array? ofniet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Delphi developer

Functie Als Delphi developer ga jij aan de slag in een team met twee andere ervaren Delphi programmeurs waaronder de Hoofd programmeur. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van jullie bestaande applicatie. Daarnaast zijn jullie verantwoordelijk voor het onderhouden van deze applicatie en het oplossen van eventuele bugs. Eisen - HBO werk en denk niveau; - Minimaal één jaar ervaring met Delphi; - Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift; - Jij bent zelfstandig, maar kan ook in team verband werken. Aanbod - €3000,-- €4000,- op basis van jouw kennis en ervaring; - 8% vakantiegeld;

Bekijk vacature »

Senior developer (PHP en VB.NET)

Functie De development afdeling bestaat uit 2 teams. Het productteam (10 developers) is verantwoordelijk voor verschillende applicaties met als doel om zoveel mogelijk te automatiseren en uit te werken tot standaard software. Met diverse Solutions Architecten en ervaren developers denken ze voortdurend mee met hun klanten en bouwen ze de basis van het uiteindelijke maatwerk dat wordt geleverd. Hiernaast hebben ze een maatwerk/projectteam. Dit team bestaat momenteel uit 8 developers (junior tot senior) en is verantwoordelijk voor het maatwerk in hun klantprojecten. Momenteel zijn ze op zoek naar een senior developer die aan de slag gaat in het productteam. Hierin

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functieomschrijving Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Kom werken bij dit kleine softwarebureau en werk aan de gaafste maatwerk projecten. Je komt te werken in een klein development team en werk nauw samen met elkaar, om maatwerk software te leveren en bij te dragen aan bedrijfsautomatiseringen. Je gaat werken met de Microsoft stack en technieken als .NET, C#, Entity, MVC, SQL server. In de functie krijg je veel vrijheid om zelf beslissingen te nemen en je hebt impact op de bedrijfsprocessen. Bedrijfsprofiel Dit familiebedrijf bestaat al ruim 20 jaar. Zij hebben een vast netwerk van klanten,

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

Full stack developer

Functie Binnen een ontzettend stimulerende werkomgeving kom jij te werken in een software team van 14 developers. Met ontzettend stimulerend bedoel ik een modern pand, wat voorzien is van alle nodige soft- en hardware, zodat jij jouw werk goed kan uitvoeren. Daarnaast zitten ze in een bos, waardoor je in een groene omgeving rustig kunt werken. Het team bestaat uit front end, back end en full stack developers. Jij krijgt dus de keuze hier waar jij jezelf het liefst op zou richten, maar de voorkeur gaat uit naar back end. Er wordt hier Scrum (agile) gewerkt in multidisciplinaire teams met

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Informeel bureau zoekt Senior PHP developer

Functie Als senior PHP developer neem je het voortouw in ontwikkeltrajecten en ben je in staat werk uit te leggen aan collega’s om zo je kennis met hen te delen. Je deinst niet terug voor ingewikkelde projecten. Deze zie jij alleen maar als uit uitdaging. Je werkt doorlopend aan klantcases (en hierdoor je klant echt leert kennen), maar toch ben je afwisselend bezig. Dit alles in een vrije en ontspannen werksfeer, met een team van gelijkgestemde. Binnen de development teams werken ze met o.a. PHP, Laravel, React, Node, Elastic, Amazon AWS, JIRA, Solid, Domain-driven-design, Doctrine, Redis, docker, Kubernetes, CI, PHP

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

Als Senior PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn en coach je andere developers op de hard en soft skills. Wat doe je als Senior PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om

Bekijk vacature »

Front-end Developer vue.js node.js SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Frontend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf de regio Nieuw Vennep zijn wij opzoek naar een ervaren Front-end Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een SaaS-platform.

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Applicatieontwikkelaar

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Hybride. Kantoordagen in Utrecht, incidenteel in Apeldoorn Functieomschrijving: De afdeling IV – Generieke Voorzieningen – Interactie Online is onderdeel van de keten Interactie. De missie van de keten is: “het faciliteren van de interactie met alle burgers, bedrijven en hun vertegenwoordigers om hen in staat te stellen aan hun fiscale verplichtingen te voldoen en aanspraak te maken op hun rechten.” De afdeling Interactie Online heeft een belangrijke bijdrage binnen deze keten. Dit door het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Delphi Programmeur

Functie omschrijving Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in kantoor-bedrijfssoftware en zit gevestigd in omgeving Numansdorp. Als programmeur ben jij bij dit bedrijf met het volgende bezig; Je vertaalt technische en functionele ontwerpen naar kwalitatieve software. Je ontwikkelt, ontwerpt en test software. Je maakt daarbij veel gebruik met de volgende tools & technologieën: Delphi 10.3 (Rio), QuickReport 6. Je krijgt in deze rol veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Je levert projecten van A - Z op, en werkt daarbij projectmatig en gestructureerd. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf richt zich op maatwerk software oplossingen. Deze software oplossingen worden ingezet in de financiële branche. Het betreft een

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »
Groovez acid

groovez acid

17/04/2012 22:00:10
Quote Anchor link
hallo

op mijn league site zijn verschillende rankings, maar ook een global ranking

in die global rankings, hebben alle spelers die in een bepaalde ranking de leider zijn, een leader jpg naast hun naam ...

nu,
ik vraag deze op op deze manier

$sniperchecker = mysql_query ("SELECT id FROM `ffa_games`");
while($snipergames = mysql_fetch_array($sniperchecker))
{
$snipergameid = $snipergames[id];

$sniperchecker2 = mysql_fetch_array(mysql_query("SELECT playerid FROM ffa_rankings where gameid=$snipergameid and typeid=2 order by points desc"));
$snipercupholder = $sniperchecker2[playerid];
}

ik ga dus eerst kijken welke games er allemaal zijn
en dan per game zoek ik wie het eerst staat, en die zijn id steek ik weg

en dan achter zijn naam komt dit

if ($mem[id] == $snipercupholder)
{
$out[body].="&nbsp;<img src='./images/icons/sniper.gif' title='Leader in a Sniper Ranking'>";
}

heel logisch is, dat op de global ranking maar 1 speler het logotje achter zijn naam zit

in de while loop, word natuurlijk alleen maar het id van de laatste gameleader onthouden

hoe sla ik daar meerdere vars op, per game eentje?
en hoe maak ik de vergelijking achter de naam of het id overeen komt met 1 vd gameleaders ... ?

bedankt alvast
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 16:30:36
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

17/04/2012 22:56:57
Quote Anchor link
Een array aanmaken?

Wat andere vragen/opmerkingen.
Hoop dat dit niet de hele code is, maar dat je in het script wat je hebt ook foutafhandeling hebt opgenomen. Waarom gebruik je mysql_fetch_array en geen mysql_fetch_assoc?
Lees dat variabelen beter buiten quotes kunnen.
 
Groovez acid

groovez acid

17/04/2012 23:11:32
Quote Anchor link
ik heb nog nooit een array gebruikt, toch niet op deze manier

ik ben een copy paste php-er ... ik gebruik stukjes code die werken, en pas die aan naar mijn behoeften, zonder dat ik eigenlijk iets van de taal ken ...
wat is het verschil tussen array en assoc?
en dat van die foutafhandeling heb ik nog gehoord, alsook de vars buiten quotes
maar ook daar weet ik niet juist wat jullie bedoelen ... :(

Toevoeging op 18/04/2012 01:20:11:

ok ik heb dus leren arrays gebruiken ! :)
heb er 1 geschreven en hij werkt

$sniperchecker = mysql_query ("SELECT id FROM `ffa_games`");

while($snipergames = mysql_fetch_array($sniperchecker))
{
$snipergameid = $snipergames[id];
$x = 1;

$sniperchecker2 = mysql_query ("SELECT playerid FROM ffa_rankings where gameid=$snipergameid and typeid=2 order by points desc");
while($sniperleaders = mysql_fetch_array($sniperchecker2))
{
$array[$snipergameid][$x] = $sniperleaders[playerid];
$x++;
}


}

later vergelijk ik met hetzelfde loopje

$snipergameschecker2 = mysql_query ("SELECT id FROM `ffa_games`");
while($snipergames2 = mysql_fetch_array($snipergameschecker2))
{
$snipergameid2 = $snipergames2[id];
if ($mem[id] == $array[$snipergameid2][1])
{
$out[body].="&nbsp;<img src='./images/icons/sniper1.png' title='Leader in a Sniper Ranking'>";
}
if ($mem[id] == $array[$snipergameid2][2])
{
$out[body].="&nbsp;<img src='./images/icons/sniper2.png' title='2nd in a Sniper Ranking'>";
}
if ($mem[id] == $array[$snipergameid2][3])
{
$out[body].="&nbsp;<img src='./images/icons/sniper3.png' title='3th in a Sniper Ranking'>";
}
}

maar als ik die array en de vergelijking kopier, want ik wil een ander soort afbeeldingen afbeelden op dezelde manier ...
ik kopier de array en verander
$array[$snipergameid][$x] = $sniperleaders[playerid];
in
$array2[$snipergameid][$x] = $sniperleaders[playerid];

hetzelfde doe ik in de vergelijking
maar dit werkt niet ...

wat is de correcte manier dan om die array een andere naam te geven? en daarmee te koppelen aan de juiste vergelijking?


bedankt !
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

18/04/2012 08:18:36
Quote Anchor link
Groovez acid op 17/04/2012 23:11:32:
ik ben een copy paste php-er ... ik gebruik stukjes code die werken, en pas die aan naar mijn behoeften, zonder dat ik eigenlijk iets van de taal ken ...

Kreeg al een beetje dat idee, gezien al je posts hier.
Misschien wordt het dan eens tijd om je er in te verdiepen en het zelf te leren.
Met alleen copy/paste en zonder enige verdere kennis ga je, uiteindelijk, geen goede site bouwen. Kies dan voor Joomla!, Wordpress of iets dergelijks.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.