array? ofniet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Als Lead PHP developer bijdragen aan het onderwijs

Functie Als Lead PHP developer zet je samen met het team en de andere lead developers de technische lijnen uit als het gaat om het ontwikkelen van de applicaties en bepaal je samen met de PO waar elke sprint aan gewerkt zal worden. Je kunt op basis van een user story een goede aanpak formuleren en een planning opstellen, en andere hierin meenemen. Wanneer je team code schrijft verwacht je degelijke oplossingen, bij voorkeur gebruik makend van Domain Driven Design. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit

Bekijk vacature »

Functioneel Applicatiebeheerder

Wij van CNB zijn op zoek naar een leergierige Functioneel Applicatiebeheerder CNB is de grootste dienstverlener in de markt van bloembollen en vaste planten. In deze markt verricht CNB de volgende diensten: bemiddeling, veilen en het koelen en prepareren van bloembollen. Vanuit ons hoofdkantoor in Lisse werken bijna 100 collega’s dag in dag uit aan de bemiddeling van bloembollen. In Bovenkarspel vindt het koelen en prepareren van de bloembollen plaats. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste Functioneel Applicatiebeheerder die naast een applicatie, ook sfeer kan bouwen! Jij: Vindt het leuk om binnen een klein IT-team aan de slag te

Bekijk vacature »

Lead Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig wil bezig houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator door middel van

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

Als Front-End React Developer verbeter je de user experience van onze eigen webapplicaties voor onze collega's binnen Coolblue. Wat doe je als Front-End React Developer bij Coolblue? Als Front-end React Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten met React.js. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end React Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop

Bekijk vacature »

SQL ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gave werkgever in regio Breda zijn wij per direct op zoek naar een SQL ontwikkelaar/ functioneel consultant. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Je test de ontwikkelde oplossingen om er zeker van te zijn dat deze voldoen aan de functionele specificaties en de behoeften van de organisatie; Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Je stelt op

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie; Het oplossen van bugs en incidenten. Hier ga je werken Als C#.NET Developer binnen deze organisatie kan jij het verschil maken. Zij werken momenteel nog met programmatuur die is ontwikkeld in C++. Hiervan gaan zij afscheid nemen zodra alle nieuwe software in C#.NET geschreven is. Een grootschalig en langdurig project. Voor hen is deze software van

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Applicatie ontw

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: We verwachten van je, dat je: Brede ervaring hebt als JAVA-ontwikkelaar; Ervaring hebt met Agile/Scrum-werken en je thuis voelt in een Agile omgeving; Een aandeel levert aan het scrumproces en in de SAFe-releasetrain; Zelfstandig werkt in een scrumteam en intensief de samenwerking op zoekt met je directe collega’s en je omgeving; Ervaring meebrengt met het schattten en inplannen van taken tot en met het testen en demonstreren van de opgeleverde functionaliteit; Collega’s in je

Bekijk vacature »

Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Samenwerken in een team van 10 collega's; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven. De

Bekijk vacature »

Machine Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Machine Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Machine Software Developer ben je verantwoordelijk voor: - Je ontwerpt, ontwikkelt en debugt software voor machinebesturingssystemen en complexe landbouwmachines; - Je stelt gebruikersinterfaces op (cabinedisplays); - Op termijn ga je softwareprojecten leiden voor specifieke machines; - Inclusief planning, documentatie en validatie; - Om specificaties te verifiëren

Bekijk vacature »

C# .NET Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen software development waar je gaat werken voor een jong en flexibel bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer met ervaring binnen C# .NET die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! In deze functie ga jij je bezighouden met: Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je aan de

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

As Lead Web Developer at KUBUS you are responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the web application and services of BIMcollab. In your role as lead developer you will naturally search for the optimum between the required implementation time, the performance of the application and a fast go-to-market of features, in line with our automated test and release train. Together with the other senior developers in your team you monitor the architecture of the application and you advise the product owner about necessary refactoring to improve the maintainability of the platform. Our development team

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Full Stack Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer voor een bedrijf in de regio Nijkerk. Je maakt in deze functie onderdeel uit van een groeiend team met een goede ambitie waarbij eenheid, betrokken en overtreffen de belangrijkste kernwaardes zijn. Het bedrijf werkt volgens de AGILE/SCRUM methode, wat je o.a. terug vindt in de tweewekelijkse sprints, retrospectives en een daily standup. Je takenpakket bestaat uit: Bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een Saas applicatie; Bijdragen aan de innovatie van het bedrijf en hun klanten; Het ontwikkelen op de laatste technologie van

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Boskoop dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten.Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Ontwikkelen van herbruikbare componenten; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als junior .NET Developer kom je terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als junior .NET Developer werk je aan het ontwikkelen van verbeterde

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »
Groovez acid

groovez acid

17/04/2012 22:00:10
Quote Anchor link
hallo

op mijn league site zijn verschillende rankings, maar ook een global ranking

in die global rankings, hebben alle spelers die in een bepaalde ranking de leider zijn, een leader jpg naast hun naam ...

nu,
ik vraag deze op op deze manier

$sniperchecker = mysql_query ("SELECT id FROM `ffa_games`");
while($snipergames = mysql_fetch_array($sniperchecker))
{
$snipergameid = $snipergames[id];

$sniperchecker2 = mysql_fetch_array(mysql_query("SELECT playerid FROM ffa_rankings where gameid=$snipergameid and typeid=2 order by points desc"));
$snipercupholder = $sniperchecker2[playerid];
}

ik ga dus eerst kijken welke games er allemaal zijn
en dan per game zoek ik wie het eerst staat, en die zijn id steek ik weg

en dan achter zijn naam komt dit

if ($mem[id] == $snipercupholder)
{
$out[body].="&nbsp;<img src='./images/icons/sniper.gif' title='Leader in a Sniper Ranking'>";
}

heel logisch is, dat op de global ranking maar 1 speler het logotje achter zijn naam zit

in de while loop, word natuurlijk alleen maar het id van de laatste gameleader onthouden

hoe sla ik daar meerdere vars op, per game eentje?
en hoe maak ik de vergelijking achter de naam of het id overeen komt met 1 vd gameleaders ... ?

bedankt alvast
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 19:47:48
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

17/04/2012 22:56:57
Quote Anchor link
Een array aanmaken?

Wat andere vragen/opmerkingen.
Hoop dat dit niet de hele code is, maar dat je in het script wat je hebt ook foutafhandeling hebt opgenomen. Waarom gebruik je mysql_fetch_array en geen mysql_fetch_assoc?
Lees dat variabelen beter buiten quotes kunnen.
 
Groovez acid

groovez acid

17/04/2012 23:11:32
Quote Anchor link
ik heb nog nooit een array gebruikt, toch niet op deze manier

ik ben een copy paste php-er ... ik gebruik stukjes code die werken, en pas die aan naar mijn behoeften, zonder dat ik eigenlijk iets van de taal ken ...
wat is het verschil tussen array en assoc?
en dat van die foutafhandeling heb ik nog gehoord, alsook de vars buiten quotes
maar ook daar weet ik niet juist wat jullie bedoelen ... :(

Toevoeging op 18/04/2012 01:20:11:

ok ik heb dus leren arrays gebruiken ! :)
heb er 1 geschreven en hij werkt

$sniperchecker = mysql_query ("SELECT id FROM `ffa_games`");

while($snipergames = mysql_fetch_array($sniperchecker))
{
$snipergameid = $snipergames[id];
$x = 1;

$sniperchecker2 = mysql_query ("SELECT playerid FROM ffa_rankings where gameid=$snipergameid and typeid=2 order by points desc");
while($sniperleaders = mysql_fetch_array($sniperchecker2))
{
$array[$snipergameid][$x] = $sniperleaders[playerid];
$x++;
}


}

later vergelijk ik met hetzelfde loopje

$snipergameschecker2 = mysql_query ("SELECT id FROM `ffa_games`");
while($snipergames2 = mysql_fetch_array($snipergameschecker2))
{
$snipergameid2 = $snipergames2[id];
if ($mem[id] == $array[$snipergameid2][1])
{
$out[body].="&nbsp;<img src='./images/icons/sniper1.png' title='Leader in a Sniper Ranking'>";
}
if ($mem[id] == $array[$snipergameid2][2])
{
$out[body].="&nbsp;<img src='./images/icons/sniper2.png' title='2nd in a Sniper Ranking'>";
}
if ($mem[id] == $array[$snipergameid2][3])
{
$out[body].="&nbsp;<img src='./images/icons/sniper3.png' title='3th in a Sniper Ranking'>";
}
}

maar als ik die array en de vergelijking kopier, want ik wil een ander soort afbeeldingen afbeelden op dezelde manier ...
ik kopier de array en verander
$array[$snipergameid][$x] = $sniperleaders[playerid];
in
$array2[$snipergameid][$x] = $sniperleaders[playerid];

hetzelfde doe ik in de vergelijking
maar dit werkt niet ...

wat is de correcte manier dan om die array een andere naam te geven? en daarmee te koppelen aan de juiste vergelijking?


bedankt !
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

18/04/2012 08:18:36
Quote Anchor link
Groovez acid op 17/04/2012 23:11:32:
ik ben een copy paste php-er ... ik gebruik stukjes code die werken, en pas die aan naar mijn behoeften, zonder dat ik eigenlijk iets van de taal ken ...

Kreeg al een beetje dat idee, gezien al je posts hier.
Misschien wordt het dan eens tijd om je er in te verdiepen en het zelf te leren.
Met alleen copy/paste en zonder enige verdere kennis ga je, uiteindelijk, geen goede site bouwen. Kies dan voor Joomla!, Wordpress of iets dergelijks.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.