Aantal dagen bereken mbv diff()

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Ontwikkelen van herbruikbare componenten; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als junior .NET Developer kom je terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als junior .NET Developer werk je aan het ontwikkelen van verbeterde

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, die jou tot een volwaardig Fullstack Software Developer gaat opleiden. Binnen deze grote organisatie krijg je ruime en professionele trainingen die jouw in korte tijd vakbekwaam maken. Niet alleen het aan technisch aspect, maar ook zeker jouw persoonlijke ontwikkeling wordt veel

Bekijk vacature »

Gezocht: Ervaren VB6 developer met C# ambitie!

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf is een vooraanstaande softwareleverancier die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van software pakketten voor autoschade herstel bedrijven. De software wordt gebruikt door meer dan de helft van alle autoschade herstel bedrijven in Nederland. Het team van professionals is op zoek naar getalenteerde collega developers die hun vaardigheden willen inzetten om het bedrijf te laten groeien. Functieomschrijving Voor dit bedrijf zoek ik een ervaren VB6 / VB.NET developer met interesse om op termijn verder te gaan in C#. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van de bestaande softwarepakketten. Een deel van de code is nog

Bekijk vacature »

Senior Front end developer

Functie Wij zijn op zoek naar een ambitieuze, zelfsturende Front-end Expert die ons (internationale) team komt versterken. Onze huidige software development afdeling bestaat uit 7 developers en designers. Wij zijn een écht softwarehuis, dus ervaring in software development is wel echt een must. Er wordt tegelijkertijd aan meerdere projecten gewerkt, voor mooie toonaangevende klanten. Je hebt dus regelmatig te maken met deadlines en opleveringen. Een deel van onze omgeving is in Angular.JS. Dit deel wordt langzamerhand omgebouwd naar de nieuwste versie van Angular. Jouw werkzaamheden zullen bestaan uit: Het aansturen en begeleiden van jouw collega’s Het implementeren van visuele elementen

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Je bouwt webshops, webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Framework en C#. Je zorgt voor de optimalisering van bestaande software en de automatisering van

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Heb jij veel kennis van ASP.NET Webforms en wil jij juist de overstap maken naar ASP.NET Core? Wij zijn per direct op zoek naar een ervaren .NET Webdeveloper die met ons samen ons platform wilt herschrijven van ASP.NET Webforms naar ASP.NET Core. Voor jou de unieke kans om met ons samen te innoveren en kennis op te doen van de nieuwste technieken binnen de Microsoft Stack. Wij hebben een development team met 10 IT specialisten bestaande uit onder andere 4 backend .NET developers en twee front-end developers. Wij zijn continu bezig om ons als team en bedrijf te blijven

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

C#.NET Developer Jr. Functie

Functie omschrijving Bouw jij graag aan applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren? Wij zijn op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar in regio Breda die hier graag een steentje aan bijdraagt! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je krijgt veel vrijheid in de keuze van de technieken die je gaat gebruiken. Uiteraard wel binnen de gestelde kaders, en door gebruik te maken van het .NET platform. Je gaat aan de slag met de ontwikkeling van een nieuwe module binnen de WMS suite van dit bedrijf. Deze "carrier" module gaat er voor zorgen dat de selectie van een vervoerder volledig

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van logistieke software in omgeving Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL database developer. Je gaat werken aan uitdagende, complexe projecten. Iedere klant/project betekent maatwerk in de database. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je bent verantwoordelijk voor de gehele ontwikkelstraat. Van architectuur tot ontwikkeling Je gaat je bezig houden met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases. Je gebruikt hiervoor T-SQL als programmeer laag. Je begeleidt als lead developer de projecten bij klanten van A – Z. Je sluit aan bij meetings met klanten,

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Je werkt nauw samen met het websitebureau aan de ontwikkeling en optimalisering van het internationale platform; Je ziet nieuwe webshops op en voert optimalisaties door; Je bouwt aan technische, functioneel en commercial resultaat; Je vindt het leuk om zelfstandig binnen een internationale organisatie te werken, maar krijgt ook energie om samen met collega's te werken. Hier ga je werken Voor een bedrijf in de regio Rotterdam zijn wij opzoek naar een PHP Developer. Je wordt onderdeel van het communicatieteam en gaat je bezighouden met het optimaliseren van de website van dit internationale bedrijf. Je schakelt veel

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Junior PHP ontwikkelaar

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Lasrobot Programmeur

Over de functie Off-line programma’s maken die het beste resultaat bij de lasrobot mogelijk maken De programma’s met behulp van teach verder optimaliseren Proactief meedenken over oplossingen en over de juiste invulling van lasmallen Het lasrobotproces zoveel mogelijk optimaliseren Over het bedrijf Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de engineering, productie en assemblage van samengestelde plaatwerkproducten en monodelen uit metaal. Onze klant werkt samen met het team aan de mooiste producten van de toekomst. Binnen dit bedrijf staat een sterk team van specialisten op het gebied van industrial design, mechanical engineering, in-house prototyping en all-round projectmanagement. Met daarbij uiteenlopende kennis in

Bekijk vacature »
- DHU -

- DHU -

31/03/2020 21:28:29
Quote Anchor link
Hi Guyz,

Ik zit weer eens met een vraagstuk... ik wil het aantal dagen bereken tussen twee datums..

daarvoor dacht ik onderstaand stukje codering te kunnen gebruiken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
//* RECONCILATION INSTELLINGEN        
$originalReconcileDate = $sqlData['Z_SYSTEM_RECONCILE_TIMESTAMP'];
$dateToday = new DateTime(date("Y-m-d H:i"));
$newReconcileDate = date("d-m-Y H:i", strtotime($originalReconcileDate));
$diff = $dateToday->diff($originalReconcileDate);
            
if($newReconcileDate == "01-01-1970"){
echo '<td></td>';
}else{
echo '<td>'.$newReconcileDate.'</td>';
}



echter ik krijg de foutmelding:
Warning: DateTime::diff() expects parameter 1 to be DateTimeInterface, string given in C:\wamp64\www\BP\members\inc\plugin.php on line 2332

echter ik kan 'm niet plaatsen... zal wel iets lulligs zijn maar ik staar me blind.... iemand een idee waar het manco zich bevind?
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 15:40:48
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/03/2020 21:53:06
Quote Anchor link
De error is toch duidelijk?

Er wordt een DateTimeInterface verwacht, en geen string uit je database: $originalReconcileDate.
Dus gebruik $dateToday als argument in die $diff, en gebruik $sqlData['Z_SYSTEM_RECONCILE_TIMESTAMP'] in je new DateTime.

Big chance dat het dan beter gaat.
Gewijzigd op 31/03/2020 21:54:33 door - Ariën -
 
- DHU -

- DHU -

31/03/2020 22:16:35
Quote Anchor link
De error is niet duidelijk!
Niet iedereen zit op Admin niveau :-).... ik probeer het te begrijpen.. (Wat me overigens nog niet lukt hoor.. maar dat terzijde)...

ik doe ook mijn stinkende best..... en gaat wel steeds beter maar ik wil d'r steeds wat bij leren... en ik ik wil het dan ook snappen... maar t'is en blijft lastig om met datums te klooien
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

31/03/2020 22:22:16
Quote Anchor link
$newReconcileDate zou dus geen date() (timestamp) moeten zijn, maar een DateTime-object, dan kun je met diff() aan de slag.

edit: en je hebt dus sowieso $newReconcileDate nodig (maar dan in het goede formaat), en niet $originalReconcileDate :).
Gewijzigd op 31/03/2020 22:24:32 door Thomas van den Heuvel
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/03/2020 22:33:48
Quote Anchor link
Dirk Huizinga op 31/03/2020 22:16:35:
De error is niet duidelijk!
Niet iedereen zit op Admin niveau :-).... ik probeer het te begrijpen.. (Wat me overigens nog niet lukt hoor.. maar dat terzijde)...

ik doe ook mijn stinkende best..... en gaat wel steeds beter maar ik wil d'r steeds wat bij leren... en ik ik wil het dan ook snappen... maar t'is en blijft lastig om met datums te klooien

Gelukkig heb je ook https://www.php.net/manual/en/class.datetime.php
En dan de Table of Contents, waarin de functies worden besproken.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

31/03/2020 22:40:25
Quote Anchor link
@Ariën heeft wel een punt. Leren programmeren wordt zoveel makkelijker wanneer je de foutmeldingen kunt interpreteren. Dit verschaft je enorm veel inzicht. Plus alles is goed gedocumenteerd op php.net. Je kunt daar gewoon DateTime in het zoekvakje inkloppen en je krijgt direct (klasse)definities.

Op deze manier kun je op den duur precies identificeren waar het misgaat, en wat er misgaat. En op een gegeven moment wordt het letten op dit soort fouten tijdens het schrijven van code een tweede natuur, zodat je deze in eerste instantie niet meer maakt, of in ieder geval een groter bewustzijn hebt van de typen van de parameters die functies en methoden verwachten, deze zijn namelijk bijna altijd van een redelijk specifieke voorgeschreven vorm.

In zekere zin is dit weer een vraagstuk waar "het probleem niet het probleem" is, maar het verzamelen van informatie over + het interpreteren van de foutmelding.
 
- DHU -

- DHU -

31/03/2020 22:50:37
Quote Anchor link
Zucht.... het is toch niet te doen om hele master class te moeten volgen om twee datums van elkaar af te trekken... gooi de handdoek dan maar meteen in de ring en gaat men maar lekker die datums met hoof uitreken...
Je moet verdorie op php.net elke keer een hele statenbijbel doornemen....

jongens bedankt voor het pogen.... maar dit gaat met teveel tijd inzitten.. als ik ooit eens wat meer tijd heb ga ik me er misschien in verdiepen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/03/2020 23:15:29
Quote Anchor link
Je overdrijft wel behoorlijk hoor met je 'master-class'.
Misschien dat je het nu even niet ziet zitten om je concentratie erbij te houden. Ga dan even wat anders doen: Boek lezen, kattenfilmpjes kijken, of lekker naar bed en dan ben je morgen weer fris en fruitig. ;-)
Gewijzigd op 31/03/2020 23:15:41 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

31/03/2020 23:22:52
Quote Anchor link
Maar er wordt je twee keer verteld wat je zou moeten aanpassen.

Je moet het zo zien, de methode verwacht een appel, en je stopt er een peer in. Dat past niet. Zorg dat het formaat appel is, en het gaat goed.

En blijkbaar geldt er ook een speciale conditie ($newReconcileDate == "01-01-1970"), in welk geval je in het geheel geen vergelijking hoeft te doen? Mogelijk is het een idee om die datums dan als NULL-waarde op te slaan in je database, dan kun je simpelweg vergelijken met NULL.

Wat is trouwens het formaat van $sqlData['Z_SYSTEM_RECONCILE_TIMESTAMP']? Is dit gewoon een UNIX-timestamp? Dan kan de code waarschijnlijk ook nog wat korter. Helemaal handig zou het zijn als deze informatie ook gewoon als (NULLable) DATETIME-kolom wordt opgeslagen, dan hoef je ook niet tig vertaalslagen uit te voeren.
 
- DHU -

- DHU -

01/04/2020 10:56:14
Quote Anchor link
Om het proces af te ronden :-)

ik heb in mijn SQL SELECT de datum format van de tabel Z_SYSTEM_RECONCILE_TIMESTAMP aangegeven. De uren, minuten en secondes zijn in deze nl niet zo van belang.

Dit heb ik als volgt gedaan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$sql = "SELECT DATE_FORMAT(idm_doelsysteem.Z_SYSTEM_RECONCILE_TIMESTAMP, '%d-%m-%Y') AS originalReconcileDate,

enz, enz enz


Voor uiteindelijk het verschil tussen twee datums weer te geven heb ik dit als volgt gedaan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
//* RECONCILATION INSTELLINGEN
            $reconDay = new DateTime($sqlData['originalReconcileDate']);
            $dateToday = new DateTime();
            $diff = $dateToday->diff($reconDay);
            
            if($sqlData['originalReconcileDate'] == NULL){
                echo '<td><font color="red">Nog geen recon ingericht!</font></td>';
            }else{
                echo '<td>'.$reconDay->format('d-m-Y').' <font size="1">('.$diff->format('%d dagen geleden').')</font></td>';


Opmerking: Goeie tip om wat anders te doen. Als je er een lange dag op hebt zitten en en je blind staart moet je dit soort dingen dus gewoon niet doen....

Bedankt voor alle goed bedoelde adviezen.
Gewijzigd op 01/04/2020 10:57:32 door - DHU -
 
Ivo P

Ivo P

01/04/2020 19:55:00
Quote Anchor link
Wist je dat Mysql dat ook al voor je uit kan rekenen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
SELECT Z_SYSTEM_RECONCILE_TIMESTAMP, TO_DAYS(Z_SYSTEM_RECONCILE_TIMESTAMP) - TO_DAYS(NOW()) as verschil
FROM tabel
 
Jan R

Jan R

01/04/2020 20:42:16
Quote Anchor link
Ik lees elke keer iets van jou als "de handdoek in de ring gooien". Als je de fout gewoon googled zie je dat er al velen voor jou ook het probleem hadden. Ik hoor er ook bij. Je moet natuurlijk wel ook eens iets proberen.
Met vallen en opstaan lukt veel. Ok het gaat wat traag:)
Je kan toch niet willen dat de mensen hier jouw code schrijven.

Enkel als voorbeeld: Net een scriptje van vroeger eens hermaakt. Dubbel zo snel en 3k kleiner. Gewoon betere query's.
 
- DHU -

- DHU -

01/04/2020 21:26:54
Quote Anchor link
Ivo P op 01/04/2020 19:55:00:
Wist je dat Mysql dat ook al voor je uit kan rekenen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
SELECT Z_SYSTEM_RECONCILE_TIMESTAMP, TO_DAYS(Z_SYSTEM_RECONCILE_TIMESTAMP) - TO_DAYS(NOW()) as verschil
FROM tabel




Hmmm interesting.. thnx... Ga ik zeker mee experimenteren. Heb nl wel op meerdere plekker het vershil dagen benodigd.. Lekker kort en krachtig. Komt de code alleen maar ten goede
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

02/04/2020 02:18:55
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
//* RECONCILATION INSTELLINGEN
$reconDay = new DateTime($sqlData['originalReconcileDate']);
$dateToday = new DateTime();
$diff = $dateToday->diff($reconDay);
            
if($sqlData['originalReconcileDate'] == NULL){
    echo '<td><font color="red">Nog geen recon ingericht!</font></td>';
}
else{
    echo '<td>'.$reconDay->format('d-m-Y').' <font size="1">('.$diff->format('%d dagen geleden').')</font></td>';
}

?>

Je maakt hier wel een fout, en een aantal dingen kunnen handiger gestructureerd worden. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om alles in de query te regelen maar mogelijk is het handiger/makkelijker om code aan te passen dan SQL, dit moet je zelf weten.

Allereerst (en dit is dus een echte fout): DateInterval heeft formatteringsregels die mogelijk anders werken dan je zou denken. Het %d formatteringskarakter geeft je het aantal dagen verschil na aftrek van eventuele maanden.

Stel je hebt dus bijvoorbeeld 1 april en 2 mei, dan levert %d jou 1 (1 maand en 1 dag) in plaats van 31 dagen, wat je misschien zou verwachten. Hiervoor is %a bedoeld, zie ook de documentatie. Misschien wil je dat nog even aanpassen als je deze aanpak nog gebruikt voordat er mensen in de paniek schieten :p.

Dan ga je dingen uitrekenen die mogelijk helemaal niet uitgerekend hoeven te worden. Nu maakt dat in dit geval niet zo uit voor de snelheid, maar wat als deze berekening vele male complexer/duurder was? Staat je webserver mogelijk heel vaak te stampen op dingen die niet eens nodig zijn... dit is pure verspilling. Begin dus met het if-statement.

Ook kun je de programmeer- en weergavelogica verder uit elkaar trekken zodat je uiteindelijk een duidelijke streep tussen deze twee kunt aanbrengen.

Bijvoorbeeld dus als volgt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
if ($sqlData['originalReconcileDate'] == NULL) {
    $class = 'warning'; // geef het ding een opmaak
    $output = 'Nog geen recon ingericht!';
}
else {
    // hier ga je pas rekenen
    $reconDay = new DateTime($sqlData['originalReconcileDate']);
    $dateToday = new DateTime();
    $diff = $dateToday->diff($reconDay);

    $class = 'message';
    $output = $reconDay->format('d-m-Y').' <span>('.$diff->format('%a').' dag(en) geleden)</span>';
}

?>
<td class="<?php echo $class; ?>"><?php echo $output; ?></td>

Hier verplaats je ook hoe td.warning, td.message en td.message span er verder uitzien naar een stylesheet, dit wil je loskoppelen van de HTML, mocht je dit ooit nog willen aanpassen dan kun je dat puur in CSS regelen en hoef je geen code op te breken...
Gewijzigd op 02/04/2020 02:27:35 door Thomas van den Heuvel
 
- DHU -

- DHU -

02/04/2020 21:02:02
Quote Anchor link
Top dank je wel voor je uitgebreide toelichting. De DateInterval had ik inderdaad gelezen maar vergeten aan te passen. Dit is inmiddels doorgevoerd.

Ik heb dit nooit kunnen bedenken om een berekening met if statement te beginnen. Maar ondank ik in dit geval niet zoveel merk van de berekeninstijd hoor... deze gaat rap genoeg..maar inderdaad met 'n wat complexere berekening zou dit zo maar anders kunnen. Goed punt.

Dan over de opmaak... ik ben ook maar 'n ouwe zak hoor.. ik kom nog uit de html 1.0 periode. CSS wat was dat :-)
Ben daar helemaal niet in meegegroeid dus ik betrap me er vaak op dat ik de opmaak elke keer tussen de codering plaats. Ook hier onderga ik nog een leerproces:

Maar ik wil je nogmaals bedanken voor deze toelichting. Top!!!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.