verkorte if

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Front end developer React Sportgames

Functie Als Front end developer ga jij aan de slag bij een gave en bekende organisatie op het gebied van sportgames. Jij gaat aan de slag in een scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als scrumteam werken ze in drie wekelijkse sprints en begin je iedere ochtend met een stand-up. Als Front end developer werk jij bij deze organisatie voornamelijk met Javascript, html, css en React. Er wordt veel gebruikt gemaakt ook van C#, Docker en Kubernetes. Het team hecht veel waarde aan het leveren van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Oracle APEX Ontwikkelaar (3.500-6.000 euro)

Bedrijfsomschrijving Ben jij een getalenteerde Oracle APEX ontwikkelaar met minimaal één jaar ervaring in het ontwikkelen van Oracle APEX-applicaties? Ben je gepassioneerd over het ontwikkelen van bedrijfskritische oplossingen en wil je werken bij een toonaangevend consultancybedrijf? Dan zijn wij op zoek naar jou! Deze organisatie beschikt over zowel inhouse als externe projecten, maar bovenal over een sterk team en netwerk van opdrachten waardoor jij jezelf verder kunt ontwikkelen. Het team bestaat uit een aantal junior en medior developers, maar vooral uit senioren. De business unit managers binnen het team zijn mensen die hun vak verstaan en zelf als Oracle APEX

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT Informatica diploma in ontvangst mogen nemen? Of heb je een aantal jaar ervaring als Software Developer en ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Goirle zijn wij op zoek naar een junior/medior Back-end Developer met affiniteit met MS Acess. Samen met een vooruitstrevend team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL en affiniteit met MS Acess. Je bent klantvriendelijk en flexibel ingesteld en vindt het leuk om klanten te

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Lead Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig wil bezig houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator door middel van

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als PHP developer en zoek je een leuke platte organisatie? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jij begint als .NET ontwikkelaar in een team met 10 andere Software Engineers. De werkzaamheden zijn afwisselend, zo kan het dat jij bezig bent met volledig nieuwe features of het door ontwikkelen van bestaande sites of shops. Wij ontwikkelen web applicaties, maar ook mobiele applicaties. Daarnaast bijt jij je soms ook van in externe koppelingen met systemen zoals een ERP. Als team is er een duidelijke focus m.b.t. het waarborgen van de performance en snelheid van webshops. Ook zijn wij expert op het gebied van configuratoren. Kortom enorm veel afwisselende werkzaamheden! Ook jouw werkplek kan afwisselend zijn. Soms heb

Bekijk vacature »

Als Lead PHP developer bijdragen aan het onderwijs

Functie Als Lead PHP developer zet je samen met het team en de andere lead developers de technische lijnen uit als het gaat om het ontwikkelen van de applicaties en bepaal je samen met de PO waar elke sprint aan gewerkt zal worden. Je kunt op basis van een user story een goede aanpak formuleren en een planning opstellen, en andere hierin meenemen. Wanneer je team code schrijft verwacht je degelijke oplossingen, bij voorkeur gebruik makend van Domain Driven Design. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit

Bekijk vacature »

Software developer - senior

Functie omschrijving Voor een echt softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking voor de afdeling Software Development! Ben jij op zoek naar een werkgever waar meerdere software developers werken aan interessante projecten? Ben jij op zoek naar een werkgever waar je onderdeel wordt van een team dat echt passie heeft voor het ontwikkelen van software? Dan ben je hier aan het juiste adres! Als softwareontwikkelaar kom je terecht bij een onafhankelijk, door kwaliteit gedreven, doortastend en daarbij op een Agile wijze werkend bedrijf. Ben jij een expert in het vertalen van Componenten van Functionaliteit naar Business lagen?

Bekijk vacature »

Senior front end developer Digital Agency Amsterda

Functie Wij werken in multidisciplinaire teams aan verschillende projecten, echter blijf je niet gebonden aan 1 team. Dit houdt in dat wij verschillende specialisten in dienst hebben en deze door middel van een roulatiesysteem in multidisciplinaire teams laten werken. Het team bestaat vaak uit Frontend developer(s), Backend Developer(s), Designer(s), Tester(s) en Mobile Developer(s). Deze teams worden afgewisseld waardoor jij de mogelijkheid krijgt om met iedereen een keer samen te werken. Als Frontend Developer ben jij ónze Specialist op dit gebied. Jij werkt mee aan verschillende projecten voor verschillende klanten. Denk bijvoorbeeld aan klanten, zoals’; BAM, IDFA en Ultimaker. Hierbij zorg

Bekijk vacature »

Java developer Zorgsysteem

Dit ga je doen Werken aan het eigen gebouwde zorgsysteem; Verbeteringen maken en toepassen binnen de applicatie; Jij gaat werken aan de Back-end van de applicatie en sporadisch werk je mee aan de Front-end; Samenwerken met andere teams voor een optimaal resultaat; Jij kan 'clean' werken en high quality code schrijven; Jij werkt resultaatgericht. Hier ga je werken De organisatie houdt zich bezig met diverse applicaties met betrekking tot zorgregistratie. Dankzij hun systeem komt alle informatie, omtrent de zorg van een patiënt, op een overzichtelijke en toegankelijke manier samen in één systeem te staan. Op deze manier is deze informatie

Bekijk vacature »

Back-end .NET Developer

Functie omschrijving C# / .NET Developer gezocht voor een dynamische organisatie in de regio Houten! Voor een leuke organisatie in de regio Houten zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. In deze functie werk jij aan verschillende projecten en ga je vaak bij klanten op bezoek. Binnen deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid treffen. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Het bedrijf waar je gaat werken is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van procesautomatisering en procesinformatisering. Zij doen dit onder andere voor de (petro)chemie, pharma, infra,

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen aan de software dat beschikbaar is op de substations; Ontwikkelen in C++, C, Python en JavaScript. Daarnaast op een Embedded Linux omgeving, opgebouwd met containers en DevOps; Meewerken aan cyber security (OWASP); Uitvoeren/bouwen van geautomatiseerde testen in samenwerking met de Quality Specialist; Vertalen van wensen van de klanten/business naar werkbare/duurzame oplossingen. Hier ga je werken Als Software Ontwikkelaar kom je te werken bij een organisatie gericht op de (internationale) energiemarkt, waar wordt gewerkt voor het verwerven en verwerken van realtime, high quality data. Er wordt gewerkt vanuit het hart van de substations en direct voor

Bekijk vacature »

Senior Fullstack Developer (GOLang, TypeScript)

Bedrijfsomschrijving Our client is one of the large worldwide accounting firms. Functieomschrijving We are looking for a senior (all-round) developer (Project On Demand / Tax Technology) Uses as much as possible technology in support of the development process: Git, Jenkins, Docker, npm, skaffold, helm, etc. We are looking for a real hands-on developer; ie not a team lead or other managerial-style role; Acts with integrity both internally and externally and takes personal responsibility in this respect; Curious about the developments within their field and driven to make a difference with the team; Able to empathize with colleagues and stakeholders and

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/03/2014 21:25:43
Quote Anchor link
Gebruiken jullie wel eens een verkort if-statement (en zo ja, wanneer)?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$foo
= true ? 'foo' : 'nofoo';
?>

In plaats van:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if (true) {
  $foo = 'foo';
}
else {
  $foo = 'nofoo';
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 00:13:08
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/03/2014 21:31:36
Quote Anchor link
Ja, ik gebruik deze vaak als iets inline is, in een echo bijvoorbeeld.
 
Wouter J

Wouter J

18/03/2014 21:33:08
Quote Anchor link
ja, bij een if in een expressie.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/03/2014 21:43:29
Quote Anchor link
En in bovengenoemd voorbeeld (dus niet bij een echo of in een expressie) welke van deze 2 versies zouden jullie dan gebruiken?
 
Wouter J

Wouter J

18/03/2014 21:57:16
Quote Anchor link
sinds wanneer is de rechterkant van de = geen expressie?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/03/2014 22:12:35
Quote Anchor link
Euh... dan heb ik je verkeerd begrepen. Wat bedoel je dan precies? Met een expressie bedoel je dan eigenlijk een toewijzing waarbij foo = x of y ?
 
Wouter J

Wouter J

18/03/2014 22:21:04
Quote Anchor link
language.expressions (gelukkig hebben we allemaal leren googlen...)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/03/2014 22:50:18
Quote Anchor link
Ja sorry... zwaar dagje...

Om op de vraag terug te komen... als je dus een waarde wil toekennen aan een variabele, en die waarde kan 2 opties hebben dan gebruik je de verkorte if -statement? En met welke reden doe je dat dan... omdat het minder typwerk is?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

19/03/2014 07:03:38
Quote Anchor link
Bij het toewijzen van een waarde aan een variabele geeft de ternary operator een mooie scheiding van true/false, ja/nee, links/rechts, yin/yang, enzovoort:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$variabele
= ($logische_evaluatie_van_een_of_andere_conditie)
    ?
'de ene waarde van de variabele bij true'
    : 'de andere waarde van de variabele bij false';
?>
 
Snelle Jaap

Snelle Jaap

19/03/2014 11:03:03
Quote Anchor link
Nee, vind het onduidelijk, met de if kan je gelijk zien in je script waar het is en wat het doet.
 
Michael -

Michael -

19/03/2014 11:09:08
Quote Anchor link
Net als Aar, inline. Dat werkt een stuk fijner en overzichtelijker dan; echo if { echo } else { echo } echo. Maar ook voor andere korte echo's gebruik ik het wel.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

19/03/2014 13:06:23
Quote Anchor link
De grap is... het is dus iets trager dan een if/else vergelijking. Ik dacht altijd dat het juist sneller was. Overigens is het verwarloosbaar trager, maar stel dat je het in een loop zet, dan is het de moeite waard om even een meting te doen wat sneller is, een normaal if-statement of een verkort if-statement.

Zelf gebruik ik het eigenlijk vooral om regels code te besparen. Zoals je in het voorbeeld in mijn eerste bericht ziet: 5 regels versus 1 regel. Maar gek genoeg is het toch iets trager.

@Ward:

Grappige manier hoe jij dat zo onder elkaar schrijft. Zet je het altijd op deze manier onder elkaar? Ook als het een korte statement betreft zoals dit?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$foo
= $test ? 'ja' : 'nee';
?>

Er is trouwens nog een manier geloof ik:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$foo
= $foo ?: false;
?>

In dit geval als $foo evalueert naar true, dan krijgt $foo de waarde van $foo (ofwel, de waarde blijft ongewijzigd). En als ie niet evalueert naar true dan wordt ie false.

Je kan dan zoiets doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$username
= $username ?: 'onbekend';
echo $username;
?>

Ik weet alleen niet of ik dit wel zo'n mooie methode vindt, want je evalueert nu een string-waarde naar true. Wat vinden jullie daarvan?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

19/03/2014 13:21:43
Quote Anchor link
>> Grappige manier hoe jij dat zo onder elkaar schrijft. Zet je het altijd op deze manier onder elkaar? Ook als het een korte statement betreft zoals dit?

Nee, alleen als de gehele expressie fors langer wordt dan 80 karakters (à la PSR) of als de logische test of een van de true/false-uitkomsten complex is.

Verder gebruik ik de ternary operator alleen bij een eenvoudige toewijzing met = of een echo. In overige gevallen ben ik het helemaal met Snelle Jaap eens en is een uitgeschreven if/elseif/else netter en praktischer.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

19/03/2014 13:27:02
Quote Anchor link
>> Nee, alleen als de gehele expressie fors langer wordt dan 80 karakters (à la PSR) of als de logische test of een van de true/false-uitkomsten complex is.

Dus als de gehele expressie lang wordt, dan handhaaf je nog wel steeds de verkorte versie? Je zou dan ook kunnen overstappen op de normale versie, maar dat doe jij dus niet als ik je goed begrijp?

>> Verder gebruik ik de ternary operator alleen bij een eenvoudige toewijzing met = of een echo. In overige gevallen ben ik het helemaal met Snelle Jaap eens en is een uitgeschreven if/elseif/else netter en praktischer.

Mee eens, hoewel het in een return ook nog wel eens handig kan zijn.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
return isset($foo) ? $foo : 'unknown';
?>
 
- Raoul -

- Raoul -

19/03/2014 13:33:00
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 19/03/2014 13:06:23:
De grap is... het is dus iets trager dan een if/else vergelijking. Ik dacht altijd dat het juist sneller was. Overigens is het verwarloosbaar trager, maar stel dat je het in een loop zet, dan is het de moeite waard om even een meting te doen wat sneller is, een normaal if-statement of een verkort if-statement.


Zucht ..........

Om op het onderwerp terug te komen: een verkorte if is handig als je een simpel if statement hebt (dus niet té ingewikkeld) en als je van plan bent om het resultaat van je if te returnen.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

19/03/2014 13:33:25
Quote Anchor link
Een return kun je ook beperken tot if:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
public function getFoo()
{

    // <...>
    if (isset($foo)) {
        return $foo;
    }

    return 'unknown';
}

?>

Niet fraai als je vasthoudt aan het purisme "geen if zonder else", maar wel vaak gebruikt.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

19/03/2014 13:39:44
Quote Anchor link
>> Zucht ..........

Want???? Ik geef gewoon extra informatie.

>> Om op het onderwerp terug te komen: een verkorte if is handig als je een simpel if statement hebt (dus niet té ingewikkeld) en als je van plan bent om het resultaat van je if te returnen.

Je hoeft het resultaat helemaal niet te returnen.

@Ward:

Inderdaad, die methode gebruik ik zelf ook vaak. Als een if-statement op 1 regel past zoals in dit geval, dan zou ik zelfs dit doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
if (isset($foo)) return $foo;
return 'unknown';
?>

Maar zoals je ziet heb je nu 2x return. Dan is zo'n ternary operator wellicht een mooiere oplossing.
 
Snelle Jaap

Snelle Jaap

19/03/2014 13:40:02
Quote Anchor link
Wat gebeurd er dan als het 'else' is? Dan geeft die een foutmelding ofzo?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

19/03/2014 13:42:22
Quote Anchor link
Wat bedoel je Jaap? Graag een voorbeeld.
 
Snelle Jaap

Snelle Jaap

19/03/2014 13:49:36
Quote Anchor link
Bij dat laatste stuk waar je het over hebt, daar geef je alleen aan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php if (isset($foo)) return $foo; ?>

Maar wat gebeurd er als die om wat voor rede dan ook $foo niet kan returnen, wat voor foutmelding geeft die dan?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

19/03/2014 13:51:59
Quote Anchor link
Waarom zou ie foo niet kunnen returnen? Je controleert eerst met isset() of $foo bestaat. Als foo bestaat, dan kun je 'm ook returnen. Als $foo niet bestaat, dan gaat ie verder op de volgende regel. Snap je?
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.