afbeeldingen beveiligen?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Backend Developer PHP Laravel SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Backend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf, in de regio Nieuw Vennep, zijn wij opzoek naar een ervaren Backend Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en staan

Bekijk vacature »

Senior Java Ontwikkelaar

Dit ga je doen Werken aan uiteenlopende interne projecten voor grote (internationale) organisaties; Ontwikkelen van diverse (web)applicaties en platformen met technieken als Java, Azure en ASP.NET; Complexe vraagstukken tackelen met jouw expertise en ervaring; Waar nodig help jij je collega's om samen tot de juiste oplossing te komen. Hier ga je werken Als Java Developer kom je te werken bij een internationale organisatie in regio Amsterdam die zich richt op procesoptimalisatie door middel van zeer complexe IT oplossingen. Dit doen zij op het allerhoogste niveau met vestigingen over heel de wereld en met een groot aantal aansprekende, maatschappelijk betrokken klanten.

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Onderdelen van jouw functie: Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te voeren, maar het is ook prettig als je in de omgeving van Tilburg woont om naar het kantoor te kunnen komen. Vind jij het leuk om jouw creatieve vaardigheden te benutten om complexe systemen te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Bedrijfsprofiel Voor wie

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 25 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Het onderhouden, ontwikkelen en testen van front-end software van diverse klant- en medewerkersapplicaties; Het ontwikkelen van maatwerk front-end oplossingen in Vue.js en participeren in een scrumteam; Mede-verantwoordelijk voor het begeleiden en coachen van drie junior front-end developers; Verantwoordelijk voor code-reviews en het opstellen van de juiste documentatie zoals userstories en API ontwerp; Participeren in diverse projecten t.b.v. optimalisatie van diverse applicaties; Het opzetten van API koppelingen met externe applicaties. Hier ga je werken Betreffende organisatie is gevestigd in de regio van Swifterbant en is al ruim 20 jaar lang bedreven in het ontwikkelen en aanbieden van

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een Front-end (Angular) developer. Het it-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn dus op zoek naar professionals die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaan, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties aan de slag gaat. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je werkt mee aan de migratie naar .NET 6; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Zij zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je aan de slag met het door ontwikkelen van de interne software. Zij maken gebruik van een CRM, wat door de hele organisatie gebruikt wordt. Andere taken: Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen; Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen; Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties; Deelnemen aan overleggen met het development team; Bij interesse is er de mogelijkheid om junioren te gaan begeleiden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Digitale Tovenaar Gezocht: Junior Low-code/No-code

Bedrijfsomschrijving Duik mee in een wereld vol innovatieve avonturen waar gegevens en technologie een magische symbiose aangaan! Al meer dan twee decennia lang zijn we de tovenaars achter de schermen die oplossingen creëren voor de meest complexe klantcontactvraagstukken en datagedreven software-uitdagingen. Bij ons draait het om de kracht van samenwerking en groei. We zijn een hechte vriendengroep die samen bergen verzet om elkaar én onze klanten te laten schitteren. Jouw succes is ons succes en we streven ernaar om elkaar naar nieuwe hoogten te tillen, niet voor even, maar voor altijd. We willen dat jij je helemaal thuis voelt in

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 volgende »

Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/05/2011 12:22:47
Quote Anchor link
Zomaar eens een vraag die door m'n hoofd schoot... kun je afbeeldingen eigenlijk 100% beveiligen? Maar dan op zo'n manier dat de ene persoon de afbeelding wel kan zien en de andere niet?

Denk bijvoorbeeld aan een profielen website. De leden moeten wel hun eigen fotoalbum kunnen inzien, maar niet dat van een ander. Maar om een afbeelding te tonen moet deze ergens in een publieke map staan. Als je de juiste url van zo'n afbeelding weet dan kun je deze toch altijd opvragen? Uiteraard kun je het de gebruiker lastiger maken door moeilijke urls te gebruiken www.site.nl/album/234WFED/foto/asda3443adfna3j4a4rjadf343.jpg maar het feit blijft dat als persoon A de url van een foto van persoon B kent, dat persoon A dan de foto van persoon B kan zien. Toch?
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 20:47:43
 
Wouter J

Wouter J

28/05/2011 12:28:42
Quote Anchor link
Ja, je kan nooit een afbeelding 'onzichtbaar' maken. Zodra je iets op het web zet is het altijd beschikbaar voor een ander.
 
Rolf -

Rolf -

28/05/2011 12:30:05
Quote Anchor link
Heeft dit niet met chmod te maken? Dat je een map zo kunt beveiligen dat alleen php erbij kan?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/05/2011 12:34:24
Quote Anchor link
Geen idee? Maar het moet toch op het scherm getoond worden... als dat bij persoon A kan dan kan het bij persoon B ook zou je zeggen.
 
- Roland -

- Roland -

28/05/2011 12:53:04
Quote Anchor link
100% geld voor niets op het internet.

Maar achter een inlog kan je natuurlijk wel maken wat jij wilt.
Je werkt dan niet met de echte img urls maar met een (random) gegenereerde code voor die img.
In de persoonlijk beveiligde paginas , kun je dan aan de hand van die code controleren of dat inderdaad een 'eigen' img is en dan die tonen.

En dat tonen doe je dat (bv) vanuit een php pagina met een img header

Misschien is bovenste helemaal niet nodig, alleen de img via php bestand weergeven met juiste header. Php kan bij die map Maar voor alle externe aanvragen zet je die map dicht met htaccess ! Klaar ! Koud kunstje !
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/05/2011 12:58:56
Quote Anchor link
Ah oke... maar dan haal je dus altijd de img via php op? En moeten de images dan wel in een publieke map staan, of mogen ze ook in een afgeschermde map staan die niet via je browser bereikbaar is?

Hoe zou zo'n url volgens jou eruit (kunnen) zien?
 
- Roland -

- Roland -

28/05/2011 13:16:38
Quote Anchor link
Sorry, ben daar laatste maanden niet mee bezig geweest...
Ik ga het niet voor je maken.

Wat ik nog ongeveer herinner, even snel..

tonen img inde met sessions beveiligde omgeving:
<img src="foto.php?code=xyx" >


en die foto.php pagina is ongeveer (details weet ik echt nu even niet)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php

header ( img/jpeg .....

$flink=openjpg('fotomap/'.'xyz.jpeg       // php kan WEL bij fotomap !!

en dan de img data outputten....

?>


sorry, het is erg weet dat ff niet, dit kun je dus echt niet zo gebruiken, maar voor het idee ben je heel eind. Zoek op iets van "image php output GD ..."

succes
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/05/2011 13:21:16
Quote Anchor link
ah oke... thanks voor het idee... maar ik denk dat dat wel een belasting voor de server is, omdat ieder plaatje dan door php gerenderd moet worden... of zou dat wel meevallen?
 
- Roland -

- Roland -

28/05/2011 13:32:42
Quote Anchor link
Dat valt wel mee, php/GD schuift het blok data gewoon door..
 
Joris van Rijn

Joris van Rijn

28/05/2011 13:33:00
Quote Anchor link
Je zou altijd de foto's kunnen opslaan in een database. Dat kan je uitlezen via php. Zo zijn je foto's 100% afgeschermd voor ongenodigden. Het enige nadeel is dat je databases uitzonderlijk groot worden.

Miscchien valt er nog wel iets slims met htaccess te bedenken?

Wat je ook zou kunnen doen is om de urls nooit openbaar te maken. Je zou een afbeelding kunnen opvragen als: img.php?img=fsadfsa9874892hj324 (zoals roland aangaf), en een string in een session var opslaan. Met een slim algoritme kan je dan de foto opvragen die ergens in een map staat. Niemand weet deze map behalve het systeem zelf. Dit wordt namelijk ook random aangemaakt door het systeem.
Hier bereik je dan eigenlijk mee dat tijdens elke sessie een andere code om de afbeelding op te vragen nodig is. Je kan de foto dan ook niet naar mensen doorsturen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/05/2011 13:51:08
Quote Anchor link
Oke, ik snap wat je bedoelt, maar wat bedoel je met "Niemand weet deze map behalve het systeem zelf. Dit wordt namelijk ook random aangemaakt door het systeem." Je kan toch geen random map aanmaken? Daar staan de foto's dan toch niet in? Wat bedoel je precies?
 
Joris van Rijn

Joris van Rijn

28/05/2011 13:52:54
Quote Anchor link
Die foto's die de gebruikers uploaden die worden (neem ik aan) met een scriptje geupload. Het pad naar die map, en de bestandsnaam, kunnen automatisch (en dan willekeurig) worden gegenereerd.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/05/2011 13:54:43
Quote Anchor link
ah zo bedoel je.. oke :)

Het gaat hier puur om een fictief geval, ik ben niet met zo'n site bezog, maar vroeg me af hoe zoiets werkt. Wat jij zegt is inderdaad een goede.. maar als ik het goed begrijp kun je de foto's dus ook in een map zetten die een map hoger ligt dan de www map?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

13/06/2011 23:11:22
Quote Anchor link
Hallo,

Uit het bovengenoemde blijkt dat je foto's op het privé deel van een server kunt zetten en via header toch gewoon kunt tonen. Hartstikke mooi, want op die manier staan privé foto's veilig. Maar nu vraag ik me eigenlijk af of zoiets ook met filmpjes kan. Kun je die ook buiten de www map plaatsen en toch gewoon afspelen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/06/2011 23:21:04
Quote Anchor link
Waar is die GD-bewerking voor nodig? Ga je de foto resizen of watermarken?
Nee, dan kan je ook readfile() gebruiken.

Het spreek zich voor zich dat je foto's niet kan beveiligen tegen downloaden.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

13/06/2011 23:26:13
Quote Anchor link
"Het spreek zich voor zich dat je foto's niet kan beveiligen tegen downloaden"

Dit kan toch wel als ze buiten de www map staan? Iemand die is ingelogd kan alleen z'n eigen foto's zien en niet die van iemand anders? Zie bijvoorbeeld de opmerking van Joris hierboven?

Maar mijn vraag is dus of je ook filmpjes die niet in de www map staan kunt afspelen (of downloaden)?
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

13/06/2011 23:31:25
Quote Anchor link
Afbeeldingen op het internet zijn Altijd te downloaden..
dit geld ook voor filmpjes en zo goed als alles wat op internet staat is te downloaden of te bekijken...

Als iets te bekijken of te luisteren is, is het zo goed als altijd te downloaden.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/06/2011 23:31:53
Quote Anchor link
Foto's die buiten de www-dir staan kunnen niet door Apache geserveerd worden. Als je de foto's buiten de map zet kan je deze met readfile() ophalen nadat je bijv. de rechten gecontroleerd hebt (ben je vriend van x, mag je die foto ophalen etc....

Eventueel kan je met mod_rewrite nog de URL een beetje aanpassen tot een normale image URL.
Gewijzigd op 13/06/2011 23:32:50 door - Ariën -
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

13/06/2011 23:36:35
Quote Anchor link
@Aar: oke... maar kan dat alleen met foto's of ook met filmpjes?

@Marco: als je ze kunt zien kun je ze downloaden, maar als ik zorg dat jij ze niet kunt zien, dan kun je ze ook niet downloaden :)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/06/2011 23:42:58
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 13/06/2011 23:36:35:
@Aar: oke... maar kan dat alleen met foto's of ook met filmpjes?

We hebben het altijd over bestanden, dus of het foto's filmpjes of weet ik veel wat zijn...

Quote:
@Marco: als je ze kunt zien kun je ze downloaden, maar als ik zorg dat jij ze niet kunt zien, dan kun je ze ook niet downloaden :)

Totdat iemand die wel de foto mag bekijken de foto gaat downloaden en op internet gaat verspreiden. Maar goed, dit houd je gewoon niet tegen :P
Gewijzigd op 13/06/2011 23:44:09 door - Ariën -
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

13/06/2011 23:45:26
Quote Anchor link
Oke, maar stel ik heb een ledensite... denk bijvoorbeeld aan facebook. Kan het dan zo zijn dat je een filmpje upload. Dit filmpe wordt dan buiten de www map gezet. En kun je dan toch dit fimpje gewoon in je browser bekijken? (gaa mij niet zozeer om het HOE maar meer om het OF)
 

Pagina: 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.