XAMPP met Gmail

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2 3 4 volgende »

Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

27/11/2014 20:48:26
Quote Anchor link
Gmail is niet zo makkelijk maar je kan het proberen.

Probeer anders de ziggo. Hier zie je welke instellingen je moet hebben: https://www.ziggo.nl/klantenservice/e-mail/pop-instellingen
 
PHP hulp

PHP hulp

02/05/2024 19:12:10
 
- SanThe -

- SanThe -

27/11/2014 20:48:49
Quote Anchor link
Tip van Aar zou moeten werken.
 
Kevin J

Kevin J

27/11/2014 20:49:33
Quote Anchor link
- Aar - op 27/11/2014 20:47:29:
XAMPP heeft toch Mercury als mailserver?
Gewoon aanzetten, even configureren, en via 'localhost' verzenden en ontvangen in je mail-programma.


Heb ik al ooit geprobeerd maar snap het niet 100%
 
- SanThe -

- SanThe -

27/11/2014 20:50:00
Quote Anchor link
#Frank: Dat kan alleen als je de ADSL bij Ziggo hebt.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

27/11/2014 20:50:00
Quote Anchor link
Kevin Jager op 27/11/2014 20:47:51:
Zo heb ik het inderdaad al geprobeerd, en het werkt maar zodra ik het systeem af heb wil ik met de normale functie van de host mailen dus de mail functie


Waarom? En dat kan alsnog heel erg makkelijk met PHP mailer.

Gewoon even de instellingen aanpassen.
 
Kevin J

Kevin J

27/11/2014 20:50:01
Quote Anchor link
- SanThe - op 27/11/2014 20:48:49:
Tip van Aar zou moeten werken.


Weet jij tutorial die ik kan volgen zodat het makelijk kan lukken?
 
- SanThe -

- SanThe -

27/11/2014 20:51:15
Quote Anchor link
Helaas, die weet ik niet.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

27/11/2014 20:52:15
Quote Anchor link
Waarom? En dat kan alsnog heel erg makkelijk met PHP mailer.

Gewoon even de instellingen aanpassen.

Zoals eerder werd aangegeven is de mail functie van PHP vaker niet toereikend. Beter 1x een class schrijven waarmee je ALTIJD uit de voeten kunt! (neem dat aub van ons aan)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/11/2014 20:52:18
Quote Anchor link
Mailserver lokaal gebruiken dus, zoals ik heb voorgesteld.

Voor degenen die willen weten wat Open-Replay is:
Quote:
Er is sprake van een open relay als een mailserver e-mail buiten haar eigen domein accepteert en doorstuurt naar adressen buiten haar eigen domein. Dus: mailserver mijndomein.nl accepteert mail van [email protected] gericht aan [email protected]. Dit soort mailservers wordt veelvuldig misbruikt om spam mee te versturen.

Als dit mogelijk is vanaf de buitenwereld naar je mailserver, dan heb je kans op een leuke brief van je provider en een gedeeltelijke afsluiting van je internet. Maar goed. als je lokaal werkt, maakt het niks uit.
 
Kevin J

Kevin J

27/11/2014 20:52:42
Quote Anchor link
Frank Nietbelangrijk op 27/11/2014 20:50:00:
Kevin Jager op 27/11/2014 20:47:51:
Zo heb ik het inderdaad al geprobeerd, en het werkt maar zodra ik het systeem af heb wil ik met de normale functie van de host mailen dus de mail functie


Waarom? En dat kan alsnog heel erg makkelijk met PHP mailer.

Gewoon even de instellingen aanpassen.


True maar PHP mailer snap ik niet, dus hoe je CSS, HTML kan toevoegen en via php een bepaalde link(zoals activatielink) kan toevoegen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/11/2014 20:52:56
Quote Anchor link
Kevin Jager op 27/11/2014 20:50:01:
Weet jij tutorial die ik kan volgen zodat het makelijk kan lukken?

Heb je Mercury al geprobeerd?
PHPmailer() kan leuk zijn, maar niet elk kant-en-klare script gebruikt die namelijk. Daarom kan ik me best indenken dat iemand gewoon zijn mail() in PHP goed wilt instellen. PHP biedt de functie immers niet voor niets.
Gewijzigd op 27/11/2014 20:53:59 door - Ariën -
 
Kevin J

Kevin J

27/11/2014 20:53:38
Quote Anchor link
- Aar - op 27/11/2014 20:52:56:
Kevin Jager op 27/11/2014 20:50:01:
Weet jij tutorial die ik kan volgen zodat het makelijk kan lukken?

Heb je Mercury al geprobeerd?


Dat probeer ik op dit moment en heb ik al ooit eerder geprobeerd
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/11/2014 20:56:32
Quote Anchor link
Houd ons op de hoogte.
 
Kevin J

Kevin J

27/11/2014 20:57:47
 
Aad B

Aad B

27/11/2014 20:58:22
Quote Anchor link
In een ander topic zeg je: Hallo ik programmeer al een tijdje in verschillende soorten talen, ik beheers MySQL/MySQLi, PHP
En nu zeg je: True maar PHP mailer snap ik niet?????

Wil je straks over naar een hoster dan is het toch het beste om in phpmailer te duiken. Er zijn ruim voldoende voorbeelden te vinden. In phpmailer geef je in de parameters de ziggo smtp op en het werkt meteen. Zonder username/password zelfs.
Gewijzigd op 27/11/2014 20:59:41 door Aad B
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

27/11/2014 21:00:04
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
<?
/*
*
*   mail setup enkel nodig indien mail verzonden wordt via SMTP
*
*/

define('ML_PORT',587);
define('ML_ENCR','tls');
define('ML_HOST','smtp.ziggo.nl');
define('ML_USER','[email protected]');
define('ML_PASS','mypassword');


class Mailer extends \PHPMailer
{
    
    /**
     * Constructor
     *
     */

    function __construct()
    {

        if(defined('ML_HOST')) {
            $this->IsSMTP();
            $this->Host = ML_HOST;
            if(defined('ML_PORT'))
                $this->Port = ML_PORT;
            if(defined('ML_ENCR'))
                $this->SMTPSecure = ML_ENCR;
            if(defined('ML_USER')) {
                $this->SMTPAuth = true;
                $this->Username = ML_USER;
                if(defined('ML_PASS'))
                    $this->Password = ML_PASS;
            }
        }

        
        $this->SetFrom(NOREPLY_EMAIL, NOREPLY_NAME);
    }

        
    public function quickmail($to , $subject , $message)
    {

        $this->AddAddress($to);
        $this->Subject = $subject;
        $this->Body = $message;
        return $this->Send();
    }
}

?>


$mailer = new Mailer();

//Enable SMTP debugging
// 0 = off (for production use)
// 1 = client messages
// 2 = client and server messages
$mailer->SMTPDebug = 2;

if($mailer->quickmail('[email protected]' , 'testbericht', 'Dit is mijn eerste testbericht!'))
echo 'Bericht verzonden';
else
echo 'Kon het bericht niet verzenden.';


ALLEEN EVEN JE EIGEN EMAILADRES EN PASSWORD INVULLEN. MAKKELIJKER KAN IK HET NIET VOOR JE MAKEN!
Gewijzigd op 27/11/2014 21:04:42 door Frank Nietbelangrijk
 
Aad B

Aad B

27/11/2014 21:02:15
Quote Anchor link
@Frank Nietbelangrijk: Ziggo smtp is geen secure SMTP: het moet dus zonder username password, de poort is onjuist en tls is onjuist in je voorbeeld.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

27/11/2014 21:03:17
Quote Anchor link
Nou Aad dan zit je er wel naast want deze werkt bij mij als de bliksem.

Kijk eens hier:

https://www.ziggo.nl/klantenservice/e-mail/pop-instellingen
 
Kevin J

Kevin J

27/11/2014 21:03:28
Quote Anchor link
Aad B op 27/11/2014 20:58:22:
In een ander topic zeg je: Hallo ik programmeer al een tijdje in verschillende soorten talen, ik beheers MySQL/MySQLi, PHP
En nu zeg je: True maar PHP mailer snap ik niet?????

Wil je straks over naar een hoster dan is het toch het beste om in phpmailer te duiken. Er zijn ruim voldoende voorbeelden te vinden. In phpmailer geef je in de parameters de ziggo smtp op en het werkt meteen. Zonder username/password zelfs.


Dat klopt ik beheers dat maar ik heb nooit naar PHP Mailer gekeken dus ik snap dat niet
En ik heb al een host met 4 domeinen bij Versio



Toevoeging op 27/11/2014 21:04:08:

Voor de duidelijkheid, ik zit bij Ziggo maar ik wil die mail niet gebruiken.
Ik wil de mail van mijn Versio gaan gebruiken
 
Aad B

Aad B

27/11/2014 21:05:47
Quote Anchor link
Onderstaand mijn Linux config en dat is in phpmailer even uitzoeken maar werkt hetzelfde:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
#
# Config file for sSMTP sendmail
#
# NO - Use the system generated From: address
FromLineOverride=YES

[email protected]
mailhub=smtp.ziggo.nl:25
rewriteDomain=ziggo.nl
FromLineOverride=YES
UseTLS=NO
Gewijzigd op 27/11/2014 21:32:45 door Aad B
 

Pagina: « vorige 1 2 3 4 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.