Verkorte if statement

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-end Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een enthousiaste PHP / Symfony Developer. Een ambitieus persoon die het gemotiveerde development team komt versterken met het realiseren van nieuwe en complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor professionele groei? Dit ga je doen: Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Testen en valideren van de ontwikkelde software. Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je gaat aan de slag met diverse technologieën en frameworks. Denk hierbij aan C#, JS frameworks, HTML, CSS, TypeScript,

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met ICT en een WO diploma in de pocket? Dan ben je hier aan het juiste adres. Voor een opdrachtgever in Amsterdam zijn wij op zoek naar kandidaten die (enige) ervaring hebben met Java, Javascript, C of C++. Je zal door middel van trainingen worden opgeleid tot een volwaardige Software Developer. Er wordt tijdens de training natuurlijk veel aandacht besteedt aan de vaktechnische aspecten, maar er gaat ook veel aandacht uit naar jouw persoonlijke ontwikkeling. Bedrijfsprofiel Bij deze opdrachtgever in de omgeving van Amsterdam zoeken ze meerdere enthousiaste kandidaten die hun carrière willen starten met

Bekijk vacature »

Full Stack C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Dit ga je doen Jouw taken als Senior Java Developer zijn: Het maken van strategische keuzes omtrent de nieuwbouw van applicaties; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java FX, JDBC, SQL, REST, Jax-RS, JSON, Maven, JUnit en Spring (boot)); Reviewen van code en feedback geven op collega developers; Analyseren en oplossen van bugs/incidenten door het onderlinge verband te kunnen leggen van verschillende losstaande systemen. Hier ga je werken Het bedrijf waar je als Senior Java Developer komt te werken staat internationaal bekend om het testen van bodemstructuren door middel van echotechnieken en beeldherkenning.

Bekijk vacature »

Oracle Apex developer

Bedrijfsomschrijving My client is a technology company based in Den Bosch, the Netherlands. They specialize in providing innovative software solutions to clients, and they are currently looking for an experienced Oracle Apex developer to join the IT team. Functieomschrijving As an Oracle Apex developer, you will be responsible for designing, developing, and maintaining web-based applications using Oracle Apex. You will work closely with project managers, business analysts, and other developers to ensure that clients' needs are met and that the software solutions are of the highest quality. Responsibilities: Design, develop, and maintain Oracle Apex applications. Work with project managers and

Bekijk vacature »

Senior PHP developer met ambities tot Software Arc

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte website die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zitten onze development afdelingen en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé PHP/Back-end developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het bedenken van nieuwe functionaliteiten Het verbeteren van het

Bekijk vacature »

Back end developer Onderwijssoftware

Functie Als back end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Machine Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Machine Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Machine Software Developer ben je verantwoordelijk voor: - Je ontwerpt, ontwikkelt en debugt software voor machinebesturingssystemen en complexe landbouwmachines; - Je stelt gebruikersinterfaces op (cabinedisplays); - Op termijn ga je softwareprojecten leiden voor specifieke machines; - Inclusief planning, documentatie en validatie; - Om specificaties te verifiëren

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Amersfoort gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Cobol Applicati

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 7 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: In de applicatie ETM zijn nu de inningsvoorzieningen voor ongeveer 25 aangifte- en aanslagmiddelen opgenomen. ETM is een extern aangeschafte service en het huidige contract met leverancier Oracle loopt af op 31-12-2022. Het programma uitfaseren ETM heeft als doel om vervanging te realiseren waarmee alle nu in gebruik zijnde ETM ondersteuning wordt overgenomen in nieuwe Inningsvoorzieningen om de continuïteit van de inningsprocessen te waarborgen. Eén van de inningsvoorzieningen die voor het einde van 31-12-2022

Bekijk vacature »

Node.js developer looking for a challenging consul

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Jij gaat in deze functie aan de slag met uitdagende projecten en het creëren van maatwerk software, vooral middels SQL. Iedere klant/project is weer anders, maar dat maakt dit bedrijf en de functie erg uniek & uitdagend. Verder heb je de volgende taken: Ontwikkelen en ontwerpen van SQL databases. T-SQL wordt hierbij gebruikt als programmeer laag; Optimalisatie van query's, voor een verbeterde efficiency; Begeleiden van junior developers, mits je dit leuk vindt; Heb je meer interesse in een rol als consultant, dan is dit ook mogelijk. Je heb hier meer

Bekijk vacature »
Donald Boers

Donald Boers

01/05/2018 17:48:25
Quote Anchor link
Ik heb een content tafel in de database et de volgende velden:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
CREATE TABLE IF NOT EXISTS `site_content` (
  `content_id` tinyint(4) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
  `body_id` varchar(64) NOT NULL,
  // andere rijen
  `page_content` text,
  `page_content2` text,
  PRIMARY KEY (`content_id`),
  KEY `pageId` (`page_id`)
) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8;

Er staan 16 rijen in deze tafel. Van deze rijen zijn er 12 rijen die page_content gebruiken. Van deze 12 zijn er ook nog een 4 die page_content2 gebruiken. In de CMS gebruik ik momenteel de volgende if statements om te bepalen of page_content en/of page_content2 zichtbaar zijn:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php if($body_id == 'edit_page_contact' || $body_class == 'edit_safety_rules' || $body_class != 'edit_page_non_flyers' || + nog 11 tatements): ?>
<div class="form-group">
    <label>Page content</label>
    <textarea name="page_content" class="form-control summernote" placeholder="Page content">
        <?= $details['page_content']; ?>
    </textarea>
</div>
<?php endif; ?>


Dit is echter nogal lang. Zou dit korter kunnen. Ik gebruikte eerst de isEmpty functie maar die gebruik ik om verschillende reden niet
Gewijzigd op 01/05/2018 18:00:41 door Donald Boers
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 13:31:22
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

01/05/2018 19:20:18
Quote Anchor link
Ja, maar je zou natuurlijk ook kunnen kijken hoe dit anders kan (en wellicht ook hoe dit ooit zo had kunnen groeien), en/of misschien aparte instanties voor deze pagina's maken? Dus e.e.a. opsplitsen in plaats van hier op één hoop gooien. Maar als dit maar 16 records zijn zou ik hier niet teveel moeite aan besteden. Optimaal lijkt het i.i.g. niet.

Misschien kun je ook wat snoeien in de condities, dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$body_class == 'edit_safety_rules' || $body_class != 'edit_page_non_flyers'


Is logisch gezien equivalent aan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$body_class != 'edit_page_non_flyers'


Immers, als $body_class gelijk is aan 'edit_safety_rules' dan verschilt $body_class ook van 'edit_page_non_flyers'. Het een impliceert al het ander.
 
Donald Boers

Donald Boers

01/05/2018 22:10:55
Quote Anchor link
@Thomas van den Heuvel. Hartelijk bedank voor je reactie. Ik weet dat dit niet een ideale benadering is maar ik zit al de hele dag te piekeren hoe ik dit anders zou kunnen doen. Hoe zou jij dit aanpakken dan?

Alvast bedankt
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

01/05/2018 22:13:57
Quote Anchor link
Welke waardes kan $body_class hebben?
 
Donald Boers

Donald Boers

01/05/2018 22:40:03
Quote Anchor link
@Ozzie PHP 12 dus. Er zijn namelijk 12 pagina's die page_content gebruiken en daarvan ook nog eens 4 die ook page_content2 gebruiken:

edit_contact_page
edit_non_flyers_page
edit_accomodation_page
edit_tranfers_page

etc
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

01/05/2018 22:41:05
Quote Anchor link
Komt het erop neer dat je page_content en page_content2 alleen wilt laten zien als ze niet leeg zijn? Want dan kun je dat beter controleren:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php if($details['page_content']): ?>
<div class="form-group">
    <label>Page content</label>
    <textarea name="page_content" class="form-control summernote" placeholder="Page content">
        <?= $details['page_content']; ?>
    </textarea>
</div>
<?php endif; ?>
Als dat een beetje te kort door de bocht is (mag leeg zijn, moet toch getoond worden) heb je nog wat andere mogelijkheden:
- In je site_content tabel via een extra veld ook opslaan welke velden getoond moeten worden (0 = geen, 1 = alleen page_content, 2 = alleen page_content2, 3 = beiden)
- Een "magic" waarde opslaan in page_content en page_content2 voor als ze niet getoond moeten worden (er vanuit gaande dat als ze niet getoond moeten worden, de inhoud er ook niet zo toe doet). In plaats van dat je controleert of ie niet leeg is, controleer je of ie ongelijk is aan de "magic" waarde (zo ja: tonen).
Gewijzigd op 01/05/2018 22:41:31 door Rob Doemaarwat
 
Donald Boers

Donald Boers

02/05/2018 00:01:00
Quote Anchor link
Rob Doemaarwat op 01/05/2018 22:41:05:
Komt het erop neer dat je page_content en page_content2 alleen wilt laten zien als ze niet leeg zijn? Want dan kun je dat beter controleren:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php if($details['page_content']): ?>
<div class="form-group">
    <label>Page content</label>
    <textarea name="page_content" class="form-control summernote" placeholder="Page content">
        <?= $details['page_content']; ?>
    </textarea>
</div>
<?php endif; ?>
Als dat een beetje te kort door de bocht is (mag leeg zijn, moet toch getoond worden) heb je nog wat andere mogelijkheden:
- In je site_content tabel via een extra veld ook opslaan welke velden getoond moeten worden (0 = geen, 1 = alleen page_content, 2 = alleen page_content2, 3 = beiden)
- Een "magic" waarde opslaan in page_content en page_content2 voor als ze niet getoond moeten worden (er vanuit gaande dat als ze niet getoond moeten worden, de inhoud er ook niet zo toe doet). In plaats van dat je controleert of ie niet leeg is, controleer je of ie ongelijk is aan de "magic" waarde (zo ja: tonen).

@ Rob Doemaarwat. Dat laatste, met die magic waarde, vindt ik een hele interessante benadering. Dat biedt namelijk de admin namelijk de mogelijkheid om indien gewenst, voor een bepaalde pagina een content blok aan of uit te zetten. Ik ga nog even de mogelijkheden op een rijtje zetten maar ik vind dit echt een verheldering



Toevoeging op 02/05/2018 00:02:14:

Donald Boers op 02/05/2018 00:01:00:
Rob Doemaarwat op 01/05/2018 22:41:05:
Komt het erop neer dat je page_content en page_content2 alleen wilt laten zien als ze niet leeg zijn? Want dan kun je dat beter controleren:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php if($details['page_content']): ?>
<div class="form-group">
    <label>Page content</label>
    <textarea name="page_content" class="form-control summernote" placeholder="Page content">
        <?= $details['page_content']; ?>
    </textarea>
</div>
<?php endif; ?>
Als dat een beetje te kort door de bocht is (mag leeg zijn, moet toch getoond worden) heb je nog wat andere mogelijkheden:
- In je site_content tabel via een extra veld ook opslaan welke velden getoond moeten worden (0 = geen, 1 = alleen page_content, 2 = alleen page_content2, 3 = beiden)
- Een "magic" waarde opslaan in page_content en page_content2 voor als ze niet getoond moeten worden (er vanuit gaande dat als ze niet getoond moeten worden, de inhoud er ook niet zo toe doet). In plaats van dat je controleert of ie niet leeg is, controleer je of ie ongelijk is aan de "magic" waarde (zo ja: tonen).

@ Rob Doemaarwat. Dat laatste, met die magic waarde, vindt ik een hele interessante benadering. Dat biedt de site admin namelijk de mogelijkheid om, indien gewenst, voor een bepaalde pagina een content blok aan of uit te zetten. Ik ga nog even de mogelijkheden op een rijtje zetten maar ik vind dit echt een verheldering
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.