Welke programmeertaal?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer PHP

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Voor een opdrachtgever in de regio van Geldrop ben ik op zoek naar een Software Developer PHP. Jij krijgt een rol met veel verantwoordelijkheid in een groeiende organisatie. In deze functie werkt je voornamelijk remote en op een vast moment kom je met het team samen, om samen te werken en nieuwe doelen te bepalen. Wat ga je doen? Je wordt verantwoordelijk voor de interne applicatie; Je zorgt voor de doorontwikkeling van de applicatie: zowel back-end, front-end; De basis van het werk betreft front-end technieken; Periodiek bepaal je samen met

Bekijk vacature »

Technical Asset Specialist Substations

TenneT is growing fast to realize its strategic ambitions. We play a leading role in driving the energy transition. We are looking for a passionate Technical Asset Specialist for substations (onshore and offshore) at our location in Arnhem who will contribute to this and that might be you? Your contribution to TenneT We are searching for a motivated and engaged colleague as a technical asset specialist (onshore and offshore) for instrument transformers and surge arresters, with preferably a strong background in the area of insulation coordination. As a specialist for insulation coordination you are responsible for overarching topics regarding insultation

Bekijk vacature »

Starter/junior Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als starter/junior developer zul je direct begeleid worden door een senior uit het team. Het is van belang dat

Bekijk vacature »

Cobol Developer

Dit ga je doen Als Cobol Ontwikkelaar zal je gaan meebouwen aan een onderdeel van het backend systeem waarbij je het functionele ontwerp vertaald naar een technische oplossing die geïntegreerd kan worden in de huidige omgeving. Je zorgt ervoor dat de bedrijfsprocessen op een efficiënte manier worden uitgevoerd en werkt proactief aan het verbeteren hiervan. Samen met jouw collega’s reviewen jullie elkaars code en test je je eigen code. Je werkt nauw samen met andere ontwikkelaars, testers en functioneel ontwerpers. Taken pakket: Beheren en doorontwikkelen van de bestaande omgeving; Vertalen van een functionele vragen naar een technische oplossing; Doorvoeren van

Bekijk vacature »

IoT Software Developer PHP

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een IoT software developer met kennis van PHP. In deze rol wordt je verantwoordelijk voor het vernieuwen van het multimedia platform van een super tof bedrijf in Breda. Je gebruikt PHP als programmeerlaag, en bent in staat om de helicopterview te pakken / projectmatig te werken. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "intern" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in het moderniseren van het platform door het deels opnieuw op te zetten of

Bekijk vacature »

PHP Back-end Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Starter Werklocatie: Nijmegen Vacature ID: 13633 Introductie OUr client develop websites, webshops, and digital environments that are used by many visitors daily. They are seeking an experienced PHP-Developer Back-end to join the team. If you're looking for a position where you can tackle challenging, innovative, and multidisciplinary ICT projects and make a difference, this vacancy might be for you! Functieomschrijving As a PHP developer, you'll develop websites and digital environments used by many visitors daily. You'll work as a back-end developer and want to continuously develop in this field. You can work independently and efficiently,

Bekijk vacature »

Java Developer (Training And Simulation)

Wat jij doet Je zou onze Java Developer zijn en nauw samenwerken met je Product Owner, Software System Engineer, Scrum Master en andere Developers. Samen draag je bij aan een multidisciplinair en zelf organiserend Agile team. De rol is zeer afwisselend en bestaat uit, maar is zeker niet beperkt tot: de-risk en prototype onbewezen simulatietechnologieën; simulatiekaders ontwikkelen voor gebruik door andere teams; je bent goed in het begrijpen van ingewikkelde ideeën; heeft de mogelijkheid om nauw samen te werken met grote internationale klanten, leveranciers en overheden om onze oplossingen, vastleggingsvereisten, enz. te definiëren en te presenteren. Ben jij het? Wij

Bekijk vacature »

Oracle Apex developer

Bedrijfsomschrijving My client is a technology company based in Den Bosch, the Netherlands. They specialize in providing innovative software solutions to clients, and they are currently looking for an experienced Oracle Apex developer to join the IT team. Functieomschrijving As an Oracle Apex developer, you will be responsible for designing, developing, and maintaining web-based applications using Oracle Apex. You will work closely with project managers, business analysts, and other developers to ensure that clients' needs are met and that the software solutions are of the highest quality. Responsibilities: Design, develop, and maintain Oracle Apex applications. Work with project managers and

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Veel begeleiding en de kans om je verder te ontwikkelen als software developer. Dat kunnen wij jou bieden bij deelname aan deze leuke traineeship. Je krijgt een mentor toegewezen die jou alle kneepjes van het vak leert. Heb jij al wat ervaring als software developer? Daar worden wij heel blij van! Lees snel verder! Bedrijfsprofiel Als software developer neem je deel aan een trainings programma in de omgeving van Haarlem waar je persoonlijk wordt begeleidt, zodat je alle kneepjes van het vak leert. Aan de hand van jouw kennis en ervaring krijg je een persoonlijk opleidingstraject. Je gaat

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer (React)

Functie Met een ontwikkelafdeling van ruim 20 collega’s is dit zo ongeveer de helft van alle medewerkers. De software(ontwikkeling) is dan ook de drijvende kracht binnen de organisatie. Ze werken aan het verbeteren dan de bestaande, maar zeker ook nieuwe producten. De software bestaat uit verschillende (React) webapplicaties, maar ook een mobile (React native) app. Hierdoor kom je met verschillende uitdagingen in aanraking en is Mobile kennis natuurlijk mooi meegenomen. De software wordt door vele duizenden professionals dagelijks gebruikt en bevatten grote hoeveelheden data. Aan het team de uitdaging om hierin de best mogelijke gebruiksvriendelijkheid neer te zetten door gebruik

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn ze op zoek naar een Technische front end developer. Momenteel hun front end back end team gescheiden aan het werk. Hier willen ze verandering in krijgen. Omdat ook veel interne applicaties ontwikkeld worden zoeken ze iemand die hen kan helpen om de interne applicaties te voorzien van de juiste Vue.js componenten. Zodoende willen ze de interactie tussen front end en back end versoepelen en de volgende stap binnen het platform gaan zetten. Deze componenten die jij ontwikkeld zullen in elk project gebruikt worden. Het back end team bestaat momenteel uit 8 ontwikkelaars

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van software. Daarnaast ben je voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Hieronder een kort overzicht van jouw takenpakket: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony Framework; Het schrijven van een schone en efficiënte codes; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klant; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het

Bekijk vacature »

C# .NET Ontwikkelaar ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is een inkooporganisatie. Ben jij een ervaren .Net ontwikkelaar? Heb je ervaring met .Net en C#? Vaste baan: C# .NET Developer .Net MBO HBO €3.100 - €4.300 Onze missie is: “Een essentiële bijdrage leveren aan het verlagen van de integrale kostprijs van de aangesloten groothandels, middels het bundelen van inkoopvolume en het creëren van synergie met en tussen de groothandels en leveranciers, met scherpe inkoopprijzen, goede handelscondities en gerichte dienstverlening als resultaat” Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel verschillende projecten. Houd jij van afwisseling? Dan zit je bij hun goed! De branche van dit

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

Als Senior PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn en coach je andere developers op de hard en soft skills. Wat doe je als Senior PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om

Bekijk vacature »

SQL ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gave werkgever in regio Breda zijn wij per direct op zoek naar een SQL ontwikkelaar/ functioneel consultant. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Je test de ontwikkelde oplossingen om er zeker van te zijn dat deze voldoen aan de functionele specificaties en de behoeften van de organisatie; Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Je stelt op

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Donny Wie weet

Donny Wie weet

27/03/2014 14:35:03
Quote Anchor link
Hoi allemaal,

Ik wil 1 van de volgende 3 dingen leren. Welke zouden jullie kiezen? Graag met argumenten want ik vind het een moeilijke keuze. Ze boeien me namelijk alle 3.

Groeten Donny

1: Python
2: C# (C Sharp)
3: Java (Android apps developen)

Topic verplaatst naar "Programmeer hulp", aangezien het geen PHP betreft en gaat over de keuze van een programmeertaal.[/modedit]
Gewijzigd op 27/03/2014 21:47:42 door Wouter J
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 00:23:24
 
Ken PHP

Ken PHP

27/03/2014 14:41:39
Quote Anchor link
Ik zou gaan voor C# of Java.

Wat je met Python kan, kan je ook met PHP, alleen de syntax is anders. C# en Java kan je weer andere dingen mee doen, applicaties of mobiele apps etc...

Of ga voor Ruby on Rails of NodeJS... :)

Gr, Ken
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

27/03/2014 15:19:41
Quote Anchor link
Of ga voor Ruby on Rails of NodeJS... :)

Hoezo ruby of rails?
 
Dos Moonen

Dos Moonen

27/03/2014 15:43:12
Quote Anchor link
Waarom vind je die drie interessant? Want wil je er van leren?
 
Ken PHP

Ken PHP

27/03/2014 16:16:23
Quote Anchor link
Ruby on Rails is erg clean en stabiel voor grotere applicaties. En is best wel een learning curve. :) Of heb je andere beweegredenen om een nieuwe taal te leren? Ben je al helemaal bekend met PHP (en Design Patterns)?
 
Erwin H

Erwin H

27/03/2014 16:28:21
Quote Anchor link
Verkeerde volgorde. Je gaat niet een taal leren omdat je daar zin in hebt, je gaat een taal leren omdat je die nodig hebt. Kijk dus eerst eens naar het type applicatie dat je wilt ontwikkelen en bepaal aan de hand daarvan welke taal het beste is om te gebruiken.
 
Ken PHP

Ken PHP

27/03/2014 16:38:34
Quote Anchor link
Erwin H op 27/03/2014 16:28:21:
Verkeerde volgorde. Je gaat niet een taal leren omdat je daar zin in hebt, je gaat een taal leren omdat je die nodig hebt. Kijk dus eerst eens naar het type applicatie dat je wilt ontwikkelen en bepaal aan de hand daarvan welke taal het beste is om te gebruiken.


eens!
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

27/03/2014 17:22:33
Quote Anchor link
Oke, maar Java is nodig voor Apps, en C# is voor applicaties. Ik heb ze allebei nodig, maar weet niet welke kant ik echt op wil...
 
Wouter J

Wouter J

27/03/2014 17:36:16
Quote Anchor link
Ken, Ruby on Rails is een framework. Je moet eerst Ruby leren wil je RoR willen leren. Of ten minste, dat zou zo moeten.

Als je perse een nieuwe taal wil leren omdat je nou eenmaal een nieuwe taal wil leren (wat perfect goed is), zou ik niet blijven hangen in het PHP-achtige wereldje. C# is welliswaar anders doordat het static typed is, maar voor de rest lijkt het allemaal nog heel erg veel op PHP. Ga dan echt andere talen leren, zoals Haskell, Lisp en Ruby. Dan krijg je een veel bredere blik op het programmeren en kun je deze technieken toepassen in andere situaties.

En C# zou ik nou niet meteen aanraden, C is veel mooier :)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/03/2014 17:57:45
Quote Anchor link
>> En C# zou ik nou niet meteen aanraden, C is veel mooier :)

Wat is het verschil en wat kun je eigenlijk met deze talen?
 
Wouter J

Wouter J

27/03/2014 18:03:17
Quote Anchor link
>> Wat is het verschil en wat kun je eigenlijk met deze talen?

C is een oude taal waarmee je bijna alles zelf moet opgeven qua taken, je kan er praktisch alles mee. Het is overigens niet object georienteerd.
C++ is een verbetering van C, half object georienteerd en iets minder krachtig (maar wel minder werk)
C# (C++++, als je de plusjes groupeerd in 2en en onder elkaar zet) is een verbetering van C++, het is volledig object georienteerd (niet zo volledig als Ruby overigens) en is veel minder krachtig dan de bovenstaande.

Neem "verbetering" hier overigens niet te letterlijk, naar mijn mening is er weinig "verbeterd", het is gewoon later gemaakt.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

27/03/2014 18:57:16
Quote Anchor link
Ik hoor niemand Perl noemen. Kennelijk ben ik de enige die nog in cgi en cgi-bin zit te prutsen.
 
Aad B

Aad B

27/03/2014 21:35:34
Quote Anchor link
In vervolg op Erwin: Je gaat niet een taal leren omdat je daar zin in hebt. Je gaat niet een taal leren omdat je daar nu even een applicatie in gaat bouwen. Je kan een taal gaan leren omdat daar toekomstmuziek of carriere in zit. Je noemde JAVA, een prima keuze. Het bedrijf waar ik werk is hierin gespecialiseerd en we bouwen grote applicaties met JAVA, JBoss Application server, EnterpriseDB (PostgreSQL) maar ook OracleDB, JBoss A-MQ server, JBoss Operations Network enzovoort voor GZM. Deze markt zit te springen om gecertificeerde JAVA developers. De Open Source markt is momenteel zeer interessant vanwege de aanzienlijk lagere kosten voor ownership/licenties.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/03/2014 21:44:30
Quote Anchor link
@Wouter:

Ah oké. Bedankt voor de uitleg. Maar nu misschien een stomme vraag... maar wat kun je er mee maken? Moet ik dan denken aan computer software? Programma's als Word, Photoshop enz. ?

@Aad:

>> Je gaat niet een taal leren omdat je daar zin in hebt. Je gaat niet een taal leren omdat je daar nu even een applicatie in gaat bouwen.

Dat hangt er natuurlijk maar net van af. Uiteraard is het slim om rekening te houden met de toekomst, maar het kan natuurlijk best zo zijn dat iemand simpelweg een nieuwe taal wil leren omdat hij het leuk vindt.

Er zijn zat mensen die van de een op de andere dag Spaans gaan leren, of Chinees. Niet omdat ze het nodig hebben, maar simpelweg omdat ze het leuk vinden en hun kennis willen verbreden.
 
Wouter J

Wouter J

27/03/2014 21:46:29
Quote Anchor link
Aad, ben ik niet met je eens. Je kan ook een nieuwe taal leren omdat je daar geïnteresseerd in bent of omdat je je gedachte wilt verbreden. Ik heb nog nooit iets voor geld gedaan qua programmeren en ik heb geen toekomstplannen met programmeren, maar toch heb ik nu al 5 jaar lang elk jaar een nieuwe taal geleerd, het liefst zo breed mogelijk uit elkaar... Door het leren van een functionele taal krijg je weer heel veel inzichten in heel veel nieuwe dingen, zoals lazy loading, command/query functies, recursion, etc. Door het leren van iets met een strict type system leer je dat typecasting etc. helemaal niet heel mooi is en door het leren van Ruby leer je dat code een mooi leesbaar verhaal moet zijn, dat het vooral begrijpelijk moet zijn.

>> maar wat kun je er mee maken? Moet ik dan denken aan computer software? Programma's als Word, Photoshop enz. ?

what can I create with C
what can I create with C++
what can I create with C#

Btw, PHP is gemaakt met C, om een voorbeeldje te noemen :) Ik denk dat office met een .NET is gemaakt. C#.NET kan je ook gebruiken voor websites volgens mij.
Gewijzigd op 27/03/2014 22:06:09 door Wouter J
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

27/03/2014 22:15:42
Quote Anchor link
Is C#.NET geen ASPx? Of noem ik nu weer een hele andere taal?
 
Wouter J

Wouter J

27/03/2014 22:33:29
Quote Anchor link
Microsoft heeft de .NET familie ontwikkeld. Die bevat onder anderen C#.NET en ASP.NET, maar dat betekend niet dat ze hetzelfde zijn. Het betekend alleen dat alle .NET talen worden gecompileerd naar hetzelfde formaat, waardoor ze allemaal door dezelfde tool kunnen worden uitgevoerd.
 
Ken PHP

Ken PHP

28/03/2014 10:14:52
Quote Anchor link
Wouter J op 27/03/2014 17:36:16:
Ken, Ruby on Rails is een framework. Je moet eerst Ruby leren wil je RoR willen leren. Of ten minste, dat zou zo moeten.

En C# zou ik nou niet meteen aanraden, C is veel mooier :)


RoR - i know :) maar als je Ruby en RoR leert dan vergroot je je kans op werk, voor zover ik weet zijn RoR developers nogal schaars en zeker wel gezocht, ik hoor het in ieder geval steeds vaker voorbij komen... Zelfde met Zend Framework, met een certificering kan je op zoveel vlakken aan de slag, en het is een leuke aanvulling op je PHP kennis imho.

C# hoor ik ook steeds vaker voorbij komen trouwens, vooral in de game industry.
 
Albert de Wit

Albert de Wit

28/03/2014 12:07:21
Quote Anchor link
Ken PHP op 27/03/2014 14:41:39:
Wat je met Python kan, kan je ook met PHP, alleen de syntax is anders.
Gr, Ken


Pardon?

Kun jij me vertellen hoe je de volgende items met PHP kunt maken?


Persoonlijk zou ik voor Python gaan.
 
Ken PHP

Ken PHP

28/03/2014 12:22:11
Quote Anchor link
Quote:
Pardon?


Je hebt gelijk hoor :) ik had het alleen over primair websites realiseren.
 
Albert de Wit

Albert de Wit

28/03/2014 12:57:07
Quote Anchor link
Ah oke. Maar geen van bovenstaande 3 programmeertalen zijn daarvoor bedoeld ;)
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.