1form & meerdere acties

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Sander

Sander

25/01/2008 23:38:00
Quote Anchor link
ik ben er in geslaagd om mijn form naar een forum te sturen zoals, http://www.phphulp.nl/forum/showtopic.php?cat=1&id=43322&page=150

wel nu had ik graag dat ene form met prive info zoals Passwoord enzo in een privee forum ?
maar ook de andere public info in een public forum?
is dit mogelijk ??

mvg :)
 
PHP hulp

PHP hulp

23/05/2024 10:20:04
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

25/01/2008 23:41:00
Quote Anchor link
1 form kan maar 1 action hebben. Je kunt wel in de verwerking van de info je gegevens opsplitsen.
 
Sander

Sander

26/01/2008 22:34:00
Quote Anchor link
Ik heb dus mijn heel scriptje zitten herschikken maar ik wil nu nog steeds het zelfde berijken. die 2 forms eigenlijk submitten op 2 verschillende forums.

nu heb ik 2 forms, maar het zou een beetje vreemd zijn om mijn bezoekers te vrage, wilt u nog eens klikken ...
dus nu is mijn vraag.

Kan ik 1 Submit button of via een link met javascript dat die 2 forms verzend ?
dus in het kort, 1 button for 2 forms


alvast bedankt

Sander
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

26/01/2008 22:40:00
Quote Anchor link
je kan het wel oplossen ;)

ik heb een keertje ook een vraag hier toegevoegd hoe ik een form automatisch kon submiten

wat je moet doen is..

bezoeker vult dingen in

dan submit ie

hij ziet een pagina met .. U wordt doorverzonden met allemaal hidden type dingen (de submit knop verberg je ook met een css code)
dan submit je de pagina weer na een aantal seconden (de bezoeker denkt dan dat hij gwn door wordt verzonden terwijl de gegevens opnieuw worden doorgestuurd)

en dan kom je op een pagina uit...

kijk ff naar mijn geplaatste topics..
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

26/01/2008 22:41:00
Quote Anchor link
Je kunt toch kijken op welke knop is gedrukt bij het submitten? Of je kunt het met JS doen.
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

26/01/2008 22:48:00
Quote Anchor link
http://www.irt.org/script/956.htm

spreekt voor zich volgens mij...
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

26/01/2008 22:55:00
Quote Anchor link
Dat spreekt helemaal niet voor zich, dat submit het form automatisch na 10 sec. Dat wil hij toch niet? Leer eens kijken.
 
Sander

Sander

26/01/2008 23:06:00
Quote Anchor link
het probleem is dat ik met een preview werk in mijn form.
en dat als mijn bezoekers nog aan het nalezen zijn of willen editen is het al te laat want het word verzonden.
dus dit is geen oplossing, toch bedankt
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

26/01/2008 23:10:00
Quote Anchor link
Gewoon submitten, 1 knop 'post', en 1 'voorbeeld'.

En dan op submit pagina:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if (isset($_POST['voorbeeld'])) {
blaaaa
} elseif (isset($_POST['post'])) {
blaaaa
}
?>

klaar.
 
Sander

Sander

26/01/2008 23:22:00
Quote Anchor link
bedoel je met 'submit pagina' de pagina die action moet voorstellen ?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Sander
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

26/01/2008 23:42:00
Quote Anchor link
Ja..
 
Sander

Sander

26/01/2008 23:52:00
Quote Anchor link
dat is nu net het (grote) probleem.
ik heb daarover geen controle, want zoals ik eerder zei is het voor een forum bericht te plaatsen & is dus mijn action een externe link (posting.php van een phpbb forum)
 
Joren de Wit

Joren de Wit

26/01/2008 23:55:00
Quote Anchor link
Je zou bij klikken op een button met behulp van javascript toch beide formulieren kunnen verzenden?

ps. Ik weet overigens niet of dat gaat werken, aangezien wel gewoon de action van een formulier uitgevoerd wordt. Ik heb geen idee of de tweede submit met javascript dan nog uitgevoerd wordt, maar dat zou je even moeten proberen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

27/01/2008 00:21:00
Quote Anchor link
Sander schreef op 26.01.2008 22:34:
Ik heb dus mijn heel scriptje zitten herschikken maar ik wil nu nog steeds het zelfde berijken. die 2 forms eigenlijk submitten op 2 verschillende forums.

nu heb ik 2 forms, maar het zou een beetje vreemd zijn om mijn bezoekers te vrage, wilt u nog eens klikken ...
dus nu is mijn vraag.

Kan ik 1 Submit button of via een link met javascript dat die 2 forms verzend ?
dus in het kort, 1 button for 2 forms


alvast bedankt

Sander



Peter schreef op 26.01.2008 22:40:
je kan het wel oplossen ;)

ik heb een keertje ook een vraag hier toegevoegd hoe ik een form automatisch kon submiten

wat je moet doen is..

bezoeker vult dingen in

dan submit ie

hij ziet een pagina met .. U wordt doorverzonden met allemaal hidden type dingen (de submit knop verberg je ook met een css code)
dan submit je de pagina weer na een aantal seconden (de bezoeker denkt dan dat hij gwn door wordt verzonden terwijl de gegevens opnieuw worden doorgestuurd)

en dan kom je op een pagina uit...

kijk ff naar mijn geplaatste topics..



Tommy schreef op 26.01.2008 22:55:
Dat spreekt helemaal niet voor zich, dat submit het form automatisch na 10 sec. Dat wil hij toch niet? Leer eens kijken.


je kan dat 10 seconden toch veranderen...

en volgens mij is dit wel een goed oplossing behalve als iemand geen javascript aan heeft maak je een knop waardoor die het hidden door stuurd :@

@tommy lees anders nog een keer mijn bericht anders door...
 
Sander

Sander

27/01/2008 00:41:00
Quote Anchor link
het probleem is dan weer als een bezoeker niet de tijd neemt om alles na telezen en gewoon op verzenden klikt, word het tweede niet verzonden, omdat die pas over x aantal seconden word verzonden.
Als je hem dan om een halve second ofzo zet, word een bezoeker gestoord doordat er een nieuw venster word geopend door dat tweede form.
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

27/01/2008 00:47:00
Quote Anchor link
@sander verstuur je je forumberichten naar 2 verschillende site's?

wat ik zeg kan als het enne forum op je site staat.

en met het x aantal seconden hoef je je niet druk te maken.. als je hier op phphulp wat post moet je toch ook 5 seconden of zow w8e?

wanneer je versuurd wordt naar da pagina post je het in de forum op dat server
en dan wordt je gelinkt naar server 2 met dezelfde waarde's

als je me nog steeds niet snapt kan ik wel een vb maken..

edit: en beheer jij die 2 site's?? dan zou het mogelijk moeten zijn..
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Kumkwat Trender
 
Sander

Sander

27/01/2008 00:53:00
Quote Anchor link
Sander schreef op 27.01.2008 00:41:
omdat die pas over x aantal


wat ik hiermee bedoel is dat ik naar een andere pagina word gestuurd en dus die actie niet uitgevoerd word ...

ik heb form1 -> prive met prive gegevens
dan form 2 met gewone gegevens publiek forum.

deze 2 acties worden op target="_blank" uitgevoerd omdat die naar een andere site gaan.
Dan word je nog eens verder doorgezonden naar een bedank pagina waar die preview stond.
dus het is niet mogelijk om het zo te doen om dat er een kans is dat die gegevens niet zullen gepost worden en dus verloren zullen gaan.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Sander
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

27/01/2008 01:09:00
Quote Anchor link
ik d8 zoiets

formulier

reageren voor een wat
<form action="pagina1.php">
<input name="topictitel">
<input name="bericht">
[submit-knop]
</form>

verstuurde pagina..
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
$titel = $_POST['topictitel'];
$ber = $_POST['bericht'];

// controleer gedoe enz.

// dan zet je dit zeg maar in je 1e mysql


echo '<center> U wordt over x aantal doorverzonden!</center>
<form name="stuur" action="site2">
<input type="hidden" name="topictitel" value="'
. $titel . '">
<input type="hidden" name="bericht" value="'
. $ber . '">
//je moet submit knop wel met een javascript hidden maken
<input type="
submit">
</form>

<script language="
JavaScript">
setTimeout(\'document.stuur.submit()\',10000);
</script>"
;
}

?>


site2..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?

if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
$titel = $_POST['topictitel'];
$ber = $_POST['bericht'];
//zet in mysql enz.
echo "hartelijk dank...";
}

?>


Edit:
je kan zelfs een knop maken om de bezoekers niet te laten wachten

<a href="javascript:document.stuur.submit()">Ik kan niet wachten dus stuur me door</a>

(miss als je het niet wist dat javascript code submit je pagina Automatisch)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Kumkwat Trender
 
Sander

Sander

27/01/2008 02:03:00
Quote Anchor link
ik ben er zonet achter gekomen dat als ik iets verzend met javascript, dat hij die variabelen niet doorgeeft, is dat normaal ?

toch bedankt Peter, maar het is juist de bedoeling dat de gegevens worden verstuurd :/ en javascript wil dit blijkbaar niet doen dus zal ik een nieuwe oplossing moeten zoeken
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

27/01/2008 14:01:00
Quote Anchor link
Sander nu vat ik je helemaal niet...

volgens mij doet ie het wel :S

http://phphulp123.freehostia.com/test16.php

test het maar de variabelen komen aan op site 2

dit is de bron..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
$titel    = htmlentities($_POST['titel']);
$ber    = htmlentities($_POST['bericht']);

echo "U wordt over 5 seconden doorverzonden..";

echo "<br><br>De waarden zijn ontvangen op site1 en wordt doorverzonden naar site 2<br>
De waarden zijn tot nu toe: "
.$titel." en ". $bericht;

echo '<form name="form" action="test17.php" method="post">
<input type="hidden" name="titel" value="'
. $titel . '">
<input type="hidden" name="bericht" value="'
. $ber . '">
</form>
<script language="JavaScript">
setTimeout(\'document.form.submit()\',5000);
function snel() {
  document.form.submit();
}
</script>'
;

echo '<br>Klik <a href="javascript:snel()">hier</a> als haast heeft en niet kan wachten.';
}
else {
?>

<form action="test16.php" method="POST">
Titel:        <input type="text" name="titel"><br>
Bericht:    <input type="text" name="bericht"><br>
        <input type="submit" value="stuur">
</form>

<? } ?>


en site2

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
$titel    = htmlentities($_POST['titel']);
$ber    = htmlentities($_POST['bericht']);

echo "Dit is site 2 en de waardes zijn opgevangen..<br>";

echo "Titel: ".$titel." en Bericht: ". $ber;

}
?>


edit: hmm titel komt er wel aan maar bericht niet wat doe ik fout??

edit2: aha ik deed $bericht in plaats van $ber..


edit3: sander nu is het toch wel goed???
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Kumkwat Trender
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

28/01/2008 16:50:00
Quote Anchor link
Sander schreef op 27.01.2008 02:03:
ik ben er zonet achter gekomen dat als ik iets verzend met javascript, dat hij die variabelen niet doorgeeft, is dat normaal ?

toch bedankt Peter, maar het is juist de bedoeling dat de gegevens worden verstuurd :/ en javascript wil dit blijkbaar niet doen dus zal ik een nieuwe oplossing moeten zoeken


Ik stuur nix door met javascript :S ik submit alleen het formulier die hidden staat :)
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.