Zoekscript

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer Shared Driving

Bedrijfsomschrijving Onze klant richt zich op het toegankelijker maken van steden, een fantastisch mooi streven. Hoe ze dat doen? Met eigen ontwikkelde software, waarmee vervoersmiddelen gedeeld kunnen worden. Deze inspirerende werkgever maakt een maatschappelijke impact en dat doen ze nu al zo'n 25 jaar! Het bedrijf is gevestigd in het centrum van Rotterdam en kent ongeveer zo'n 90 medewerkers. Het personeel is lekker gewoon gebleven! Iedereen kleedt zich zoals hij of zij dat zou willen en de sfeer is er erg fijn. Een leuke werkgever om voor te werken, en bovendien zijn er voor jou als Software Developer veel mooie

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

You'll build modern applications for Coolblue's back office. We have a lot of friends, and they crave well-structured data and user-friendly, task-focused applications. How do I become a Medior C# Developer at Coolblue? You regularly participate in brainstorm sessions about user experience, data, and task flow with the UX Designer, Product Owner, and Data Scientists in your team. Besides that you will create disconnected, highly congruent, and testable code that can easily be maintained and is future-proof. Want to become C# Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Working with various types of

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Centrale Monitoring

Ontwikkelaar centrale Monitoring Functieomschrijving Wil jij een bijdrage leveren aan het onderhoud, opzetten en ontwikkelingen van technologieën van SSC-ICT, een van de grootste ICT-dienstverleners van en voor de Rijksoverheid? Je komt als monitorspecialist te werken bij team Operations Management Services. Dit team werkt aan het stabiliseren en waarborgen van een betrouwbare monitoromgeving voor 7 ministeries. Jij begeleidt het implementatieproces van de te monitoren technologieën, onder andere via management packs, connectoren en API's. Je hebt hiervoor veel contact met interne en externe klanten, die hun wensen op het gebied van monitoring aan jou doorgeven. Je beoordeelt deze wensen en komt met

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Developer gezocht! Ben jij een enthousiaste developer die graag wil bijdragen aan ontwikkelingen binnen een mooie organisatie? Solliciteer dan snel. Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer uit de regio Nijkerk die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een SaaS applicatie. Je moet beschikken over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal aangezien je samen met de klant gaat werken. Bedrijfsprofiel Je komt te werken binnen een echt familiebedrijf dat al sinds 1925 actief is binnen de FMCG branche. Het bedrijf heeft 40 medewerkers en er heerst een platte communicatiestructuur waarbij

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Traineeship Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij start via ons bij deze opdrachtgever als Trainee Java ontwikkelaar, tijdens het traineeship ga je in 1 jaar van de basis naar professioneel Java ontwikkelaar. Je start samen met een groep trainees, volgt de aangeboden cursussen en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. Na een aantal maanden volgt de volgende opdracht. Door de groei in jouw rol kom je op steeds complexere opdrachten terecht. Veel afwisseling dus. Collega’s met ervaring helpen je bij deze groei en samen met jouw coach ga je een persoonlijke leerplan opzetten om jou

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Jij hebt natuurlijk net jouw Bachelor op zak en gaat nu voor het eerst aan de slag bij een werkgever als junior .NET ontwikkelaar. Waarschijnlijk lijkt het jou spannend om ineens aan de slag te gaan bij klanten in de consultancy. Maak je niet druk, jij komt hier terecht in een warm bad en wordt totaal niet in het diepe gegooid. Zodra jij hier begint wordt jij gekoppeld aan een persoonlijke manager met een persoonlijk ontwikkelplan. Jij krijgt een scala aan trainingen, denk aan trainingen ten behoeve van het opdoen van zelf kennis en gedragscompetenties, maar ook trainingen voor

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Functieomschrijving Voor een ambitieuze werkgever in regio Roosendaal zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET Developer. Als software programmeur ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Verder ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, dashboards en apps voor de eigen IOT-oplossingen; Testen en goedkeuren van de software; Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks,

Bekijk vacature »

High level C++ QT Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13486 Introductie Would you like to be involved in every aspect of software development for our exceptional products, from specification and design to testing and integration? If you're passionate about software development and eager to apply your programming skills to create customer-focused deliverables, then this is the perfect chance for you to expand your expertise. You can become a member of our Machine Control department's data-driven development team, where you'll design and build software solutions that optimize machine productivity. As a senior software design engineer, you'll participate in all phases

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op de functionele aspecten, zodat

Bekijk vacature »

Front-end PHP Developer

Dit ga je doen Bouwen van de frontend van een nieuwe applicaties; Verbeteren van de user experience; Opstellen van een style guide; Schakelen met collega developers over de te bouwen oplossing; Je speelt een belangrijke rol in het neerzetten van het nieuwe systeem; Werken met o.a. Symfony 6, API Platform, Twig, Javascript, Redis Automatiseren van processen; Koppelen van verschillende functionaliteiten; Unit tests, integration tests, end-to-end tests; In de toekomst ga je nog werken aan andere projecten. Hier ga je werken Voor onze vaste opdrachtgever in de regio Breda zijn wij op zoek naar een Frontend Developer. Het betreft een organisatie

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag bij een van onze klanten actief in de High Tech Industrie. Onze klanten zijn voornamelijk gelokaliseerd in de omgeving van Eindhoven. Wij zijn erg selectief als het gaat om de projecten die wij accepteren en richten ons dan ook alleen op innovatieve en complexe projecten. Omdat onze klanten voornamelijk gespecialiseerd zijn in de machinebouw, werk jij ook vaak dicht tegen de machines aan. Ons team bestaat momenteel uit Embedded engineers, IOT developers en Cloud engineers. Wij werken voornamelijk aan Microsoft projecten waar er gebruik wordt gemaakt van WPF, UWP, .NET Core

Bekijk vacature »

Full stack developer Python, React

Functie Jij als full stack developer komt binnen onze Technology afdeling te werken. Deze bestaat momenteel uit 15 man. De stack waarmee wij werken is voornamelijk Python, Javascript, React en GraphQL. Binnen deze afdeling wordt er met multidisciplinaire teams gewerkt aan verschillende projecten. Projecten duren vaak langer dan 3 maanden en je bent van begin tot eind vaak betrokken. Naast dat je als full stack ontwikkelaar aan de slag gaat ben je ook Consultant. Dit betekent dat je ook klantcontact hebt in je rol en werkshops geeft. De verhouding tussen deze werkzaamheden zijn ongeveer 70% development en 30% consultancy. Een

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Je ontwikkelt innovatieve, maatschappelijk belangrijke applicaties; Je implementeert nieuwe features; Je gaat in gesprek met eindgebruikers en designers om de applicaties continu te finetunen; Je draait mee in een professionele Agile/Scrum omgeving. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de omgeving van Amsterdam. Ze staan zeer goed bekend in de markt door hun innovatieve dienstverlening op IT gebied en hun gepassioneerde werknemers. Voor hun inspanningen op het gebied van IT hebben ze meerdere prijzen gewonnen! Onze klant is onderdeel van een Corporate werkgever en heeft zelf 300 mensen in dienst. Om

Bekijk vacature »
Roy Jeurissen

Roy Jeurissen

25/10/2010 10:40:18
Quote Anchor link
Goededag,

Ik heb weer een probleempje..
Ik wil graag een zoekfunctie maken. Het script hoeft maar op 1 veld te zoeken van een tabel en dan alle gegevens weer geven op het scherm.

echter krijg ik ik niks in beeld met de error code:

HTTP 500
Most likely causes:
The website is under maintenance.
The website has a programming error.

dus mijn vraag wat er mis is aan dit script. Klantnummer met hoofdletter is de naam van het veld in de tabel. die met kleine letter is de naam van het invulveld in het formulier.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
// verbinding met database invoegen
$conn=odbc_connect('hoogesteen','','');
if (empty($_POST)){
exit();

if (!empty($_POST)){
    // query samenstellen
    $query="SELECT * FROM TBL_Klant WHERE
        Klantnummer LIKE '%"
. $_POST["klantnummer"] . "%'";
    $result = odbc_exec($conn, $query) or die ("FOUT: " . odbc_errormsg());
    $aantal = odbc_num_rows($result);
}
else{
    // hier eventueel statements indien pagina niet correct werd aangeroepen
}    
?>

<html>
<head>
<title>Zoeken: de resultaten</title>
</head>
<body>
<h2>U hebt gezocht op:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo($_POST["klantnummer"]);?>
</h2>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
// controleer eerst of er records werden gevonden
if ($aantal == 0){
    // Nee
    echo ("Helaas, er werden geen records gevonden
        met <b> "
. $_POST["klantnummer"]. " </b><br>\n");
}
else{
    // Ja
    echo("<b>query</b> : $query <hr>");
    echo("<b>Er werden $aantal records gevonden:</b><br>");
    while ($rij = odbc_fetch_array($result)){
        echo("ID = " . $rij['Klantnummer'] . "<br>\n");
        echo("Naam = ". $rij['Voornaam'] . " " . $rij['Achternaam'] . "<br>\n");
        echo("Kamer = ". $rij['Straat'] . "<br>\n");
        echo("Toestel = ". $rij['Huisnummer']  . "<br><hr>\n");
    }
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

11/05/2024 12:26:07
 
TJVB tvb

TJVB tvb

25/10/2010 10:45:57
Quote Anchor link
Het eerste wat me opvalt is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
if (empty($_POST)){
exit();
?>

Je mist de } om het te sluiten.

En daaronder staat dan if(!empty($_POST)) met een else

Zet verder je code tussen [.code] [./code] (zonder .)
Je mist ook beveiliging tegen SQL injection.
 
Roy Jeurissen

Roy Jeurissen

25/10/2010 10:53:21
Quote Anchor link
Ik heb het veranderd naar dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
// verbinding met database invoegen
$conn=odbc_connect('hoogesteen','','');
exit();


if (!empty($_POST)){
    // query samenstellen
    $query="SELECT * FROM TBL_Klant WHERE
        Klantnummer LIKE '%"
. $_POST["klantnummer"] . "%'";
    $result = odbc_exec($conn, $query) or die ("FOUT: " . odbc_errormsg());
    $aantal = odbc_num_rows($result);
}
else{
    // hier eventueel statements indien pagina niet correct werd aangeroepen
}    
?>



Ik krijg echter alleen maar een wit scherm.

de beveiliging is voor nu even niet nodig, bedoeling is voor nu om het alleen eventjes werkend te krijgen.
Gewijzigd op 25/10/2010 10:54:09 door Roy Jeurissen
 
TJVB tvb

TJVB tvb

25/10/2010 11:03:19
Quote Anchor link
Die exit op regel 4 moet weg.
Nu maak je een verbinding aan en daarna stop je het script.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

25/10/2010 11:03:43
Quote Anchor link
@Roy
wat denk je dat exit doet.
 
- Mark -

- Mark -

25/10/2010 11:03:49
Quote Anchor link
Gek he, Kijk eens naar regel 4.
 
Roy Jeurissen

Roy Jeurissen

25/10/2010 11:09:48
Quote Anchor link
Ik heb nu de Exit in regel weg gehaald. Het klinkt logisch om de exit wegtehalen. Maar het probleem blijft het zelfde. Ik heb nog steeds het witte scherm dat weergegeven wordt.
 
- Mark -

- Mark -

25/10/2010 11:11:19
Quote Anchor link
Is bovenstaande alles wat in je bestand staat?
 
Roy Jeurissen

Roy Jeurissen

25/10/2010 11:14:02
Quote Anchor link
Alles in mijn eerste post is het bestandje zoekscript.php. Verder heb ik nog een formulier zoek.php waar je de gegevens invult die doorverwijst naar zoekscript:

<html>
<head>
<title>Records zoeken</title>
</head>

<body>
<form action="zoekscript.php" method="post">
<input type="text" name="Klantnummer" value="" size="30">
<hr><br>
<input type="Submit" value="Zoeken">
<input type="Button" value="Terug" onclick="javascript:history.back();">
</form>
</body>
</html>
 
Robert Deiman

Robert Deiman

25/10/2010 11:21:50
Quote Anchor link
@Roy
Roep je de pagina wel elke keer aan vanaf je formulier, of roep je hem rechtstreeks aan (zoekscript.php)?

Doe anders ook even een echo (voor nu) in de lege else. Wellicht dat je dan wel wat ziet.
 
- Mark -

- Mark -

25/10/2010 11:24:41
Quote Anchor link
Daar was ik ook al aan het denken maar dan zou het stukje dat in de body van zoekscript.php moeten worden weergegeven.

Heb je wel pagina's die het wel doen of krijg je overal een wit scherm?
 
Roy Jeurissen

Roy Jeurissen

25/10/2010 11:27:36
Quote Anchor link
@Robert

Ik doe telkens de formulier openen en daar een cijfer invoeren die bestaat in mijn database(het klantnummer dus).

verder heb ik in de lege els een echo("test"); staan wat helaas niet weergeeft.

@Mark Het formulier werkt gewoon en verwijst ook gewoon door naar zoekscript.php wat eerst een wit scherm weergaf, echter krijg ik nu weer een http 500 error.
 
TJVB tvb

TJVB tvb

25/10/2010 11:35:00
Quote Anchor link
Plaats eens je volledige code van zoekscript.php (tussen [code.] [./code] tags)
En zet dit bovenaan je script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors',1);
?>
 
Arjan -

Arjan -

25/10/2010 11:54:56
Quote Anchor link
Is de odbc driver wel (correct) geinstalleerd? Want een http 500 duidt vaak op een server configuratie fout. Een haakje vergeten zal vaak een parse error geven.

Al eens in phpinfo gekeken?

En haal je database functies eens weg en probeer dan de pagina eens aan te roepen. Mocht dat wel goed gaan dan weet je dat het aan de database functies ligt. Dit heet debuggen en is vrij simpel te doen lijkt mij....

Het gegeven dat wanneer je de pagina rechtstreeks aanroept in een lege pagina resulteert en na het submitten een http 500 error geeft aan dat de fout binnen je if condition zit, dus hoogstwaarschijnlijk je de database functies (odbc_exec en / of num rows)
Gewijzigd op 25/10/2010 12:09:31 door Arjan -
 
Roy Jeurissen

Roy Jeurissen

25/10/2010 12:52:41
Quote Anchor link
@ Arjen Ik heb even de databasefuncties eruit gehaald. Nadat ik de databasefuncties heb weggehaald krijgen we de meldingen dat hij heeft gezocht op een bepaald klantnummer. (niks gevonden) Als ik het goed begrijp ligt het dus aan de database functies. Hoe kunnen we nu het best de code opstellen?

Toevoeging op 25/10/2010 13:30:30:

Oplossing is gevonden doormijzelf

Ik zag dat er nog voor de error functie het woord FOUT stond tussen aanhalingsteken en daarachter dus de error functie.. door het woord weg te halen kreeg ik de volgende error melding ipv de gebruikelijke http 500 error:

[Microsoft][ODBC Microsoft Access Driver] The Microsoft Jet database engine cannot open the file '(unknown)'. It is already opened exclusively by another user, or you need permission to view its data.

Deze melding spreekt voorzich en ik heb de rechte aangepast op mijn acces database. Daarna deed het script gewoon zoals hij het hoort te doen.

Alsnog bedankt voor alle hulp en gegeven informatie.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.