AJAX request elke 10 seconde

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Developer Full Stack

Functie omschrijving Developer gezocht! Ben jij een enthousiaste developer die graag wil bijdragen aan ontwikkelingen binnen een mooie organisatie? Solliciteer dan snel. Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer uit de regio Nijkerk die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een SaaS applicatie. Je moet beschikken over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal aangezien je samen met de klant gaat werken. Bedrijfsprofiel Je komt te werken binnen een echt familiebedrijf dat al sinds 1925 actief is binnen de FMCG branche. Het bedrijf heeft 40 medewerkers en er heerst een platte communicatiestructuur waarbij

Bekijk vacature »

Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij komt terecht binnen een informeel team waarin je verantwoordelijk bent voor de backend systemen voor grote klanten als Ziggo en KPN. Als Medior Java developer werk je in teamverband en soms individueel. Gedurende de werkweek zal je veelvuldig sparren met je collega’s voor een goede implementatie van de software. Ben jij een echte Java developer? Ben je geïnteresseerd in de nieuwste technieken en de laatste ontwikkelingen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Eisen Wat wordt er van jou verwacht? • Minimaal HBO/WO denk- en werkniveau; • Analytisch sterk, open

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer werk jij samen in een multidisciplinair ontwikkel team met 1-2 Senior .NET developers, twee front-end developers, Data Scientists en één UX designer. Als team werken jullie aan het ontwikkelen van een Cloud based applicatie en aan het stabieler maken van deze applicatie. Ook unit testing gaat erg belangrijk worden in jouw nieuwe functie. Samen met de Senior .NET ontwikkelaar wordt jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de API. Jullie werken met veel data en incidenteel komen er ook data vraagstukken en zullen er wat queries gedraaid moeten worden. Dit betekend dat jij veel gaat werken met

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar

Ben jij graag bezig met verschillende projecten? Vind jij beleving van klanten én medewerkers ook belangrijk? Wij zijn vanwege de doorontwikkeling van het applicatielandschap van onze opdrachtgever op zoek naar een fulltime software ontwikkelaar. Omschrijving Jij en jouw collega’s zijn verantwoordelijk voor de continuïteit en waarborging van het applicatielandschap. Om de processen vloeiend te laten verlopen is software ontwikkeling daarom van essentieel belang. Onze opdrachtgever doet dit voornamelijk zelf, met door hun eigen ontwikkelde applicaties. Dit betekent dat jij: functionele eisen vertaalt naar gebruiksvriendelijke software; tijdens SCRUM sessies advies geeft over het te bouwen ontwerp; nieuwe software ontwikkelt en het

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor onze opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij opzoek naar een software programmeur die goed kan schrijven in de talen C of C++ en die het leuk vind om te werken met Linux! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf wil de klanten een volledige oplossing kunnen bieden, waarbij ze een

Bekijk vacature »

Delphi developer

Functie Als Delphi developer ga jij aan de slag in een team met twee andere ervaren Delphi programmeurs waaronder de Hoofd programmeur. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van jullie bestaande applicatie. Daarnaast zijn jullie verantwoordelijk voor het onderhouden van deze applicatie en het oplossen van eventuele bugs. Eisen - HBO werk en denk niveau; - Minimaal één jaar ervaring met Delphi; - Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift; - Jij bent zelfstandig, maar kan ook in team verband werken. Aanbod - €3000,-- €4000,- op basis van jouw kennis en ervaring; - 8% vakantiegeld;

Bekijk vacature »

.NET Developer te Naarden

Bedrijfsomschrijving Voor mijn klant ben ik op zoek naar een .NET Developer om het huidige team te komen versterken. Deze organisatie bevindt zich in de logistieke sector, en zij hebben een eigen ERP systeem ontwikkeld dat zij inzetten ter optimalisatie van de logistieke processen van haar eindklanten. Deze organisatie bestaat inmiddels al ruim 20 jaar, waarbij zij een duidelijke missie hebben, namelijk: het werk van de eindklant makkelijker maken door de systemen die zij leveren. Ze werken over heel de wereld, wat deze organisatie een echte internationale speler maakt. Binnen de organisatie kenmerken ze zich door een dynamische en professionele

Bekijk vacature »

Programmeur / Developer

Voor een familiebedrijf in Doetinchem, actief in de machinebouw voor de food-sector, zijn wij op zoek naar een programmeur / developer. In deze functie ben je werkzaam in een team van 5 medewerkers. Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het verhelderen van requirements vanuit de opdrachtgever, de klant en de afdeling ontwikkeling. Je verricht haalbaarheidsstudies en werkt specificaties uit die je afstemt met de opdrachtgever. Je ontwerpt design in software en stemt af met je collega's. De huidige vision-systemen zijn geschreven in C software, welke draait op een CUDA platform. Je schrijft en codeert software en zal gaan testdraaien. Tot

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 25 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

TypeScript developer (tot € 6.000, - bruto pe

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een ervaren Typecript developer die niet alleen zichzelf verder ontwikkelt, maar het ook leuk vinden om op termijn meer junior collega’s op pad te helpen. Je zult aan de slag gaan met het migreren van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde aan User Experience en kiezen ze duidelijk voor kwaliteit i.p.v. snelheid. Je krijgt dus de ruimte om vanuit gedegen onderzoek te werk te gaan en het borgen van kwaliteit staat hoog in het vaandel.

Bekijk vacature »

Front-end developer (Angular)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het applicatielandschap; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het applicatielandschap; Sparren met de business. Hier ga je werken De organisatie is werkzaam in de financiële dienstverlening met meer dan 200 medewerkers en meer dan 250.000 eindgebruikers is het een van de grotere binnen haar branche. Je komt te werken in een team waarmee je verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen en onderhouden van de financiële applicaties binnen de organisatie, denk hierbij aan het bouwen en onderhouden van portalen. Als .net developer ga jij het development team ondersteunen met de transitie naar

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »
- Rob -

- Rob -

03/04/2017 16:24:43
Quote Anchor link
Hallo!

Ik vroeg me af of het schadelijk is voor mijn database, als ik elke 10 seconde een ajax request doe om te kijken of er een nieuwe melding is, waarbij dus elke keer in de database wordt gekeken.

Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 08:07:14
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/04/2017 16:32:31
Quote Anchor link
Opsich niet, helemaal niet als je nog eens een cachelaag er tussenin gebruikt.
 
- Rob -

- Rob -

03/04/2017 16:34:22
Quote Anchor link
Hoe doe ik dat?
 
Ivo P

Ivo P

03/04/2017 16:46:46
Quote Anchor link
het lijkt me dat je die 10 seconden nu juist gebruikt om snel te weten of er nieuwe berichten zijn.
Als je dat antwoord dan vervolgens 2 minuten cachet, dan kun je ook net zo goed om de 2 minuten die ajax - call doen.

ik ga dan even er vanuit dat het persoonlijk antwoord van de gebruiker is, en niet een bericht dat voor alle gebruikers van toepassing is.

Wel zou ik iets inbouwen dat als het een keer 23 seconden duurt voor je antwoord hebt, je niet de volgende 2 requests ook al afvuurt.

Bedenk ook, dat het dus niet om een request elke 10 seconden gaat, maar als er 100 man de pagina open hebben staan, je 100 requests krijgt elke 10 seconden = 10 requests per seconde.

Met een simpele query is dat geen probleem, maar vaak denkt men alleen per-persoon en niet voor meerdere gebruikers gelijktijdig
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/04/2017 16:54:33
Quote Anchor link
Je zou ook kunnen kijken naar sockets.
 
- Rob -

- Rob -

03/04/2017 19:52:20
Quote Anchor link
Ik heb nu dat hij het om de 20 seconden bekijkt,

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
<a class="dropdown-toggle" data-toggle="dropdown">
                                    <i class="fa fa-envelope-o"></i>
                                    
                                    <?php
                                        $selectNewConvoSql
= $mysqli->query(
                                                                            "SELECT *
                                                                            FROM `panel_convo`
                                                                            WHERE `participants` LIKE '%\""
. $mysqli->real_escape_string($_SESSION['user']['id']) . "\"%'
                                                                            AND `readed` NOT LIKE '%\""
. $mysqli->real_escape_string($_SESSION['user']['id']) . "\"%'"
                                                                           );
                                    
                                        if (
                                            $selectNewConvoSql
                                            && $selectNewConvoSql->num_rows > 0)
                                        {

                                            $newConvo = $selectNewConvoSql->num_rows;
                                            ?>

                                                <span class="label label-success">
                                                    <?php
                                                        echo $newConvo;
                                                    ?>

                                                </span>
                                            <?php
                                        }
                                    ?>

                                </a>
                                
                                <ul class="dropdown-menu">
                                    <li class="header">
                                        Je hebt
                                        <?php
                                            if (isset($newConvo))
                                            {

                                                echo $newConvo;
                                            }

                                            else
                                            {
                                                echo '0';
                                            }

                                        ?>

                                        nieuwe conversatie(s)
                                    </li>
                                    
                                    <li>
                                        <ul class="menu">
                                            <?php
                                                $selectAllConvoSql
= $mysqli->query(
                                                                                    "SELECT *
                                                                                    FROM `panel_convo`
                                                                                    WHERE `participants` LIKE '%\""
. $mysqli->real_escape_string($_SESSION['user']['id']) . "\"%'
                                                                                    OR `starter_id` = '"
. $mysqli->real_escape_string($_SESSION['user']['id']) . "'"
                                                                                   );
                                            
                                                if (
                                                    !
$selectAllConvoSql
                                                    || $selectAllConvoSql->num_rows == 0
                                                    )
                                                {

                                                    ?>

                                                        <div class="box-body">
                                                            Geen conversaties gevonden
                                                        </div>
                                                    <?php
                                                }
                                                else
                                                {
                                                    while ($convo = $selectAllConvoSql->fetch_assoc())
                                                    {

                                                        ?>

                                                            <li>
                                                                <a href="#">
                                                                    <div class="pull-left">
                                                                        <img src="" class="img-circle" alt="Afbeelding van gebruiker">
                                                                    </div>

                                                                    <h4>
                                                                        <?php
                                                                            if (in_array($_SESSION['user']['id'], json_decode($convo['readed'])))
                                                                            {

                                                                                echo $convo['title'];
                                                                            }

                                                                            else
                                                                            {
                                                                                echo '<b>' . $convo['title'] . '</b>';
                                                                            }

                                                                        ?>


                                                                        <small>
                                                                            <i class="fa fa-clock-o"></i>

                                                                            <?php
                                                                                echo date('H:i', $convo['created_on']);
                                                                            ?>

                                                                        </small>
                                                                    </h4>

                                                                    <p>
                                                                        <?php echo $convo['description']; ?>
                                                                    </p>
                                                                </a>
                                                            </li>
                                                        <?php
                                                    }
                                                }

                                            ?>

                                        </ul>
                                    </li>
                                    
                                    <li class="footer">
                                        <a href="#">
                                            Zie alle conversaties
                                        </a>
                                    </li>
                                </ul>

Hierboven staan de querys
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/04/2017 20:09:54
Quote Anchor link
Als je queries snel uitvoeren,d an kan het geen kwaad. Hoewel een cachinglaag wel handig kan zijn.
Dat scheelt weer een hoop queries die je moet uitvoeren.
 
Ivo P

Ivo P

03/04/2017 20:10:23
Quote Anchor link
als je dit een beetje snel wilt houden, zou ik die LIKE eruit halen.

Of ben je zo handig geweest om bij de kolom participants meerdere id's op te slaan?

In dat geval heb je een probleem als user 10 iets zoekt, want dan komen de berichten van users 100 101 102 110 etc ook allemaal binnen

Toevoeging op 03/04/2017 20:12:12:

en bovenstaand script levert altijd output.

Doe eerst de query,
check dan of er *nieuwe* resultaten zijn

en als dat zo is: dan de berichten sturen naar de aanroepende ajax caller.

En in javascript: check OF er berichten zijn, en zo ja dan iets doen, zo nee: laten gaan
 
- Rob -

- Rob -

04/04/2017 16:29:12
Quote Anchor link
Oké bedankt voor de reactie!

Nu even een vraag over hashen van wachtwoorden, is het niet het slimst om wachtwoorden zo te hashen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
$password = md5($password);
$password = sha1($password);
$password = hash('sha256', $password);
$password = password_hash($password, PASSWORD_DEFAULT);

want zo kunnen ze volgensmij bijna niet het wachtwoord achterhalen *WINK*
 
Remco nvt

Remco nvt

04/04/2017 16:40:44
Quote Anchor link
Kort antwoord: Nee is niet slim.
Lang antwoord: https://crackstation.net/hashing-security.htm
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/04/2017 16:40:59
Quote Anchor link
>> Nu even een vraag over hashen van wachtwoorden, is het niet het slimst om wachtwoorden zo te hashen:

Kun je hier aub een nieuw topic voor openen? Anders is het voor bezoekers totaal niet duidelijk waar een topic over gaat.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.