schema verbeteringen en performance-tuning. Bij nieuwe ontwikkelingen ga jij ook bezig met het bouwen van het databaseschema. Omdat je in een klein team werkt zal je ook de C# routine verder uitbouwen en ontwikkelen. Ook kan je meedraaien in algemene refactory-, ontwikkel- of testwerkzaamheden. Je zal voornamelijk gebruik maken van de volgende technieken: .NET

Bekijk vacature »

Lead React Developer

Dit ga je doen Als Lead React Developer zul jij je voornamelijk gaan bezighouden met: Het werken aan tal van uiteenlopende projecten waar gloednieuwe (web)applicaties van scratch af aan ontwikkeld worden met o.a. React (Native) en Drupal; Het aansturen van een team bestaande uit 5-6 talentvolle en gedreven ontwikkelaars; Het adviseren en meedenken over nieuwe (technische) oplossingen en te gebruiken tools/frameworks; Het meedenken over de architectuur en de juiste implementatiebeslissingen maken; De doorontwikkeling van huidige applicaties. Hier ga je werken Als je inderdaad een ervaren Lead React Developer bent die zichzelf graag nog verder wil ontwikkelen dan is het goed

Bekijk vacature »
Inter Kode

Inter Kode

20/06/2016 13:53:05
Quote Anchor link
Hey,

jQuery $() selector in vanilla JS:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php //Javascript
// Main selector

function $(selector) {
  // Initialize array to store element(s)
  var array = [];
  // If there are multiple selectors we split by ','
  var selectors = selector.split(','), i;
  // Loop over each selector
  for (i = 0; i < selectors.length; i++) {
    // Convert the node list to an array and append the array
    array.push.apply(array, Array.prototype.slice.call(document.querySelectorAll(selectors[i].trim())));
  }

  // If our array has 1 or more elements return the whole array, else we only return the single element
  return array.length > 1 ? array : array[0];
}

?>

Minified 171 bytes :P
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
function $(t){var e,r=[],l=t.split(",");for(e=0;e<l.length;e++)t=l[e].trim(),"#"==t.substr(0,1)&&!t.indexOf(" ")>=0?r.push(document.getElementById(t.substr(1))):r.push.apply(r,Array.prototype.slice.call(document.querySelectorAll(t)));return r.length>1?r:r[0]}
?>

Gebruiksaanwijzing:
Quote:
$('#id');
$('.class');
$('button > span');
$('#id, .class, button > span');

En bij meerdere elementen krijg je een array terug.

Ik dacht ik deel dit zodat andere mensen dit kunnen gebruiken of te verbeteren.
Hoor graag jullie mening!

Extra!
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php

Element.prototype.hide = function() {
  this.style.display = 'none';
}

Array.prototype.each = function(callback) {
  var
i = this.length;
  while(i--) {
    callback(this[i], i);
  }
}


//$('.foo').each(function(e) {
// e.hide();
//});


?>
Gewijzigd op 20/06/2016 15:14:27 door Inter Kode
 
PHP hulp

PHP hulp

20/05/2024 03:21:59
 

20/06/2016 14:09:13
Quote Anchor link
Ben het er mee eens. Ik heb me vroeger zo min mogelijk in JavaScript proberen te verdiepen, omdat ik dat inferieur achtte. En toen was JavaScript ook lastig, iedere browser had z'n eigen uitwerkingen. In die tijd kwamen er libraries als jQuery. Het is nu zelfs zo erg dat Microsoft z'n eigen JavaScript-stijl heeft uitgebracht onder de naam TypeScript. Ik snap het wel, maar als je voor iedereen (lees: moderne browsers) JavaScript wilt kunnen programmeren dan moet jQuery niet nodig zijn. Ook al zitten daar toch wel handige features in. ECMA-script is nu zo gestandaardiseerd met HTML5 dat het voor kleinere projecten ook helemaal niet nodig is om libraries te gebruiken. Dus je idee is een leuke aanvulling op het spectrum, scheelt weer zoeken als we minder 'verbose' JavaScript willen.
 
Inter Kode

Inter Kode

20/06/2016 14:18:35
Quote Anchor link
Klopt helemaal, als je aan mij vraagt waarom ik jQuery gebruik in productie is dat alleen voor cross-browser compatibility.
Mijn script is ook nog niet helemaal af want er is 1 functie die dus niet cross-browser is.
http://caniuse.com/#search=getElementsByClassName
IE8, hier moet ik nog even wat op verzinnen
Gewijzigd op 20/06/2016 14:19:53 door Inter Kode
 

20/06/2016 14:21:14
Quote Anchor link
IE8? Zou ik laten ziten. Kijk maar eens naar de usage statistics op caniuse.com voor Nederland. Ruimschoots onder de 1%. IE8 is dood aan het gaan en zo moet het ook zijn. Eindelijk gerechtigheid! :-)
 
Inter Kode

Inter Kode

20/06/2016 14:27:22
Quote Anchor link
Haha, ik heb toch even me script geupdate en zou nu cross-browser compatible zijn :-)
 

20/06/2016 14:30:24
Quote Anchor link
Soms zou ik graag bij de 1,2 miljoen Nederlanders horen die geen internet willen en/of kunnen gebruiken...
 
Wouter J

Wouter J

20/06/2016 15:39:35
Quote Anchor link
Code (js)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$=(s,e)=>{return(e||document).querySelectorAll(s);};

Moet je browser wel ECMA6 ondersteunen overigens, anders:
Code (js)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$=function(s,e){return(e||document).querySelectorAll(s);};


mocht je het tweede argument nooit gebruiken kan t nog simpeler:
Code (js)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
var $ = document.querySelectorAll.bind(document);





Vaak gebruik ik zelf:
Code (js)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
(function ($, $$) {

    // ... mijn code

})(
    function (selector, elem) { return (elem || document).querySelector(selector); },
    function (selector, elem) { return (elem || document).querySelectorAll(selector); }
);
Gewijzigd op 20/06/2016 15:46:02 door Wouter J
 
Inter Kode

Inter Kode

20/06/2016 23:54:00
Quote Anchor link
jQuery in a vanilla JS nutshell

Code (js)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
function $(selector) {
  var array = [];
  var selectors = selector.split(',');
  for (var i = 0; i < selectors.length; i++) {
    selector = selectors[i].trim();
    if (selector.substr(0,1) == '#' && !selector.indexOf(' ') >= 0) {
      array.push(document.getElementById(selector.substr(1)));
    }
else if (selector.substr(0,1) == '.' && !selector.indexOf(' ') >= 0) {
      array.push.apply(array, document.getElementsByClassName(selector.substr(1)));
    }
else {
      array.push.apply(array, [].slice.call(document.querySelectorAll(selector)));
    }
  }

  return array.length > 1 ? array : array[0];
}

function setCookie(name, value, days){
  document.cookie = name + '='+ value + '; expires=' + new Date((new Date).getTime()+days*24*60*60*1000).toUTCString() +'; path=/';
}

function deleteCookie(name){
  createCookie(name,'',-1);
}

function getCookie(name){
  var cookie = document.cookie.match('(^|;)\\s*'+name+'\\s*=\\s*([^;]+)');
  return cookie ? cookie.pop() : null;
}

String.prototype.contains = function(value) {
  return this.indexOf(value) >= 0;
}

Element.prototype.hide = function() {
  this.style.display = 'none';
}

Element.prototype.show = function() {
  this.style.display = '';
}

Element.prototype.disable = function(value) {
  return value == null ? this.disabled : this.disabled = value;
}

Element.prototype.check = function(value) {
  return value == null ? this.checked : this.checked = value;
}

Element.prototype.src = function(value) {
  return !value ? this.src : this.src = value;
}

Element.prototype.css = function(value) {
  return !value ? this.style : this.style = value;
}

Element.prototype.data = function(name, value) {
  return !value ? this.getAttribute('data-' + name) : this.setAttribute('data-' + name, value);
}

Element.prototype.val = function(value) {
  return !value ? this.value : this.value = value;
}

Element.prototype.html = function(value) {
  return !value ? this.innerHTML : this.innerHTML = value;
}

Element.prototype.text = function(value) {
  return !value ? this.textContent : this.textContent = value;
}

Element.prototype.empty = function() {
  this.innerHTML = '';
}

Element.prototype.append = function(value) {
  this.innerHTML += value;
}

Element.prototype.prepend = function(value) {
  this.innerHTML = value + this.innerHTML;
}

Element.prototype.hasClass = function(value) {
  return this.classList.contains(value);
}

Element.prototype.addClass = function(value) {
  this.classList.add(value);
  return this;
}

Element.prototype.removeClass = function(value) {
  this.classList.remove(value);
  return this;
}

Array.prototype.each = function(callback) {
  for (var i = 0; i < this.length; i++) {
    callback(this[i], i);
  }
}
[
code]
Gewijzigd op 20/06/2016 23:55:05 door Inter Kode
 

01/07/2016 11:01:23
Quote Anchor link
Ik geloof dat jullie code bewijzen dat jQuery overbodig is tegenwoordig :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.