waarom werkt if-functie niet?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het development team. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in ons development team met twee andere .NET developers. Als team werken jullie in scrum en is er iedere ochtend om 11.00 een standup. Jij krijgt als junior .NET ontwikkelaar een inwerk traject dat echt specifiek wordt ingericht op basis van wat jij nodig hebt. Een van de grootste pluspunten bij ons is dat wij binnen ons bedrijf veel (technische) vrijheid geven en juist eigen initiatieven erg stimuleren. Jouw werkzaamheden gaan er bij ons als volgt uit zien: – Het ontwikkelen van nieuwe software samen met interne en eventueel externe ontwikkelaars; – Het

Bekijk vacature »

Database developer - SQL

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je sluit aan bij meetings en brengt het gehele logistieke proces in kaart. Vervolgens ga je als lead developer aan de slag om de klus te klaren. Je stuurt het junior developer team en helpt, zo nodig,

Bekijk vacature »

Scrum Master

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Scrum master op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je begeleidt twee teams binnen de afdeling Platform Services (PLS). Je helpt mee de devops manier van werken van de teams verder door te ontwikkelen. Je helpt de PO bij het managen van de product backlog; het voorbereiden van

Bekijk vacature »

Java developer

Functie Je gaat aan de slag als Tester voor een aantal mooie projecten. Je komt terecht in een DevOps team waar jij aan de slag gaat om de kwaliteit te waarborgen omtrent de maatwerk software voor de klanten. Je draait je hand er niet voor om de adviserende rol te bekleden op het gebied van testautomatisering en het opzetten van testframeworks. Zoals aangegeven ga je daadwerkelijk in het eigen team aan de slag en is het daarnaast ook gebruikelijk bij de klanten op locatie te komen om te werken aan de opdrachten. Je krijgt zodoende echt een mooie kijk in

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer Games

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met hardware en wil jij kleuren binnen een Qt framework? Spreek jij de talen C en of C ++? Dan ben ik wellicht opzoek naar jou! Voor een super gave opdrachtgever in omgeving Delft is er namelijk plek voor een nieuwe kracht! Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke game industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen en buitenland? Je zult in een team, samen met vier ontwikkelaars, de mooiste

Bekijk vacature »

Junior .NET Software Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Medior Mobile Developer iOS Amsterdam

Functie What will you be doing as Mobile Developer? As an iOS app developer you will work in a multidisciplinary team of app developers, web developers and designers. You will work on world-class apps that will be used by thousands of people. There is a lot of room for self-development on a technical and personal level. Together with the rest of the team you develop in the newest techniques and you go for the best quality. We work with Kotlin Multiplatform Mobile to develop hybrid apps and we guarantee quality with peer reviews, unit testing and we use a CI/CD.

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

The role of Lead C++ Developer As Lead C++ Developer at KUBUS you will be responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the desktop applications of BIMcollab, our platform for 3D model validation and issue management aimed at improving the quality of 3D building design models. Better 3D models lead to better buildings, thus contributing to the sustainability of the built environment with smarter use of materials, less waste and energy-efficient buildings. A good user experience is of paramount importance to us; we go for innovation and quality in our development. In your role as

Bekijk vacature »

Developer Front-end

Functie omschrijving Front-end Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een front-end developer voor een organisatie in de regio Veenendaal die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. Je hebt in deze functie een adviserende rol hiervoor moet je beschikken over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Je creëert unieke concepten door samen met collega’s en klanten te overleggen over aangeleverde designs. Hiermee draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Jij wordt het vaste aanspreekpunt voor klanten wanneer het gaat over planningen, hierin is het jouw taak om alle betrokkenen goed

Bekijk vacature »

Software Developer PHP JavaScript Python HBO SQL

Samengevat: Wij zijn een softwarebedrijf voor Autodealers. Ben jij een Medior of Senior Software Developer? Heb je ervaring met PHP, JavaScript of Python? Vaste baan: Java.Developer Software HBO €3.000 - €5.200 Bij ons op de werkvloer is er een positieve en informele sfeer. Naast een goede begeleiding en een enthousiaste klantenkring biedt deze werkgever een prettige omgeving met zeer afwisselende werkzaamheden. Houd jij van aanpakken en denk je dat je deze uitdaging aankunt? Dan zoeken wij jou! Zij werken voor grote klanten. Zij doen omvangrijke projecten die we bij deze werkgever op kantoor realiseren (geen detachering). Zij werken met state-of-the-art

Bekijk vacature »

BizTalk/ Azure Developer

Dit ga je doen •Understanding the scope of required functionality, translate them within context of way of working of the team into developed solutions, whilst safeguarding documentation; •Planning based on assigned sprint tasks; •Acting as an expert in estimation techniques and planning; •Understanding your role in the agile process and act in this way; •Facilitating internal communication and effective collaboration; •Working closely with scrum master to handle backlogs and new requests; •Providing information to the third parties about activities and needs for compliance. Hier ga je werken Our client is a leading organization focusing on animal nutrition, offering solutions that

Bekijk vacature »

PHP back-end developer gezocht!

Functie Werk je liever zonder druk en keiharde deadlines maar met de focus op kwaliteit? Dan kom je hier op de juiste plek terecht! In Het team bestaat momenteel uit 12 developers, hiernaast werken er collega’s van front-end, UX maar ook marketing/sales en support. In iedere sprint ontwikkel je samen functionaliteiten met als uitdaging om de klanten de beste gebruikerservaring te bieden. Ze bieden een werkplek waar je jezelf kunt blijven ontwikkelen, en mee te werken aan zowel bestaande als nieuwe mogelijkheden. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar een papiertje) • Je denkt graag mee over

Bekijk vacature »
Jop B

Jop B

15/11/2014 12:35:22
Quote Anchor link
Hallo,


Om jquery te programmeren ben ik zelf wat dingetjes het maken.

Nu heb ik de volgende code, alleen werkt de laatste functie niet
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
/maak klik functie
$(".button").click(function(){
//maak variabelen aan
var opacity = ('0.7')    
var time = (800)
var overlay = $('<div id="overlay"></div>');
var popup = $('<div id="popup_language"></div>');
// als er geklikt is voeg dit toe aan de body en fade
$('body').append(overlay, popup);
    (overlay).fadeTo(time, opacity);

// als opacity gelijk is fade popup in
if($(overlay).css('opacity') == opacity){
    (popup).fadeIn(time);}
 });


Mijn tweede vraag is:
Is het mogelijk om de variabel die ik aan maak voor alle functies te gebruiken in een code?
Als ik de click functie afsluit en dan vervolgens een nieuwe functie aanmaak vervallen de variabelen namelijk.

gr. Jop
- Aar -:
Titel verduidelijkt!
Gewijzigd op 15/11/2014 15:55:59 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 10:16:57
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

15/11/2014 13:05:55
Quote Anchor link
Staat het geheel in de .ready() functie ?

Indien je een variabele buiten de functie declareerd is deze ook binnen de functie bruikbaar
 
Jop B

Jop B

15/11/2014 15:53:05
Quote Anchor link
Beste Frank,

Bedankt voor de oplossing op mijn tweede vraag. Nu kan ik weer aan de slag :-)

Weet iemand misschien waarom mijn if functie niet werkt?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
//document is klaar?
$(document).ready(function(){
//maak variabelen aan
var opacity = (0.7);    
var time = (800);
var overlay = $('<div id="overlay"></div>');
var popup = $('<div id="popup_language"></div>');
/maak klik functie
$(".button").click(function(){
//bij klikken voeg dit toe aan body
$('body').append(overlay, popup);
    (overlay).fadeTo(time, opacity);
 });
//als opacity gelijk is aan fade popup in
if($(overlay).css('opacity') == opacity){
    (popup).fadeIn(time);}
});


Gr. Jop
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/11/2014 15:55:16
Quote Anchor link
Gebruik eens gewoon integers in jevar:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
var opacity = 0.7;    
 
Jop B

Jop B

15/11/2014 18:27:45
Quote Anchor link
Helaas werkt dat ook niet. Heb zelfs de opacity var geheel vervangen door de normale waardes.
Het gekke is als ik het kleiner dan teken inzet hij wel infade. Maar hij mag de popup pas infade als de opacity gelijk is.
 
Eddy E

Eddy E

15/11/2014 19:11:54
Quote Anchor link
Is dit correct?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
/maak klik functie
?

Lijkt me niet.

Is dit correct?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
var overlay = $('<div id="overlay"></div>');
?

Lijkt me niet.

Is dit correct?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$('<div id="popup_language"></div>');
?

Lijkt me niet.
 
Wouter J

Wouter J

15/11/2014 19:22:08
Quote Anchor link
En toch zijn je laatste 2 voorbeelden volledig correct, Eddy...
 
Jop B

Jop B

15/11/2014 19:38:38
Quote Anchor link
De opmerking was inderdaad niet correct, maar de variabelen wat zou daar mis mee zijn?
In de click functie werken ze wel. Alleen de 2e fade niet. als je kleiner dan of groter dan gebruikt doet die het wel.

Ik wil hem laten controleren of de overlay volledig is ingefaded is dat het geval dan fade popup in.
 
Eddy E

Eddy E

16/11/2014 14:25:07
Quote Anchor link
Je creëert met jQuery dus nieuwe elementen die geen plaats hebben in de DOM. Waar komen ze te staan?
Ik zou ze persoonlijk gewoon in de HTML zetten die PHP (waarschijnlijk) maakt.
En Javascript komt dan later er een keer overheen. Die doet iets met ze.
 
Jop B

Jop B

16/11/2014 15:45:33
Quote Anchor link
Beste Eddy,

Er worden inderdaad 2 nieuwe elementen toegevoegd aan de body.
Ze worden onderaan gezet. omdat het om een overlay gaat heeft die width + height 100% staan.

Het enigste wat ik wil weten is hoe je een check functie kan maken of iets is ingefaded of is uitgefaded via een if statement.

Dus je hebt bijvoorbeeld 2 elementen.

element 1 word met een fade zichtbaar hierna moet pas element 2 zicht baar worden.

"als element 1 is ready fade element 2"
 
Jop B

Jop B

21/11/2014 18:25:26
Quote Anchor link
opgelost!
heb er een animatie van gemaakt, wanneer deze klaar is gaat hij pas verder aan de volgende functie.

In ieder geval bedankt voor het meedenken
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.