A | B | C | D | E | F | etc >>

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Raymond de graaf

raymond de graaf

22/02/2012 18:46:25
Quote Anchor link
Hallo, ik heb weer een nieuw onderwerpje bedacht

ik was het aan het maken en dacht.. ik gel;oof nooit dat dit niet anders kan..

het gaat om het volgende

ik heb de DB gevult met wat namen.. nu wil ik gaan werken aan een rate scriptje
ik wil een pagina met daarop een tabel, das ni lastig..

nu wil ik ook al die namen uit de DB das ook ni lastig..

nu heb ik dit bovenaan staan:

A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z | 0-9

en ik wou iets in deze richting gaan schrijven:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29


<a href="">A</a>|
<a href="">B</a>|
<a href="">C</a>|
<a href="">D</a>|
<a href="">E</a>|
<a href="">F</a>|
<a href="">G</a>|
<a href="">H</a>|
<a href="">I</a>|
<a href="">J</a>|
<a href="">K</a>|
<a href="">L</a>|
<a href="">M</a>|
<a href="">N</a>|
<a href="">O</a>|
<a href="">P</a>|
<a href="">Q</a>|
<a href="">R</a>|
<a href="">S</a>|
<a href="">T</a>|
<a href="">U</a>|
<a href="">V</a>|
<a href="">W</a>|
<a href="">X</a>|
<a href="">Y</a>|
<a href="">Z</a>|
<a href="">0-9</a>|


dan moet wanneer ik op de letter klik alleen de namen die beginnen met die letter worden weergegeven.

ik heb nu geleert dat je links kan maken met page.php?id=1
is er niet een soort van mogelijkheid om dit te doen met page.php?eersteletter=a

ik vermoed dat dit heel simpel is maar je moet het maar f weten..

wie kan me in de richting helpen.. dan kan ik daar weer lekker mee aan de slag (ik merk dat ik hier meer van leer dan code over te tikken uit me boek, aangezien ik van fouten oplossen het veel beter snap)

tnx
 
PHP hulp

PHP hulp

30/05/2024 15:08:29
 
Joakim Broden

Joakim Broden

22/02/2012 18:51:07
Quote Anchor link
....

ipv id gewoon eerste letter doen.

dus <a href="page.php?eersteletter=a">A</a> | <a href="page.php?eersteletter=b">B</a> etc. En dan opvragen via $_GET['eersteletter']. Logisch toch?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/02/2012 18:51:18
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
foreach (range('a', 'z') as $letter) {
    echo '<a href="index.php?letter='.$letter.'">'.strtoupper($letter).'</a> |';
}

?>
 

22/02/2012 18:51:49
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
    # Database connectie:
    $db = new mysqli(MYSQL_SERVER, MYSQL_HOST, MYSQL_PASSWORD, MYSQL_DATABASE);

    # Het resultaat:
    $result = $db->query("SELECT name FROM tabel WHERE name LIKE '".$db->real_escape_string($_GET['eerste_letter'])."%'");
    
    # Resultaat tonen:
    if(($result) && ($result->num_rows > 0)) {
    
        # Toon alle resultaten:
        while($row = mysqli_fetch_object($result)) {
        
            echo $row->name;
            
        }
        
    }

    
    # Sluit de database connectie:
    $db->close();
?>

Dus als je LIKE gebruikt en daarbij zegt A of B zonder % ervoor moet het dus beginnen met die letter. Als de rest kan anders zijn.

@Erwin
Bedankt voor de opmerking, in de vorige post was het wel correct. Maar 'k had een kleine update uitgevoerd en nu niet meer.
Gewijzigd op 22/02/2012 19:17:54 door
 
Erwin H

Erwin H

22/02/2012 19:15:38
Quote Anchor link
Maar dan wel met een % erachter, anders gedraagt LIKE zich als =
 
Raymond de graaf

raymond de graaf

22/02/2012 20:17:49
Quote Anchor link
Aaron - op 22/02/2012 18:51:49:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
    # Database connectie:
    $db = new mysqli(MYSQL_SERVER, MYSQL_HOST, MYSQL_PASSWORD, MYSQL_DATABASE);

    # Het resultaat:
    $result = $db->query("SELECT name FROM tabel WHERE name LIKE '".$db->real_escape_string($_GET['eerste_letter'])."%'");
    
    # Resultaat tonen:
    if(($result) && ($result->num_rows > 0)) {
    
        # Toon alle resultaten:
        while($row = mysqli_fetch_object($result)) {
        
            echo $row->name;
            
        }
        
    }

    
    # Sluit de database connectie:
    $db->close();
?>

Dus als je LIKE gebruikt en daarbij zegt A of B zonder % ervoor moet het dus beginnen met die letter. Als de rest kan anders zijn.

@Erwin
Bedankt voor de opmerking, in de vorige post was het wel correct. Maar 'k had een kleine update uitgevoerd en nu niet meer.



bij deze krijg ik dit:

Fatal error: Call to a member function real_escape_string() on a non-object in C:\xampp\htdocs\waargaiketen\raadaan2.php on line 38

lijn 38:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$qSelect_berichten = mysql_query("SELECT name FROM tabel WHERE name LIKE '".$mysql_id->real_escape_string($_GET['eerste_letter'])."%'") or die (mysql_error());
 
Eddy E

Eddy E

22/02/2012 20:29:58
Quote Anchor link
Ondersteund je server wel mysqli?
 
Raymond de graaf

raymond de graaf

23/02/2012 13:43:24
Quote Anchor link
Eddy Erkelens op 22/02/2012 20:29:58:
Ondersteund je server wel mysqli?


dat weet ik niet, ik ben ook nog maar een beginner en heb nogal wat moeite met dit script aangezien het op een andere wijze geschreven is als mijn boek het me voorschrijft.

krijg de ene error na de ander :(



Toevoeging op 23/02/2012 13:47:23:

Hertog Jan op 22/02/2012 18:51:07:
....

ipv id gewoon eerste letter doen.

dus <a href="page.php?eersteletter=a">A</a> | <a href="page.php?eersteletter=b">B</a> etc. En dan opvragen via $_GET['eersteletter']. Logisch toch?


ik weet wel dat de href zo daar naartoe verwijst maar dat doet natuurlijk nog helemaal niks wanneer ik hierop klik.. dat bedoelde ik eigenlijk meer

bedankt
 
Gerhard l

gerhard l

23/02/2012 14:15:00
Quote Anchor link
Als je het niet zeker weet gebruik dan:
mysql_real_escape_string(); ipv $db->real_escape_string
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

23/02/2012 14:19:45
Quote Anchor link
Raymond de graaf op 23/02/2012 13:43:24:
Eddy Erkelens op 22/02/2012 20:29:58:
Ondersteund je server wel mysqli?


dat weet ik niet, ik ben ook nog maar een beginner en heb nogal wat moeite met dit script aangezien het op een andere wijze geschreven is als mijn boek het me voorschrijft.

krijg de ene error na de ander :(

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
phpinfo();
?>

Hiermee kun je informatie opvragen over de php installatie etc op de server.

Maar, zoals gerhard al zegt, je gebruikt 2 dingen door elkaar.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

23/02/2012 14:33:55
Quote Anchor link
Heb je al ooit iets met mySQL database gedaan?
Post eens iets dat je gemaakt hebt en werkt.

Dan weten we hoe jouw boek het je aanleert en in welke richting we je best helpen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.