Verkorte if statement

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Front-end Developer! Als Front-end Developer binnen dit softwarebedrijf ga je de frontends voor zowel je eigen interne projecten als die voor klanten opzetten, onderhouden en uitbreiden. Je zet ideeën om naar mooie successen voor de klanten. Dat is in een notendop wat je gaat doen! Wat kun je verwachten? Je werkt aan de doorontwikkeling van bestaande maatwerkapplicaties. Bijvoorbeeld wanneer de klant de applicatie wil uitbreiden met een nieuwe feature; Samen met het team van backenders en desginers zet je nieuwe ideeën van klanten om naar mooie oplossingen; Je werkt met verschillende frameworks.

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jouw team van vier collega .NET developers is verantwoordelijk voor het bouwen van de ETL processen van jouw nieuwe werkgever. Op dit moment wordt de front-end gedaan door een extern team van professionals. Echter wilt jouw nieuwe werkgever graag intern deze kennis uitbreiden en heeft dan ook de ambitie om dit voor het eind van het jaar intern te gaan aanpakken. Dit betekend dat jij als .NET ontwikkelaar de ideale kans krijgt om jezelf samen met jouw collega’s te ontwikkelen als full stack developer. Als .NET ontwikkelaar werk jij bij deze gave werkgever met C# .NET, SQL, JavaScript, REST

Bekijk vacature »

.NET Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een .NET Developer! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans en kijk snel of jouw vaardigheden aansluiten bij onderstaand profiel! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als .NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving Bergen. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en verricht betekenisvol werk. Binnen dit bedrijf wordt gewerkt aan de productie en ontwikkeling van medische middelen. Als .NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je wordt betrokken bij alle fasen van software

Bekijk vacature »

Front-end Developer - Juniorfunctie

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende baan als front-end developer, in een informele werksfeer, waar jij echt het verschil kan maken? Wil jij graag werken voor een bedrijf dat sportiviteit en een open communicatie, hoog in het vaandel heeft staan? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een klein bedrijf in Rijen dat gespecialiseerd is in het omzetten van digitale woningtekeningen naar managementinformatie, zijn wij per direct op zoek naar een allround front-end developer. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Ja gaat nauw samenwerken met de back-end developer. De database structuur is volledig gebouwd

Bekijk vacature »

Als PHP developer bijdragen aan beter onderwijs?

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een PHP developer die mee gaat werken aan de (door)ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js en

Bekijk vacature »

Junior .NET Software Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Software Developer (Junior functie)

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een Software Developer! Sta jij in de startblokken om je carrière te beginnen en kan je niet wachten om toffe software te gaan ontwikkelen? Kortom, ben je onlangs afgestudeerd of sta je op het punt om je papiertje te behalen? Voor een IT dienstverlener dat gespecialiseerd is in Microsoft technologie zijn wij op zoek naar C#.NET Developers. Het bedrijf heeft meerdere klanten in regio Utrecht waar je permanent kan komen te werken. Kom je liever te werken bij een klein softwarebedrijf of bij een groot consultancy bureau? Dat is helemaal aan jou de keuze!

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte websites die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zit onze development afdeling en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé Medior Front-end Developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het uitwerken van designs tot functionele layouts Je

Bekijk vacature »

C# Developer Research and Development - Delft

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Delft Vacature ID: 6307 Introductie C# Developer Research and Development - Delft - Onze klant is één van de meest innovatieve bedrijven in de region van Delft. Op dit moment zijn ze voor het innovatie centrum. In het innovatie centrum wordt gewerkt aan de nieuwste technieken voor navigatie software. R&D / C# / Pattern Recognition / Algorithms / 3d Data / DotNET Functieomschrijving Als C# Developer kom je te werken in een innovatief scrumteam. We ontwikkelen en door ontwikkelen de nieuwste technieken op het gebied van navigatie software. Deze software wordt onder andere

Bekijk vacature »

Creatieve Front-end developer gezocht!

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Bennekom gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer Consultancy

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jij begint als .NET ontwikkelaar in een team met 10 andere Software Engineers. De werkzaamheden zijn afwisselend, zo kan het dat jij bezig bent met volledig nieuwe features of het door ontwikkelen van bestaande sites of shops. Wij ontwikkelen web applicaties, maar ook mobiele applicaties. Daarnaast bijt jij je soms ook van in externe koppelingen met systemen zoals een ERP. Als team is er een duidelijke focus m.b.t. het waarborgen van de performance en snelheid van webshops. Ook zijn wij expert op het gebied van configuratoren. Kortom enorm veel afwisselende werkzaamheden! Ook jouw werkplek kan afwisselend zijn. Soms heb

Bekijk vacature »

SAP HANA Cloud Application Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12662 Introductie HANA Cloud Application Developer at a High Tech company. The company is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. This role is situated in the Big Data Analytics (BDA) Domain. The teams have mixture of young talent and senior specialists and have a

Bekijk vacature »
Donald Boers

Donald Boers

01/05/2018 17:48:25
Quote Anchor link
Ik heb een content tafel in de database et de volgende velden:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
CREATE TABLE IF NOT EXISTS `site_content` (
  `content_id` tinyint(4) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
  `body_id` varchar(64) NOT NULL,
  // andere rijen
  `page_content` text,
  `page_content2` text,
  PRIMARY KEY (`content_id`),
  KEY `pageId` (`page_id`)
) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8;

Er staan 16 rijen in deze tafel. Van deze rijen zijn er 12 rijen die page_content gebruiken. Van deze 12 zijn er ook nog een 4 die page_content2 gebruiken. In de CMS gebruik ik momenteel de volgende if statements om te bepalen of page_content en/of page_content2 zichtbaar zijn:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php if($body_id == 'edit_page_contact' || $body_class == 'edit_safety_rules' || $body_class != 'edit_page_non_flyers' || + nog 11 tatements): ?>
<div class="form-group">
    <label>Page content</label>
    <textarea name="page_content" class="form-control summernote" placeholder="Page content">
        <?= $details['page_content']; ?>
    </textarea>
</div>
<?php endif; ?>


Dit is echter nogal lang. Zou dit korter kunnen. Ik gebruikte eerst de isEmpty functie maar die gebruik ik om verschillende reden niet
Gewijzigd op 01/05/2018 18:00:41 door Donald Boers
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 22:42:05
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

01/05/2018 19:20:18
Quote Anchor link
Ja, maar je zou natuurlijk ook kunnen kijken hoe dit anders kan (en wellicht ook hoe dit ooit zo had kunnen groeien), en/of misschien aparte instanties voor deze pagina's maken? Dus e.e.a. opsplitsen in plaats van hier op één hoop gooien. Maar als dit maar 16 records zijn zou ik hier niet teveel moeite aan besteden. Optimaal lijkt het i.i.g. niet.

Misschien kun je ook wat snoeien in de condities, dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$body_class == 'edit_safety_rules' || $body_class != 'edit_page_non_flyers'


Is logisch gezien equivalent aan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$body_class != 'edit_page_non_flyers'


Immers, als $body_class gelijk is aan 'edit_safety_rules' dan verschilt $body_class ook van 'edit_page_non_flyers'. Het een impliceert al het ander.
 
Donald Boers

Donald Boers

01/05/2018 22:10:55
Quote Anchor link
@Thomas van den Heuvel. Hartelijk bedank voor je reactie. Ik weet dat dit niet een ideale benadering is maar ik zit al de hele dag te piekeren hoe ik dit anders zou kunnen doen. Hoe zou jij dit aanpakken dan?

Alvast bedankt
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

01/05/2018 22:13:57
Quote Anchor link
Welke waardes kan $body_class hebben?
 
Donald Boers

Donald Boers

01/05/2018 22:40:03
Quote Anchor link
@Ozzie PHP 12 dus. Er zijn namelijk 12 pagina's die page_content gebruiken en daarvan ook nog eens 4 die ook page_content2 gebruiken:

edit_contact_page
edit_non_flyers_page
edit_accomodation_page
edit_tranfers_page

etc
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

01/05/2018 22:41:05
Quote Anchor link
Komt het erop neer dat je page_content en page_content2 alleen wilt laten zien als ze niet leeg zijn? Want dan kun je dat beter controleren:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php if($details['page_content']): ?>
<div class="form-group">
    <label>Page content</label>
    <textarea name="page_content" class="form-control summernote" placeholder="Page content">
        <?= $details['page_content']; ?>
    </textarea>
</div>
<?php endif; ?>
Als dat een beetje te kort door de bocht is (mag leeg zijn, moet toch getoond worden) heb je nog wat andere mogelijkheden:
- In je site_content tabel via een extra veld ook opslaan welke velden getoond moeten worden (0 = geen, 1 = alleen page_content, 2 = alleen page_content2, 3 = beiden)
- Een "magic" waarde opslaan in page_content en page_content2 voor als ze niet getoond moeten worden (er vanuit gaande dat als ze niet getoond moeten worden, de inhoud er ook niet zo toe doet). In plaats van dat je controleert of ie niet leeg is, controleer je of ie ongelijk is aan de "magic" waarde (zo ja: tonen).
Gewijzigd op 01/05/2018 22:41:31 door Rob Doemaarwat
 
Donald Boers

Donald Boers

02/05/2018 00:01:00
Quote Anchor link
Rob Doemaarwat op 01/05/2018 22:41:05:
Komt het erop neer dat je page_content en page_content2 alleen wilt laten zien als ze niet leeg zijn? Want dan kun je dat beter controleren:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php if($details['page_content']): ?>
<div class="form-group">
    <label>Page content</label>
    <textarea name="page_content" class="form-control summernote" placeholder="Page content">
        <?= $details['page_content']; ?>
    </textarea>
</div>
<?php endif; ?>
Als dat een beetje te kort door de bocht is (mag leeg zijn, moet toch getoond worden) heb je nog wat andere mogelijkheden:
- In je site_content tabel via een extra veld ook opslaan welke velden getoond moeten worden (0 = geen, 1 = alleen page_content, 2 = alleen page_content2, 3 = beiden)
- Een "magic" waarde opslaan in page_content en page_content2 voor als ze niet getoond moeten worden (er vanuit gaande dat als ze niet getoond moeten worden, de inhoud er ook niet zo toe doet). In plaats van dat je controleert of ie niet leeg is, controleer je of ie ongelijk is aan de "magic" waarde (zo ja: tonen).

@ Rob Doemaarwat. Dat laatste, met die magic waarde, vindt ik een hele interessante benadering. Dat biedt namelijk de admin namelijk de mogelijkheid om indien gewenst, voor een bepaalde pagina een content blok aan of uit te zetten. Ik ga nog even de mogelijkheden op een rijtje zetten maar ik vind dit echt een verheldering



Toevoeging op 02/05/2018 00:02:14:

Donald Boers op 02/05/2018 00:01:00:
Rob Doemaarwat op 01/05/2018 22:41:05:
Komt het erop neer dat je page_content en page_content2 alleen wilt laten zien als ze niet leeg zijn? Want dan kun je dat beter controleren:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php if($details['page_content']): ?>
<div class="form-group">
    <label>Page content</label>
    <textarea name="page_content" class="form-control summernote" placeholder="Page content">
        <?= $details['page_content']; ?>
    </textarea>
</div>
<?php endif; ?>
Als dat een beetje te kort door de bocht is (mag leeg zijn, moet toch getoond worden) heb je nog wat andere mogelijkheden:
- In je site_content tabel via een extra veld ook opslaan welke velden getoond moeten worden (0 = geen, 1 = alleen page_content, 2 = alleen page_content2, 3 = beiden)
- Een "magic" waarde opslaan in page_content en page_content2 voor als ze niet getoond moeten worden (er vanuit gaande dat als ze niet getoond moeten worden, de inhoud er ook niet zo toe doet). In plaats van dat je controleert of ie niet leeg is, controleer je of ie ongelijk is aan de "magic" waarde (zo ja: tonen).

@ Rob Doemaarwat. Dat laatste, met die magic waarde, vindt ik een hele interessante benadering. Dat biedt de site admin namelijk de mogelijkheid om, indien gewenst, voor een bepaalde pagina een content blok aan of uit te zetten. Ik ga nog even de mogelijkheden op een rijtje zetten maar ik vind dit echt een verheldering
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.