Archief links

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-End Web Developer

As a Back-End Web Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a Back-End Web Developer at Coolblue? As a Back-End Web Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you also feel confident with setting up microservices in Typescript or are open to learning this. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing pure

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar ASP .Net / C#

Functie omschrijving Gezocht! Software ontwikkelaar. Ben jij bekend met termen als ASP .Net, C# en SQL? Ben jij op zoek naar een afwisselende en uitdagende IT-functie binnen de agrarische sector? En omschrijf jij jezelf als zelfstandig, enthousiast en proactief? Dan hebben wij de perfecte functie voor jou! Als Software ontwikkelaar binnen deze organisatie ben je samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Je gaat hierbij bijdragen aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Verder bestaan je werkzaamheden uit: Technische uitwerking van de business

Bekijk vacature »

Senior Cobol Applicatieontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving In de applicatie ETM

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van de warehouses. Op dit moment wordt er nog gebruik

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Jij als developer gaat ons helpen onze producten verder te ontwikkelen en in te zetten in de markt. Op dit moment bestaat ons SaaS product uit 3 componenten die zowel los als in een pakket gekocht kunnen worden. Het gaat hier om een online kaartapplicatie, een workflow tool en een monitoring tool. Momenteel zijn wij 3 jaar geleden gestart met de ontwikkeling. De tech-stack waarmee we werken is voornamelijk Javascript, Vue.js en Python. Daarnaast gebruiken wij FaundaDB als database en werken we veel met GIS applicaties. De uitdaging die we momenteel hebben is dat we momenteel een intern team

Bekijk vacature »

Front-end developer - working on software for arou

Functie They have recently started looking for an experienced Front-end (mobile/app) developer. Because of the short lines within the team, they are also looking for someone who can communicate with the service desk, sales and support for technical questions. You will join their IT team consisting of about 10 colleagues divided over two teams in rooms opposite each other. Half of these are involved in their front-end. You will work together with, among others, the Architect, 1 senior, 1 junior and there is a Team Leader. In terms of technology, they work with a unique tech-stack, particularly because of the

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als front end developer gaat werken binnen de teams van onze klant, uiteraard met alle moderne technieken. Opdrachten worden echt gericht op jouw leerdoelen en jouw behoeftes. Wij hebben een omgeving gecreëerd waarin je echt jezelf kan zijn en waar echt gekeken wordt naar jouw voorkeuren. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en dan ga weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en dus jezelf snel ontwikkelen. Eisen Je bent communicatief vaardig en houdt van een dynamische omgeving Je hebt HBO werk- en denkniveau Je hebt gedegen kennis

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe software; Het ombouwen van de bestaande software; Zowel back- als front-end software ontwikkelen; Het testen; Het implementeren van de volledig geteste software; Het verzorgen van nazorg en het oplossen van bugs; Het opstellen en bijhouden van procesdocumentatie; Je draagt bij aan het agile/scrum processen van het team. Hier ga je werken Ongetwijfeld heb je een of meerdere producten van deze organisatie in huis. Het proces erachter, daar ben je ongetwijfeld minder bekend mee. Deze opdracht geeft je de kans meer over dit proces te weten te komen en een mooie bijdrage te

Bekijk vacature »

Front end ontwikkelaar

Functie Het huidige team bestaat uit momenteel uit 5 back end developers verdeeld van senior tot junior. Omdat de gehele front end van applicaties anders gaan insteken zijn ze op zoek naar een ervaren Front end developer die hen kan helpen de juiste keuzes te maken. Je krijgt veel vrijheid om te bepalen hoe je dit wilt ontwikkelen en vrijheid in welke techniek je hiervoor wilt gebruiken. Je zult je dus bezighouden met architectuur, documentatie en natuurlijk ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten binnen de verschillende applicaties. natuurlijk heb jij ook mogelijkheden om te sparren binnen het team, maar ze gaan uit

Bekijk vacature »

Senior PHP developer/ Software Architect

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie As a .NET developer you start in a driven and diverse development team. Your team consists of 16 IT professionals, including 7 software engineers. Because your new employer is internationally active, there are also international IT professionals working in the IT department. As a result, the official language is English. As a team you are responsible for a new Cloud Native product. This product runs entirely in Azure with a Progress Database and various Azure Functions. In addition, this product has a JS front-end, a REST API system and a layer in C # .NET. The idea is therefore

Bekijk vacature »

Leidinggevend Full Stack Developer

Hé jij, nieuwe Pinkcuber! Ga aan de slag bij Pinkcube, online leverancier van promotieartikelen! Een innovatieve organisatie waar extra stappen zetten voor klanten de normaalste zaak van de wereld is. Ambitieus zijn we ook. ‘Naoberschap’ staat bij Pinkcube hoog in het vaandel; we helpen elkaar en iedereen is welkom. Pinkcube is Great Place to Work Certified, erkend leerbedrijf, maatschappelijk betrokken partner van stichting Present en partner van CliniClowns. En misschien wel jouw nieuwe werkgever. Wij zoeken namelijk een enthousiaste: Leidinggevend Full Stack Developer (40 uur, medior/senior) Ben jij klaar om baanbrekende ideeën tot leven te brengen en deel uit te

Bekijk vacature »
Christopher A

Christopher A

03/08/2011 15:28:15
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben nu een half jaar bezig met PHP en heb het al aardig onder de knie! Het enige wat het voor mij nog lastig maakt af en toe, is dat ik vaak dubbele query's maak of door een typ fout niet gauw door heb wat er precies fout is gegaan in mijn scripts.


Ik ben momenteel bezig met het opzetten van een blog. Hierbij zou ik graag gebruik willen maken van een archief om het zoeken van berichten in de nabije toekomst te vereenvoudigen.

Nu gebruik ik voorlopig deze PHP code/SQL functie:


// archief
$archivedata = mysql_query("SELECT DISTINCT date_format(date, '%M %Y') as maand FROM blog ORDER BY date DESC");

while ($archivelist = mysql_fetch_assoc($archivedata))
{

// opsomming data
$archive_month = $archivelist['maand'];

$archive .= '<a href="#">'.$archive_month.'</a><br/>';
}


Om mijn totale lijst met berichten te tonen gebruik ik het volgende script:

// blog index
$bloglist = mysql_query("SELECT * FROM blog ORDER BY date DESC");
$teller = 0;


while ($blog_row = mysql_fetch_assoc($bloglist))
{
$teller++;

// get data

// Hier roep ik de gewenste gegevens op

$blogs .= ' <!-- opbouw blogpost --> '
;}


Met deze scripts lukt het mij om de archief filter te tonen zoals ik het voor ogen heb en om een lijstweergave van al mijn berichten te tonen. Echter zit ik nog steeds met een probleem:


Hoe zorg ik ervoor dat er bij het klikken op één van de links ENKEL de berichten uit die maand en uit het betreffende jaar worden vertoont.


Iemand een idee?




Ik heb nog geen voorbeeld online staan. Ik werk momenteel via een lokale server(XAMPP).




P.S: Ik gebruik af en toe Nederlandse en Engelse termen door elkaar. Ik werk voornamelijk in het Engels omdat ik dit makkelijker vindt, maar wanneer ik een code probeer te maken die ik eventueel aan een klasgenoot zou kunnen doorgeven (ter voorbeeld) noteer ik alles in het Nederlands. Excuseer mij als dit bij mijn voorbeeld codes verwarrend is.
Gewijzigd op 03/08/2011 15:30:13 door Christopher A
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 15:58:32
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

03/08/2011 15:45:25
Quote Anchor link
Kijk eens naar WHERE (in je query)
 
Christopher A

Christopher A

03/08/2011 17:30:28
Quote Anchor link
Bedoel je dat ik dan een functie moet maken

SELECT "blogpost" WHERE "datum gelijk aan link" ?

Het idee is er wel, maar de uitvoering is mij nog niet duidelijk. Ik wil niet lui klinken, maar betekend dit dat ik voor elke maand die regel moet maken of kan dit allemaal in 1 compactere code? Ik probeer namelijk niet omslachtig te werk te gaan zoals ik voorheen heb aangegeven toch vaak te doen.

Ik snap momenteel even niet hoe ik het "onClick" gegeven van de links uit het archief kan aansturen tot een SQL functie. Het zal waarschijnlijk zo voor de hand liggen en zodra ik het lees of er weer op kom klinkt er een "Oh Ja!", maar ik ben momenteel heel onhandig bezig met een aantal Javascript codes om m'n blog op te leuken welke niet willen lukken. En daardoor haal ik al die termen e.d. door mekaar en vergeet ik wat er bij beide scripting languages mogelijk is...

Toevoeging op 03/08/2011 17:51:44:

Ik vond dit stukje code in een ander artikel op phphulp:

WHERE
MONTH(datum) = MONTH(NOW())
AND
YEAR(datum) = YEAR(NOW())



http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/archief/46062/

(hoe zorg ik er trouwens voor in een comment dat de code "speciaal" wordt weergegeven zoals in de bovenstaande link?)

On topic:
Ik was al aan iets soortgelijks aan het denken, ik ga het nu even uitproberen en als het lukt laat ik het even weten in deze thread ;) Ik geloof dat ik het gewoon op dezelfde manier kan aanpakken als de manier waarop ik alle blogposts in eerste instantie heb geladen.

Toevoeging op 03/08/2011 19:45:33:

Ik ben er geloof ik bijna, ik heb nu de volgende code toegepast:


elseif($_GET['maand']){

// archive
$archivedata = mysql_query("SELECT DISTINCT date_format(date, '%M %Y') as maand FROM blog ORDER BY date DESC");

while ($archivelist = mysql_fetch_assoc($archivedata))
{

// get data
$archive_month = $archivelist['maand'];

$archive .= '<a href="index.php?p=blog&amp;id='.$archive_month.'">'.$archive_month.'</a><br/>';


// blog index
$bloglist = mysql_query("SELECT * FROM blog WHERE date = maand ORDER BY date DESC");
$teller = 0;


while ($blog_row = mysql_fetch_assoc($bloglist))
{
$teller++;

// get data

//haal gewenste blogdata op

$blogs .= '<!-- blog opbouw -->';
} // einde while($blog_row etc..)

} // einde while($archivelist etc..)

} //einde elseif





Het probleem is nu dat er een spatie in de url staat(weet niet of dat de volgende fout veroorzaakt) en hij haalt geen data uit de database op. Ik weet wel dat er een nieuwe pagina wordt geopend omdat mijn dummy afbeelding wel verschijnt (< lang verhaal).

Hoe zorg ik er nu voor dat ik een mooie/geldige url maak met een functie die alleen de blogposts ophaalt van de juiste datum?

Ik kan "date_format(date, '%M %Y')" uit "SELECT DISTINCT date_format(date, '%M %Y') as maand FROM blog ORDER BY date DESC" niet zonder spatie typen omdat ik mijn archief niet meer vind uitzien; dubbel "date_format(date, '%M %Y')" gebruiken waarbij 1x zonder spatie voorkomt is ook geen optie omdat hij dan dus de laatste actie voor date_format() leest...

EDIT:
Ik besef me net dat ik de verkeerde code heb getest in localhost, hier staat mn WHERE statement nog niet in verwerkt..
--
EDIT 2:
Helaas, wederom mislukt met " WHERE date='".$_GET['maand']."' ". Met trial en error kom ik er uiteindelijk wel, maar als iemand voor die tijd de oplossing weet hoor ik het graag!
Gewijzigd op 03/08/2011 20:19:13 door Christopher A
 
Christopher A

Christopher A

05/08/2011 16:06:05
Quote Anchor link
Het probleem dat mijn datum in de database wordt aangegeven als "yyyy-mm-dd" en ik dit bij het ophalen omzet in "date_format(date, '%M %Y')" welke ik omschrijf als 'maand'. Dus wanneer ik 'maand' aanroep met $_GET['maand] kan hij waarschijnlijk niets vinden in de database wat hiermee overeenkomt.



Een vraag (als uberhaupt iemand deze thread nog bekijkt/leest buiten ikzelf): Is het toegestaan/functioneel om 2x een mysql_query aan te roepen of is op deze manier alleen de laatste "actief". Ik heb dit namelijk gedaan (zoals hierboven wordt beschreven) en weet niet of juist dit gegeven aan het probleem zou kunnen bijdragen...
 
The Force

The Force

05/08/2011 16:57:28
Quote Anchor link
Vreemd dat er niemand hier op gereageerd heeft. Anyway:

Christopher Ankomah op 03/08/2011 17:30:28:
(hoe zorg ik er trouwens voor in een comment dat de code "speciaal" wordt weergegeven zoals in de bovenstaande link?)


Dat doe je met ['code] en [/'code] (zonder ' ertussen :)). Zet PHP code tussen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php ?>
zodat het goed opgemaakt wordt.

Christopher Ankomah op 03/08/2011 17:30:28:
Ik ben er geloof ik bijna, ik heb nu de volgende code toegepast:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php
elseif($_GET['maand']){
    
    // archive
    $archivedata = mysql_query("SELECT DISTINCT date_format(date, '%M %Y') as maand FROM blog ORDER BY date DESC");

        while ($archivelist = mysql_fetch_assoc($archivedata))
        {
    
            
            // get data
            $archive_month = $archivelist['maand'];
            
            $archive .=  '<a href="index.php?p=blog&amp;id='.$archive_month.'">'.$archive_month.'</a><br/>';    
            
            
                // blog index
                $bloglist = mysql_query("SELECT * FROM blog WHERE date = maand ORDER BY date DESC");
                $teller = 0;
                    
                
                while ($blog_row = mysql_fetch_assoc($bloglist))
                {
    
                    $teller++;
                    
                    // get data

                                        //haal gewenste blogdata op

                            
                        $blogs .= '<!-- blog opbouw -->';
                }
// einde while($blog_row etc..)

        } // einde while($archivelist etc..)
    
} //einde elseif
?>


Het probleem is nu dat er een spatie in de url staat(weet niet of dat de volgende fout veroorzaakt) en hij haalt geen data uit de database op. Ik weet wel dat er een nieuwe pagina wordt geopend omdat mijn dummy afbeelding wel verschijnt (< lang verhaal).

Hoe zorg ik er nu voor dat ik een mooie/geldige url maak met een functie die alleen de blogposts ophaalt van de juiste datum?

Echo de query op het scherm en voer hem in in bijvoorbeeld PHPMyAdmin. Je kan dan zien of er überhaupt data geselecteerd wordt en je kan sneller de query aanpassen totdat je tevreden bent met het resultaat.

Als je tekens als spaties veilig via de url wilt meegeven dat moet je de data door urlencode halen (en dan bij het uitlezen weer urldecode). Je maakt in de archief url's overigens ook geen $_GET['maand'] aan, maar $_GET['id'].

Gebruik geen "SELECT *" maar geef gewoon aan welke kolommen je wilt hebben.

Christopher Ankomah op 05/08/2011 16:06:05:
Het probleem dat mijn datum in de database wordt aangegeven als "yyyy-mm-dd" en ik dit bij het ophalen omzet in "date_format(date, '%M %Y')" welke ik omschrijf als 'maand'. Dus wanneer ik 'maand' aanroep met $_GET['maand] kan hij waarschijnlijk niets vinden in de database wat hiermee overeenkomt.

Dat klopt. Neem eens een kijkje op http://dev.mysql.com/doc/refman/5.5/en/date-and-time-functions.html#function_date-format . Je zal in de tweede query de datum op eenzelfde manier moeten formatteren als hoe je het bij de eerste keer hebt gedaan (met date_format).

Christopher Ankomah op 05/08/2011 16:06:05:
Een vraag (als uberhaupt iemand deze thread nog bekijkt/leest buiten ikzelf): Is het toegestaan/functioneel om 2x een mysql_query aan te roepen of is op deze manier alleen de laatste "actief". Ik heb dit namelijk gedaan (zoals hierboven wordt beschreven) en weet niet of juist dit gegeven aan het probleem zou kunnen bijdragen...

Dat is hier wel handig aangezien je die link naar de specifieke maand wilt weergeven. Je doet nu overigens niets met $_GET['maand']. Kan je niet een constructie als deze gebruiken?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
//Als de maand is gegeven toon dan alles van die maand.
if(isset($_GET['maand'])) {
    $blogdata = mysql_query("
        SELECT kolom1, kolom2, andere kolom
        FROM blog
        WHERE date_format(date, '%M %Y') = '"
. mysql_real_escape_string(urldecode($_GET['maand'])) . "'
        ORDER BY date DESC"
);

    while($blog_row = mysql_fetch_assoc($blogdata)) {
        //Geef weer.
    }
    
}
else {
    //Laat archief zien.
    $archivedata = mysql_query("
        SELECT DISTINCT date_format(date, '%M %Y') as maand
        FROM blog
        ORDER BY date DESC"
);
    
    while ($archivelist = mysql_fetch_assoc($archivedata)) {
        echo  '<a href="index.php?p=blog&maand='. urlencode($archivelist['maand']) . '">'.$archivelist['maand'].'</a><br/>';
    }
}

?>


Edit: wil je alles standaard laten zien en als je op zo'n maand klikt enkel van de maand dan kan je het beste van dat stuk tussen "if(isset($_GET['maand'])" een functie maken met als parameter de maand:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php
function GeefBlogsPerMaand($maand) {
    $blogdata = mysql_query("
        SELECT kolom1, kolom2, andere kolom
        FROM blog
        WHERE date_format(date, '%M %Y') = '"
. mysql_real_escape_string(urldecode($_GET['maand'])) . "'
        ORDER BY date DESC"
);

    while($blog_row = mysql_fetch_assoc($blogdata)) {
        //Geef weer.
    }
}


//Als de maand is gegeven toon dan alles van die maand.
if(isset($_GET['maand'])) {
    //Toon de blogs voor de opgegeven maand.
    GeefBlogsPerMaand($_GET['maand']);
}
else {
    //Laat archief zien.
    $archivedata = mysql_query("
        SELECT DISTINCT date_format(date, '%M %Y') as maand
        FROM blog
        ORDER BY date DESC"
);
    
    while ($archivelist = mysql_fetch_assoc($archivedata)) {
        echo  '<a href="index.php?p=blog&maand='. urlencode($archivelist['maand']) . '">'.$archivelist['maand'].'</a><br/>';
        
        GeefBlogsPerMaand($archivelist['maand']);
    }
}

?>


En je moet nog foutafhandeling toevoegen (wat laat je de gebruiker zien als er een fout optreed in de query? Of als er geen rijen bij een bepaalde maand horen?
Gewijzigd op 05/08/2011 17:08:48 door The Force
 
Christopher A

Christopher A

06/08/2011 18:31:26
Quote Anchor link
Bedankt voor de raad, het is me uiteindelijk gelukt om het archief werkende te krijgen. Een andere kleine fout die ik over het hoofd zag was dat ik was vergeten om bij de "archief pagina's" vergat om de content de printen. *facepalm*

Het kwam uiteindelijk neer op ongeveer het volgende:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
}elseif(isset($_GET['month'])) {
    
        // archive
    $archivedata = mysql_query("SELECT *, date_format(date, '%M %Y') as month FROM blog ORDER BY date DESC");

        while ($archivelist = mysql_fetch_assoc($archivedata))
        {
    
            
            // get data
            
            // hier definieer ik de variabelen;

            
            $archive .=  '<a href="index.php?p=blog&month='. urlencode($archivelist['month']) . '">'.$archivelist['month'].'</a><br/>';    

        }

        
    $archdata = mysql_query("
        SELECT *
        FROM blog
        WHERE date_format(date, '%M %Y') = '"
. mysql_real_escape_string(urldecode($_GET['month'])) . "'
        ORDER BY date DESC"
);
        $teller = 0;
        
        while($arch_row = mysql_fetch_assoc($archdata)) {
            $teller++;
                    
                    // get data
                    
                    // hier definieer ik de gewenste data voor mijn artikelen

                            
                        $blogs .= '<!-- hier schrijf ik de html -->';}
?>


Nogmaals bedankt! Nu kan ik verder met de rest van het werk dat gedaan moet worden om m'n blog functioneel te krijgen!
Gewijzigd op 06/08/2011 18:31:59 door Christopher A
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.