<select> verwerken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior PHP Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij als developer werken bij een interne organisatie en de eigen software verder helpen ontwikkelen? Lees dan snel verder! In deze functie ga je werken als PHP Developer en de interne software en applicaties verder ontwikkelen. In het kort houdt dit in: Je gaat de interne applicaties en software verder optimaliseren. Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen. Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen. Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief in het

Bekijk vacature »

Consultant Low Code Developer

Functie omschrijving Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Voor een mooie opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten. Onderdelen functie Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan Mendix of Betty Blocks. Je bent verantwoordelijk voor

Bekijk vacature »

PHP developer - Digital Agency

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Full Stack Software Developer C#.NET

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een software bedrijf in omgeving Breda zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het huidige team developers zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. De klanten van dit groeiende bedrijf zitten door heel Europa en jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Het samenstellen van de software op basis van de input vanuit de klant (T-SQL & C#.NET). Het bezoeken van klanten om de processen en mogelijkheden in kaart te brengen. Het ontwerpen van databases met T-SQL als programmeer laag.

Bekijk vacature »

PHP developer (Symfony, Doctrine)

Functie Als PHP developer wordt er een hoge mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed opereert in een team waar kennis wordt gedeeld en dingen als codereviews erg veel voorkomen. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden

Bekijk vacature »

Scrum Master

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Scrum master op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je begeleidt twee teams binnen de afdeling Platform Services (PLS). Je helpt mee de devops manier van werken van de teams verder door te ontwikkelen. Je helpt de PO bij het managen van de product backlog; het voorbereiden van

Bekijk vacature »

Senior front-end developer (React)

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren front-end developer. Als senior werk je nauw samen met 5 collega developers. Een klein scrum team dus, met korte lijnen waardoor jouw ideeën snel tot uitvoering gebracht kunnen worden. De huidige applicaties worden veelal ontwikkeld met o.a. React, Redux, TypeScript. Ze zijn echt op zoek naar een kartrekker in het team. Naast het meedenken over, opzetten en uitvoeren van bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Hierin nemen ze graag de tijd om mensen de ruimte te

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

Front end ontwikkelaar

Functie Het huidige team bestaat uit momenteel uit 5 back end developers verdeeld van senior tot junior. Omdat de gehele front end van applicaties anders gaan insteken zijn ze op zoek naar een ervaren Front end developer die hen kan helpen de juiste keuzes te maken. Je krijgt veel vrijheid om te bepalen hoe je dit wilt ontwikkelen en vrijheid in welke techniek je hiervoor wilt gebruiken. Je zult je dus bezighouden met architectuur, documentatie en natuurlijk ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten binnen de verschillende applicaties. natuurlijk heb jij ook mogelijkheden om te sparren binnen het team, maar ze gaan uit

Bekijk vacature »

Senior PHP developer/ Software Architect

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Lasrobotprogrammeur/operator

Heb je interesse in trekkers en beschik je overvlijmscherpse precisie? Solliciteer dan op deze vacature! Als Lasoperator ben je vooral bezig met het maken van nieuwe lasrobotprogramma’s en het optimaliseren van bestaande programma’s, zowel online als offline (incl. het bedienen van de Lasrobots). Daarnaast draag je bij aan een optimaal rendement van de las robots. Verder heb je de volgende werkzaamheden: Het meewerken als operator c.q. Robotlassen niveau 2 (van complexe samenstellingen/halffabricaten), het om- en instellen van de diverse stations van lasmallen (productdragers), het afwerken van laswerk (verwijderen lasspetters en oxiden), het bewaken van de machineplanning (op bewerkingen) incl. de

Bekijk vacature »

Junior full stack developer

Functie Als full stack developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

Gezocht: Ervaren VB6 developer met C# ambitie!

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf is een vooraanstaande softwareleverancier die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van software pakketten voor autoschade herstel bedrijven. De software wordt gebruikt door meer dan de helft van alle autoschade herstel bedrijven in Nederland. Het team van professionals is op zoek naar getalenteerde collega developers die hun vaardigheden willen inzetten om het bedrijf te laten groeien. Functieomschrijving Voor dit bedrijf zoek ik een ervaren VB6 / VB.NET developer met interesse om op termijn verder te gaan in C#. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van de bestaande softwarepakketten. Een deel van de code is nog

Bekijk vacature »
Ch th

ch th

04/09/2012 08:38:34
Quote Anchor link
hallo

ik vraag me af hoe ik een formulier met een <select> erin kan verwerken.
het zou de bedoeling dus zijn om te controleren of er wel iets geselecteerd is en ook wat er juist geselecteerd is. de <select> wordt automatisch gevuld met gegevens van een database. ik heb hieronder mijn <select> gedeelte geplaatst. zou iemand me kunnen vertellen hoe dat in zijn werk gaat om te verwerken?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<select name='categorie'>
        <option disabled='disabled'>kies een categorie</option>-->
        <?php
            include("dbconnect.php");
            $sql = "SELECT categorie_id, naam FROM categorie";
            $result = mysql_query($sql);
            while ($rij = mysql_fetch_assoc($result)) {
                echo "<option value='" . $rij['categorie_id'] ."'> ". $rij['naam'] ."</option>\n";
            }

            mysql_close($db);
        ?>
    
</select>
 
PHP hulp

PHP hulp

18/05/2024 15:06:54
 
Eddy E

Eddy E

04/09/2012 08:50:55
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
    // kijk of hij gekozen is
    if(isset($_POST['categorie']))
    {

        // of hij niet leeg is (met een 0 oid)
        if( !empty($_POST['categorie']))
        {

            // of de waarde juist is...
            if($_POST['categorie'] == 'de juiste waarde')
            {

                // alles goed
            }
            else
            {
                // waarde niet juist
            }
        }

        else
        {
            // de categorie is leeg (0 of false of '')
        }
    }

    else
    {
        // de categorie is niet gekozen (= niet verzonden...)
    }
?>


Toevoeging op 04/09/2012 08:53:03:

En waarom voeg je dbconnect() toe bij deze query?
Je maakt toch niet bij elke query verbinding met de database en daarna sluit je hem?

Bovenaan de pagina include (of beter: require) je die connectie eenmalig.
En onderaan de pagina sluit je deze (eventueel).
 
Erwin H

Erwin H

04/09/2012 08:54:10
Quote Anchor link
En een beetje theorie erbij. Net als alle inputs, komt een select met de 'name' attribuut in de POST (of GET). Dus het voorbeeld van Eddy gaat uit van een select als volgt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<select name="categorie"></select>

Verder heeft een select altijd een waarde, er is namelijk altijd een option geselecteerd. Default is dat de eerste. De waarde die mee wordt gegeven is dan weer de value van de geselecteerde option, of, als er geen value is, de text van de option.
 
Ch th

ch th

04/09/2012 11:04:02
Quote Anchor link
eerst en vooral bedankt voor de uitleg maar bij deze situatie moet de invoer van de select niet overeen komen met een andere waarde.
ik wil enkel weten wat er bij de select staat wanneer er op de submit geklikt wordt.
ik denk niet dat dit veel moeilijker is maar ik heb enkele dingen al geprobeerd en krijg het niet voor mekaar.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

04/09/2012 11:11:08
Quote Anchor link
Die waarde zit dus in $_POST['çategorie']
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/09/2012 11:12:15
Quote Anchor link
Ger van Steenderen op 04/09/2012 11:11:08:
Die waarde zit dus in $_POST['çategorie']

cool :)
 
Eddy E

Eddy E

04/09/2012 11:19:45
Quote Anchor link
Verander:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
 if($_POST['categorie'] == 'de juiste waarde')
?>


in dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
 if($_POST['categorie'] !== 'de juiste waarde')
?>
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

04/09/2012 11:29:14
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 04/09/2012 11:12:15:
Ger van Steenderen op 04/09/2012 11:11:08:
Die waarde zit dus in $_POST['çategorie']

cool :)

Oorzaak: correct quoten :-P
 
Ch th

ch th

04/09/2012 20:19:19
Quote Anchor link
als ik jullie goed begrijp zou onderstaande code ervoor moeten zorgen dat de foutmelding verschijnt als er geen categorie gekozen is maar om een of andere reden zie ik die foutmelding niet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if (!isset($_POST['categorieid']) || trim($_POST['categorieid'])) {
        $error['categorieid'] = "U heeft geen categorie gekozen.";
    }

?>
 
- SanThe -

- SanThe -

04/09/2012 21:24:43
Quote Anchor link
Wat wil je hiermee?
.... OR trim($_POST['categorieid'])

Verder zie ik geen echo.
 
Ch th

ch th

05/09/2012 08:46:57
Quote Anchor link
ik ben zowat vanalles een het proberen geweest en vandaar de OR trim($_POST['categorieid']).

de echo hiervan staat wat verderop.

ondertussen heb ik dit werkende gekregen maar nu heb ik een ander probleem, namelijk dat ik wil controleren ofdat de ingevoegde waarde een getal is en zo niet, dan moet er een foutmelding verschijnen.

hiervoor dacht ik aan het onderstaande maar hoe dan ook werkt dit niet en kan ik steeds gewone tekst intypen die daarna dan als "0" in de database verschijnen

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if (!isset($_POST['getal']) || trim($_POST['getal']) == "" || is_double($_POST['getal'])) {
        $error['getal'] = "U heeft geen geldig getal ingevuld.";
    }

?>
 
Eddy E

Eddy E

05/09/2012 10:12:40
Quote Anchor link
https://www.google.nl/search?client=opera&rls=nl&q=php+check+string+is+numbers+only&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8&channel=suggest

Bovenste hit: is_numeric
Eerste van Stack Overflow: http://stackoverflow.com/questions/317916/how-can-i-check-if-form-input-is-numeric-in-php Vooral 2e reactie is mooi:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php

if (
    isset($_POST['getal'])
    AND !empty($_POST['getal'])
    AND intval($_POST['getal']) == $_POST['getal']
    AND count(intval($_POST['getal'])) == 10
    )
    {

    // getal is geset
    // getal is niet leeg (of 0 of false)
    // de intval (dus 1234567890) is gelijk aan de oorsprong: oorsprong is dus goed
    // de (gestripte) versie heeft 10 cijfers, zoals een telefoonnummer hoort te hebben
    
    // wat ga je doen?

    echo $_POST['getal'];
    }

?>


Maar waarom mag ik een telefoonnummer niet als 0184-633843 invullen?
Filter jij het streepje er maar tussen uit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$getal
= preg_replace("/[^0-9]/","", $_POST['getal']);
// en hier nog controle of het 10 cijfers zijn... tenzij het begint met 31....
?>


Toevoeging op 05/09/2012 10:33:34:

Eventueel als functie:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
<?php

function get_telefoonnummer($nummer = false)
    {

    // als er niets is ingevuld, return false
    if($nummer === false)
        {

        return false;
        }

        
    // verwijder alles tussen haakjes als in +31 (0) 123456789
    $nummer = trim(preg_replace('/\s*\([^)]*\)/', '', $nummer));
    
    // vervang alles behalve de nummers
    $nummer = preg_replace("/[^0-9]/", "", $nummer);
        
    // vervang een 0031 door een 0 en ..31 door 0
    if(substr($nummer, 0, 4) == '0031')
        {

        $nummer = '0'.substr($nummer, 4);
        }

    
    // vervang een +31 door een 0... de + is al weggefilterd
    if(substr($nummer, 0, 2) == '31')
        {

        $nummer = '0'.substr($nummer, 2);
        }
    
        
    // controle of cijfer met een 0 begint
    if($nummer{0} !== '0')
        {

        return false;
        }

        
    // controle of telefoonnummer 10 cijfers heeft
    if(strlen($nummer) !== 10)
        {

        return false;
        }

        
    return $nummer;
    }

    
echo '<pre>';
echo '0184-633843'."\t\t". get_telefoonnummer('0184-633843').PHP_EOL;
echo '+31 (0)184-633843'."\t". get_telefoonnummer('+31 184633843').PHP_EOL;
echo '(0184) 633843'."\t\t". get_telefoonnummer('+31 184633843').PHP_EOL;
echo '+31 184-633843'."\t\t". get_telefoonnummer('+31 184633843').PHP_EOL;
echo '0031 184-633843'."\t\t". get_telefoonnummer('0031 184-633843').PHP_EOL;
echo '018 4 633 843'."\t\t". get_telefoonnummer('018 4 633 843').PHP_EOL;
echo '</pre>';

?>


Geeft:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
0184-633843    0184633843
+31 (0)184-633843    0184633843
(0184) 633843        0184633843
+31 184-633843        0184633843
0031 184-633843        0184633843
018 4 633 843        0184633843


Zie ook: http://codepad.org/RAg2cH2m
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.