Anchor zonder Refresh

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back end developer PHP

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 25 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Mendix Developer

For our client in Amsterdam, we are looking for a Senior Mendix Developer. Company description Our client is an IT Consultancy company who’s been active for 10 years now. With their ambitious team, they are working with different clients in order to help them with analyzing their data and giving advice to them, regarding how they can use their data in the smartest ways, or to make sure that their mobile or web applications are working efficiently. As you get a glimpse of various industries, it is guaranteed that no day will be the same. Job description As a Mendix

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaars voor de zorgsector

Bedrijfsomschrijving Voor onze klant in de omgeving van Zwolle zijn wij op zoek naar een ervaren .Net ontwikkelaar, bij voorkeur met ervaring binnen de belangrijkste sector van Nederland, namelijk: de zorgsector. Deze internationale organisatie ontwikkelt software voor de zorgsector. Er werken zo'n 25 medewerkers hard aan een oplossing die gebruikt wordt door heel Nederland. Er heerst een informele sfeer waarbij er altijd ruimte is voor een grapje. Je collega's zijn stuk voor stuk sterke ontwikkelaars vanuit verschillende achtergronden en met verschillende leeftijden. Je komt hier terecht in een organisatie die zich hard inzet om de zorgsector te verbeteren. De mogelijkheden

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Identity & Access Management

Dit ga je doen Als Identity & Access Management Ontwikkelaar zorg jij er voor dat studenten, medewerkers en docenten de juiste benodigdheden op het juiste moment kunnen gebruiken; Het juist opslaan van onderzoeksdata en het openbaar beschikbaar stellen van publicaties (Open Access); Studenten, collega's en wetenschappers ondersteunen; Agile en Scrum werken; Technisch Applicatiebeheer; Ontwikkelen in One Identity Manager en VB.NET. Hier ga je werken Als Ontwikkelaar kom je terecht in een hecht team die zich richt op wetenschappelijke informatie en ICT. Jij bent degene die er voor zorgt dat alle informatie, uit diverse onderzoeken, bij de juiste personen terecht komt.

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Qua type opdrachten is er echt een verscheidenheid aan afnemers, zo werken ze met grote multinationals, maar ook met startups. Zo kom je te werken in een gevarieerde omgeving en kan je ook schakelen tussen verschillende culturen. De projecten variëren van greenfield projecten tot langdurige ontwikkeltrajecten. Hier wordt alleen maar gewerkt met aan front end projecten. Daarom maakt het onze partner niet uit waar jij kennis van hebt, als je maar gedegen kennis hebt van Javascript frameworks, Unit testing en ook bekend bent met de scrum methodiek. Eisen Minimaal 4 jaar relevante werkervaring Kennen en ervaring van Javascript frameworks

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij als software ontwikkelaar toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zoeken wij jou! Voor het maken van de procesbesturingssoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen; Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden, o.a. door middel van SCRUM; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Implementeren van nieuwe product

Bekijk vacature »

Front-end Developer Angular

Dit ga je doen Jouw taken als Front End Developer bestaan uit: Het ontwikkelen van maatwerkoplossingen voor klanten; Het meedenken over nieuwe tools en technieken; Het begeleiden van junioren; Het meewerken aan diverse projecten; Het meedenken in UX/UI design. Hier ga je werken Als Front-End Developer ga je in een Scrum team aan de slag met de nieuwste digitale technologieën om klanten en overheden over de hele wereld te ondersteunen met het ondersteunen van hun software, veelal op het gebied van watermanagement en infra. Door middel van real-time data in combinatie met voorspellende analyses, AI, Deep Learning en Machine Learning

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Voor een opdrachtgever in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een programmeur. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op

Bekijk vacature »

Java Full Stack Developer

Java Full Stack developer What makes Cognizant a unique place to work? The combination of rapid growth and an international and innovative environment! This is creating a lot of opportunities for people like YOU — people with an entrepreneurial spirit who want to make a difference in this world. At Cognizant, together with your colleagues from all around the world, you will collaborate on creating solutions for the world's leading companies and help them become more flexible, more innovative and successful. And this is your chance to be part of the success story: we are looking for a (Senior) Java

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

C# .NET Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen software development waar je gaat werken voor een jong en flexibel bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer met ervaring binnen C# .NET die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! In deze functie ga jij je bezighouden met: Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je aan de

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving: De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van bromen snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie.De opdracht bestaat uit: het programmeren van de diverse modules;het tijdens demo's tonen van de

Bekijk vacature »
X XAX

X XAX

12/11/2010 22:14:06
Quote Anchor link
Hey,

ik ben met een site bezig waarop iemand op een button moet klikken die er voor zorgt dat er in de URL #q=(value van input q) moet bijkomen. Liefst met jQuery. Ik heb iets gevonden van document.href = "#q=" + $('#q').val().replace(/\s/g,"%20");, maar dat refreshte de pagina. Kan iemand me helpen?
Alvast bedankt,

Raf Van den Langenbergh
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 09:00:01
 
Jasper hoi

jasper hoi

12/11/2010 23:35:35
Quote Anchor link
Waarom zou je iets in de url willen zetten zonder er iets mee te doen?
Voor zo ver ik weet is het namelijk niet mogelijk om met jquery iets in de url neer te zetten zonder te refreshen.
 
Pim -

Pim -

12/11/2010 23:53:53
Quote Anchor link
Gebruik window.location.hash ipv document.href
 
X XAX

X XAX

16/11/2010 21:39:11
Quote Anchor link
Bedankt voor jullie antwoorden.
Ik ga waarschijnlijk gewoon de gegevens naar een PHP script sturen die het in een $_SESSION var zet. Toch bedankt :)
 
Joakim Broden

Joakim Broden

17/11/2010 08:33:42
Quote Anchor link
Hoe wil je dat doen? Want PHP doet alleen wat tijdens een page refresh dus als de pagina niet refreshed dan zal hij ook niks met de # doen.
 
Yea Rupie

Yea Rupie

17/11/2010 08:38:39
Quote Anchor link
Dit kun je het beste via Jquery + AJAX doen?
 
X XAX

X XAX

01/12/2010 21:20:48
Quote Anchor link
@Yea Rupie
Dat ging juist wat ik ging doen =)
 
Kris Peeters

Kris Peeters

02/12/2010 10:00:50
Quote Anchor link
Dat is te doen hoor, wat je initieel vraagt.

De url aanpassen na het # teken, zorgt er niet voor dat de pagina wordt herladen.
Je kan gewoon iets doen als window.location = '#' + waarde .

Wat ik je wel onmiddellijk zou aanraden: veergeet de structuur die lijkt op #p=fotoalbum&q=15& ...
Gebruik direct een soort mod rewtite systeem, bv. #fotoalbum/15.

Je kan trouwens zorgen voor een site waar je url's hebt met informatie na de #. Volledig bookmarkable.

Wat je moet doen:
- Maak een functie die zichzelf aanroept, met een timeout. Een interval van bv. 20ms, hoewel, wat trager mag ook.
- In die functie peil je naar de hash. Dat gaat met window.location.hash . Met die hash kan je dan doen wat je moet doen.

Het is me nog niet volledig duidelijk wat je precies wil bereiken, maar ik zal proberen iets van voorbeeld te tonen.
 
Crispijn -

Crispijn -

02/12/2010 10:35:48
Quote Anchor link
Facebook heeft toch ook zo'n manier?

Ik heb ook ooit iets leuks gemaakt wat ook werkt met een history en anchors. Kijk maar eens op crispijnverkade.nl
 
Niels K

Niels K

02/12/2010 11:00:29
Quote Anchor link
@Crispijn

Het idee is leuk, maar sorry wat een onoverzichtelijke bende :)
 
Crispijn -

Crispijn -

02/12/2010 11:19:30
Quote Anchor link
Ja, ik ben er nu ook wel op uitgekeken maar het idee met die anchors is wel te achterhalen toch? Alles werkt met javascript dus is zo te achterhalen. Het is wel met mootools gebouwd moet ik er bij zeggen.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

02/12/2010 12:17:03
Quote Anchor link
Een uitgewerkt voorbeeld.

Ik ben bij de essentie gebleven en heb me dus niet te veel aangetrokken van details.
Ik heb het vrij vlug geschreven; het is dus waarschijnlijk niet een "afgewerkt product".

Te doen, als je dit wil namaken:
- maak een map images met daarin "empty.gif" (transparante, kleine image) "image001.jpg", "image002.jpg", "image003.jpg", "image004.jpg", "image005.jpg"
- jquery.js downloaden; index.php, js.js en style.css maken


js.js
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
// just for the example I put this data in a global var.  Usually you
// would get this data from a db or xml ...
var images = Array(
  'images/image001.jpg',
  'images/image002.jpg',
  'images/image003.jpg',
  'images/image004.jpg',
  'images/image005.jpg'
);

$(document).ready(function (e) {
  // TO DO: initiate function
  m_navigation.init(hash_has_changed);
});

function hash_has_changed (vars) {
  var action = vars[0];
  switch (action) {
    case 'photo':
        var image_index = Number(vars[1]);
        var src = images[image_index];
        $('#photo img').attr('src', src);
      break;
    case 'foo':
      // do something else here
      break;
  }
  
}

////////////////////////////////////////////////////////////////////////
/**
*  Navigation class
*  We are using a lot of callbacks and timouts.  
*    The 'this' object can be ambiguous. That is why we use the global
*    variable m_navigation in our functions.
*    A bit quick & dirty, but it works.
*/

// global var.
var m_navigation = new navigation();

/**
*  constructor
*/
function navigation () {
  this.timer = null;
  this.interval = 20;  // feel free to adapt
}

/**
*  initialize the object.  It is a good idea to call this function in $(document).ready();
*/
navigation.prototype.init = function (callback) {
  if (typeof(callback) == 'function') {
    m_navigation.callback = callback;
    m_navigation.fathom();
  }
  else {
    return false;
  }
  return true;
}

/**
*  Heart of the class.  When ever the url changes after the # symbol, the user-defined (the scripter) callback is called.
*  That callback gets a parameter containing an array of (in php terms $_GET) variables.
*  It is up to that callback to do what ever the scripter wants to.
*/
navigation.prototype.fathom = function () {
  var hash = window.location.hash;
  if (m_navigation.hash != hash) {
    // new situation.  Let's analyze the variables.
    m_navigation.hash = hash;
    var vars = hash.split('/');
    result = Array();
    for (var i=0; i<vars.length; i++) {
      if (vars[i] == "") {
        break;
      }
      if (i == 0) {
        // remove the # character
        while (vars[i].substr(0,1) == "#") {
          vars[i] = vars[i].substr(1);
        }
      }
      result[result.length] = vars[i];
    }
    m_navigation.callback(result);
  }
  m_navigation.timer = setTimeout('m_navigation.fathom()', m_navigation.interval);
}
////////////////////////////////////////////////////////////////////////


index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//NL" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html>
  <head>
    <link rel="shortcut icon" type="image/gif" href="favicon.gif"/>
    <meta http-equiv=content-type content="text/html; charset=UTF-8">
    <title> Bookmarkable navigation - jQuery </title>
    <link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css"/>
    <script src="jquery.js"></script>
    <script src="js.js"></script>
  </head>
  <body>
    <div id="page_container">
      <div id="thumbs">
        <div class="thumb"><a href="#photo/0"><img src="images/image001.jpg"/></a></div>
        <div class="thumb"><a href="#photo/1"><img src="images/image002.jpg"/></a></div>
        <div class="thumb"><a href="#photo/2"><img src="images/image003.jpg"/></a></div>
        <div class="thumb"><a href="#photo/3"><img src="images/image004.jpg"/></a></div>
        <div class="thumb"><a href="#photo/4"><img src="images/image005.jpg"/></a></div>
        <div class="clear"></div>
      </div>
      <div id="photo"><img src="images/empty.gif"/></div>
    </div>
  </body>
</html>


style.css
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
img {
  border: 0;
}

.clear{
  clear: both;
}

#thumbs .thumb{
  float: left;
}

.thumb {
  width: 100px;
  height: 100px;
  margin: 10px;
  background-color: #000;
  overflow: hidden;
}

.thumb img{
  width: 100%;
}

#photo {
  height: 400px;
}

#photo img {
  height: 100%;
}


Als je hier zelf verder mee wil:
- Zie dat je m_navigation initialiseert bij $(document).ready()
- maak een functie, zoals hash_has_changed, alwaar je doet wat je wil doen.
Gewijzigd op 02/12/2010 12:30:36 door Kris Peeters
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.