Versio Api

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2 3 4 volgende »

- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/02/2015 22:26:12
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD']=="POST") {
    // je formulier is ge-POST
    require_once dirname(__FILE__).'/../Client/Neostrada.inc.php';
    $API = Neostrada::GetInstance();
    $API->SetAPIKey('[your_apikey]');
    $API->SetAPISecret('[your_apisecret]');

    /**
    * Get WHOIS
    */

    $API->prepare('whois', array(
        'domain'    => $_POST['domain'],
        'extension'    => $_POST['extention']
    ));

    $API->execute();
    print_r($API->fetch());
    
}
else {
    // toon hier je formulier met in ieder geval twee formuliervelden voor in dit voorbeeld:
    // 'domain' en 'extention'

}
?>


Hiermee kan je de WHOIS-gegevens opvragen. Ik weet niet precies wat de API teruggeeft, maar gelukkig heeft een print_r()-dumpje daar bij uitvoer nu uitsluitsel over.
Gewijzigd op 09/02/2015 22:26:36 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 04:34:57
 
Robert Kars

Robert Kars

09/02/2015 23:02:59
Quote Anchor link
Fijn, lijkt mij dat ik hier iets mee kan gaan begrijpen.
Ik kijk er morgenochtend naar.

Bedankt voor je geduld :)

Groet Robert
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/02/2015 23:12:11
Quote Anchor link
Prima, veel succes!
Als je nog vragen hebt, dan horen we die wel.
 
Robert Kars

Robert Kars

10/02/2015 14:30:24
Quote Anchor link
Begint te dagen....
Ik heb een simpel formuliertje gemaakt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<FORM ACTION="<?php echo $_server['php_self']; ?>"
METHOD="POST">
<P>Domein:
<BR>
<INPUT TYPE="text" SIZE=25 NAME="domain">
<p>Extentie:
<br>
<INPUT TYPE="text" SIZE=6 NAME="extention">
<INPUT TYPE="submit"NAME="sumit"VALUE="send"
</FORM>

Hoe verwerk ik dit formulier in bovenstaande?
Gewijzigd op 10/02/2015 15:00:11 door Robert Kars
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/02/2015 15:28:27
Quote Anchor link
Buiten PHP-tags plaatsen op lijn 20.
Kan ook in een echo.

Verder is het $_SERVER['PHP_SELF'], met hoofdletters.
Gewijzigd op 10/02/2015 15:31:10 door - Ariën -
 
Robert Kars

Robert Kars

10/02/2015 15:50:43
Quote Anchor link
dan komt het er dus zo uit te zien?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD']=="POST") {
    // je formulier is ge-POST
    require_once dirname(__FILE__).'/../Client/Neostrada.inc.php';
    $API = Neostrada::GetInstance();
    $API->SetAPIKey('apikey');
    $API->SetAPISecret('secret');

    /**
    * Get WHOIS
    */

    $API->prepare('whois', array(
        'domain'    => $_POST['domain'],
        'extension'    => $_POST['extention']
    ));

    $API->execute();
    print_r($API->fetch());
    
}
else {
    <
FORM ACTION="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>"
     METHOD="POST">
    <
P>Domein:
    <
br>
    <
INPUT TYPE="text" SIZE=25 NAME="domain">
    <
p>Extentie:
    <
br>
    <
INPUT TYPE="text" SIZE=6 NAME="extention">
    <
INPUT TYPE="submit"NAME="sumit"VALUE="send"
    </FORM>
    // toon hier je formulier met in ieder geval twee formuliervelden voor in dit voorbeeld:
    // 'domain' en 'extention'

}
?>
Gewijzigd op 10/02/2015 15:51:30 door Robert Kars
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/02/2015 15:56:05
Quote Anchor link
Buiten PHP-sluit en start-tags.
 
Robert Kars

Robert Kars

10/02/2015 15:56:11
Quote Anchor link
Alleen doet dit helemaal niets, als ik alleen het formuliertje draai, zie ik idd 2 invoervelden. Maar samengevoegd zie ik niets, het error log geeft aan:
Quote:
[10-Feb-2015 15:52:17 Europe/Amsterdam] PHP Parse error: syntax error, unexpected '<' in /home/blub/public_html/toetsen/index.php on line 20
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/02/2015 15:57:09
Quote Anchor link
Wat ik net dus postte. HTML kan je niet zo uitvoeren in PHP.
 
Robert Kars

Robert Kars

10/02/2015 16:40:44
Quote Anchor link
Ik snap het niet, ik heb gelezen en geprobeerd, ik blijf een fout melding krijgen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/02/2015 17:56:27
Quote Anchor link
Wat heb je geprobeerd?
 
Robert Kars

Robert Kars

10/02/2015 18:03:57
Quote Anchor link
Allereerst vind ik dit vreselijk leuk, wellicht te hoog gegrepen. Ik blijf er in vast bijten.
Daarbij heb ik het gevoel een enorme dombo te zijn, termen die me onbekend voorkomen, en tags die ik niet zie...

Je noemt:
Quote:
Buiten PHP-sluit en start-tags.

heb ik gedaan, maar werkt niet. Ik heb alle mij bekende tags zowel aan het begin als aan het eind verwijderd. Uiteraard per set, om steeds te kunnen kijken of het werkt. Het maakt niet uit wqat ik doe, ik blijf de volgende foutmelding krijgen, op verwisselende regels, maar altijd voor <FORM>
Quote:
syntax error, unexpected '<' in /ho.....

Ik heb het formulier ook al eens helemaal onderop gezet, dan zie ik wel het formulier, maar kan niet zien of er dan wat gebeurd.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/02/2015 18:21:56
Quote Anchor link
PHP sluit je af met ?> en begin je altijd met <?php. Als je dat goed toepast om je HTML code heen, dan kán er niks meer misgaan.
 
Robert Kars

Robert Kars

10/02/2015 18:30:29
Quote Anchor link
Helder, denk ik. Krijg nu geen foutmelding, maar er gebeurt niets als ik invul en op send druk
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD']=="POST") {
    // je formulier is ge-POST
    require_once dirname(__FILE__).'/../Client/Neostrada.inc.php';
    $API = Neostrada::GetInstance();
    $API->SetAPIKey('apikey');
    $API->SetAPISecret('secret');

    /**
    * Get WHOIS
    */

    $API->prepare('whois', array(
        'domain'    => $_POST['domain'],
        'extension'    => $_POST['extention']
    ));

    $API->execute();
    print_r($API->fetch());
    
}
else {
    // toon hier je formulier met in ieder geval twee formuliervelden voor in dit voorbeeld:
    // 'domain' en 'extention'

?>

<FORM ACTION="<?php echo $_server['php_self']; ?>"
METHOD="POST">
<P>Domein:
<BR>
<INPUT TYPE="text" SIZE=25 NAME="domain">
<p>Extentie:
<br>
<INPUT TYPE="text" SIZE=6 NAME="extention">
<INPUT TYPE="submit"NAME="sumit"VALUE="send"
</FORM>
<?php
}
?>


Toevoeging op 10/02/2015 19:08:41:

Ik heb in het eigenlijke bestand wel de api key an de secret ingevuld.
Ik heb het bestand Neostrada.inc.php in de juiste map staan.
Gewijzigd op 10/02/2015 18:55:04 door Robert Kars
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/02/2015 19:08:44
Quote Anchor link
Controleer je HTML. Zitten wat foutjes in. Ook klopt je $_server niet, zoals ik zei.
 
Robert Kars

Robert Kars

10/02/2015 19:18:52
Quote Anchor link
De voor mij zichtbare fouten eruit gehaald. Ik twijfel eraan of de "send" knop wel doet wat hij moet doen.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<FORM ACTION="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>"
<METHOD="POST">
<P>Domein:
<br>
<INPUT TYPE="text" SIZE=25 NAME="domain">
<p>Extentie:
<br>
<INPUT TYPE="text" SIZE=6 NAME="extention">
<INPUT TYPE="submit" NAME="submit" VALUE="send">
</FORM>
 
- SanThe -

- SanThe -

10/02/2015 19:28:57
Quote Anchor link
Regel 1: De php daarin is overbodig. Gewoon weghalen.
Regel 2: Hoort nog bij regel 1 maar dan wel de < weghalen.
Regel 3: <p> wordt nergens afgesloten met </p>.
Regel 5: 25 hoort tussen "" te staan.
Regel 6: <p> wordt nergens afgesloten met </p>.
Regel 8: 6 hoort tussen "" te staan.

Alle html schrijf je met kleine letters.
Gewijzigd op 10/02/2015 19:31:55 door - SanThe -
 
Robert Kars

Robert Kars

10/02/2015 19:53:41
Quote Anchor link
Bedankt voor je bericht.

Ik heb de send knop ook bij het eerste invul veld terug gezet, en nu gebeurt er iets.
Niet dat ik het kan zien, maar er gebeurt wat.
Hier kun je dat zien

Vul in het eerste veld een domeinnaam.nl in, het wordt geel. Volgens mij betekend dat dat ik wat verder ben??
Gewijzigd op 10/02/2015 19:56:09 door Robert Kars
 
- SanThe -

- SanThe -

10/02/2015 20:02:02
Quote Anchor link
Robert Kars op 10/02/2015 19:53:41:
Ik heb de send knop ook bij het eerste invul veld terug gezet,


Nu heb je 2 submits.
Waarom?
 
Robert Kars

Robert Kars

10/02/2015 20:07:13
Quote Anchor link
Is niet nodig idd, echter deed de send knop het niet, dat had andere oorzaken.
Knop is weer weg.

Moet er niet iets gebeuren om het antwoord te laten zien, nadat je op send klikt?
 

Pagina: « vorige 1 2 3 4 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.