AJAX request elke 10 seconde

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-end ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meebouwen aan diverse databasesystemen in een klein bedrijf met een platte organisatie? In een team van ruim 10 ontwikkelaars wordt er aan diverse ICT oplossingen gewerkt. Jouw taken hierbij zullen bestaan uit: Het onderhouden en door-ontwikkelen van bestaande databases. Denk hierbij aan schema verbeteringen en performance-tuning. Bij nieuwe ontwikkelingen ga jij ook bezig met het bouwen van het databaseschema. Omdat je in een klein team werkt zal je ook de C# routine verder uitbouwen en ontwikkelen. Ook kan je meedraaien in algemene refactory-, ontwikkel- of testwerkzaamheden. Je zal voornamelijk gebruik maken van de volgende technieken: .NET

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie; Het oplossen van bugs en incidenten. Hier ga je werken Als C#.NET Developer binnen deze organisatie kan jij het verschil maken. Zij werken momenteel nog met programmatuur die is ontwikkeld in C++. Hiervan gaan zij afscheid nemen zodra alle nieuwe software in C#.NET geschreven is. Een grootschalig en langdurig project. Voor hen is deze software van

Bekijk vacature »

E-Identity Developer met Projectleider Kwaliteiten

Functieomschrijving Voor de kamer van koophandel zijn we op zoek naar een E-Identity developer met projectleider kwaliteiten. Voor deze opdracht zoekt KVK een Informatieanalist met Technisch Projectleider en ICT developer kwaliteiten, met kennis van E-identity. We zoeken in de breedte en niet specifiek in de diepte qua skillset. Een Junior Projectmanager, een Junior Informatieanalist, een Junior Developer (full stack), een Junior Designer en een Junior ICT architect ineen, met een sterk gevoel van stakeholder management en planning vaardigheden. Door de internationale setting, én de realisatie van ontsluiting van en naar basisregisters toe zijn wij op zoek naar enige ervaring binnen

Bekijk vacature »

Informeel bureau zoekt Senior PHP developer

Functie Als senior PHP developer neem je het voortouw in ontwikkeltrajecten en ben je in staat werk uit te leggen aan collega’s om zo je kennis met hen te delen. Je deinst niet terug voor ingewikkelde projecten. Deze zie jij alleen maar als uit uitdaging. Je werkt doorlopend aan klantcases (en hierdoor je klant echt leert kennen), maar toch ben je afwisselend bezig. Dit alles in een vrije en ontspannen werksfeer, met een team van gelijkgestemde. Binnen de development teams werken ze met o.a. PHP, Laravel, React, Node, Elastic, Amazon AWS, JIRA, Solid, Domain-driven-design, Doctrine, Redis, docker, Kubernetes, CI, PHP

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

UX Writer (m/v/d)

UX Writer (m/v/d) Everything we do, starts with you. Together with you, we build the most human-centric fintech. We have the ambition to create the next. And - with Bertelsmann - a strong foundation to start from. Let’s make it new – for society and for yourself. Wij zijn op zoek naar een UX Writer (m/v/d) Fulltime - Op ons kantoor in Amsterdam of Heerenveen / deels vanuit huis Als UX Writer bij Riverty hou jij je bezig met onze strategie om daar te zijn waar onze gebruikers zijn en op de manier waarop zij ons nodig hebben, terwijl wij

Bekijk vacature »

C# .NET Backend Developer HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever is een professionele speler op gebied van IT en E-Commerce. Wil jij werken voor een e-commerce platform? Heb je ervaring met C#, Javascript en Scrum? Vaste baan: C# .NET Developer Backend E-Commerce 3.400 - 4.500 Backend Developer Wij ontwikkelen software voor E-Commerce toepassingen. Ons eigen Content Management systeem biedt een integrale oplossing met diverse ERP software. Onze systemen zijn vaak complex en omvangrijk en draaien bij grote organisaties. Maar ook kleine ondernemingen hebben steeds vaker behoefte aan een vlekkeloos werkende E-Commerce oplossing. Zij bieden een uitdagende werkomgeving met gezellige collega's. Je krijgt veel vrijheid en er is

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar start jij in een multidisciplinair team met 7 ontwikkelaars. Dit team is verdeeld onder Front-end ontwikkelaars en backend developers. De backend developers werken voornamelijk aan desktop applicaties in combinatie met backend systemen. Hier ga jij dus ook mee aan de slag! Hierbij wordt voornamelijk gebruik gemaakt van C# .NET, WPF, UWP, XAML en MVVM. WPF, UWP, .NET Core, Azure Devops en Entity Framework. WPF en UWP worden dan ook voornamelijk gebruikt voor de user interface van de desktop applicatie. Het development team is dan ook erg gedreven m.b.t. het ontwikkelen van vooruitstrevende en innovatieve horeca automatiseringsoplossingen.

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor onze opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij opzoek naar een software programmeur die goed kan schrijven in de talen C of C++ en die het leuk vind om te werken met Linux! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf wil de klanten een volledige oplossing kunnen bieden, waarbij ze een

Bekijk vacature »

C# ontwikkelaar

Functie omschrijving Werk jij graag met C# en het .NET framework in een leuk familiebedrijf? Lees dan snel verder! Jouw takenpakket hierbij is: Je gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving (ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de omgeving van Best en is een echt familiebedrijf. Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met

Bekijk vacature »

Senior Software Developer C++

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Vacature ID: 13342 Introductie Do you want to work for one of the most innovative companies located in the region of Eindhoven. Currently Due to growth we are looking for a Senior Software Developer. Our client is a high-tech company with international roots and can provide you with a challenging opportunity. Functieomschrijving Responsibilities: Design, develop, and maintain high-quality software applications in C++ Collaborate with other engineers, product managers, and stakeholders to understand requirements and develop solutions Write clean, maintainable, and efficient code Conduct thorough testing and debugging to ensure high-quality software Optimize applications for

Bekijk vacature »

Front-end developer (medior/senior)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Laravel PHP Developer voor een leuk bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken; van A tot Z; Je hebt na de oplevering contact met de klant wanneer zij problemen ervaren; Je denkt mee over het verbeteren van de werkprocessen; Je denkt mee over softwareoplossingen; Je speelt in op de behoefte van de klant; Je houdt je bezig met het verbeteren, aanpassen en vernieuwen van de

Bekijk vacature »

Back-end Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende development functie bij een klein gespecialiseerd softwarebedrijf? Wil jij graag hybride werken (combi tussen thuis + kantoor), loop jij warm voor maatwerk software en voel jij je prettig in een informele cultuur? Zoek dan niet verder! Reageer direct! Voor een gewilde werkgever in omgeving Tilburg zoeken wij een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je gaat werken voor een klein softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van integratiesoftware. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: In een klein team met 4 ontwikkelaars houd jij je bezig met afwisselende

Bekijk vacature »
- Rob -

- Rob -

03/04/2017 16:24:43
Quote Anchor link
Hallo!

Ik vroeg me af of het schadelijk is voor mijn database, als ik elke 10 seconde een ajax request doe om te kijken of er een nieuwe melding is, waarbij dus elke keer in de database wordt gekeken.

Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 12:39:55
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/04/2017 16:32:31
Quote Anchor link
Opsich niet, helemaal niet als je nog eens een cachelaag er tussenin gebruikt.
 
- Rob -

- Rob -

03/04/2017 16:34:22
Quote Anchor link
Hoe doe ik dat?
 
Ivo P

Ivo P

03/04/2017 16:46:46
Quote Anchor link
het lijkt me dat je die 10 seconden nu juist gebruikt om snel te weten of er nieuwe berichten zijn.
Als je dat antwoord dan vervolgens 2 minuten cachet, dan kun je ook net zo goed om de 2 minuten die ajax - call doen.

ik ga dan even er vanuit dat het persoonlijk antwoord van de gebruiker is, en niet een bericht dat voor alle gebruikers van toepassing is.

Wel zou ik iets inbouwen dat als het een keer 23 seconden duurt voor je antwoord hebt, je niet de volgende 2 requests ook al afvuurt.

Bedenk ook, dat het dus niet om een request elke 10 seconden gaat, maar als er 100 man de pagina open hebben staan, je 100 requests krijgt elke 10 seconden = 10 requests per seconde.

Met een simpele query is dat geen probleem, maar vaak denkt men alleen per-persoon en niet voor meerdere gebruikers gelijktijdig
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/04/2017 16:54:33
Quote Anchor link
Je zou ook kunnen kijken naar sockets.
 
- Rob -

- Rob -

03/04/2017 19:52:20
Quote Anchor link
Ik heb nu dat hij het om de 20 seconden bekijkt,

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
<a class="dropdown-toggle" data-toggle="dropdown">
                                    <i class="fa fa-envelope-o"></i>
                                    
                                    <?php
                                        $selectNewConvoSql
= $mysqli->query(
                                                                            "SELECT *
                                                                            FROM `panel_convo`
                                                                            WHERE `participants` LIKE '%\""
. $mysqli->real_escape_string($_SESSION['user']['id']) . "\"%'
                                                                            AND `readed` NOT LIKE '%\""
. $mysqli->real_escape_string($_SESSION['user']['id']) . "\"%'"
                                                                           );
                                    
                                        if (
                                            $selectNewConvoSql
                                            && $selectNewConvoSql->num_rows > 0)
                                        {

                                            $newConvo = $selectNewConvoSql->num_rows;
                                            ?>

                                                <span class="label label-success">
                                                    <?php
                                                        echo $newConvo;
                                                    ?>

                                                </span>
                                            <?php
                                        }
                                    ?>

                                </a>
                                
                                <ul class="dropdown-menu">
                                    <li class="header">
                                        Je hebt
                                        <?php
                                            if (isset($newConvo))
                                            {

                                                echo $newConvo;
                                            }

                                            else
                                            {
                                                echo '0';
                                            }

                                        ?>

                                        nieuwe conversatie(s)
                                    </li>
                                    
                                    <li>
                                        <ul class="menu">
                                            <?php
                                                $selectAllConvoSql
= $mysqli->query(
                                                                                    "SELECT *
                                                                                    FROM `panel_convo`
                                                                                    WHERE `participants` LIKE '%\""
. $mysqli->real_escape_string($_SESSION['user']['id']) . "\"%'
                                                                                    OR `starter_id` = '"
. $mysqli->real_escape_string($_SESSION['user']['id']) . "'"
                                                                                   );
                                            
                                                if (
                                                    !
$selectAllConvoSql
                                                    || $selectAllConvoSql->num_rows == 0
                                                    )
                                                {

                                                    ?>

                                                        <div class="box-body">
                                                            Geen conversaties gevonden
                                                        </div>
                                                    <?php
                                                }
                                                else
                                                {
                                                    while ($convo = $selectAllConvoSql->fetch_assoc())
                                                    {

                                                        ?>

                                                            <li>
                                                                <a href="#">
                                                                    <div class="pull-left">
                                                                        <img src="" class="img-circle" alt="Afbeelding van gebruiker">
                                                                    </div>

                                                                    <h4>
                                                                        <?php
                                                                            if (in_array($_SESSION['user']['id'], json_decode($convo['readed'])))
                                                                            {

                                                                                echo $convo['title'];
                                                                            }

                                                                            else
                                                                            {
                                                                                echo '<b>' . $convo['title'] . '</b>';
                                                                            }

                                                                        ?>


                                                                        <small>
                                                                            <i class="fa fa-clock-o"></i>

                                                                            <?php
                                                                                echo date('H:i', $convo['created_on']);
                                                                            ?>

                                                                        </small>
                                                                    </h4>

                                                                    <p>
                                                                        <?php echo $convo['description']; ?>
                                                                    </p>
                                                                </a>
                                                            </li>
                                                        <?php
                                                    }
                                                }

                                            ?>

                                        </ul>
                                    </li>
                                    
                                    <li class="footer">
                                        <a href="#">
                                            Zie alle conversaties
                                        </a>
                                    </li>
                                </ul>

Hierboven staan de querys
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/04/2017 20:09:54
Quote Anchor link
Als je queries snel uitvoeren,d an kan het geen kwaad. Hoewel een cachinglaag wel handig kan zijn.
Dat scheelt weer een hoop queries die je moet uitvoeren.
 
Ivo P

Ivo P

03/04/2017 20:10:23
Quote Anchor link
als je dit een beetje snel wilt houden, zou ik die LIKE eruit halen.

Of ben je zo handig geweest om bij de kolom participants meerdere id's op te slaan?

In dat geval heb je een probleem als user 10 iets zoekt, want dan komen de berichten van users 100 101 102 110 etc ook allemaal binnen

Toevoeging op 03/04/2017 20:12:12:

en bovenstaand script levert altijd output.

Doe eerst de query,
check dan of er *nieuwe* resultaten zijn

en als dat zo is: dan de berichten sturen naar de aanroepende ajax caller.

En in javascript: check OF er berichten zijn, en zo ja dan iets doen, zo nee: laten gaan
 
- Rob -

- Rob -

04/04/2017 16:29:12
Quote Anchor link
Oké bedankt voor de reactie!

Nu even een vraag over hashen van wachtwoorden, is het niet het slimst om wachtwoorden zo te hashen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
$password = md5($password);
$password = sha1($password);
$password = hash('sha256', $password);
$password = password_hash($password, PASSWORD_DEFAULT);

want zo kunnen ze volgensmij bijna niet het wachtwoord achterhalen *WINK*
 
Remco nvt

Remco nvt

04/04/2017 16:40:44
Quote Anchor link
Kort antwoord: Nee is niet slim.
Lang antwoord: https://crackstation.net/hashing-security.htm
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/04/2017 16:40:59
Quote Anchor link
>> Nu even een vraag over hashen van wachtwoorden, is het niet het slimst om wachtwoorden zo te hashen:

Kun je hier aub een nieuw topic voor openen? Anders is het voor bezoekers totaal niet duidelijk waar een topic over gaat.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.