Verwijzing wordt niet zichtbaar

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Team Lead/ Lead developer gezocht (Hands-on, PHP,

Functie Als Team Lead ben je de leider van één van de ontwikkelteams binnen de organisatie. Je leidt als lead developer een goed draaiend team dat werkt aan complexe en duurzame applicaties en API’s. Vanuit je kennis en ervaring ben je in staat het grote plaatje te blijven overzien, en kritisch mee te denken over bijvoorbeeld de architectuur, maar ook de algehele aanpak binnen het project. Je laat je team niet alleen technisch goed functioneren maar ben ook betrokken bij het menselijke aspect. Zo weet jij je collega’s te motiveren en begeleiden in hun dagelijkse werk. Buiten het team ben

Bekijk vacature »

Front-end developer (React)

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij een team met 12 programmeurs. Jullie zijn verantwoordelijk voor het huidige platform van deze organisatie. Als team werken jullie in tweewekelijkse sprints en starten jullie iedere dag met een stand-up. Jij werkt samen met jouw team aan het uitbreiden van het huidige platform door middel van nieuwe features. Daarnaast zorg jij er samen met jouw team voor dat het platform veilig is en gebruiken jullie de nieuwste technieken om deze veiligheid te waarborgen. Zo maken jullie gebruik van C# .NET, .NET Core, React, Azure, Kubernetes, ASP.NET, MVC. Jij gaat aan het werk in

Bekijk vacature »

Back-end Programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een ambitieuze werkgever in de regio van Breda zijn wij op zoek naar een Back-end programmeur met affiniteit met C#.NET, SQL en MS Access. Samen met team bestaand uit ware ICT professionals ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Belangrijk is dat je kennis of ervaring hebt van C#.NET en SQL. Je toont een flexibele en sociale houding naar klanten toe. Je denkt in nieuwe mogelijkheden & gaat graag de uitdaging aan. Bedrijfsprofiel De

Bekijk vacature »

IoT Developer

Ben jij innovatief, heb jij passie voor energie en ben je data gedreven? Bouw dan mee aan IoT binnen Bredenoord. Samen met een gedreven team werk jij aan mooie technische en innovatieve oplossingen. Wat houdt de functie van IoT Developer in? Binnen Bredenoord zijn wij momenteel volop in ontwikkeling met ons IoT platform. Als uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een IoT Developer. Je zal in projectverband meehelpen met het implementeren van IoT vraagstukken binnen Bredenoord. Als IoT Developer op onze R&D-afdeling word je verantwoordelijk voor het verder inrichten en beheren van ons nieuwe IoT platform. Dat

Bekijk vacature »

Front-end React developer

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

C#.NET/Unity Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar. Dit bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling van WMS Software (C#/Unity & SQL). Past dit bij jou? Lees snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Samen met 6 applicatieontwikkelaars hebben jullie de verantwoordelijkheid voor de uitbreiding en ontwikkeling van de webapplicaties; Het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de huidig draaiende applicaties; Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software. Bedrijfsprofiel Wie

Bekijk vacature »

Senior Front end developer

Functie Wij zijn op zoek naar een ambitieuze, zelfsturende Front-end Expert die ons (internationale) team komt versterken. Onze huidige software development afdeling bestaat uit 7 developers en designers. Wij zijn een écht softwarehuis, dus ervaring in software development is wel echt een must. Er wordt tegelijkertijd aan meerdere projecten gewerkt, voor mooie toonaangevende klanten. Je hebt dus regelmatig te maken met deadlines en opleveringen. Een deel van onze omgeving is in Angular.JS. Dit deel wordt langzamerhand omgebouwd naar de nieuwste versie van Angular. Jouw werkzaamheden zullen bestaan uit: Het aansturen en begeleiden van jouw collega’s Het implementeren van visuele elementen

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Front-end developer (Angular)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Fullstack Webdeveloper .NET Azure Big Data SaaS

Bedrijfsomschrijving Deze klant van ons is recentelijk onderdeel geworden van een grote moederorganisatie, ze zijn dé partij als het gaat om software maken voor ambitieuze ondernemers, ze maken maatwerk software. Vanuit het fantastisch vormgegeven hightech gebouw te Rotterdam centrum werken ze met zo'n 40 medewerkers aan hoogwaardige software gericht op financiële data, betaalinformatie, maar ook backoffice software. De software wordt webbased, desktop en mobile aangeboden en er worden zeer moderne ontwikkeltechnieken toegepast. Je moet dan denken aan patroonherkenning, Big Data, Machine Learning en OCR. Als Developer, ongeacht je niveau, ga je hier te maken krijgen met de allerleukste kant van

Bekijk vacature »

Backend Developer PHP Laravel SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Backend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf, in de regio Nieuw Vennep, zijn wij opzoek naar een ervaren Backend Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een

Bekijk vacature »

Als Lead PHP developer bijdragen aan het onderwijs

Functie Als Lead PHP developer zet je samen met het team en de andere lead developers de technische lijnen uit als het gaat om het ontwikkelen van de applicaties en bepaal je samen met de PO waar elke sprint aan gewerkt zal worden. Je kunt op basis van een user story een goede aanpak formuleren en een planning opstellen, en andere hierin meenemen. Wanneer je team code schrijft verwacht je degelijke oplossingen, bij voorkeur gebruik makend van Domain Driven Design. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit

Bekijk vacature »

Lead Java Developer

Dit ga je doen Je taken bestaan onder andere uit: Het aansturen van een development team bestaande uit 8 collega's op technisch maar ook HR gebied; Het maken van strategische keuzes omtrent de (nieuw)bouw van deze applicatie; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java, Spring, Angular, REST); Reviewen van code en feedback geven op collega developers. Hier ga je werken Als Lead Software Developer ben je verantwoordelijk voor één van de vier Agile Java ontwikkelteams die bouwen aan technologie die duizenden instanties wereldwijd verbindt. Dit Agile team, data Jira en Confluence gebruikt en

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 volgende »

Bernhard G

Bernhard G

30/08/2015 11:09:17
Quote Anchor link
Beste,

Ik heb een los CSS bestand en HTML bestand. Echter word de opmaak van het CSS bestand deels niet zichtbaar. De achtergrondkleur veranderd wel (body) er is dus wel een verbinding. Kan iemand aangeven wat ik mis doe?

Alvast bedankt.


Ik heb in een HTML bestand de volgende code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
    </head>
<link rel="stylesheet" href="contactform.css" type="text/css" />
<body>


<div id="formWrap">
<div id="form"></div>
    <div class="row">
    <div class="label"> naam </div>
    <div class="input">
    <input type="text" id="fullname" class="detail" name="fullname" value="" />
    <div class="context">tekst dat hier staat</div>
    </div>
    </div>
    </div>


De code uit het CSS:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
body{
        background:#E9E9E9;

#formWrap {
        width:720px;
        margin-top:30px;
        margin-left:30px;
        background:#FFF;
        border:1px solid #F1F1F1;
        -moz-border-radius:20px;
        -moz-box-shadow:2px 2px 5px #999;
        -webkit-border-radius:20px;
        -webkit-box-shadow:2px 2px 5px #999;
        padding:16px 10px 40px;
        
        }
Gewijzigd op 02/09/2015 23:00:18 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 04:20:07
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/08/2015 11:22:52
Quote Anchor link
je body is niet afgesloten in je CSS.
 
Yvo Lionheart

Yvo Lionheart

30/08/2015 16:48:11
Quote Anchor link
Inderdaad, wat - Aar - al aangeeft. Zorg er ten alle tijden voor dat je sluit wat je hebt geopend. Dit geldt in principe vrijwel overal.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
body{
background:#E9E9E9;
}

#formWrap {
width:720px;
margin-top:30px;
margin-left:30px;
background:#FFF;
border:1px solid #F1F1F1;
-moz-border-radius:20px;
-moz-box-shadow:2px 2px 5px #999;
-webkit-border-radius:20px;
-webkit-box-shadow:2px 2px 5px #999;
padding:16px 10px 40px;
}
Gewijzigd op 02/09/2015 23:00:34 door - Ariën -
 
Eddy E

Eddy E

30/08/2015 21:24:20
Quote Anchor link
Je hebt ook geen </body> en </html>.
Maar het kan zijn dat die later komen.

Daarbij hoort een <link> in de <head> te staan. En dat is soms wel zo handig.
Wil je je HTML eerst af hebben en dus sneller je pagina renderen, gooi je <link> dan echt helemaal aan het eind. Dus na </body>, maar wel voor </html>.
 
Bernhard G

Bernhard G

30/08/2015 21:28:00
Quote Anchor link
Super bedankt. Ik kan weer verder!

Toevoeging op 31/08/2015 12:14:46:

Ik ben een formulier los aan het maken (dus nog niet in mijn website) wanneer ik tevreden ben zal ik deze aan mijn webpagina toevoegen. Vandaar dat ik hem zo minimalistische opbouw.

Ik hoor graag feedback als deze gedachte niet slim is ;-)
 
Bernhard G

Bernhard G

01/09/2015 18:51:18
Quote Anchor link
Er gaat nog iets mis.

De tekst van de e-mail adres en opmerkingen vallen niet in het grote witte vlak. Iemand enig idee wat er mis gaat?

CCS
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
body{
        background:#E9E9E9;
        }

#formWrap {
        width:720px;
        margin-top:30px;
        margin-left:30px;
        background:#FFF;
        border:1px solid #F1F1F1;
        -moz-border-radius:20px;
        -moz-box-shadow:2px 2px 5px #999;
        -webkit-border-radius:20px;
        -webkit-box-shadow:2px 2px 5px #999;
        padding:16px 10px 40px;
}
        
#formWrap .form {
    border-top:1px solid #EEE;
    width:720px;
}
    
#form .row {
    border-bottom:1px dotted #EEE;
    display:block;
    line-height:36px
    overflow:auto;
    padding:24px 0px;
    width:100%;
    }
    
#form .row .label {
    font-size: 16px;
    font-weight: bold;
    font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;
    width: 180px;
    text-align: right;
    float: left;
    padding-right: 10px;
    margin-right: 10px;
    }
    
#form .row .input {
    float: left;
    margin-right: 10px;
    width: auto;
    }
    
.detail {
    width:260px;
    font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;
    font-size: 20px;
    padding: 7px 8px;
    margin: 0;
    }
    
.mess {
    width: 450px;
    max-width: 450px;
    height: 280px;
    overflow: auto;
    font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;
    font-size: 20px;
    padding: 7px 8px;
    line-height: les;
    margin:0;
}
    
#form .row .content{
    color: #999;
    font-size: 11px;
    font-style: italic;
    line-height: 14px;
    font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;
    width: 200px;
    float: left;
        
    }
#form #submit{
    font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;
    margin-top: 25px;
    margin-left: 200px;
    color: #000;
    font-size: 16px;
    text-shadow: 1px 1px 1px #999;
    padding: 10px;
    }

HTML
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
<link rel="stylesheet" href="contactform.css" type="text/css" />
<body>


<div id="formWrap">
<div id="form"></div>
    <div class="row">
    <div class="label"> naam </div>
    <div class="input">
    <input type="text" id="fullname" class="detail" name="fullname" value="" />
    <div class="context">tekst dat hier staat</div>
    </div>
    </div>
    </div>
    
    <div class="row">
    <div class="label"> E-mailadres </div>
    <div class="input">
    <input type="text" id="e-mail" class="detail" name="email" value="" />
    <div class="context">tekst over je e-mail</div>
    </div>
    </div>
    </div>
    
    <div class="row">
    <div class="label"> opmerkingen </div>
    <div class="input">
    <textarea id= "comment" name="comment" class="mess"></textarea>
    </div>
    </div>
    </div>

    <div class="submit">
    <input type= "submit" id="submit" name="submit" value="send message"
    </div>

</div>
</body>

</html>
Gewijzigd op 02/09/2015 23:00:59 door - Ariën -
 
DavY -

DavY -

01/09/2015 19:05:15
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
<!DOCTYPE html>
<html lang="nl">
<head>
<meta charset="utf-8">
<title>Mijn Titel</title>
<link rel="stylesheet" href="contactform.css" type="text/css" />
</head>
<body>
<div id="formWrap">
<div id="form"></div>
<div class="row">
<div class="label"> naam </div>
<div class="input">
<input type="text" id="fullname" class="detail" name="fullname" value="" />
<div class="context">tekst dat hier staat</div>
</div>
</div>

<div class="row">
<div class="label"> E-mailadres </div>
<div class="input">
<input type="text" id="e-mail" class="detail" name="email" value="" />
<div class="context">tekst over je e-mail</div>
</div>
</div>

<div class="row">
<div class="label"> opmerkingen </div>
<div class="input">
<textarea id= "comment" name="comment" class="mess"></textarea>
</div>
</div>

<div class="submit">
<input type= "submit" id="submit" name="submit" value="send message" />
</div>
</div>
</body>
</html>


Je hebt 3 </div>'s voor elk veld, waarvan er maar 2 div's zijn. Sluit trouwens je input's wel goed af + Geef een Doctype op + charset.
Gewijzigd op 01/09/2015 19:07:01 door DavY -
 
Bernhard G

Bernhard G

01/09/2015 19:16:31
Quote Anchor link
Bedankt!

Wat bedoel je precies met: Sluit trouwens je input's wel goed af + Geef een Doctype op + charset?

Tnx
 
DavY -

DavY -

01/09/2015 19:17:15
Quote Anchor link
Je had je input open staan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input type= "submit" id="submit" name="submit" value="send message"


Dat moest dus zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input type= "submit" id="submit" name="submit" value="send message" />


Doctype:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<!DOCTYPE html>


Zie: http://www.handleidinghtml.nl/html/elementen/doctype.html

Charset:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<meta charset="utf-8">


Zie: https://nl.wikibooks.org/wiki/HTML/Character_sets

Eigenlijk is het teveel van het goede met al die div's en zou het netter zijn om het zo te schrijven: http://www.w3schools.com/tags/tag_fieldset.asp en http://www.w3schools.com/tags/tag_label.asp, maar ik neem aan dat je een beginner ben.
Gewijzigd op 01/09/2015 19:21:11 door DavY -
 
Bernhard G

Bernhard G

02/09/2015 22:52:18
Quote Anchor link
Bedankt voor jullie reactie.

Ik heb nog een vraag.

Ik zou graag een optie met een datum keuze (agenda) en een tijdstip willen invoeren.

Enig idee hoe ik dit invoer?

oh en mijn redirect naar index.html werkt niet. Iemand een idee hoe dit kan?

Momenteel zien de codes er zo uit:

PHP
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
<?php

// Set email variables
$email_to = '[email protected]';
$email_subject = 'Verrassing aanvraag';

// Set required fields
$required_fields = array('fullname','email','cellphone');

// set error messages
$error_messages = array(
    'fullname' => 'Vul je naam in.',
    'email' => 'Vul je e-mailadres in.',
    'cellphone' => 'Vul je telefoonnummer in.'
    
);

// Set form status
$form_complete = FALSE;

// configure validation array
$validation = array();

// check form submittal
if(!empty($_POST)) {
    // Sanitise POST array
    foreach($_POST as $key => $value) $_POST[$key] = remove_email_injection(trim($value));
    
    // Loop into required fields and make sure they match our needs
    foreach($required_fields as $field) {        
        // the field has been submitted?
        if(!array_key_exists($field, $_POST)) array_push($validation, $field);
        
        // check there is information in the field?
        if($_POST[$field] == '') array_push($validation, $field);
        
        // validate the email address supplied
        if($field == 'email') if(!validate_email_address($_POST[$field])) array_push($validation, $field);
    }

    
    // basic validation result
    if(count($validation) == 0) {
        // Prepare our content string
        $email_content = 'New Website Comment: ' . "\n\n";
        
        // simple email content
        foreach($_POST as $key => $value) {
            if($key != 'submit') $email_content .= $key . ': ' . $value . "\n";
        }

        
        // if validation passed ok then send the email
        mail($email_to, $email_subject, $email_content);
        
        // Update form switch
        $form_complete = TRUE;
    }
}

function
validate_email_address($email = FALSE) {
    return (preg_match('/^[^@\s]+@([-a-z0-9]+\.)+[a-z]{2,}$/i', $email))? TRUE : FALSE;
}

function
remove_email_injection($field = FALSE) {
   return (str_ireplace(array("\r", "\n", "%0a", "%0d", "Content-Type:", "bcc:","to:","cc:"), '', $field));
}


?>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="en">
<head>



    <title>Contact Form</title>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
    
    <link href="contactform.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
    
    <script type="text/javascript" src="https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/mootools/1.3.0/mootools-yui-compressed.js"></script>
    <script type="text/javascript" src="validation.js"></script>
    
    <script type="text/javascript">
        var nameError = '<?php echo $error_messages['fullname']; ?>';
        var emailError = '<?php echo $error_messages['email']; ?>';
        var cellphoneError = '<?php echo $error_messages['sellphone']; ?>';
    </script>

</head>

<body>


<div id="formWrap">
<div id="form">
</div>

<form action="contact.php" method="post" id="comments_form">
<?php if($form_complete === FALSE): ?>
    <div class="row">
    <div class="label"> Voor en achternaam </div>
    <div class="input">
    <input type="text" id="fullname" class="detail" name="fullname" value="<?php echo isset($_POST['fullname'])? $_POST['fullname'] : ''; ?>" /><?php if(in_array('fullname', $validation)): ?><span class="error"><?php echo $error_messages['fullname']; ?></span><?php endif; ?>
    <div class="context"></div>
    </div>
    </div>
    
    
    <div class="row">
    <div class="label"> E-mailadres </div>
    <div class="input">
    <input type="text" id="e-mail" class="detail" name="email" value="<?php echo isset($_POST['email'])? $_POST['email'] : ''; ?>" /><?php if(in_array('email', $validation)): ?><span class="error"><?php echo $error_messages['email']; ?></span><?php endif; ?>
    <div class="context"></div>
    </div>
    </div>
    
    <div class="row">
    <div class="label"> Telefoonnummer </div>
    <div class="input">
    <input type="number" id="cellphone" class="detail" name="cellphone" value="<?php echo isset($_POST['cellphone'])? $_POST['cellphone'] : ''; ?>" /><?php if(in_array('cellphone', $validation)): ?><span class="error"><?php echo $error_messages['cellphone']; ?></span><?php endif; ?>
    <div class="context"></div>
    </div>
    </div>
    
    <div class="row">
    <div class="label"> Opmerkingen </div>
    <div class="input">
    <textarea id= "comment" name="comment" class="mess"><?php echo isset($_POST['comment'])? $_POST['comment'] : ''; ?></textarea><?php if(in_array('comment', $validation)): ?><span class="error"><?php echo $error_messages['comment']; ?></span><?php endif; ?>
    </div>
    </div>
    

    <div class="submit">
    <input type= "submit" id="submit" name="submit" value="send message" />
    </div>
    </form>
<?php else: ?>
<p>Thank you for your Message!</p>

<script type="text-javascript">
setTimeout('ourRedirect()',5000)
function ourRedirect() {
    location.href='index.html'
    }
</script>

<?php endif; ?>

</div>
</body>

</html>


CSS
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
body{
        background:#E9E9E9;
        }

#formWrap {
        width:720px;
        margin-top:30px;
        margin-left:30px;
        background:#FFF;
        border:1px solid #F1F1F1;
        -moz-border-radius:20px;
        -moz-box-shadow:2px 2px 5px #999;
        -webkit-border-radius:20px;
        -webkit-box-shadow:2px 2px 5px #999;
        padding:16px 10px 40px;
}
        
#formWrap .form {
    border-top:1px solid #EEE;
    width:720px;
}
    
#form .row {
    border-bottom:1px dotted #EEE;
    display:block;
    line-height:36px
    overflow:auto;
    padding:24px 0px;
    width:100%;
    }
    
#form .row .label {
    font-size: 16px;
    font-weight: bold;
    font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;
    width: 180px;
    text-align: right;
    float: left;
    padding-right: 10px;
    margin-right: 10px;
    }
    
#form .row .input {
    float: left;
    margin-right: 10px;
    width: auto;
    }
    
.detail {
    width:260px;
    font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;
    font-size: 20px;
    padding: 7px 8px;
    margin: 0;
    display: block;
    
    }
    
.mess {
    width: 450px;
    max-width: 450px;
    height: 280px;
    overflow: auto;
    font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;
    font-size: 20px;
    padding: 7px 8px;
    line-height: les;
    margin:0;
    display: block;
}
    
#form .row .content{
    color: #999;
    font-size: 11px;
    font-style: italic;
    line-height: 14px;
    font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;
    width: 200px;
    float: left;
        
    }
#form #submit{
    font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;
    margin-top: 25px;
    margin-left: 200px;
    color: #000;
    font-size: 16px;
    text-shadow: 1px 1px 1px #999;
    padding: 10px;
    }

span.error{
    color: #000;
    display: block;
    font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;
    font-size: 12px
    padding: 25px;
}

- Aar -:
Gelieve in het vervolg bij code de [code][/code]-tags gebruiken. Zie ook deze uitleg over de opmaakcodes.
Alvast bedankt!
Gewijzigd op 02/09/2015 23:02:06 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/09/2015 23:08:37
Quote Anchor link
Waarom wil je een pagina met een 'het is gelukt'-melding doorsturen? Laat hem liever zelf bevestigen dat hij het gezien heeft.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Verder zou ik de settimout zou doen: window.setTimeout("location=('index.html');",5000);


Verder kan je in je formulier een datum en tijdveld invoegen, waarbij je eventueel gebruik kan maken van de datepicker uit jQueryUI. Vergeet uiteraard niet te valideren.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

02/09/2015 23:13:48
Quote Anchor link
Bernhard G op 02/09/2015 22:52:18:
Ik zou graag een optie met een datum keuze (agenda) en een tijdstip willen invoeren.
Enig idee hoe ik dit invoer?

jQuery datepicker + wat custom select boxes voor tijd?

Bernhard G op 02/09/2015 22:52:18:
oh en mijn redirect naar index.html werkt niet. Iemand een idee hoe dit kan?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<script type="text-javascript">
 
Bernhard G

Bernhard G

03/09/2015 09:02:35
Quote Anchor link
Bedankt voor jullie reactie! Ik ga ermee aan de slag.

Het redirecten lukt nog niet. Ik wil straks graag dat degene die het veld heeft ingevuld verder gaat naar een iDeal formulier.

Nog een vraag:

Ik zou graag willen dat degene die het formulier heeft ingevuld een standaard mail krijgt met gegevens die hij heeft ingevuld. Is hier een standaard javascript voor?

Alvast bedankt.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/09/2015 09:08:24
Quote Anchor link
Mail kan niet met JavaScript. Je zult PHP moeten gebruiken. Bij voorkeur zelfs PHPmailer.
 
Bernhard G

Bernhard G

03/09/2015 09:33:32
Quote Anchor link
- Aar - op 03/09/2015 09:08:24:
Mail kan niet met JavaScript. Je zult PHP moeten gebruiken. Bij voorkeur zelfs PHPmailer.


Dit kan dan wel in hetzelfde .php bestand?

Kan ik ergens een voorbeeld code vinden?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/09/2015 09:38:09
Quote Anchor link
PHPmailer kan je prima in je eigen code verwerken. Het kan al met tiental regeltjes:

http://phpmailer.worxware.com/?pg=examples
 
Bernhard G

Bernhard G

03/09/2015 11:32:49
Quote Anchor link
- Aar - op 03/09/2015 09:38:09:
PHPmailer kan je prima in je eigen code verwerken. Het kan al met tiental regeltjes:

http://phpmailer.worxware.com/?pg=examples


Super bedankt.

Moet ik de code in de head zetten of achter de bedankt pagina. En mag ik vragen hoe ik de actie er aan koppel?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/09/2015 11:55:32
Quote Anchor link
Ik denk dat het zinvoller is om eerst de basis van PHP te leren, als je er mee aan de slag wilt gaan.
Dan wordt wel duidelijk hoe je de code op de juiste structuur in kan bouwen.
 
Bernhard G

Bernhard G

05/09/2015 20:08:05
Quote Anchor link
Ik heb de code gemaakt en wil het testen.

Wanneer ik het in mijn php zet dan kan ik mijn hele pagina niet meer zien.

Wat doe ik fout?

Alvast bedankt.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
<?php

if ($_POST["submit"])


$onderwerp = 'Bevestigingsmail';
$webmaster = 'mijn e-mail';


$e-mailadres = $_POST['email'];
$naam = $_POST['fullname'];
$telefoonnummer = $_POST['cellphone'];
$stad = $_POST['city'];
$opmerking = $_POST['comment'];


$body = <<<EOD
<br><hr><br>
E-mail: $email <br>
Naam: $fullname <br>
telefoonnummer: $cellphone <br>
Stad: $city <br>
Opmerking: $comment <br>
EOD
;

$headers = "from: $email\r\n";
$headers .= "conntent-type: text/html\r\n";
$success =mail ($webmaster, $onderwerp, $body, $headers);
 

// Set email variables
$email_to = 'mijn email';
$email_subject = 'onderwerp';

// Set required fields
$required_fields = array('fullname','email','cellphone','city');

// set error messages
$error_messages = array(
    'fullname' => 'Vul je naam in.',
    'email' => 'Vul je e-mailadres in.',
    'cellphone' => 'Vul je telefoonnummer in.',
    'city' => 'Kies een stad.',
    
);


// Set form status
$form_complete = FALSE;

// configure validation array
$validation = array();

// check form submittal
if(!empty($_POST)) {
    // Sanitise POST array
    foreach($_POST as $key => $value) $_POST[$key] = remove_email_injection(trim($value));
    
    // Loop into required fields and make sure they match our needs
    foreach($required_fields as $field) {        
        // the field has been submitted?
        if(!array_key_exists($field, $_POST)) array_push($validation, $field);
        
        // check there is information in the field?
        if($_POST[$field] == '') array_push($validation, $field);
        
        // validate the email address supplied
        if($field == 'email') if(!validate_email_address($_POST[$field])) array_push($validation, $field);
    }

    
    // basic validation result
    if(count($validation) == 0) {
        // Prepare our content string
        $email_content = 'New Website Comment: ' . "\n\n";
        
        // simple email content
        foreach($_POST as $key => $value) {
            if($key != 'submit') $email_content .= $key . ': ' . $value . "\n";
        }

        
        // if validation passed ok then send the email
        mail($email_to, $email_subject, $email_content);
        
        // Update form switch
        $form_complete = TRUE;
    }
}

function
validate_email_address($email = FALSE) {
    return (preg_match('/^[^@\s]+@([-a-z0-9]+\.)+[a-z]{2,}$/i', $email))? TRUE : FALSE;
}

function
remove_email_injection($field = FALSE) {
   return (str_ireplace(array("\r", "\n", "%0a", "%0d", "Content-Type:", "bcc:","to:","cc:"), '', $field));
}


?>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="en">
<head>



    <title>Contact Form</title>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
    
    <link href="contactform.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
    
    <script type="text/javascript" src="https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/mootools/1.3.0/mootools-yui-compressed.js"></script>
    <script type="text/javascript" src="validation.js"></script>
    
    <script type="text/javascript">
        var nameError = '<?php echo $error_messages['fullname']; ?>';
        var emailError = '<?php echo $error_messages['email']; ?>';
        var cellphoneError = '<?php echo $error_messages['cellphone']; ?>';
        var cityError = '<?php echo $error_messages['city']; ?>';
    </script>

</head>

<body>


<div id="formWrap">
<div id="form">
</div>

<form action="contact.php" method="post" id="comments_form">
<?php if($form_complete === FALSE): ?>
    <div class="row">
    <div class="label"> Voor en achternaam </div>
    <div class="input">
    <input type="text" id="fullname" class="detail" name="fullname" value="<?php echo isset($_POST['fullname'])? $_POST['fullname'] : ''; ?>" /><?php if(in_array('fullname', $validation)): ?><span class="error"><?php echo $error_messages['fullname']; ?></span><?php endif; ?>
    <div class="context"></div>
    </div>
    </div>
    
    
    <div class="row">
    <div class="label"> E-mailadres </div>
    <div class="input">
    <input type="text" id="e-mail" class="detail" name="email" value="<?php echo isset($_POST['email'])? $_POST['email'] : ''; ?>" /><?php if(in_array('email', $validation)): ?><span class="error"><?php echo $error_messages['email']; ?></span><?php endif; ?>
    <div class="context"></div>
    </div>
    </div>
    
    <div class="row">
    <div class="label"> Telefoonnummer </div>
    <div class="input">
    <input type="number" id="cellphone" class="detail" name="cellphone" value="<?php echo isset($_POST['cellphone'])? $_POST['cellphone'] : ''; ?>" /><?php if(in_array('cellphone', $validation)): ?><span class="error"><?php echo $error_messages['cellphone']; ?></span><?php endif; ?>
    <div class="context"></div>
    </div>
    </div>
    
    <div class="row">
    <div class="label"> In welke stad? </div>
    <div class="input">
    <select>
  <option value="Utrecht">Utrecht</option>
</select>
    <input type="dropdown" id="city" class="" name="city" value="<?php echo isset($_POST['city'])? $_POST['city'] : ''; ?>" /><?php if(in_array('city', $validation)): ?><span class="error"><?php echo $error_messages['city']; ?></span><?php endif; ?>
    </div>
    </div>
    
    
    <div class="row">
    <div class="label"> Opmerkingen </div>
    <div class="input">
    <textarea id= "comment" name="comment" class="mess"><?php echo isset($_POST['comment'])? $_POST['comment'] : ''; ?></textarea><?php if(in_array('comment', $validation)): ?><span class="error"><?php echo $error_messages['comment']; ?></span><?php endif; ?>
    </div>
    </div>
    

    <div class="submit">
    <input type= "submit" id="submit" name="submit" value="send message" />
    </div>
    </form>
<?php else: ?>
<p>Thank you for your Message!</p>

<script type="text-javascript">


window.setTimeout("location=('index.html');",5000)

</script>

<?php endif; ?>

</div>
</body>

</html>



- Aar -:
Gelieve in het vervolg bij code de [code][/code]-tags gebruiken.
Hier kan je meer lezen over de mogelijke opmaakcodes.
Alvast bedankt!
Gewijzigd op 05/09/2015 20:12:57 door - Ariën -
 
- SanThe -

- SanThe -

05/09/2015 20:19:42
Quote Anchor link
Zet de errors eens aan dan ga je wat zien.

Bovenin je script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
ini_set('display_errors', 1);
error_reporting(E_ALL);
?>
 
Bernhard G

Bernhard G

05/09/2015 21:06:52
Quote Anchor link
Bedankt maar werkt nog steeds niet.

Wanneer ik onderstaande code weg laat dan werkt hij wel:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php

if ($_POST["submit"])


$onderwerp = 'Bevestigingsmail';
$webmaster = 'mijn e-mail';


$e-mailadres = $_POST['email'];
$naam = $_POST['fullname'];
$telefoonnummer = $_POST['cellphone'];
$stad = $_POST['city'];
$opmerking = $_POST['comment'];


$body = <<<EOD
<br><hr><br>
E-mail: $email <br>
Naam: $fullname <br>
telefoonnummer: $cellphone <br>
Stad: $city <br>
Opmerking: $comment <br>
EOD
;

$headers = "from: $email\r\n";
$headers .= "conntent-type: text/html\r\n";
$success =mail ($webmaster, $onderwerp, $body, $headers);
 

Pagina: 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.