Variabelen onthouden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Senior developer (PHP en VB.NET)

Functie De development afdeling bestaat uit 2 teams. Het productteam (10 developers) is verantwoordelijk voor verschillende applicaties met als doel om zoveel mogelijk te automatiseren en uit te werken tot standaard software. Met diverse Solutions Architecten en ervaren developers denken ze voortdurend mee met hun klanten en bouwen ze de basis van het uiteindelijke maatwerk dat wordt geleverd. Hiernaast hebben ze een maatwerk/projectteam. Dit team bestaat momenteel uit 8 developers (junior tot senior) en is verantwoordelijk voor het maatwerk in hun klantprojecten. Momenteel zijn ze op zoek naar een senior developer die aan de slag gaat in het productteam. Hierin

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

C# ontwikkelaar

Functie omschrijving Werk jij graag met C# en het .NET framework in een leuk familiebedrijf? Lees dan snel verder! Jouw takenpakket hierbij is: Je gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving (ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de omgeving van Best en is een echt familiebedrijf. Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider in onderwijsland. Wat vragen

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder voor het financiele domein op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Junior Front-End Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale oplossingen van Coolblue. Wat doe je als Junior Front-End Developer bij Coolblue? Als Junior Front-End Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen. Op dat moment komt je wil om te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan goed van pas! Ook Junior Front-End Developer worden bij Coolblue?

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als front end developer gaat werken binnen de teams van onze klant, uiteraard met alle moderne technieken. Opdrachten worden echt gericht op jouw leerdoelen en jouw behoeftes. Wij hebben een omgeving gecreëerd waarin je echt jezelf kan zijn en waar echt gekeken wordt naar jouw voorkeuren. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en dan ga weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en dus jezelf snel ontwikkelen. Eisen Je bent communicatief vaardig en houdt van een dynamische omgeving Je hebt HBO werk- en denkniveau Je hebt gedegen kennis

Bekijk vacature »

Medior/senior Python developer

Functie Bedrijven komen bij deze organisatie om technische vraagstukken op te lossen en hierin ook tot oplossingen te komen waar ze zelf misschien niet aan gedacht hadden. Jij gaat vanuit je ervaring dus niet alleen hands-on aan de slag met het ontwikkelen, maar zult ook zeker adviseren en proactief meedenken met de klant. Er zijn meerdere lange en/of korte projecten en het type klanten is heel uiteenlopend. Zo kun je terecht komen in een multidisciplinair scrumteam waarin je als Python developer meewerkt, of juist voor een kleiner (Greenfield) project aan de slag gaan waarin je veel breder bezig bent. Door

Bekijk vacature »
Sjaak Pieters

Sjaak Pieters

04/03/2015 11:27:02
Quote Anchor link
Hoi,

Ik heb in een MySQL database sensorwaarden staan. Deze waarden lees ik uit en bewerk ik met PHP en toon ik in een grafiek. In de grafiek wordt data van die dag getoond.

Nu wil ik boven de grafiek twee knoppen maken met, "Volgende dag" en "Vorige dag" zodat je van andere dagen de sensorwaarden kunt zien. Ik moet dus op een of andere manier onthouden welke dag in de grafiek is ingeladen. Hoe kan ik dit doen?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 00:05:18
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/03/2015 11:59:37
Quote Anchor link
Zou met GET kunnen:

Waardes.php?dag=04-03-2015
 
Thom nvt

Thom nvt

04/03/2015 12:22:17
Quote Anchor link
Andere optie is om het in de sessie te proppen (indien die beschikbaar is).
Voordeel is dat je gebruiker een schone URL heeft en dat je minder kans hebt op SQL-injectie via je URLs.
Nadelen zijn o.a. dat je de sessie gebruikt (kost ruimte, is trager dan GET) en dat het niet te bookmarken is door de gebruiker.
 
Ivo P

Ivo P

04/03/2015 18:21:41
Quote Anchor link
Nadeel van sessions:
Open op tab 1 de data van 1 febr.
Open op tab 2 de data van 1 maart

Ga naar tab 1 en druk op de link Volgende en krijg de data van 2 maart....
 
Sjaak Pieters

Sjaak Pieters

05/03/2015 10:20:08
Quote Anchor link
Oke bedankt. Dan kan ik het dus het beste met GET doen en dan uitzoeken hoe ik SQL injectie kan voorkomen.
 
Thom nvt

Thom nvt

05/03/2015 10:24:31
Quote Anchor link
Dat laatste is simpel: mysqli_real_escape_string
 
Sjaak Pieters

Sjaak Pieters

05/03/2015 10:53:07
Quote Anchor link
Oke, als ik het goed begrijp haalt de functie bepaalde karakters uit een string?

Als dit mijn url van de GET is: Waardes.php?dag=04-03-2015 dan zou ik toch de string 04-03-2015 kunnen controleren of deze aan een datum formaat voldoet? Dan zou SQL injectie toch niet mogelijk moeten zijn, of zie ik dat verkeerd?
 
- SanThe -

- SanThe -

05/03/2015 10:58:48
Quote Anchor link
Zie checkdate().
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/03/2015 11:08:53
Quote Anchor link
Die controle komt pas nadat je de query uitvoert, dus je kan nog altijd een SQL-injection uitvoeren, ondanks iemand de melding krijgt dat de datum niet correct is.
 
Thom nvt

Thom nvt

05/03/2015 11:11:28
Quote Anchor link
Waarom zou die controle pas na het uitvoegen van de query komen? Als de datum via GET word doorgegeven kun je op elk gewenst moment de datum valideren/escapen.
Of je dat nou met real_escape_string, checkdate of op een andere manier doet maakt niets uit.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/03/2015 11:23:07
Quote Anchor link
Je hebt gelijk, het zou ook ervoor kunnen.
 
Sjaak Pieters

Sjaak Pieters

05/03/2015 11:51:00
Quote Anchor link
Oke, bedankt. Dat moet wel gaan lukken!
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

05/03/2015 14:40:21
Quote Anchor link
Quote:
Of je dat nou met real_escape_string, checkdate of op een andere manier doet maakt niets uit.
Let heel goed op: real_escape_string is geen wondermiddel.

Ik gebruik bijvoorbeeld geen quotes om getallen in queries. Dan is het gebruik van real_escape_string niet genoeg. De passage:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
1 OR 1 [=] 1

EDIT: Zonder de [] dan, anders krijg ik een 403 Forbidden error als ik deze code probeer te plaatsen? LMAO.

bevat geen karakters die real_escape_string escaped.

Zou je dus je query als volgt opstellen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
"SELECT * FROM whatever WHERE id = ".mysqli_real_escape_string($link, $_GET['id'])


dan biedt dit geen bescherming tegen SQL-injectie als $_GET['id'] bovenstaande passage bevat!

Sommige mensen denken slim te zijn (maar in feite zijn ze gewoon lui) en doen dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
"SELECT * FROM whatever WHERE id = '".mysqli_real_escape_string($link, $_GET['id'])."'"


Sure, de injectie is nu niet meer mogelijk, maar dit is de verkeerde oplossing voor het probleem. De uiteindelijke query is syntactisch wel juist (althans, deze vorm wordt geaccepteerd door MySQL maar je zou je kunnen afvragen waarom je een getal behandelt als string), maar als je invoer geen positief geheel getal bevat dan zal je query sowieso nooit resultaat opleveren.

Als je invoer van een bepaald formaat verwacht, controleer hier dan op, en doe anders niets (lees: voer anders de query in het geheel niet uit).

Hier geldt wederom de aloude regel: filter input, escape output.
Gewijzigd op 05/03/2015 15:12:50 door Thomas van den Heuvel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.