Anchor zonder Refresh

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer start jij in een development team met twee ervaren software ontwikkelaars. Jouw persoonlijke ontwikkeling is voor ons erg belangrijk en jij gaat dan ook meelopen met onze Senior .NET ontwikkelaar die jou met zijn kennis en ervaring een goede begeleiding kan aanbieden. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit

Bekijk vacature »

C# developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ik ben op zoek naar een back-end developer, die met name kennis & ervaring heeft van de programmeertaal C#. Jij gaat aan de slag bij een topspeler in de logistieke sector, die zich behalve met logistiek, ook bezig houdt met softwareontwikkeling. Welke taken komen hierbij kijken? Je gaat desktop- en webapplicaties onderhouden en optimaliseren, waarin je werkt met o.a. C#, ASP.NET, SQL Server en T-SQL. Je hebt regelmatig klantcontact om de wensen in kaart te brengen en te evalueren over de huidige draaiende applicaties. Je implementeert nieuwe functionaliteiten toe aan

Bekijk vacature »

Technisch Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! In deze functie werk jij voornamelijk aan: Het onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Het opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werk je aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkel en implementeren je MS PowerApps en Power BI. Bedrijfsprofiel Je komt terecht bij een familiair

Bekijk vacature »

Node.js developer looking for a challenging consul

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Senior Developer ERP Dynamics 365

Samengevat: Deze werkgever is een softwarebedrijf. Ben jij een enthousiaste developer? Heb je ervaring met ERP of Dynamic 365 bussines central? Vaste baan: ERP Applicatie Specialist ERP MBO €3.600 - €5.200 Wij houden ons als bedrijf bezig met het leveren en implementeren van het Microsoft Dynamics pakket binnen verschillende industriële sectoren. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Binnen ons open team is er een no-nonsense cultuur. Daarnaast is er veel onderling contact door de korte communicatielijnen. Het team werkt enthousiast samen om een

Bekijk vacature »

C# .NET Backend Developer HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever is een professionele speler op gebied van IT en E-Commerce. Wil jij werken voor een e-commerce platform? Heb je ervaring met C#, Javascript en Scrum? Vaste baan: C# .NET Developer Backend E-Commerce 3.400 - 4.500 Backend Developer Wij ontwikkelen software voor E-Commerce toepassingen. Ons eigen Content Management systeem biedt een integrale oplossing met diverse ERP software. Onze systemen zijn vaak complex en omvangrijk en draaien bij grote organisaties. Maar ook kleine ondernemingen hebben steeds vaker behoefte aan een vlekkeloos werkende E-Commerce oplossing. Zij bieden een uitdagende werkomgeving met gezellige collega's. Je krijgt veel vrijheid en er is

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Laravel PHP Developer voor een leuk bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken; van A tot Z; Je hebt na de oplevering contact met de klant wanneer zij problemen ervaren; Je denkt mee over het verbeteren van de werkprocessen; Je denkt mee over softwareoplossingen; Je speelt in op de behoefte van de klant; Je houdt je bezig met het verbeteren, aanpassen en vernieuwen van de

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in regio Etten-Leur zijn wij op zoek naar een Fullstack Developer met PHP/Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het bouwen van maatwerk software voor klanten die actief zijn in een specifieke markt. Als fullstack developer ben je samen met een enthousiast team van 7 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en innovatie van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Verder ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Ervaring met Laravel is een must. Om de klant zo goed mogelijk te

Bekijk vacature »

Back-end Developer C#

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben jij een ervaren back-end developer, die graag in een in-house functie wil werken? Passen de woorden innovatie, programmeren en teamspeler bij jou? Zoek niet verder en lees snel verder. Voor een echt familiebedrijf in de regio van Uden ben ik op zoek naar een back-end developer, die met name kennis heeft van C# en .NET. Jij gaat de interne applicaties verder optimaliseren en nieuwe features ontwikkelen. Verder ga je de volgende werkzaamheden uitvoeren: Ondersteunen gebruikers; Uitvoeren van analyses van de software/applicaties; Maken van functionele ontwerpen en deze door vertalen

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving Startende Software Ontwikkelaar gezocht met kennis van C# .NET! Ben jij net klaar met je opleiding en ben je op zoek naar je eerste echte werkervaring? Of heb jij al enige werkervaring maar ben toe aan iets nieuws? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Wij zoeken namelijk een Junior Software Ontwikkelaar die klaar is voor een nieuwe uitdaging bij een leuke werkgeven in de regio Zeist. In deze functie werk jij vaak aan verschillende projecten en ga je bij klanten op bezoek. Ben jij op zoek naar een functie met uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid? Dan is

Bekijk vacature »

Senior Node.js developer Digital Agency

Functie Door de groei van de organisatie zijn ze op zoek naar een Tech Lead. Als tech lead ben jij verantwoordelijk Als Back end Node.js developer kom je terecht in een van de 8 multidisciplinaire teams in het projectenhuis. Afhankelijk van jouw interesses, wensen en capaciteiten word je bij projecten en onderwerpen naar keuze betrokken. Als ervaren ontwikkelaar zul jij vaak leiding nemen in de projecten en in het team een aanvoerder zijn van technische discussies. Uiteindelijk wil jij natuurlijk de klantwensen zo goed mogelijk vertalen naar robuuste code. De projecten kunnen varieren van langlopende- tot kleinschalige trajecten. Voorheen werkte

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer wordt jij onderdeel van ons ICT team. In dit multidisciplinaire team ben jij samen met onze senior .NET ontwikkelaar en medior .NET ontwikkelaar verantwoordelijk voor ons ERP systeem. In dit systeem (Navision) ga jij leren ontwikkelen. Wij bieden jou dan ook een gedegen opleiding aan, samen met de ondersteuning van onze Senior .NET developer. Daarnaast ga jij aan de slag met ons portaal geschreven in Sharepoint. Verder ben jij verantwoordelijk voor EDI verkeer en het ontwikkelen binnen het ERP systeem en andere toepassingen en rapportages. Van jou wordt verwacht dat jij het proces goed leert kennen

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving Java ontwerpen, bouwen en testen (T-shaped). Als senior ontwikkelaar ben je bekend in zowel de back-end als de frontend van een applicatie. Angular, Continious Delivery / Integration. Een ervaren iemand die de leiding kan nemen, een weg vindt in nieuwe situaties, en in oude applicaties. Initiatiefrijk, bekend met de (technische) omgevingen die we bij duo gebruiken, niet te beroerd om collega’s te helpen. Als senior programmeur in staat om op te treden als lead programmeur. Ondersteunt de testers bij de testautomatisering en minder ervaren programmeurs bij dagelijks werkzaamheden. Dit laatste met name op het gebied van Angular. Achtergrond

Bekijk vacature »

Junior Front-End Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale oplossingen van Coolblue. Wat doe je als Junior Front-End Developer bij Coolblue? Als Junior Front-End Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen. Op dat moment komt je wil om te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan goed van pas! Ook Junior Front-End Developer worden bij Coolblue?

Bekijk vacature »

Back end Node.js developer

Functie Het ontwikkelteam bestaat momenteel uit 5 (back-end) Developers, 2 systeembeheerders, 1 DevOps engineer, 1 Tech Lead en 2 Scrum Masters. Samen wordt er doorontwikkeld aan twee SaaS-platformen die in een hoog tempo doorontwikkeld moeten worden. Omdat innovatie een belangrijk speerpunt binnen de organisatie is, wordt er ook continu naar snellere en slimmere oplossingen te bedenken en realiseren. Als Back-end Developer hou jij je dagelijks bezig met vraagstukken zoals: API-development, high volume datastromen, het ontwikkelen van Bots aan de hand van A.I. Daarnaast denk en werk jij mee aan de onlineapplicaties voor klanten. Er wordt zelfstandig en in teamverband gewerkt

Bekijk vacature »
X XAX

X XAX

12/11/2010 22:14:06
Quote Anchor link
Hey,

ik ben met een site bezig waarop iemand op een button moet klikken die er voor zorgt dat er in de URL #q=(value van input q) moet bijkomen. Liefst met jQuery. Ik heb iets gevonden van document.href = "#q=" + $('#q').val().replace(/\s/g,"%20");, maar dat refreshte de pagina. Kan iemand me helpen?
Alvast bedankt,

Raf Van den Langenbergh
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 20:29:38
 
Jasper hoi

jasper hoi

12/11/2010 23:35:35
Quote Anchor link
Waarom zou je iets in de url willen zetten zonder er iets mee te doen?
Voor zo ver ik weet is het namelijk niet mogelijk om met jquery iets in de url neer te zetten zonder te refreshen.
 
Pim -

Pim -

12/11/2010 23:53:53
Quote Anchor link
Gebruik window.location.hash ipv document.href
 
X XAX

X XAX

16/11/2010 21:39:11
Quote Anchor link
Bedankt voor jullie antwoorden.
Ik ga waarschijnlijk gewoon de gegevens naar een PHP script sturen die het in een $_SESSION var zet. Toch bedankt :)
 
Joakim Broden

Joakim Broden

17/11/2010 08:33:42
Quote Anchor link
Hoe wil je dat doen? Want PHP doet alleen wat tijdens een page refresh dus als de pagina niet refreshed dan zal hij ook niks met de # doen.
 
Yea Rupie

Yea Rupie

17/11/2010 08:38:39
Quote Anchor link
Dit kun je het beste via Jquery + AJAX doen?
 
X XAX

X XAX

01/12/2010 21:20:48
Quote Anchor link
@Yea Rupie
Dat ging juist wat ik ging doen =)
 
Kris Peeters

Kris Peeters

02/12/2010 10:00:50
Quote Anchor link
Dat is te doen hoor, wat je initieel vraagt.

De url aanpassen na het # teken, zorgt er niet voor dat de pagina wordt herladen.
Je kan gewoon iets doen als window.location = '#' + waarde .

Wat ik je wel onmiddellijk zou aanraden: veergeet de structuur die lijkt op #p=fotoalbum&q=15& ...
Gebruik direct een soort mod rewtite systeem, bv. #fotoalbum/15.

Je kan trouwens zorgen voor een site waar je url's hebt met informatie na de #. Volledig bookmarkable.

Wat je moet doen:
- Maak een functie die zichzelf aanroept, met een timeout. Een interval van bv. 20ms, hoewel, wat trager mag ook.
- In die functie peil je naar de hash. Dat gaat met window.location.hash . Met die hash kan je dan doen wat je moet doen.

Het is me nog niet volledig duidelijk wat je precies wil bereiken, maar ik zal proberen iets van voorbeeld te tonen.
 
Crispijn -

Crispijn -

02/12/2010 10:35:48
Quote Anchor link
Facebook heeft toch ook zo'n manier?

Ik heb ook ooit iets leuks gemaakt wat ook werkt met een history en anchors. Kijk maar eens op crispijnverkade.nl
 
Niels K

Niels K

02/12/2010 11:00:29
Quote Anchor link
@Crispijn

Het idee is leuk, maar sorry wat een onoverzichtelijke bende :)
 
Crispijn -

Crispijn -

02/12/2010 11:19:30
Quote Anchor link
Ja, ik ben er nu ook wel op uitgekeken maar het idee met die anchors is wel te achterhalen toch? Alles werkt met javascript dus is zo te achterhalen. Het is wel met mootools gebouwd moet ik er bij zeggen.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

02/12/2010 12:17:03
Quote Anchor link
Een uitgewerkt voorbeeld.

Ik ben bij de essentie gebleven en heb me dus niet te veel aangetrokken van details.
Ik heb het vrij vlug geschreven; het is dus waarschijnlijk niet een "afgewerkt product".

Te doen, als je dit wil namaken:
- maak een map images met daarin "empty.gif" (transparante, kleine image) "image001.jpg", "image002.jpg", "image003.jpg", "image004.jpg", "image005.jpg"
- jquery.js downloaden; index.php, js.js en style.css maken


js.js
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
// just for the example I put this data in a global var.  Usually you
// would get this data from a db or xml ...
var images = Array(
  'images/image001.jpg',
  'images/image002.jpg',
  'images/image003.jpg',
  'images/image004.jpg',
  'images/image005.jpg'
);

$(document).ready(function (e) {
  // TO DO: initiate function
  m_navigation.init(hash_has_changed);
});

function hash_has_changed (vars) {
  var action = vars[0];
  switch (action) {
    case 'photo':
        var image_index = Number(vars[1]);
        var src = images[image_index];
        $('#photo img').attr('src', src);
      break;
    case 'foo':
      // do something else here
      break;
  }
  
}

////////////////////////////////////////////////////////////////////////
/**
*  Navigation class
*  We are using a lot of callbacks and timouts.  
*    The 'this' object can be ambiguous. That is why we use the global
*    variable m_navigation in our functions.
*    A bit quick & dirty, but it works.
*/

// global var.
var m_navigation = new navigation();

/**
*  constructor
*/
function navigation () {
  this.timer = null;
  this.interval = 20;  // feel free to adapt
}

/**
*  initialize the object.  It is a good idea to call this function in $(document).ready();
*/
navigation.prototype.init = function (callback) {
  if (typeof(callback) == 'function') {
    m_navigation.callback = callback;
    m_navigation.fathom();
  }
  else {
    return false;
  }
  return true;
}

/**
*  Heart of the class.  When ever the url changes after the # symbol, the user-defined (the scripter) callback is called.
*  That callback gets a parameter containing an array of (in php terms $_GET) variables.
*  It is up to that callback to do what ever the scripter wants to.
*/
navigation.prototype.fathom = function () {
  var hash = window.location.hash;
  if (m_navigation.hash != hash) {
    // new situation.  Let's analyze the variables.
    m_navigation.hash = hash;
    var vars = hash.split('/');
    result = Array();
    for (var i=0; i<vars.length; i++) {
      if (vars[i] == "") {
        break;
      }
      if (i == 0) {
        // remove the # character
        while (vars[i].substr(0,1) == "#") {
          vars[i] = vars[i].substr(1);
        }
      }
      result[result.length] = vars[i];
    }
    m_navigation.callback(result);
  }
  m_navigation.timer = setTimeout('m_navigation.fathom()', m_navigation.interval);
}
////////////////////////////////////////////////////////////////////////


index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//NL" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html>
  <head>
    <link rel="shortcut icon" type="image/gif" href="favicon.gif"/>
    <meta http-equiv=content-type content="text/html; charset=UTF-8">
    <title> Bookmarkable navigation - jQuery </title>
    <link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css"/>
    <script src="jquery.js"></script>
    <script src="js.js"></script>
  </head>
  <body>
    <div id="page_container">
      <div id="thumbs">
        <div class="thumb"><a href="#photo/0"><img src="images/image001.jpg"/></a></div>
        <div class="thumb"><a href="#photo/1"><img src="images/image002.jpg"/></a></div>
        <div class="thumb"><a href="#photo/2"><img src="images/image003.jpg"/></a></div>
        <div class="thumb"><a href="#photo/3"><img src="images/image004.jpg"/></a></div>
        <div class="thumb"><a href="#photo/4"><img src="images/image005.jpg"/></a></div>
        <div class="clear"></div>
      </div>
      <div id="photo"><img src="images/empty.gif"/></div>
    </div>
  </body>
</html>


style.css
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
img {
  border: 0;
}

.clear{
  clear: both;
}

#thumbs .thumb{
  float: left;
}

.thumb {
  width: 100px;
  height: 100px;
  margin: 10px;
  background-color: #000;
  overflow: hidden;
}

.thumb img{
  width: 100%;
}

#photo {
  height: 400px;
}

#photo img {
  height: 100%;
}


Als je hier zelf verder mee wil:
- Zie dat je m_navigation initialiseert bij $(document).ready()
- maak een functie, zoals hash_has_changed, alwaar je doet wat je wil doen.
Gewijzigd op 02/12/2010 12:30:36 door Kris Peeters
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.