= $_SERVER['HTTP_USER_AGENT'];

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full Stack Java ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor de politie zijn wij op zoek naar een Full stack Java ontwikkelaar. Als ervaren full stack Java ontwikkelaar binnen de gewenste deadlines meewerken aan de totstandkoming van de gewenste werkzaamheden. Taken Upgraden van GeoServer, SOLR, Oracle Spatial database, Tomcat Migreren Oracle Spatial naar PostgreSQL/PostGIS Migreren SOLR naar ElasticSearch Geografische gegevens op het interne netwerk beschikbaar maken Doorontwikkelen en actualiseren van de geografische services Het up to date brengen van de CI/CD pipeline, samen met medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de CI/CD tooling Aanspreekbaar op de solution architectuur en stemt die met collega's in het cluster Geo De opdracht

Bekijk vacature »

Cloud Engineer

Ben jij een ervaren Cloud Engineer die complexe omgevingen kan overzien en wil je graag in vaste dienst werken bij een professioneel en kleinschalig bedrijf waar je een belangrijke rol kan spelen? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen specialistische IT monitoring software die we als SaaS oplossing verkopen aan grote bedrijven in Europa en de VS. We zijn een Nederlands bedrijf met een goede sfeer en met grote waardering voor de persoonlijke inbreng en kwaliteiten van onze medewerkers. Wij zoeken een ervaren Cloud Engineer met academisch denkniveau die verantwoordelijk wordt voor het beheer van de cloud infrastructuur voor onze Europese klanten.

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer - remote werken

Functie Als Front-end (Angular) developer ga je aan de slag met het uitbouwen van hun webapplicatie, als één van de front-end experts ga je samen met collega’s in een devops team werken aan een nieuw front-end voor hun calculatie oplossing. Binnen de calculatiesoftware kunnen meerdere professionals tegelijk samenwerken, 3D calculaties uitvoeren en ook inzien met de benodigde specifieke details. Deze software wordt veel ingezet om projectbeschrijvingen en kosten in kaart te brengen, en tijdens de uitvoering te bewaken. Maar hiernaast liggen er in de toekomst veel meer plannen op het gebied van front-end in de andere applicaties. Genoeg te doen

Bekijk vacature »

Lasrobot Programmeur

Over de functie Off-line programma’s maken die het beste resultaat bij de lasrobot mogelijk maken De programma’s met behulp van teach verder optimaliseren Proactief meedenken over oplossingen en over de juiste invulling van lasmallen Het lasrobotproces zoveel mogelijk optimaliseren Over het bedrijf Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de engineering, productie en assemblage van samengestelde plaatwerkproducten en monodelen uit metaal. Onze klant werkt samen met het team aan de mooiste producten van de toekomst. Binnen dit bedrijf staat een sterk team van specialisten op het gebied van industrial design, mechanical engineering, in-house prototyping en all-round projectmanagement. Met daarbij uiteenlopende kennis in

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel/Vue.js)

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

Back-end Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende development functie bij een klein gespecialiseerd softwarebedrijf? Wil jij graag hybride werken (combi tussen thuis + kantoor), loop jij warm voor maatwerk software en voel jij je prettig in een informele cultuur? Zoek dan niet verder! Reageer direct! Voor een gewilde werkgever in omgeving Tilburg zoeken wij een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je gaat werken voor een klein softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van integratiesoftware. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: In een klein team met 4 ontwikkelaars houd jij je bezig met afwisselende

Bekijk vacature »

Back-end developer (Magento2)

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Applicatie Ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijnde onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexe wet- en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl Functieomschrijving Wie zoeken we? Jij bent een enthousiaste, flexibele OPS’er die het leuk vindt om het bestaande examenlandschap te vernieuwen. Je bent leergierig en hebt interesse in cloud- en containertechnieken zoals OpenShift, Docker en Helm. Je gaat een uitdaging niet uit de weg en wil je nieuw opgedane kennis graag delen met de collega’s binnen en buiten het team. Doordat de

Bekijk vacature »

Backend developer

Functie omschrijving Ben jij graag bezig met de back-end van applicaties? Zou je dit graag willen doen voor een kleine werkgever waar ook tijd is voor een drankje op zijn tijd? Je taken hierbij zullen bestaan uit: Gebruik maken van de volgende technieken: .NET (core), C#, SQL, XML, MVC, JSON, REST & SOAP API. Gebruik maken van de volgende tools: Visual Studio, GIT, Jira, Jenkins. Bovengenoemde technieken en tools ga je gebruiken om: Nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren. Verzorgen van koppelingen tussen data. Bedrijfsprofiel Jouw nieuwe werkgever bevindt zich in regio Raamdonksveer en bieden oplossingen op gebied

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Front-end developer (medior/senior)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Als Front-end developer samenwerken met de beste c

Functie Momenteel zijn we voor één van de projecten bij hun key partner, een voorloper in de energiesector, op zoek naar gedreven Front-end developers. Ze nemen de lead in dit project en werken uitsluitend met vooruitstrevende technologieën. Ze verwachten dat de technologie die hier wordt ontwikkeld uiteindelijk door veel meer grote corporates, in verschillende sectoren zal worden toegepast. Dit is dan ook een heel uitdagend project om aan mee te gaan werken. Het team bestaat o.a. uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van

Bekijk vacature »

Senior .NET Developer I goed salaris en deels thui

Bedrijfsomschrijving Mijn opdrachtgever is al ruim 20 jaar een gevestigde naam in de wereld van software ontwikkeling, met drie kantoren in de Randstad, waaronder Alphen aan den Rijn. Zij richten zich op het bouwen van IT-oplossingen die ervoor zorgen dat de productiviteit van klanten te allen tijden optimaal is. Hiervoor neemt jouw nieuwe werkgever het volledige ontwikkelproces tot haar rekening; van het eerste gesprek om de klantwensen in kaart te brengen, tot aan het uiteindelijke onderhoud van de opgeleverde oplossing. In totaal werken er inmiddels bijna 200 gemotiveerde IT-ers binnen deze organisatie. De gemiddelde leeftijd ligt rond de 35. Het

Bekijk vacature »
Ronald E

Ronald E

24/01/2014 12:44:31
Quote Anchor link
hallo

als ik $_SERVER['HTTP_USER_AGENT']; doe op mijn telefoon zie ik dit.
Mozilla/5.0 (Linux; U; Android 4.3; nl-nl; GT-I9300 Build/JSS15J) AppleWebKit/534.30 (KHTML, like Gecko) Version/4.0 Mobile Safari/534.30
en dan gaat het niet om alleen mijn telefoon.
nu zou ik graag de versie Android er uit vissen en het type telefoon.
ik zou graag een detectie maken voor me website als er word gekeken met een telefoon dat ik een andere site kan laten opstarten zo dat het duidelijker leesbaar wordt.

wie kan me een stuk op weg helpen
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 02:52:12
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/01/2014 14:42:55
Quote Anchor link
Heb je hier wat aan?
http://code.google.com/p/php-mobile-detect/wiki/Mobile_Detect

Verder zou je ook kunnen kijken naar 'responsive design',waarbij je layout de juiste vorm aan neemt met de gebruikte resolutie.
 
Ronald E

Ronald E

25/01/2014 14:38:54
Quote Anchor link
wat ik al had is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
//    $u_agent = $_SERVER['HTTP_USER_AGENT'];
    $u_agent = 'Mozilla/5.0 (Linux; U; Android 4.3; nl-nl; GT-I9300 Build/JSS15J) AppleWebKit/534.30 (KHTML, like Gecko) Version/4.0 Mobile Safari/534.30';
//    $u_agent = 'Mozilla/5.0 (Linux; Android 4.2.2; C6603 Build/10.3.1.A.2.67) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/32.0.1700.99 Mobile Safari/537.36';
//    $u_agent = 'Mozilla/5.0 (Linux; U; Android 4.1.1; nl-nl; AT-AS40SE Build/JRO03C) AppleWebKit/534.30 (KHTML, like Gecko) Version/4.0 Mobile Safari/534.30';
    $useragent = $u_agent;
    $uagent = $u_agent;
    $bname = 'Unknown';
    $platform = 'Unknown';
    $mobile = 'nee';
    $version= "";
    $ub = 'Unknown';

    //Mobile
    if (preg_match('/Mobile/', $u_agent)) {
        $mobile = 'ja';
    }

//    Build
    if (preg_match('/Build/', $u_agent)) {
        echo strlen('Build')." X";
    }


    if (preg_match('/Blackberry/i', $u_agent)) {
    $bname = 'Blackberry';
    $platform = 'Unknown';
    $version= "";
    $ub = 'Unknown';
    }
    //First get the platform?
    if (preg_match('/linux/i', $u_agent)) {
        $platform = 'linux';
    }
    if (preg_match('/Android/i', $u_agent)) {
        $platform = 'Android';
    }
    elseif (preg_match('/macintosh|mac os x/i', $u_agent)) {
        $platform = 'mac';
    }
    elseif (preg_match('/Windows NT 5.1|win32/i', $u_agent)) {
        $platform = 'Windows XP';
    }
    elseif (preg_match('/Windows NT 6.0|win32/i', $u_agent)) {
        $platform = 'Windows Vista';
    }
    elseif (preg_match('/Windows NT 6.1|win32/i', $u_agent)) {
        $platform = 'Windows 7';
    }
    elseif (preg_match('/Windows NT 6.2|win32/i', $u_agent)) {
        $platform = 'Windows 8';
    }
    // Next get the name of the useragent yes seperately and for good reason
    if(preg_match('/MSIE/i',$u_agent) && !preg_match('/Opera/i',$u_agent))
    {
        $bname = 'Internet Explorer';
        $ub = "MSIE";
    }
    elseif(preg_match('/Firefox/i',$u_agent))
    {
        $bname = 'Mozilla Firefox';
        $ub = "Firefox";
    }
    elseif(preg_match('/Chrome/i',$u_agent))
    {
        $bname = 'Google Chrome';
        $ub = "Chrome";
    }
    elseif(preg_match('/Safari/i',$u_agent))
    {
        $bname = 'Apple Safari';
        $ub = "Safari";
    }
    elseif(preg_match('/Opera/i',$u_agent))
    {
        $bname = 'Opera';
        $ub = "Opera";
    }
    elseif(preg_match('/Netscape/i',$u_agent))
    {
        $bname = 'Netscape';
        $ub = "Netscape";
    }
// finally get the correct version number
    $known = array('Version', $ub, 'other');
    $pattern = '#(?<browser>' . join('|', $known) .
    ')[/ ]+(?<version>[0-9.|a-zA-Z.]*)#';
    if (!preg_match_all($pattern, $u_agent, $matches)) {
        // we have no matching number just continue
    }
    
// see how many we have
    $i = count($matches['browser']);
if ($i == 0) {
} else {
if ($i != 1) {
        //we will have two since we are not using 'other' argument yet
        //see if version is before or after the name
        if (strripos($u_agent,"Version") < strripos($u_agent,$ub)){
            $version= $matches['version'][0];
        }
        else {
            $version= $matches['version'][1];
        }
    }
    else {
        $version= $matches['version'][0];
    }
}    
// check if we have a number
    if ($version==null || $version=="") {$version="?";}
    if (preg_match('/Trident/i', $u_agent)) {
    if (preg_match('/4.0/i', $u_agent)) {
          $version = '8';
     }
    elseif(preg_match('/5.0/i',$u_agent))
        {
          $version = '9';
         }
}
    return array(
        'userAgent' => $u_agent,
        'name'      => $bname,
        'version'   => $version,
        'platform'  => $platform,
        'pattern'   => $pattern,
    'mobile'    => $mobile
    );
}

wat ik er nu nog uit wil hebben is
Android 4.2.2;
C6603 Build
zoeken naar android gaat wel maar nu de getallen er achter tot de punt komma,
en het type telefoon en dat is eigenlijk van af punt koma tot aan Build.
ik heb een aantal test strings van verschillende telefoons gevonden

Toevoeging op 26/01/2014 13:43:35:

het vinden aan de rechter kant is me gelukt
met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
        $adroidaan = (explode(';', $u_agent));
        $aantal = count($adroidaan);
        for ($i = 0; $i <= $aantal-1; $i++) {
            if (preg_match('/Android/i', $adroidaan[$i])) {
            $platform = $adroidaan[$i];
        }
        }

maar hoe kom ik links van Build?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.