vergelijk afbeeldingen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Front-end Developer vue.js node.js SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Frontend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf de regio Nieuw Vennep zijn wij opzoek naar een ervaren Front-end Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een SaaS-platform.

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Alblasserdam zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Ontwikkelen in Blazor; Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie. Hier ga je werken Binnen deze organisatie werken duizenden mensen binnen allerlei verschillende disciplines. Tevens hebben zij veel specialiteiten in huis, waaronder ook .Net Developers. Ter uitbreiding van een nieuw team en ter ondersteuning van het project zijn ze opzoek naar een nieuwe collega voor het team. Als C#.NET Developer zal jij je

Bekijk vacature »

Back-end Developer (Permanent position with the em

Bedrijfsomschrijving Dutch specialist in technical installation materials. Functieomschrijving Purpose of the position: Our client is looking for a Back-end Developer who, together with the rest of the energetic and dynamic team, is responsible for the development and management of the website. This not only concerns the development and management of the current website, but also the development of a new Headless Commerce Platform to keep the customer's website Future proof. Within the IT department, there is a real DevOps culture and the commerce team is at the forefront and tries to implement continuous improvements. Most important tasks: ï‚· Designing and

Bekijk vacature »

Productontwikkelaar Food

Wat ga je doen Als Productontwikkelaar Food ga je nieuwe producten ontwikkelen en bestaande producten verbeteren. Je bent hierbij betrokken bij het gehele proces: van productconcept naar proefreceptuur, het realiseren va het product (op kleine schaal) en het testen van producten in een productieomgeving. Verder: Bewaak je de status van verschillende fases van productontwikkeling en lever je tijdig de benodigde data aan Ben je bezig met de optimalisatie van oude en nieuwe recepturen Begeleid of organiseer je proefsessies (sensorisch onderzoek) in het team en/of bij klanten Onderhoud je contacten met de klanten, leveranciers van grondstoffen e.a. externe partijen Houd je

Bekijk vacature »

Junior Outsystems developer

Functie Als junior Outsystems developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van 23 software engineers. Ons team werkt agile en termen als Continuous Integration en Continuous Delivery zijn bij ons dagelijkse koek. Wij werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel onze klanten een totaal oplossing aan te bieden. Als junior Outsystems developer krijg jij bij ons de kans om jezelf te ontwikkelen naar een volwaardige ervaren en gecertificeerde Outsystems developer. Jij een team met ervaren mensen (10+ ervaring) om je heen. Zo heb jij niet het gevoel dat jij meteen in het diepe wordt gegooid en uiteraard

Bekijk vacature »

Front-end developer (Medior/Senior)

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

IT Infrastructuur Developer

IT Infrastructuur Developer Ben jij (bijna) klaar met je HBO studie in de richting van IT? Opzoek naar een spannende eerste baan, waar je ontzettend veel kan leren? Dan hebben wij de ultieme job voor jou! Voor een goede klant van ons in de financiële dienstverlening zijn wij opzoek naar een Junior Infrastructure Developer. Deze baan is een mooie kans om een sterke start te geven aan jouw carrière binnen de IT! De job Je werkt nauw samen met het Devops team, en zal je voornamelijk bezighouden met het automatiseren van infrastructure componenten. De componenten worden opgevraagd door het DevOps

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen, implementeren en testen van PHP-oplossingen en Apps voor klanten en bedrijfsprocessen; Opstellen van requirements en uitwerken van de oplossingen; Testen van software en borgen van een soepele overdracht, inclusief documentatie; Proactief adviseren vanuit eigen expertisegebied over ontwikkelingen en verbeterpunten in technische toepassingen en processen binnen de organisatie. Hier ga je werken De organisatie is een ambitieuze en vooruitstrevende speler in de markt in de regio Rotterdam. Ze zijn de snelst groeiende in hun branche. Met een excellent aanbod en service willen zij de beste keuze zijn voor hun bestaande en nieuwe klanten. Dit alles doen

Bekijk vacature »

Software developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een Software developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP),

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte websites die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zit onze development afdeling en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé Medior Front-end Developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het uitwerken van designs tot functionele layouts Je

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »
Peter  paul

peter paul

01/05/2011 20:17:18
Quote Anchor link
Ik zou graag iets maken dat afbeeldingen vergelijkt. Als ik een bepaalde afbeelding heb, zou ik graag mijn DB willen door zoeken om te kijken of deze afbeelding al bestaat im mijn DB.

Ik zou natuurlijk gewoon alle pixels kunnen vergelijken per afbeelding. Maar dit gaat natuurlijk zeer lang duren als je een paar duizend afbeeldingen hebt. Heeft iemand een idee hoe ik dit beter kan aan pakken.

Bvd PP
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 14:03:40
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

01/05/2011 20:35:07
Quote Anchor link
a) "Als ik een bepaalde afbeelding heb, zou ik graag mijn DB willen door zoeken om te kijken of deze afbeelding al bestaat im mijn DB."

waarim wil je dit?

b) hebben de afbeeldingen dezelfde naam?
 
Peter  paul

peter paul

02/05/2011 10:27:53
Quote Anchor link
Ik wil een soort van search functie maken. Bezoekers geven een URL op, of uploaden een afbeelding die daarna vergeleken wordt met de andere afbeeldingen in mijn DB. het is een soort van tineye.com alleen dan op kleinere schaal natuurlijk.

De afbeeldingen hebben niet de zelfde bestandsnaam. Ik zou graag willen weten hoe ik zoiets aanpak.
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

02/05/2011 10:43:29
Quote Anchor link
je zou de kleur waarden van de foto's kunnen gaan vergelijken en dan kijken welke het er dicht bij zitten
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

02/05/2011 12:32:19
Quote Anchor link
Probeer dit eens...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if (md5(file_get_contents($foto1)) == md5(file_get_contents($foto2))) {
  echo "Foto 1 en foto 2 zijn gelijk.";
}
else {
  echo "Foto 1 en foto 2 zijn niet gelijk.";
}

?>
 
Daniel O

Daniel O

02/05/2011 12:56:33
Quote Anchor link
Om het snel te houden zou ik de md5 hash van de image opslaan in een aparte kolom, dan kun je gewoon een db query doen op de hash.
 
Wim E

Wim E

02/05/2011 13:34:21
Quote Anchor link
Wel een index zetten op de hash anders krijg je een onzettend trage server!
 
Peter  paul

peter paul

02/05/2011 18:52:37
Quote Anchor link
De md5 hash methode werkt perfect. Wanneer de afbeelding precies hetzelfde is. Maar wanneer de kwaliteit of iets anders is veranderd dan zal deze methode niet werken.

Nou ben ik dus verder gaan zoeken en heb een script die de meest voor komende kleuren telt. Mijn probleem is nu hoe kan ik deze kleuren die ik in een array heb gestopt vergelijken.

Als alles precies het zelfde is, is dit geen probleem.

Maar wanneer de kleuren net iets afwijken van het origineel dan is het een heel ander verhaal. Heeft iemand enig idee hoe ik dit voor elkaar kan krijgen.

De afbeeldingen zijn na genoeg gelijk alleen is het donkere vlak iets lichter. Hoe kan ik er voor zorgen dat die ziet dat de kleuren na genoeg gelijk zijn. En dat de gelijkenis bijvoorbeeld 90% is of iets dergelijks.

Bijvoorbeeld:

Origineel:
Afbeelding
Kopie:
Afbeelding
Gewijzigd op 02/05/2011 18:53:25 door peter paul
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

02/05/2011 19:42:15
Quote Anchor link
Ik denk dat wat jij wilt dat je dat niet moet willen. Of het is exact gelijk... of het is niet gelijk. Iets er tussenin is niet te doen of zal een eeuwigheid duren om te controleren.
 
Joakim Broden

Joakim Broden

02/05/2011 20:49:21
Quote Anchor link
Kun je niet van beide afbeeldingen kleuren in een array pleuren zo hoe je net deed? En dan kijken hoeveel values het zelfde zijn en daar het percentage gelijkenis berekenen?
 
Daniel O

Daniel O

02/05/2011 21:48:22
Quote Anchor link
Dit begint op machine learning te lijken, en dat is een vakgebied ... gaat net iets verder dan hobby'en.
Anyway, de percentages over de kleuren berekenen is niet haalbaar, er zijn teveel variaties mogelijk.

Wat je zou kunnen proberen is je plaatje converteren naar een zwartwit plaatje, en daar de md5 van nemen, en die met elkaar vergelijken.
 
Kees Schepers

kees Schepers

03/05/2011 10:03:21
Quote Anchor link
Toch lijkt het me wel gaaf om zoiets te maken, als ik er voor betaalt kreeg dan haha. Ik denk dat je met GD-lib toch best ver zou kunnen komen. Het zal inderdaad niet snel zijn.

Het moet theoretisch wel kunnen en er zijn al programma's die het kunnen. Je zult beide afbeeldingen moeten scannen op kleuren die gebruikt worden en deze bijv opslaan in een array map. Van de primary afbeelding loop je door de array heen en ga je per kleur bekijken welke kleur in de andere afbeelding het dichste bij komt. Het verschil sla je op per kleur die je vergelijkt. Vervolgens kun je dan aan de hand van een score te berekenen hoe goed de kleuren overheen komen met de andere afbeelding.

Om het nog beter te maken zou je ook naar de positie van de kleur moeten kijken en daar de afwijking in registreren maar dat is wel erg heftig ;)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.