Zoekscript

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end developer (Vue.js) gezocht!

Functie Als Front-end developer is het jouw doel om efficiënte en effectieve frontend code te ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden die goed aansluit bij de functionele behoefte vanuit de klant. Je zorgt voor optimale SEO-resultaten, sitespeed en frontend security. You build it, you run it, you own it! Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Junior Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Samenwerken in een team van 10 collega's; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als startende IT-professional kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven.

Bekijk vacature »

Back-end .NET Developer

Functie omschrijving C# / .NET Developer gezocht voor een dynamische organisatie in de regio Houten! Voor een leuke organisatie in de regio Houten zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. In deze functie werk jij aan verschillende projecten en ga je vaak bij klanten op bezoek. Binnen deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid treffen. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Het bedrijf waar je gaat werken is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van procesautomatisering en procesinformatisering. Zij doen dit onder andere voor de (petro)chemie, pharma, infra,

Bekijk vacature »

Junior Low-code ontwikkelaar gezocht omgeving Arnh

Bedrijfsomschrijving Wij zijn een dynamisch IT-bedrijf dat zich richt op het stroomlijnen van bedrijfsprocessen en het creëren van ondersteunende applicaties. Onze kracht ligt in het combineren van zakelijk inzicht met IT-expertise via gestroomlijnde procesontwerpen en wendbare applicatieontwikkeling met behulp van Low-code technologieën. Als jonge professional krijg je de kans om samen te werken met een team van 15 deskundige collega's, verspreid over nationale en internationale locaties. We bieden je een leerzame omgeving waar je je vaardigheden kunt ontwikkelen en groeien in je rol als Low-code ontwikkelaar. Word jij onze nieuwe Junior Low-code Ontwikkelaar (OutSystems)? Versterk ons team en draag bij

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Ben jij een kei van een full-stack developer? Heb je ambitie om te groeien en jezelf te ontwikkelen binnen een ambitieus bedrijf? Gaat jouw hart sneller kloppen van transpilers of frameworks zoals Angular, Vue of React? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een full-stack developer om onderdeel te zijn van een team dat bestaat uit gedreven developers. Ieders met hun eigen specialiteiten en kennis van de projecten en behoeften vanuit de product owners. We zoeken iemand die met zijn/haar huidige competenties en domeinen dit team wil begeleiden, stimuleren en tevens

Bekijk vacature »

Anaplan Developer

Dit ga je doen What are you going to do: Picking up Stories: Design planning had, how are we going to build it in Anaplan; Talking to the end user to build a forecasting model; Having contact with the data team about which data is needed; Being able to convert an Excel sheet into a 3, 4 or 5 dimensional modeling environment; Giving knowledge sessions about Anaplan; Solving incidents; Making instructional videos on how teams should read forecasts; Writing blogs about forecasting. Hier ga je werken We are looking for an Anaplan Builder to deliver end-to-end solutions within a big

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Gezocht: Software Developer C# .NET voor een dynamische organisatie! Ben je onlangs afgestudeerd of ben je toe aan de volgende stap in je professionele carrière? Lees dan verder! We zijn momenteel op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die onze eindklant in de regio Arnhem kan versterken. In deze functie werk je aan verschillende projecten en bezoek je vaak klanten. Je kunt een rol verwachten met veel uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid. Bedrijfsprofiel Binnen welke organisatie ga je aan de slag? Je gaat werken bij een organisatie die zich specialiseert in het

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een ontwikkelteam met 7 .NET developers. In ons team werken er drie senior .NET developer, twee medior .NET developers en twee junior .NET developers. Er is dan ook genoeg senioriteit in ons team om jou te kunnen bieden wat jij nodig hebt! Wij werken in scrum en hebben drie wekelijkste sprints. Daarnaast doen wij minimaal vier keer per jaar een release. Ons platform is ontzettend complex en groot. Het is dan ook in het begin belangrijk dat jij de processen gaat begrijpen. Jij krijgt dan ook een cursus om beter te begrijpen

Bekijk vacature »

Back end Node.js developer

Functie Het ontwikkelteam bestaat momenteel uit 5 (back-end) Developers, 2 systeembeheerders, 1 DevOps engineer, 1 Tech Lead en 2 Scrum Masters. Samen wordt er doorontwikkeld aan twee SaaS-platformen die in een hoog tempo doorontwikkeld moeten worden. Omdat innovatie een belangrijk speerpunt binnen de organisatie is, wordt er ook continu naar snellere en slimmere oplossingen te bedenken en realiseren. Als Back-end Developer hou jij je dagelijks bezig met vraagstukken zoals: API-development, high volume datastromen, het ontwikkelen van Bots aan de hand van A.I. Daarnaast denk en werk jij mee aan de onlineapplicaties voor klanten. Er wordt zelfstandig en in teamverband gewerkt

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Jij komt te werken in een team van 5 developers. het product is continue in beweging. Nieuwe en bestaande klanten vragen om vaak nieuwe features. Hierin ben jij zeer belangrijk om te zorgen dat de functionaliteiten goed opgezet worden op technisch vlak. Designs krijg je aangeleverd van een externe partij zodat jij je primair kan focussen op de techniek! Je hebt daarbij alle vrijheid om je eigen creativiteit toe te passen en mee te denken over de gebruikte technieken. Het gezamenlijke doel is een product dat functioneel zeer gebruiksvriendelijk is en het bedrijfsproces van de gebruikers versneld en kwalitatief

Bekijk vacature »

Java Programmeur

Functie Heb jij altijd al samen willen werken met ervaren java ontwikkelaars dan hebben wij hier de ultieme kans voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving van Naaldwijk zijn wij op zoek naar uitbreiding van het vaste ontwikkel team. Je zult je hier voornamelijk bezig gaan houden met; Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren, hier wordt je diep in betrokken; Samen met consultants sluit je aan bij gesprekken met klanten, voor alle projecten; Je schakelt veel met consultants, wat is de behoefte van de klant? Hoe kan je hierop integreren?; Het framework moet naar de Cloud gebracht worden, je wordt betrokken bij

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed leesbaar is. Je maakt voor bedrijven op maat

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »
Roy Jeurissen

Roy Jeurissen

25/10/2010 10:40:18
Quote Anchor link
Goededag,

Ik heb weer een probleempje..
Ik wil graag een zoekfunctie maken. Het script hoeft maar op 1 veld te zoeken van een tabel en dan alle gegevens weer geven op het scherm.

echter krijg ik ik niks in beeld met de error code:

HTTP 500
Most likely causes:
The website is under maintenance.
The website has a programming error.

dus mijn vraag wat er mis is aan dit script. Klantnummer met hoofdletter is de naam van het veld in de tabel. die met kleine letter is de naam van het invulveld in het formulier.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
// verbinding met database invoegen
$conn=odbc_connect('hoogesteen','','');
if (empty($_POST)){
exit();

if (!empty($_POST)){
    // query samenstellen
    $query="SELECT * FROM TBL_Klant WHERE
        Klantnummer LIKE '%"
. $_POST["klantnummer"] . "%'";
    $result = odbc_exec($conn, $query) or die ("FOUT: " . odbc_errormsg());
    $aantal = odbc_num_rows($result);
}
else{
    // hier eventueel statements indien pagina niet correct werd aangeroepen
}    
?>

<html>
<head>
<title>Zoeken: de resultaten</title>
</head>
<body>
<h2>U hebt gezocht op:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo($_POST["klantnummer"]);?>
</h2>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
// controleer eerst of er records werden gevonden
if ($aantal == 0){
    // Nee
    echo ("Helaas, er werden geen records gevonden
        met <b> "
. $_POST["klantnummer"]. " </b><br>\n");
}
else{
    // Ja
    echo("<b>query</b> : $query <hr>");
    echo("<b>Er werden $aantal records gevonden:</b><br>");
    while ($rij = odbc_fetch_array($result)){
        echo("ID = " . $rij['Klantnummer'] . "<br>\n");
        echo("Naam = ". $rij['Voornaam'] . " " . $rij['Achternaam'] . "<br>\n");
        echo("Kamer = ". $rij['Straat'] . "<br>\n");
        echo("Toestel = ". $rij['Huisnummer']  . "<br><hr>\n");
    }
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 09:23:05
 
TJVB tvb

TJVB tvb

25/10/2010 10:45:57
Quote Anchor link
Het eerste wat me opvalt is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
if (empty($_POST)){
exit();
?>

Je mist de } om het te sluiten.

En daaronder staat dan if(!empty($_POST)) met een else

Zet verder je code tussen [.code] [./code] (zonder .)
Je mist ook beveiliging tegen SQL injection.
 
Roy Jeurissen

Roy Jeurissen

25/10/2010 10:53:21
Quote Anchor link
Ik heb het veranderd naar dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
// verbinding met database invoegen
$conn=odbc_connect('hoogesteen','','');
exit();


if (!empty($_POST)){
    // query samenstellen
    $query="SELECT * FROM TBL_Klant WHERE
        Klantnummer LIKE '%"
. $_POST["klantnummer"] . "%'";
    $result = odbc_exec($conn, $query) or die ("FOUT: " . odbc_errormsg());
    $aantal = odbc_num_rows($result);
}
else{
    // hier eventueel statements indien pagina niet correct werd aangeroepen
}    
?>



Ik krijg echter alleen maar een wit scherm.

de beveiliging is voor nu even niet nodig, bedoeling is voor nu om het alleen eventjes werkend te krijgen.
Gewijzigd op 25/10/2010 10:54:09 door Roy Jeurissen
 
TJVB tvb

TJVB tvb

25/10/2010 11:03:19
Quote Anchor link
Die exit op regel 4 moet weg.
Nu maak je een verbinding aan en daarna stop je het script.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

25/10/2010 11:03:43
Quote Anchor link
@Roy
wat denk je dat exit doet.
 
- Mark -

- Mark -

25/10/2010 11:03:49
Quote Anchor link
Gek he, Kijk eens naar regel 4.
 
Roy Jeurissen

Roy Jeurissen

25/10/2010 11:09:48
Quote Anchor link
Ik heb nu de Exit in regel weg gehaald. Het klinkt logisch om de exit wegtehalen. Maar het probleem blijft het zelfde. Ik heb nog steeds het witte scherm dat weergegeven wordt.
 
- Mark -

- Mark -

25/10/2010 11:11:19
Quote Anchor link
Is bovenstaande alles wat in je bestand staat?
 
Roy Jeurissen

Roy Jeurissen

25/10/2010 11:14:02
Quote Anchor link
Alles in mijn eerste post is het bestandje zoekscript.php. Verder heb ik nog een formulier zoek.php waar je de gegevens invult die doorverwijst naar zoekscript:

<html>
<head>
<title>Records zoeken</title>
</head>

<body>
<form action="zoekscript.php" method="post">
<input type="text" name="Klantnummer" value="" size="30">
<hr><br>
<input type="Submit" value="Zoeken">
<input type="Button" value="Terug" onclick="javascript:history.back();">
</form>
</body>
</html>
 
Robert Deiman

Robert Deiman

25/10/2010 11:21:50
Quote Anchor link
@Roy
Roep je de pagina wel elke keer aan vanaf je formulier, of roep je hem rechtstreeks aan (zoekscript.php)?

Doe anders ook even een echo (voor nu) in de lege else. Wellicht dat je dan wel wat ziet.
 
- Mark -

- Mark -

25/10/2010 11:24:41
Quote Anchor link
Daar was ik ook al aan het denken maar dan zou het stukje dat in de body van zoekscript.php moeten worden weergegeven.

Heb je wel pagina's die het wel doen of krijg je overal een wit scherm?
 
Roy Jeurissen

Roy Jeurissen

25/10/2010 11:27:36
Quote Anchor link
@Robert

Ik doe telkens de formulier openen en daar een cijfer invoeren die bestaat in mijn database(het klantnummer dus).

verder heb ik in de lege els een echo("test"); staan wat helaas niet weergeeft.

@Mark Het formulier werkt gewoon en verwijst ook gewoon door naar zoekscript.php wat eerst een wit scherm weergaf, echter krijg ik nu weer een http 500 error.
 
TJVB tvb

TJVB tvb

25/10/2010 11:35:00
Quote Anchor link
Plaats eens je volledige code van zoekscript.php (tussen [code.] [./code] tags)
En zet dit bovenaan je script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors',1);
?>
 
Arjan -

Arjan -

25/10/2010 11:54:56
Quote Anchor link
Is de odbc driver wel (correct) geinstalleerd? Want een http 500 duidt vaak op een server configuratie fout. Een haakje vergeten zal vaak een parse error geven.

Al eens in phpinfo gekeken?

En haal je database functies eens weg en probeer dan de pagina eens aan te roepen. Mocht dat wel goed gaan dan weet je dat het aan de database functies ligt. Dit heet debuggen en is vrij simpel te doen lijkt mij....

Het gegeven dat wanneer je de pagina rechtstreeks aanroept in een lege pagina resulteert en na het submitten een http 500 error geeft aan dat de fout binnen je if condition zit, dus hoogstwaarschijnlijk je de database functies (odbc_exec en / of num rows)
Gewijzigd op 25/10/2010 12:09:31 door Arjan -
 
Roy Jeurissen

Roy Jeurissen

25/10/2010 12:52:41
Quote Anchor link
@ Arjen Ik heb even de databasefuncties eruit gehaald. Nadat ik de databasefuncties heb weggehaald krijgen we de meldingen dat hij heeft gezocht op een bepaald klantnummer. (niks gevonden) Als ik het goed begrijp ligt het dus aan de database functies. Hoe kunnen we nu het best de code opstellen?

Toevoeging op 25/10/2010 13:30:30:

Oplossing is gevonden doormijzelf

Ik zag dat er nog voor de error functie het woord FOUT stond tussen aanhalingsteken en daarachter dus de error functie.. door het woord weg te halen kreeg ik de volgende error melding ipv de gebruikelijke http 500 error:

[Microsoft][ODBC Microsoft Access Driver] The Microsoft Jet database engine cannot open the file '(unknown)'. It is already opened exclusively by another user, or you need permission to view its data.

Deze melding spreekt voorzich en ik heb de rechte aangepast op mijn acces database. Daarna deed het script gewoon zoals hij het hoort te doen.

Alsnog bedankt voor alle hulp en gegeven informatie.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.