Activatie Bericht

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end Developer vue.js node.js SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Frontend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf de regio Nieuw Vennep zijn wij opzoek naar een ervaren Front-end Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een SaaS-platform.

Bekijk vacature »

Full Stack Software Developer C#.NET

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functieomschrijving In deze uitdagende functie als Software Developer ga je de volgende taken uitvoeren: Maatwerk back-end software programmeren; API koppelingen bouwen; Software optimaliseren voor klanten; Bouwen maatwerk applicaties; Werken met Microsoft stack zoals C#, .NET (Core) en Entity framework; Bedrijfsprofiel Je gaat werken bij een klein softwareontwikkelingsbureau, die maatwerk software bouwt voor klanten door heel Nederland. Dit doen zij al meer dan 20 jaar. Het is van oorsprong een familiebedrijf, opgezet door de eigenaar, die er nog steeds werkt. Het team bestaat vooral uit back-end developers en één systeembeheerder. Je krijgt veel kans om jezelf te ontwikkelen en krijgt tevens

Bekijk vacature »

Back-end Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende development functie bij een klein gespecialiseerd softwarebedrijf? Wil jij graag hybride werken (combi tussen thuis + kantoor), loop jij warm voor maatwerk software en voel jij je prettig in een informele cultuur? Zoek dan niet verder! Reageer direct! Voor een gewilde werkgever in omgeving Tilburg zoeken wij een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je gaat werken voor een klein softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van integratiesoftware. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: In een klein team met 4 ontwikkelaars houd jij je bezig met afwisselende

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een software bedrijf in omgeving Breda zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het huidige team developers zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. De klanten van dit groeiende bedrijf zitten door heel Europa en jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Het samenstellen van de software op basis van de input vanuit de klant (T-SQL & C#.NET). Het bezoeken van klanten om de processen en mogelijkheden in kaart te brengen. Het ontwerpen van databases met T-SQL als programmeer laag.

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Front-end React developer

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een enthousiaste PHP / Symfony Developer. Een ambitieus persoon die het gemotiveerde development team komt versterken met het realiseren van nieuwe en complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor professionele groei? Dit ga je doen: Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Cloud Engineer

Ben jij een ervaren Cloud Engineer die complexe omgevingen kan overzien en wil je graag in vaste dienst werken bij een professioneel en kleinschalig bedrijf waar je een belangrijke rol kan spelen? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen specialistische IT monitoring software die we als SaaS oplossing verkopen aan grote bedrijven in Europa en de VS. We zijn een Nederlands bedrijf met een goede sfeer en met grote waardering voor de persoonlijke inbreng en kwaliteiten van onze medewerkers. Wij zoeken een ervaren Cloud Engineer met academisch denkniveau die verantwoordelijk wordt voor het beheer van de cloud infrastructuur voor onze Europese klanten.

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Als front-end developer kom je te werken in een team van 30 gedetacheerde, en het team is momenteel flink aan het groeien. Je hebt ervaring met het bouwen van complexe bedrijfsapplicaties waar je gebruik maakt van de nieuwste technologieën waarmee jij elke klant omver blaast. Het gaat om uitdagende projecten met een gemiddelde doorlooptijd van 2 jaar. Hierdoor heb jij echt de volledige focus op een project en kun je flinke impact maken. Het team zit boordevol met ervaren developers die samen dezelfde ambitie delen. Aan de hand van opleidingen en trainingen kun je certificaten halen in jouw expertise

Bekijk vacature »

Digital Agency is looking for PHP developers!

Functie The team currently has 20 colleagues, consisting of developers (front and backend) and the operations team, which also includes management and two scrum masters. They are looking for a PHP developer who is able to work independently. You will work in one of the three scrum teams and start working on a project for the customer. The interesting thing about this is that you do have variety in terms of work, but at the same time continuously work for existing customers. This also gives you the opportunity to really go into depth and develop innovative technical solutions. In terms

Bekijk vacature »

Full stack developer Python, React

Functie Jij als full stack developer komt binnen onze Technology afdeling te werken. Deze bestaat momenteel uit 15 man. De stack waarmee wij werken is voornamelijk Python, Javascript, React en GraphQL. Binnen deze afdeling wordt er met multidisciplinaire teams gewerkt aan verschillende projecten. Projecten duren vaak langer dan 3 maanden en je bent van begin tot eind vaak betrokken. Naast dat je als full stack ontwikkelaar aan de slag gaat ben je ook Consultant. Dit betekent dat je ook klantcontact hebt in je rol en werkshops geeft. De verhouding tussen deze werkzaamheden zijn ongeveer 70% development en 30% consultancy. Een

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als front end developer gaat werken binnen de teams van onze klant, uiteraard met alle moderne technieken. Opdrachten worden echt gericht op jouw leerdoelen en jouw behoeftes. Wij hebben een omgeving gecreëerd waarin je echt jezelf kan zijn en waar echt gekeken wordt naar jouw voorkeuren. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en dan ga weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en dus jezelf snel ontwikkelen. Eisen Je bent communicatief vaardig en houdt van een dynamische omgeving Je hebt HBO werk- en denkniveau Je hebt gedegen kennis

Bekijk vacature »

Lead Java Developer

Dit ga je doen Je taken bestaan onder andere uit: Het aansturen van een development team bestaande uit 8 collega's op technisch maar ook HR gebied; Het maken van strategische keuzes omtrent de (nieuw)bouw van deze applicatie; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java, Spring, Angular, REST); Reviewen van code en feedback geven op collega developers. Hier ga je werken Als Lead Software Developer ben je verantwoordelijk voor één van de vier Agile Java ontwikkelteams die bouwen aan technologie die duizenden instanties wereldwijd verbindt. Dit Agile team, data Jira en Confluence gebruikt en

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2

Mitch X

Mitch X

22/03/2004 20:11:00
Quote Anchor link
Quote:
Quote:
[2] Elke hash is toch anders? Dus als ik bv het ID in de hash zou zetten moet ik toch telkens een andere krijgen?

Uhm.. nee... elke hash in md5 van een andere tekst is anders. Op elke computer is de hash in md5 hetzelfde. Het wordt dus niet random gegenereerd, want dan zou het ook geen goed systeem zijn om wachtwoorden op te slaan...


Ik bedoelde dus dat als ID 1 is de hash anders is dan die van 2.
Dus met een ID dat auto_increment is zou je op deze manier nooit een probleem krijgen met dezelfde hash :)
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 19:24:11
 
Mitch X

Mitch X

22/03/2004 20:12:00
Quote Anchor link
Waarom 2 keys?
Ik weet niet waar je het voor maakt maar zolang het geen overheidsinstantie oid is ( en ookal was het dat ) denk ik dat 1 wel genoeg is ... :)
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

22/03/2004 20:44:00
Quote Anchor link
Quote:
Waarom 2 keys?
Ik weet niet waar je het voor maakt maar zolang het geen overheidsinstantie oid is ( en ookal was het dat ) denk ik dat 1 wel genoeg is ... :)

Omdat je op die manier de theoretische kans dat je twee keer dezelfde hash in je DB hebt staan elimineert...
En het laat zich raden wat er kan gebeuren als twee gebruikers dezelfde hash hebben en willen activeren (dan wordt dus twee keer de eerste account geactiveerd en de tweede niet).

Elwin
 
Micha

Micha

22/03/2004 20:47:00
Quote Anchor link
Het is nu allemaal gelukt :)
Iedereen hardstikke bedankt :)
Alleen als ik actkey een unieke waarde wil geven, krijg ik de volgernde mysql error:

Fout

SQL-query :

ALTER TABLE `leden` ADD UNIQUE (

`actkey`
)

MySQL retourneerde:


#1062 - Duplicate entry '' for key 2

Nu het volgende probleem bij het aanmelden:
Hij kijkt wel of een gebruikersnaam al in gebruik is, maar niet of het email adress al in gebruik is.
Ik gebruik deze code, maar die werkt niet.
Kan iemand me helpen?

code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?

                $telem
= mysql_query("SELECT email FROM leden WHERE gebruikersnaam='".$_POST["gebruikersnaam"]."'") or die($error[1]);
                $numem = mysql_num_rows($telem);
                if($numem == "1")
                {

                    echo"<center>Dit e-mail adress bestaat al! U moet een ander e-mail adress invullen!</center>";
                }


?>
Gewijzigd op 22/03/2004 20:49:00 door Micha
 
Mitch X

Mitch X

22/03/2004 20:54:00
Quote Anchor link
Quote:
Quote:
Waarom 2 keys?
Ik weet niet waar je het voor maakt maar zolang het geen overheidsinstantie oid is ( en ookal was het dat ) denk ik dat 1 wel genoeg is ... :)

Omdat je op die manier de theoretische kans dat je twee keer dezelfde hash in je DB hebt staan elimineert...
En het laat zich raden wat er kan gebeuren als twee gebruikers dezelfde hash hebben en willen activeren (dan wordt dus twee keer de eerste account geactiveerd en de tweede niet).


Als je bv zoals ik al eerder zei als hash de ids gebruikt kunnen ze toch nooit hetzelfde worden.
Daarbij komt nog (in mijn geval dan) op het moment van de activatie laat ik de rij met de hash op 0 zetten.
Maar wanneer je 2 verschillende ids hebt kunnen ze toch nooit hetzelfde zijn?
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

22/03/2004 20:54:00
Quote Anchor link
Quote:
activatie.php?key1=4636g43&key2=65ehsdyh533
Nu is key1 dus het wachtwoord in md5, en key2 een random gegenereerd woord.
Ze staan allebij in de database.
Nu wil ik dus kijken of ze
1) Bij elkaar passen
2) Bij welk ID ze horen.
Kan iemand me daarmee helpen?

Dat is een leuk verhaal, maar je laat nergens in je hyperlink terug komen bij welke gebruiker het zou horen. Dat betekend dus dat je alle records gaat doorlopen.

Wat ik zou doen:
activatiemail met de hyperlink met daarin twee variabelen te weten email en sleutel.
De variabele email wordt gevuld met het emailadres en de variabele sleutel wordt gevuld met een md5() van een leuk woordt in combinatie met een random getal.

Vervolgens zet je die hash in de database in de record waar emailadres in voor komt.

Als je in de e-mail de hyperlink aanklikt dan kom je op de pagina daar doe je zoiets:

activatie.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
if (empty($_GET['email']) || empty($_GET['sleutel']))
{

    echo "Deze activering is niet gevonden!";
}
else {
    // De record opzoeken
    $query = mysql_query("SELECT id FROM tabel WHERE email = '$_GET[email]' AND sleutel = '$_GET[sleutel]'");
    $num = mysql_num_rows($query);

    if (empty($num))
    {

        echo "Deze activering is niet gevonden!";
    }
else {
        // Fetch het resultaat
        $id = mysql_fetch_row($query);

        // Update de record... zet activering op Ja of 1 en haal de hash weg uit de record
        $update = mysql_query("UPDATE tabel SET sleutel = '', geactiveerd = 'ja' WHERE id = '$id[0]'");
        // $id[0] dus uit de eerste query

        echo "Activering geslaagd!";
    }
}

?>


Elwin
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

22/03/2004 20:57:00
Quote Anchor link
Quote:
Als je bv zoals ik al eerder zei als hash de ids gebruikt kunnen ze toch nooit hetzelfde worden.
Daarbij komt nog (in mijn geval dan) op het moment van de activatie laat ik de rij met de hash op 0 zetten.
Maar wanneer je 2 verschillende ids hebt kunnen ze toch nooit hetzelfde zijn?

Nee.. dan kunnen ze niet gelijk zijn...

Elwin
 
Micha

Micha

22/03/2004 20:58:00
Quote Anchor link
@ spacefrog, zoiets heb ik nu ook, maar ik werk niet met de email, maar met echte naam.
Maar ik zit nu dus bij het andere probleem, zie daarvoor mijn vorige post
 
Rick

Rick

22/03/2004 21:20:00
Quote Anchor link
Quote:
Quote:
Als je bv zoals ik al eerder zei als hash de ids gebruikt kunnen ze toch nooit hetzelfde worden.
Daarbij komt nog (in mijn geval dan) op het moment van de activatie laat ik de rij met de hash op 0 zetten.
Maar wanneer je 2 verschillende ids hebt kunnen ze toch nooit hetzelfde zijn?
Nee.. dan kunnen ze niet gelijk zijn...
nou uhm das niet helemaal waar
met md5 is het zo dat meerdere woorden dezelfde hash hebben
zo zouden kip en ei bijvoorbeeld dezelfde hash kunnen hebben
maar de kans dat je een dubbele vind bij een hash als md5 is te verwaarlozen
het zijn 32 hex karakters dus meer dan genoeg mogelijkheden
 
SerpenT

SerpenT

22/03/2004 23:39:00
Quote Anchor link
ik heb voor mijn site ook zon script waarmee je egt bijna geen kans hebt om het zelfde te krijgen.

dit is het script wat bepaalt welke code je krijgt:

$getal[0] = rand(0,61);
$getal[1] = rand(0,61);
$getal[2] = rand(0,61);
$getal[3] = rand(0,61);
$getal[4] = rand(0,61);
$getal[5] = rand(0,61);
$getal[6] = rand(0,61);

$letter = array("a","b","c","d","e","f","g","h","i","j","k","l","m","n","o","p","q","r","s","t","u","v","w","x","y","z","A","B","C","D","E","F","G","H","I","J","K","L","M","N","O","P","Q","R","S","T","U","V","W","X","Y","Z","0","1","2","3","4","5","6","7","8","9");

$letter[0] = $letter[$getal[0]];
$letter[1] = $letter[$getal[1]];
$letter[2] = $letter[$getal[2]];
$letter[3] = $letter[$getal[3]];
$letter[4] = $letter[$getal[4]];
$letter[5] = $letter[$getal[5]];
$letter[6] = $letter[$getal[6]];

$activ = "$letter[0]$letter[1]$letter[2]$letter[6]$letter[4]$letter[5]$letter[6]";

einde van script.

dan wordt bij mij de waarde $activ in de db mee geschreven als je je registreert

daarna krijg je een emailtje met de code erin en ook een link.

en dat werkt goed tot nu toe
 
Arend a

Arend a

22/03/2004 23:40:00
Quote Anchor link
Ik denk dat het inderdaad bij gebruik van onze ascii tekens wel uitgesloten isdat je een duplicaat vindt.

maar je kan het ook overdrijven, alsof het zo'n enorm belang is dat mensen niet kunnen raden naar je id.

Wanneer iemand niet binnen twee oogopslagen een sequentie kan vinden, zal niemand niet om iets onbenulligs en nutteloos als dit eindeloos gaan zoeken naar iets om niet een email te hoeven ontvangen?

Zoveel moeite zou ik zelf niet doen: een md5 hash van datum/tijd zou ik denk ik wel tevreden zijn, anders als je werkelijk iets randoms wilt: fetch eens iets uit /dev/urandom oid.
 
Rick

Rick

23/03/2004 00:36:00
Quote Anchor link
of doe een seed een random met een random waarde, dat werkt ook erg goed

maar in dit geval is het allemaal nutteloos
heb je de hash van 1 weleens vergeleken met de hash van 2 ?
1: c4ca4238a0b923820dcc509a6f75849b
2: c81e728d9d4c2f636f067f89cc14862c
lijkt niet zo heel veel op elkaar toch?
als ze dat raden dan zou ik het heeeeel erg knap vinden
 
Arend a

Arend a

23/03/2004 11:47:00
Quote Anchor link
Ik niet!

Crackers, Hackers en Scriptkiddo's zouden hier heus wel een md5 hash in herkennen ;) Zelfde brute force trucje, maar dan md5().

Maargoed, wie wil er op deze manier zijn weg in een memberscript cracken? :)
 
Mitch X

Mitch X

23/03/2004 13:49:00
Quote Anchor link
Quote:
Crackers, Hackers en Scriptkiddo's zouden hier heus wel een md5 hash in herkennen ;) Zelfde brute force trucje, maar dan md5().


Herkennen jah ...
Maar ze weten nooit wat er staat dus hebben ze er eigenlijk toch niets aan ...
 
Rick

Rick

23/03/2004 15:56:00
Quote Anchor link
een aantal hashes herken ik inmiddels wel.
als ik bijvoorbeeld de hash van "test" zie dan herken ik hem meteen
en ook van een aantal andere woorden die ik gewoon vaak gebruik om te testen
 
Mitch X

Mitch X

23/03/2004 17:03:00
Quote Anchor link
Maarja wie gaat test erin zetten?
Meestal zal het zoiets zijn als password en username ofsow ...
En wat willen ze er mee bereiken? Iemands account voor hem activeren?

Nope das onzin ... :)
 
Rick

Rick

23/03/2004 17:24:00
Quote Anchor link
idd Mitch, bij iets als dit maakt het niet uit
maar af en toe zie je ook systemen waar het minder goed geregeld is.
wat micha bijvoorbeeld van plan was vind ik dan ook geen goed idee (het wachtwoord direct in de link stoppen)
het is dan misschien niet makkelijk om de originele waarde te achterhalen maar een andere waarde die dezelfde hash heeft is (in theorie) nog wel te doen
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.