Verwijzing wordt niet zichtbaar

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front end ontwikkelaar

Functie Het huidige team bestaat uit momenteel uit 5 back end developers verdeeld van senior tot junior. Omdat de gehele front end van applicaties anders gaan insteken zijn ze op zoek naar een ervaren Front end developer die hen kan helpen de juiste keuzes te maken. Je krijgt veel vrijheid om te bepalen hoe je dit wilt ontwikkelen en vrijheid in welke techniek je hiervoor wilt gebruiken. Je zult je dus bezighouden met architectuur, documentatie en natuurlijk ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten binnen de verschillende applicaties. natuurlijk heb jij ook mogelijkheden om te sparren binnen het team, maar ze gaan uit

Bekijk vacature »

Full-stack Developer

As a Full-stack developer at KUBUS, you will develop the (web)applications and services of BIMcollab. You will work on both the front- and back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual developer you can have an impact and really make a difference. Our development team consists of over 40 developers, testers, scrum masters and product owners, divided over

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in regio Etten-Leur zijn wij op zoek naar een Fullstack Developer met PHP/Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het bouwen van maatwerk software voor klanten die actief zijn in een specifieke markt. Als fullstack developer ben je samen met een enthousiast team van 7 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en innovatie van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Verder ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Ervaring met Laravel is een must. Om de klant zo goed mogelijk te

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. 50% van jullie werkzaamheden is maatwerk en de overige 50% is

Bekijk vacature »

Delphi developer

Functie Als Delphi developer ga jij aan de slag in een team met twee andere ervaren Delphi programmeurs waaronder de Hoofd programmeur. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van jullie bestaande applicatie. Daarnaast zijn jullie verantwoordelijk voor het onderhouden van deze applicatie en het oplossen van eventuele bugs. Eisen - HBO werk en denk niveau; - Minimaal één jaar ervaring met Delphi; - Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift; - Jij bent zelfstandig, maar kan ook in team verband werken. Aanbod - €3000,-- €4000,- op basis van jouw kennis en ervaring; - 8% vakantiegeld;

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

WordPress & Azure Developer

Dit ga je doen Zowel front- als back-end development aan de online website omgeving; Het up-to-date houden van alle WordPress-sites; Koppelingen maken tussen applicaties; Meedenken en adviseren over verbeteringen; Development door middel van WordPress, Javascript, HTML en CSS; Werken binnen Scrum/Agile team. Hier ga je werken Voor een grote overheidsinstelling in Den Haag zijn wij opzoek naar een WordPress developer, met kennis en ervaring op het gebied van Azure. De organisatie zit in een grote transitie waarbij de gehele website/online omgeving vernieuwd zal gaan worden. Binnen dit Scrum/Agile team ben je verantwoordelijk voor deze grote migratie/ombouw van de omgeving. De

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP Developer ga jij aan de slag met uitdagende software projecten. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Deze software bouw je vooral in PHP en specifiek Laravel. Dit framework kent dus geen geheimen voor jou. De software die jij gaat ontwikkelen is heel divers, van urenregistratiesystemen tot compleet geautomatiseerde tools. In deze veelzijdige functie ga jij je zeker niet vervelen, elke dag bestaat weer uit nieuwe uitdagingen. Bedrijfsprofiel Deze

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn ze op zoek naar een Technische front end developer. Momenteel hun front end back end team gescheiden aan het werk. Hier willen ze verandering in krijgen. Omdat ook veel interne applicaties ontwikkeld worden zoeken ze iemand die hen kan helpen om de interne applicaties te voorzien van de juiste Vue.js componenten. Zodoende willen ze de interactie tussen front end en back end versoepelen en de volgende stap binnen het platform gaan zetten. Deze componenten die jij ontwikkeld zullen in elk project gebruikt worden. Het back end team bestaat momenteel uit 8 ontwikkelaars

Bekijk vacature »

PHP Developer Symfony

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail. Hier ga je werken Als PHP Developer kom je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development teams welke ieder verantwoordelijk zijn voor hun 'eigen' klanten. Jouw team bestaat uit 6 backend

Bekijk vacature »

PHP developer (Symfony, Doctrine)

Functie Als PHP developer wordt er een hoge mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed opereert in een team waar kennis wordt gedeeld en dingen als codereviews erg veel voorkomen. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden

Bekijk vacature »

Senior front-end developer (React)

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren front-end developer. Als senior werk je nauw samen met 5 collega developers. Een klein scrum team dus, met korte lijnen waardoor jouw ideeën snel tot uitvoering gebracht kunnen worden. De huidige applicaties worden veelal ontwikkeld met o.a. React, Redux, TypeScript. Ze zijn echt op zoek naar een kartrekker in het team. Naast het meedenken over, opzetten en uitvoeren van bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Hierin nemen ze graag de tijd om mensen de ruimte te

Bekijk vacature »

Fullstack Webdeveloper .NET Azure Big Data SaaS

Bedrijfsomschrijving Deze klant van ons is recentelijk onderdeel geworden van een grote moederorganisatie, ze zijn dé partij als het gaat om software maken voor ambitieuze ondernemers, ze maken maatwerk software. Vanuit het fantastisch vormgegeven hightech gebouw te Rotterdam centrum werken ze met zo'n 40 medewerkers aan hoogwaardige software gericht op financiële data, betaalinformatie, maar ook backoffice software. De software wordt webbased, desktop en mobile aangeboden en er worden zeer moderne ontwikkeltechnieken toegepast. Je moet dan denken aan patroonherkenning, Big Data, Machine Learning en OCR. Als Developer, ongeacht je niveau, ga je hier te maken krijgen met de allerleukste kant van

Bekijk vacature »

Junior PHP (Laravel) Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Laravel Developer! Sta je aan het begin van je carrière en ben je op zoek naar een leuke baan? Lees dan verder! Voor een softwarebedrijf in omgeving van Schiphol zijn wij op zoek naar een ervaren PHP (Laravel) Developer. Je gaat je bezighouden met het ontwikkelen van innovatieve bedrijfsapplicaties. Samen met het team, bestaande uit designers en developers, maak je mooie oplossingen voor bedrijven in diverse branches. Je zorgt dat de opgeleverde websites perfect werken en de klant meer dan tevreden is. Je kunt rekenen op een afwisselende baan met leuke

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 volgende »

Bernhard G

Bernhard G

30/08/2015 11:09:17
Quote Anchor link
Beste,

Ik heb een los CSS bestand en HTML bestand. Echter word de opmaak van het CSS bestand deels niet zichtbaar. De achtergrondkleur veranderd wel (body) er is dus wel een verbinding. Kan iemand aangeven wat ik mis doe?

Alvast bedankt.


Ik heb in een HTML bestand de volgende code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
    </head>
<link rel="stylesheet" href="contactform.css" type="text/css" />
<body>


<div id="formWrap">
<div id="form"></div>
    <div class="row">
    <div class="label"> naam </div>
    <div class="input">
    <input type="text" id="fullname" class="detail" name="fullname" value="" />
    <div class="context">tekst dat hier staat</div>
    </div>
    </div>
    </div>


De code uit het CSS:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
body{
        background:#E9E9E9;

#formWrap {
        width:720px;
        margin-top:30px;
        margin-left:30px;
        background:#FFF;
        border:1px solid #F1F1F1;
        -moz-border-radius:20px;
        -moz-box-shadow:2px 2px 5px #999;
        -webkit-border-radius:20px;
        -webkit-box-shadow:2px 2px 5px #999;
        padding:16px 10px 40px;
        
        }
Gewijzigd op 02/09/2015 23:00:18 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 13:31:15
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/08/2015 11:22:52
Quote Anchor link
je body is niet afgesloten in je CSS.
 
Yvo Lionheart

Yvo Lionheart

30/08/2015 16:48:11
Quote Anchor link
Inderdaad, wat - Aar - al aangeeft. Zorg er ten alle tijden voor dat je sluit wat je hebt geopend. Dit geldt in principe vrijwel overal.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
body{
background:#E9E9E9;
}

#formWrap {
width:720px;
margin-top:30px;
margin-left:30px;
background:#FFF;
border:1px solid #F1F1F1;
-moz-border-radius:20px;
-moz-box-shadow:2px 2px 5px #999;
-webkit-border-radius:20px;
-webkit-box-shadow:2px 2px 5px #999;
padding:16px 10px 40px;
}
Gewijzigd op 02/09/2015 23:00:34 door - Ariën -
 
Eddy E

Eddy E

30/08/2015 21:24:20
Quote Anchor link
Je hebt ook geen </body> en </html>.
Maar het kan zijn dat die later komen.

Daarbij hoort een <link> in de <head> te staan. En dat is soms wel zo handig.
Wil je je HTML eerst af hebben en dus sneller je pagina renderen, gooi je <link> dan echt helemaal aan het eind. Dus na </body>, maar wel voor </html>.
 
Bernhard G

Bernhard G

30/08/2015 21:28:00
Quote Anchor link
Super bedankt. Ik kan weer verder!

Toevoeging op 31/08/2015 12:14:46:

Ik ben een formulier los aan het maken (dus nog niet in mijn website) wanneer ik tevreden ben zal ik deze aan mijn webpagina toevoegen. Vandaar dat ik hem zo minimalistische opbouw.

Ik hoor graag feedback als deze gedachte niet slim is ;-)
 
Bernhard G

Bernhard G

01/09/2015 18:51:18
Quote Anchor link
Er gaat nog iets mis.

De tekst van de e-mail adres en opmerkingen vallen niet in het grote witte vlak. Iemand enig idee wat er mis gaat?

CCS
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
body{
        background:#E9E9E9;
        }

#formWrap {
        width:720px;
        margin-top:30px;
        margin-left:30px;
        background:#FFF;
        border:1px solid #F1F1F1;
        -moz-border-radius:20px;
        -moz-box-shadow:2px 2px 5px #999;
        -webkit-border-radius:20px;
        -webkit-box-shadow:2px 2px 5px #999;
        padding:16px 10px 40px;
}
        
#formWrap .form {
    border-top:1px solid #EEE;
    width:720px;
}
    
#form .row {
    border-bottom:1px dotted #EEE;
    display:block;
    line-height:36px
    overflow:auto;
    padding:24px 0px;
    width:100%;
    }
    
#form .row .label {
    font-size: 16px;
    font-weight: bold;
    font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;
    width: 180px;
    text-align: right;
    float: left;
    padding-right: 10px;
    margin-right: 10px;
    }
    
#form .row .input {
    float: left;
    margin-right: 10px;
    width: auto;
    }
    
.detail {
    width:260px;
    font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;
    font-size: 20px;
    padding: 7px 8px;
    margin: 0;
    }
    
.mess {
    width: 450px;
    max-width: 450px;
    height: 280px;
    overflow: auto;
    font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;
    font-size: 20px;
    padding: 7px 8px;
    line-height: les;
    margin:0;
}
    
#form .row .content{
    color: #999;
    font-size: 11px;
    font-style: italic;
    line-height: 14px;
    font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;
    width: 200px;
    float: left;
        
    }
#form #submit{
    font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;
    margin-top: 25px;
    margin-left: 200px;
    color: #000;
    font-size: 16px;
    text-shadow: 1px 1px 1px #999;
    padding: 10px;
    }

HTML
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
<link rel="stylesheet" href="contactform.css" type="text/css" />
<body>


<div id="formWrap">
<div id="form"></div>
    <div class="row">
    <div class="label"> naam </div>
    <div class="input">
    <input type="text" id="fullname" class="detail" name="fullname" value="" />
    <div class="context">tekst dat hier staat</div>
    </div>
    </div>
    </div>
    
    <div class="row">
    <div class="label"> E-mailadres </div>
    <div class="input">
    <input type="text" id="e-mail" class="detail" name="email" value="" />
    <div class="context">tekst over je e-mail</div>
    </div>
    </div>
    </div>
    
    <div class="row">
    <div class="label"> opmerkingen </div>
    <div class="input">
    <textarea id= "comment" name="comment" class="mess"></textarea>
    </div>
    </div>
    </div>

    <div class="submit">
    <input type= "submit" id="submit" name="submit" value="send message"
    </div>

</div>
</body>

</html>
Gewijzigd op 02/09/2015 23:00:59 door - Ariën -
 
DavY -

DavY -

01/09/2015 19:05:15
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
<!DOCTYPE html>
<html lang="nl">
<head>
<meta charset="utf-8">
<title>Mijn Titel</title>
<link rel="stylesheet" href="contactform.css" type="text/css" />
</head>
<body>
<div id="formWrap">
<div id="form"></div>
<div class="row">
<div class="label"> naam </div>
<div class="input">
<input type="text" id="fullname" class="detail" name="fullname" value="" />
<div class="context">tekst dat hier staat</div>
</div>
</div>

<div class="row">
<div class="label"> E-mailadres </div>
<div class="input">
<input type="text" id="e-mail" class="detail" name="email" value="" />
<div class="context">tekst over je e-mail</div>
</div>
</div>

<div class="row">
<div class="label"> opmerkingen </div>
<div class="input">
<textarea id= "comment" name="comment" class="mess"></textarea>
</div>
</div>

<div class="submit">
<input type= "submit" id="submit" name="submit" value="send message" />
</div>
</div>
</body>
</html>


Je hebt 3 </div>'s voor elk veld, waarvan er maar 2 div's zijn. Sluit trouwens je input's wel goed af + Geef een Doctype op + charset.
Gewijzigd op 01/09/2015 19:07:01 door DavY -
 
Bernhard G

Bernhard G

01/09/2015 19:16:31
Quote Anchor link
Bedankt!

Wat bedoel je precies met: Sluit trouwens je input's wel goed af + Geef een Doctype op + charset?

Tnx
 
DavY -

DavY -

01/09/2015 19:17:15
Quote Anchor link
Je had je input open staan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input type= "submit" id="submit" name="submit" value="send message"


Dat moest dus zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input type= "submit" id="submit" name="submit" value="send message" />


Doctype:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<!DOCTYPE html>


Zie: http://www.handleidinghtml.nl/html/elementen/doctype.html

Charset:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<meta charset="utf-8">


Zie: https://nl.wikibooks.org/wiki/HTML/Character_sets

Eigenlijk is het teveel van het goede met al die div's en zou het netter zijn om het zo te schrijven: http://www.w3schools.com/tags/tag_fieldset.asp en http://www.w3schools.com/tags/tag_label.asp, maar ik neem aan dat je een beginner ben.
Gewijzigd op 01/09/2015 19:21:11 door DavY -
 
Bernhard G

Bernhard G

02/09/2015 22:52:18
Quote Anchor link
Bedankt voor jullie reactie.

Ik heb nog een vraag.

Ik zou graag een optie met een datum keuze (agenda) en een tijdstip willen invoeren.

Enig idee hoe ik dit invoer?

oh en mijn redirect naar index.html werkt niet. Iemand een idee hoe dit kan?

Momenteel zien de codes er zo uit:

PHP
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
<?php

// Set email variables
$email_to = '[email protected]';
$email_subject = 'Verrassing aanvraag';

// Set required fields
$required_fields = array('fullname','email','cellphone');

// set error messages
$error_messages = array(
    'fullname' => 'Vul je naam in.',
    'email' => 'Vul je e-mailadres in.',
    'cellphone' => 'Vul je telefoonnummer in.'
    
);

// Set form status
$form_complete = FALSE;

// configure validation array
$validation = array();

// check form submittal
if(!empty($_POST)) {
    // Sanitise POST array
    foreach($_POST as $key => $value) $_POST[$key] = remove_email_injection(trim($value));
    
    // Loop into required fields and make sure they match our needs
    foreach($required_fields as $field) {        
        // the field has been submitted?
        if(!array_key_exists($field, $_POST)) array_push($validation, $field);
        
        // check there is information in the field?
        if($_POST[$field] == '') array_push($validation, $field);
        
        // validate the email address supplied
        if($field == 'email') if(!validate_email_address($_POST[$field])) array_push($validation, $field);
    }

    
    // basic validation result
    if(count($validation) == 0) {
        // Prepare our content string
        $email_content = 'New Website Comment: ' . "\n\n";
        
        // simple email content
        foreach($_POST as $key => $value) {
            if($key != 'submit') $email_content .= $key . ': ' . $value . "\n";
        }

        
        // if validation passed ok then send the email
        mail($email_to, $email_subject, $email_content);
        
        // Update form switch
        $form_complete = TRUE;
    }
}

function
validate_email_address($email = FALSE) {
    return (preg_match('/^[^@\s]+@([-a-z0-9]+\.)+[a-z]{2,}$/i', $email))? TRUE : FALSE;
}

function
remove_email_injection($field = FALSE) {
   return (str_ireplace(array("\r", "\n", "%0a", "%0d", "Content-Type:", "bcc:","to:","cc:"), '', $field));
}


?>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="en">
<head>



    <title>Contact Form</title>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
    
    <link href="contactform.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
    
    <script type="text/javascript" src="https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/mootools/1.3.0/mootools-yui-compressed.js"></script>
    <script type="text/javascript" src="validation.js"></script>
    
    <script type="text/javascript">
        var nameError = '<?php echo $error_messages['fullname']; ?>';
        var emailError = '<?php echo $error_messages['email']; ?>';
        var cellphoneError = '<?php echo $error_messages['sellphone']; ?>';
    </script>

</head>

<body>


<div id="formWrap">
<div id="form">
</div>

<form action="contact.php" method="post" id="comments_form">
<?php if($form_complete === FALSE): ?>
    <div class="row">
    <div class="label"> Voor en achternaam </div>
    <div class="input">
    <input type="text" id="fullname" class="detail" name="fullname" value="<?php echo isset($_POST['fullname'])? $_POST['fullname'] : ''; ?>" /><?php if(in_array('fullname', $validation)): ?><span class="error"><?php echo $error_messages['fullname']; ?></span><?php endif; ?>
    <div class="context"></div>
    </div>
    </div>
    
    
    <div class="row">
    <div class="label"> E-mailadres </div>
    <div class="input">
    <input type="text" id="e-mail" class="detail" name="email" value="<?php echo isset($_POST['email'])? $_POST['email'] : ''; ?>" /><?php if(in_array('email', $validation)): ?><span class="error"><?php echo $error_messages['email']; ?></span><?php endif; ?>
    <div class="context"></div>
    </div>
    </div>
    
    <div class="row">
    <div class="label"> Telefoonnummer </div>
    <div class="input">
    <input type="number" id="cellphone" class="detail" name="cellphone" value="<?php echo isset($_POST['cellphone'])? $_POST['cellphone'] : ''; ?>" /><?php if(in_array('cellphone', $validation)): ?><span class="error"><?php echo $error_messages['cellphone']; ?></span><?php endif; ?>
    <div class="context"></div>
    </div>
    </div>
    
    <div class="row">
    <div class="label"> Opmerkingen </div>
    <div class="input">
    <textarea id= "comment" name="comment" class="mess"><?php echo isset($_POST['comment'])? $_POST['comment'] : ''; ?></textarea><?php if(in_array('comment', $validation)): ?><span class="error"><?php echo $error_messages['comment']; ?></span><?php endif; ?>
    </div>
    </div>
    

    <div class="submit">
    <input type= "submit" id="submit" name="submit" value="send message" />
    </div>
    </form>
<?php else: ?>
<p>Thank you for your Message!</p>

<script type="text-javascript">
setTimeout('ourRedirect()',5000)
function ourRedirect() {
    location.href='index.html'
    }
</script>

<?php endif; ?>

</div>
</body>

</html>


CSS
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
body{
        background:#E9E9E9;
        }

#formWrap {
        width:720px;
        margin-top:30px;
        margin-left:30px;
        background:#FFF;
        border:1px solid #F1F1F1;
        -moz-border-radius:20px;
        -moz-box-shadow:2px 2px 5px #999;
        -webkit-border-radius:20px;
        -webkit-box-shadow:2px 2px 5px #999;
        padding:16px 10px 40px;
}
        
#formWrap .form {
    border-top:1px solid #EEE;
    width:720px;
}
    
#form .row {
    border-bottom:1px dotted #EEE;
    display:block;
    line-height:36px
    overflow:auto;
    padding:24px 0px;
    width:100%;
    }
    
#form .row .label {
    font-size: 16px;
    font-weight: bold;
    font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;
    width: 180px;
    text-align: right;
    float: left;
    padding-right: 10px;
    margin-right: 10px;
    }
    
#form .row .input {
    float: left;
    margin-right: 10px;
    width: auto;
    }
    
.detail {
    width:260px;
    font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;
    font-size: 20px;
    padding: 7px 8px;
    margin: 0;
    display: block;
    
    }
    
.mess {
    width: 450px;
    max-width: 450px;
    height: 280px;
    overflow: auto;
    font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;
    font-size: 20px;
    padding: 7px 8px;
    line-height: les;
    margin:0;
    display: block;
}
    
#form .row .content{
    color: #999;
    font-size: 11px;
    font-style: italic;
    line-height: 14px;
    font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;
    width: 200px;
    float: left;
        
    }
#form #submit{
    font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;
    margin-top: 25px;
    margin-left: 200px;
    color: #000;
    font-size: 16px;
    text-shadow: 1px 1px 1px #999;
    padding: 10px;
    }

span.error{
    color: #000;
    display: block;
    font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;
    font-size: 12px
    padding: 25px;
}

- Aar -:
Gelieve in het vervolg bij code de [code][/code]-tags gebruiken. Zie ook deze uitleg over de opmaakcodes.
Alvast bedankt!
Gewijzigd op 02/09/2015 23:02:06 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/09/2015 23:08:37
Quote Anchor link
Waarom wil je een pagina met een 'het is gelukt'-melding doorsturen? Laat hem liever zelf bevestigen dat hij het gezien heeft.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Verder zou ik de settimout zou doen: window.setTimeout("location=('index.html');",5000);


Verder kan je in je formulier een datum en tijdveld invoegen, waarbij je eventueel gebruik kan maken van de datepicker uit jQueryUI. Vergeet uiteraard niet te valideren.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

02/09/2015 23:13:48
Quote Anchor link
Bernhard G op 02/09/2015 22:52:18:
Ik zou graag een optie met een datum keuze (agenda) en een tijdstip willen invoeren.
Enig idee hoe ik dit invoer?

jQuery datepicker + wat custom select boxes voor tijd?

Bernhard G op 02/09/2015 22:52:18:
oh en mijn redirect naar index.html werkt niet. Iemand een idee hoe dit kan?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<script type="text-javascript">
 
Bernhard G

Bernhard G

03/09/2015 09:02:35
Quote Anchor link
Bedankt voor jullie reactie! Ik ga ermee aan de slag.

Het redirecten lukt nog niet. Ik wil straks graag dat degene die het veld heeft ingevuld verder gaat naar een iDeal formulier.

Nog een vraag:

Ik zou graag willen dat degene die het formulier heeft ingevuld een standaard mail krijgt met gegevens die hij heeft ingevuld. Is hier een standaard javascript voor?

Alvast bedankt.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/09/2015 09:08:24
Quote Anchor link
Mail kan niet met JavaScript. Je zult PHP moeten gebruiken. Bij voorkeur zelfs PHPmailer.
 
Bernhard G

Bernhard G

03/09/2015 09:33:32
Quote Anchor link
- Aar - op 03/09/2015 09:08:24:
Mail kan niet met JavaScript. Je zult PHP moeten gebruiken. Bij voorkeur zelfs PHPmailer.


Dit kan dan wel in hetzelfde .php bestand?

Kan ik ergens een voorbeeld code vinden?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/09/2015 09:38:09
Quote Anchor link
PHPmailer kan je prima in je eigen code verwerken. Het kan al met tiental regeltjes:

http://phpmailer.worxware.com/?pg=examples
 
Bernhard G

Bernhard G

03/09/2015 11:32:49
Quote Anchor link
- Aar - op 03/09/2015 09:38:09:
PHPmailer kan je prima in je eigen code verwerken. Het kan al met tiental regeltjes:

http://phpmailer.worxware.com/?pg=examples


Super bedankt.

Moet ik de code in de head zetten of achter de bedankt pagina. En mag ik vragen hoe ik de actie er aan koppel?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/09/2015 11:55:32
Quote Anchor link
Ik denk dat het zinvoller is om eerst de basis van PHP te leren, als je er mee aan de slag wilt gaan.
Dan wordt wel duidelijk hoe je de code op de juiste structuur in kan bouwen.
 
Bernhard G

Bernhard G

05/09/2015 20:08:05
Quote Anchor link
Ik heb de code gemaakt en wil het testen.

Wanneer ik het in mijn php zet dan kan ik mijn hele pagina niet meer zien.

Wat doe ik fout?

Alvast bedankt.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
<?php

if ($_POST["submit"])


$onderwerp = 'Bevestigingsmail';
$webmaster = 'mijn e-mail';


$e-mailadres = $_POST['email'];
$naam = $_POST['fullname'];
$telefoonnummer = $_POST['cellphone'];
$stad = $_POST['city'];
$opmerking = $_POST['comment'];


$body = <<<EOD
<br><hr><br>
E-mail: $email <br>
Naam: $fullname <br>
telefoonnummer: $cellphone <br>
Stad: $city <br>
Opmerking: $comment <br>
EOD
;

$headers = "from: $email\r\n";
$headers .= "conntent-type: text/html\r\n";
$success =mail ($webmaster, $onderwerp, $body, $headers);
 

// Set email variables
$email_to = 'mijn email';
$email_subject = 'onderwerp';

// Set required fields
$required_fields = array('fullname','email','cellphone','city');

// set error messages
$error_messages = array(
    'fullname' => 'Vul je naam in.',
    'email' => 'Vul je e-mailadres in.',
    'cellphone' => 'Vul je telefoonnummer in.',
    'city' => 'Kies een stad.',
    
);


// Set form status
$form_complete = FALSE;

// configure validation array
$validation = array();

// check form submittal
if(!empty($_POST)) {
    // Sanitise POST array
    foreach($_POST as $key => $value) $_POST[$key] = remove_email_injection(trim($value));
    
    // Loop into required fields and make sure they match our needs
    foreach($required_fields as $field) {        
        // the field has been submitted?
        if(!array_key_exists($field, $_POST)) array_push($validation, $field);
        
        // check there is information in the field?
        if($_POST[$field] == '') array_push($validation, $field);
        
        // validate the email address supplied
        if($field == 'email') if(!validate_email_address($_POST[$field])) array_push($validation, $field);
    }

    
    // basic validation result
    if(count($validation) == 0) {
        // Prepare our content string
        $email_content = 'New Website Comment: ' . "\n\n";
        
        // simple email content
        foreach($_POST as $key => $value) {
            if($key != 'submit') $email_content .= $key . ': ' . $value . "\n";
        }

        
        // if validation passed ok then send the email
        mail($email_to, $email_subject, $email_content);
        
        // Update form switch
        $form_complete = TRUE;
    }
}

function
validate_email_address($email = FALSE) {
    return (preg_match('/^[^@\s]+@([-a-z0-9]+\.)+[a-z]{2,}$/i', $email))? TRUE : FALSE;
}

function
remove_email_injection($field = FALSE) {
   return (str_ireplace(array("\r", "\n", "%0a", "%0d", "Content-Type:", "bcc:","to:","cc:"), '', $field));
}


?>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="en">
<head>



    <title>Contact Form</title>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
    
    <link href="contactform.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
    
    <script type="text/javascript" src="https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/mootools/1.3.0/mootools-yui-compressed.js"></script>
    <script type="text/javascript" src="validation.js"></script>
    
    <script type="text/javascript">
        var nameError = '<?php echo $error_messages['fullname']; ?>';
        var emailError = '<?php echo $error_messages['email']; ?>';
        var cellphoneError = '<?php echo $error_messages['cellphone']; ?>';
        var cityError = '<?php echo $error_messages['city']; ?>';
    </script>

</head>

<body>


<div id="formWrap">
<div id="form">
</div>

<form action="contact.php" method="post" id="comments_form">
<?php if($form_complete === FALSE): ?>
    <div class="row">
    <div class="label"> Voor en achternaam </div>
    <div class="input">
    <input type="text" id="fullname" class="detail" name="fullname" value="<?php echo isset($_POST['fullname'])? $_POST['fullname'] : ''; ?>" /><?php if(in_array('fullname', $validation)): ?><span class="error"><?php echo $error_messages['fullname']; ?></span><?php endif; ?>
    <div class="context"></div>
    </div>
    </div>
    
    
    <div class="row">
    <div class="label"> E-mailadres </div>
    <div class="input">
    <input type="text" id="e-mail" class="detail" name="email" value="<?php echo isset($_POST['email'])? $_POST['email'] : ''; ?>" /><?php if(in_array('email', $validation)): ?><span class="error"><?php echo $error_messages['email']; ?></span><?php endif; ?>
    <div class="context"></div>
    </div>
    </div>
    
    <div class="row">
    <div class="label"> Telefoonnummer </div>
    <div class="input">
    <input type="number" id="cellphone" class="detail" name="cellphone" value="<?php echo isset($_POST['cellphone'])? $_POST['cellphone'] : ''; ?>" /><?php if(in_array('cellphone', $validation)): ?><span class="error"><?php echo $error_messages['cellphone']; ?></span><?php endif; ?>
    <div class="context"></div>
    </div>
    </div>
    
    <div class="row">
    <div class="label"> In welke stad? </div>
    <div class="input">
    <select>
  <option value="Utrecht">Utrecht</option>
</select>
    <input type="dropdown" id="city" class="" name="city" value="<?php echo isset($_POST['city'])? $_POST['city'] : ''; ?>" /><?php if(in_array('city', $validation)): ?><span class="error"><?php echo $error_messages['city']; ?></span><?php endif; ?>
    </div>
    </div>
    
    
    <div class="row">
    <div class="label"> Opmerkingen </div>
    <div class="input">
    <textarea id= "comment" name="comment" class="mess"><?php echo isset($_POST['comment'])? $_POST['comment'] : ''; ?></textarea><?php if(in_array('comment', $validation)): ?><span class="error"><?php echo $error_messages['comment']; ?></span><?php endif; ?>
    </div>
    </div>
    

    <div class="submit">
    <input type= "submit" id="submit" name="submit" value="send message" />
    </div>
    </form>
<?php else: ?>
<p>Thank you for your Message!</p>

<script type="text-javascript">


window.setTimeout("location=('index.html');",5000)

</script>

<?php endif; ?>

</div>
</body>

</html>



- Aar -:
Gelieve in het vervolg bij code de [code][/code]-tags gebruiken.
Hier kan je meer lezen over de mogelijke opmaakcodes.
Alvast bedankt!
Gewijzigd op 05/09/2015 20:12:57 door - Ariën -
 
- SanThe -

- SanThe -

05/09/2015 20:19:42
Quote Anchor link
Zet de errors eens aan dan ga je wat zien.

Bovenin je script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
ini_set('display_errors', 1);
error_reporting(E_ALL);
?>
 
Bernhard G

Bernhard G

05/09/2015 21:06:52
Quote Anchor link
Bedankt maar werkt nog steeds niet.

Wanneer ik onderstaande code weg laat dan werkt hij wel:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php

if ($_POST["submit"])


$onderwerp = 'Bevestigingsmail';
$webmaster = 'mijn e-mail';


$e-mailadres = $_POST['email'];
$naam = $_POST['fullname'];
$telefoonnummer = $_POST['cellphone'];
$stad = $_POST['city'];
$opmerking = $_POST['comment'];


$body = <<<EOD
<br><hr><br>
E-mail: $email <br>
Naam: $fullname <br>
telefoonnummer: $cellphone <br>
Stad: $city <br>
Opmerking: $comment <br>
EOD
;

$headers = "from: $email\r\n";
$headers .= "conntent-type: text/html\r\n";
$success =mail ($webmaster, $onderwerp, $body, $headers);
 

Pagina: 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.