Apache, cPanel, WHM, Power Panel

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 3 ... 9 10 11 volgende »

Ozzie PHP

Ozzie PHP

15/12/2012 15:56:40
Quote Anchor link
Hallo mensen,

Ik heb inmiddels een VPS in combinatie met Power Panel, WHM en cPanel. Ik heb toegang tot alle bestanden.

Ik probeer nu het een en ander te configureren, maar ik heb nog niet zoveel kaas daarvan gegeten. Ik ben letterlijk nog op ontdekkingstocht. Ik heb absoluut geen idee of er mensen op dit forum zitten die hier wel verstand van hebben, maar ik ga gewoon een paar vragen stellen. De vragen zijn zeer divers, maar al mocht je maar op 1 vraag een antwoord weten, laat het me dan alsjeblieft even weten!! Daar help je me heel erg mee vooruit. En probeer aub de antwoorden zo duidelijk mogelijk te omschrijven, want ik ben op dit gebied echt nog een grote leek.

1) Is er een verschil tussen het gebruik van htaccess en het gebruik van de Apache configuratie (httpd.conf)? Bijvoorbeeld. In het verleden als iemand mijn site bezocht zonder www, dus mijnsite.nl, dan stuurde ik 'm via htaccess door naar www.mijnsite.nl. Kan ik dit ook regelen via de Apache configuratie zodat ik dit niet voor iedere site die ik aan mijn VPS koppel apart hoef in te regelen?

2) Als ik wijzigingen wil doorvoeren in de Apache configuratie, mag ik dan daarvoor het bestand httpd.conf wijzigen? Er staan nu bijvoorbeeld een aantal standaard (makkelijk te raden) links in. Om bijvoorbeeld naar cpanel te gaan typ je simpelweg www.mijnsite.nl/cpanel. Ik zou deze links graag verwijderen (om het hackers moeilijker te maken). Dit kan ik doen door de verwijzingen in httpd.conf weg te halen, maar mag dat zomaar?

3) Mijn cPanel "hoofdaccount" heeft nu als root de map public_html. Echter, ik wil als root de map public_html/mijnsite instellen. Als ik in httpd.conf kijk dan zie ik daar bij de virtual host van deze account staan:

DocumentRoot /home/mijnsite/public_html

Ik ga er vanuit dat als ik dat verander in

DocumentRoot /home/mijnsite/public_html/mijnsite

dat dan de rootmap is aangepast.

Echter onder de virtual host staat deze opmerking:
# To customize this VirtualHost use an include file at the following location
# Include "/usr/local/apache/conf/userdata/std/2/mijnsite/mijnsite.nl/*.conf"

Hoe werkt dit precies. Ik begrijp dus dat ik de wijziging niet in httpd.conf mag maken, maar dat ik hiervoor een apart bestand moet aanmaken? Moet ik dat bestand echt *.conf noemen? Of moet ik dat sterretje door iets anders vervangen? En op welke manier moet ik de wijiging maken? Moet ik alleen die ene gewijzigde regel in dit bestand plakken, of moet ik de hele virtualhost knippen uit httpd.conf en plakken in het nieuwe bestand en dan die ene regel wijzigen?

4) Als ik op mijn VPS inlog via SFTP dan wordt er automatisch een mapje cgi-bin in de public_html directory geplaatst. Dat wil ik helemaal niet. Ik kan het mapje weghalen, maar zodra ik inlog via SFTP wordt het weer aangemaakt. Erg irritant, want ik gebruik dat mapje helemaal niet. Ik heb in WHM bij mijn account CGI al uitgeschakeld, maar dit helpt niet. Het mapje wordt telkens weer aangemaakt. Iemand een idee hoe ik dit kan voorkomen?

5) Ik wil graag in cPanel zien hoeveel disk ruimte ik nog over heb. Hiervoor moet je in WHM een disk quota instellen bij je account. Echter, hij onthoudt deze quota niet. Ik moest om het dan toch werkend te krijgen eerst het programmaatje "initial quota setup" uitvoeren. Dat heb ik gedaan maar dat helpt helaas niet. Iemand een idee hoe ik dit oplos?

Nou, geen idee of iemand ergens een antwoord op weet, of misschien sowieso wat tips kan geven. Ik hoor het graag. Alles is welkom!!!
Gewijzigd op 15/12/2012 15:58:05 door Ozzie PHP
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 14:31:33
 
John D

John D

15/12/2012 17:56:03
Quote Anchor link
1) ik gebruik geen enkele vorm van panels, zoals cPanel, Pleskpanel, PHPadmin, Webmin en/of ander webspul, ik haat php-achtige webinterfaces. Ik heb het niet eens geinstalleerd. Ik ben een versie 1 beheerder, alles op commandline.
2) htaccess en httpd.conf zijn twee heel verschillende bestanden/configuraties.
Over het algemeen moet je je httpd herstarten na een wijziging van de httpd.conf.
3) Er is een standaard DocumentRoot en er zijn virtual host DocumentRoot(s) Er is niet zoveel verschil, de standaard DocumentRoot wordt gekozen wanneer je bijvoorbeeld op ipnummer binnenkomt, dus zonder een domein mee te geven. De virtuele DocumentRoot(s) kan je gebruiken om meerdere domeinen te configureren.
Includefiles is leuk maar hoeft niet, ik heb gewoon 5 DocumentRoots in mijn httpd.conf staan.
5) Kan je als root ook op het OS inloggen? Linux?? Dan kan je je diskruimte zien met #df -ah
Gewijzigd op 15/12/2012 18:00:13 door John D
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

15/12/2012 19:57:55
Quote Anchor link
John, dankjewel voor je reactie!

Hoe kan ik de standaard DocumentRoot instellen? Welke code gebruik ik daarvoor? En moet ik dat in httd.conf zetten?

(Ik zou niet weten hoe ik op het OS kan inloggen. Volgens mij kan dat niet. Ik kan wel inloggen in Power Panel en dan kan ik wel mijn beschikbare ruimte en dataverkeer zien, maar ik wil dat eigenlijk ook in cPanel kunnen zien.)
 

15/12/2012 20:14:25
Quote Anchor link
Via ssh kan je rechstreeks inloggen

Wanneer je cPanel gebruikt, zal deze ook de documentroot hebben aangemaakt tijdens de installatie.
Dus, wanneer je een domein toevoegd, zal cPanel de bodigde vhosts aanmaken, mappen creëren in /home voor de gebruiker, etc.

.htaccess bestanden zijn alleen maar indien toegestaan om de bestaande configuratie van apache te overrulen.

En wat gebuik je voor beveiliging van jouw vos?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

15/12/2012 20:39:08
Quote Anchor link
Hoi Phoenix, wat is een vos? Bedoe je VPS? Er zit een firewall in power panel en whm heeft beveiligingsopties.

cPanel heeft inderdaad vhosts aangemaakt. Maar ik zou graag de algemene document root overrulen. Enig idee hoe?

Ik kan via Putty inloggen als je dat bedoelt.
 

15/12/2012 22:21:38
Quote Anchor link
Ja, ik bedoelde vos.

Vanwaar wil je de algemene documentroot wijzigen? Uiteraard is dit mogelijk, maar naar mening is dit niet nodig.

En ja, inloggen met putty is een optie.
Heb je dit overigens ook beveiligd?

Ik zou overigens niet te veel vertrouwen op power panel alleen qua beveiliging :)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

15/12/2012 22:33:13
Quote Anchor link
Ik wil de document root graag wijzigen. Mijn hoofdsite, laten we die even siteX noemen, heeft als root public_html. Ik wil dat de root public_html/sitex wordt. Dit vind ik handiger.

Alle domeinen die naar mijn VPS verwijzen, maar in cPanel nog niet gekoppeld zijn als add-on domain, komen nu terecht op usr/local/apache/htdocs. Echter, ik wil dat ook die niet-gekoppelde domeinnamen uitkomen op public_html/sitex

Het probleem is alleen dat ik het httpd.conf bestand niet kan aanpassen, want dat wordt automatisch gegenereerd door WHM. Als ik daar wijziging maak, kan het zijn dat die een dag later worden overschreven. Ik probeer nu deze wijzing door te voeren in /usr/local/apache/conf/includes/post_virtualhost_global.conf (dit bestand wordt geinclude in httpd.conf en wordt nooit gewijzigd) maar tot op heden krijg ik het nog niet voor elkaar.

Ik wil nu dus proberen de vhosts voor de niet-gekoppelde domeinnamen te overschrijven in dat bestand dat geinclude wordt, maar tot op heden zonder succes...
 

16/12/2012 01:04:38
Quote Anchor link
en wanneer je een symlink maakt voor deze domeinen?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

16/12/2012 01:08:53
Quote Anchor link
Phoenix, ik ben niet thuis in systeembeheer. Wat bedoel je precies?

Inmiddels is het eerste punt opgelost. De root van het hoofdaccount is nu public_html/sitex.

Ik kan ook het bestand in htdocs aanpassen en laten doorverwijzen naar mijn hoofdsite. Dan is het probleem min of meer opgelost. Enige wat ik "jammer" vind is dat als ik mijn vps via IP aanroep hij dan ook naar het hoofddomein zal gaan. Op zich is dat ook wat ik wil, alleen zou ik dat voor het IP-adres graag binnnen de apache configuratie zelf willen doen. Stel dat er ooit iets mis is met een DNS, dan kan ik mijn site nog bezoeken via het ip-adres.
 
John D

John D

16/12/2012 15:49:45
Quote Anchor link
Default DocumentRoot aanpassen, eigenlijk kan het alleen maar door httpd.conf te wijzigen met de hand. Dus met putty inloggen over ssh en dan naar de juiste directory (bij mij is dat /etc/httpd/conf/httpd.conf) en met vi httpd.conf aanpassen en aansluitend httpd restarten, op de os prompt is dat bij mij: service httpd restart<enter>. Ik ben niet bekend met jouw vhosts. Ik heb vijf virtuals draaien op een dikke server en een ander is allemaal enterprise linux XEN server en XEN virtuals. Ik onderhoud werkelijke alles op command-line. Incidenteel gebruik ik KDE een xwindows windows manager.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

16/12/2012 15:57:43
Quote Anchor link
Thanks John. Die DocumentRoot is al gelogd. Mijn vps draait op whm, dus ik kan niet zomaar de httpd.conf aanpassen, maar in plaats daarvan werk je met .local bestanden.

(Een handig programma is winscp, dan kun je je bestanden gewoon bekijken en bewerken via een soort ftp editor.)
 
- SanThe -

- SanThe -

16/12/2012 16:13:06
Quote Anchor link
Je kan in het virtualhost bestand (helemaal bovenin als eerste) een default aanmaken. Dan zal elke site die geen virtual heeft daar naar toe gaan.

<VirtualHost _default_:80>
ServerAdmin [email protected]
DocumentRoot /path/naar/default/site
ServerName default.ozzie.nl
ErrorLog /path/naar/logs/default.ozzie.log
CustomLog /path/naar/logs/default.ozzie.log common
</VirtualHost>
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

16/12/2012 16:16:42
Quote Anchor link
Thanks Santhe. Daar zal ik straks nog eens even mee gaan stoeien.

<VirtualHost _default_:80>

Moet ik hier het woord "_default_" vervangen, of moet dat zo blijven staan?
 
- SanThe -

- SanThe -

16/12/2012 16:19:22
Quote Anchor link
Moet blijven staan. Dat is namelijk juist de trick.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

16/12/2012 16:20:38
Quote Anchor link
Ah oké. Thanks! :)
 

16/12/2012 20:19:59
Quote Anchor link
Quota: om de disk quota te activeren, moet je quota installeren, waarna WHM dit kan gebruiken om oa de gebruikte disk space te kunnen zien.

CGI-BIN: Als ik het goed heb kan je dit uitschakelen in WHM. Kan dit niet meer, moet je apache compilen zonder cgi.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

16/12/2012 20:49:20
Quote Anchor link
Phoenix, hoe doe ik dat die quota installeren? Welke handelingen moet ik precies verrichten? Ik krijg het niet voor elkaar.

Ik heb cgi op mijn account in WHM uitgeschakeld... maar wellicht heb ik iets over het hoofd gezien?
 

16/12/2012 20:52:31
Quote Anchor link
Welk OS gebruik je?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

16/12/2012 20:53:56
Quote Anchor link
Euh centos geloof ik...
 

16/12/2012 20:57:00
Quote Anchor link
hmm, wat geeft het volgende voor een resultaat: cat /etc/redhat-release

@john, vanwaar is jouw conclusie dat de control panels die jij opnoemt gemaakt zijn met php? De meeste panels die jij opnoemt zijn gemaakt met perl.
Gewijzigd op 16/12/2012 21:04:27 door
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

16/12/2012 21:12:44
Quote Anchor link
Dit komt eruit:

CentOS release 6.3 (Final)
 

Pagina: 1 2 3 ... 9 10 11 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.