Array parsen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ervaren Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een ervaren Software Developer, en heb je ervaring met technieken zoals C#, MS Access & SQL? Vind jij het leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een specifieke branche? Dan is dit de baan voor jou! Als ontwikkelaar ben jij samen met een team van 12 collega’s verantwoordelijk voor het bouwen van nieuwe functionaliteiten en het uitbreiden van de core applicatie. Belangrijk is dat je ervaring hebt met C# en MS Access. Je bent flexibel en klantvriendelijk ingesteld, omdat het belangrijk is om de klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Thuiswerken

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Wij zijn op zoek naar een PHP programmeur voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alblasserdam. Heb jij altijd al willen werken bij een bedrijf dat veilige netwerkverbindingen levert door middel van veilige oplossingen? Lees dan snel verder. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Tevens

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Voor Troostwijk Groep zoeken wij een: Mendix Developer Wij zoeken Je bent een getalenteerde en ervaren Mendix Developer en het is tijd om je horizon te verbreden. Je wilt minder coderen en meer modelleren, minder bezig zijn met allerlei technische details en randvoorwaarden en meer met functionaliteit. Daarnaast ben je trots op de innovatieve en gebruiksvriendelijke applicaties die je in de loop van de jaren hebt gebouwd. Werk je graag in een enthousiast team, wil je veel vrijheid en kun je tegelijkertijd goed met deadlines omgaan, dan ben jij absoluut degene die wij zoeken! Wat je nodig hebt is ruime

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Als junior .NET Developer lever je met jouw oplossingen direct een bijdrage aan de bedrijfsprocessen van de klanten. Werkzaamheden waar jij je zoal mee bezig houdt zijn; Het ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van de draaiende platforms van de klanten; Softwareontwikkeling middels C#, .NET; Klantcontact om de wensen te bespreken en uit te werken; Optimaliseren van de (huidige) bedrijfsprocessen; De IT-afdeling bestaat uit 30 personen verdeeld over 3 teams. Het team waar je in terecht komt bestaat uit ongeveer tien man. Het is een team wat bestaat uit betrokken collega’s, waar iedereen bereidt is om elkaar te

Bekijk vacature »

Front-end Developer vue.js node.js SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Frontend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf de regio Nieuw Vennep zijn wij opzoek naar een ervaren Front-end Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een SaaS-platform.

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het applicatielandschap; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het applicatielandschap; Sparren met de business. Hier ga je werken De organisatie is werkzaam in de financiële dienstverlening met meer dan 200 medewerkers en meer dan 250.000 eindgebruikers is het een van de grotere binnen haar branche. Je komt te werken in een team waarmee je verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen en onderhouden van de financiële applicaties binnen de organisatie, denk hierbij aan het bouwen en onderhouden van portalen. Als .net developer ga jij het development team ondersteunen met de transitie naar

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar start jij in een multidisciplinair team met 7 ontwikkelaars. Dit team is verdeeld onder Front-end ontwikkelaars en backend developers. De backend developers werken voornamelijk aan desktop applicaties in combinatie met backend systemen. Hier ga jij dus ook mee aan de slag! Hierbij wordt voornamelijk gebruik gemaakt van C# .NET, WPF, UWP, XAML en MVVM. WPF, UWP, .NET Core, Azure Devops en Entity Framework. WPF en UWP worden dan ook voornamelijk gebruikt voor de user interface van de desktop applicatie. Het development team is dan ook erg gedreven m.b.t. het ontwikkelen van vooruitstrevende en innovatieve horeca automatiseringsoplossingen.

Bekijk vacature »

Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij komt te werken in ons webdevelopment team, wat bestaat uit 8 ervaren collega’s. Hiernaast hebben wij nog een team van 2 ontwikkelaars die aan native applicaties werken. Bij ons zijn er korte lijntjes en er hangt een gezellige informele werksfeer. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je aan geweldige applicaties zult gaan werken! Wij willen als organisatie niet te groot worden, we willen gewoon toffe dingen maken. Onze techstack bestaat momenteel uit: PHP, Laravel, Javascript, Typescript, Git, MySQL, Java, Kotlin, Xamarin. Samen met ons ga jij zorgen dat we puik werk leveren! Waarbij je bij elke fase in

Bekijk vacature »

Grafisch vormgever

Standplaats: Maasland Aantal uren: 32 – 40 uur per week Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij een ambitieuze grafisch vormgever met een passie voor creativiteit en oog voor detail? Vind jij het daarnaast leuk om ook marketingactiviteiten op te pakken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Bedrijfsinformatie Westacc Group BV is het zusterbedrijf van HABA en specialiseert zich in (maatwerk) oplossingen voor (elektro) techniek en verlichting in de kampeerbranche. Zij produceren en assembleren onderdelen voor caravans, campers en boten. Voor een groot aantal caravan- en campermerken leveren wij producten als zekeringkasten, invoerdozen, acculaders, schakelmateriaal en verlichting. De producten

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer!? Sta jij aan het begin van jouw loopbaan of heb jij misschien al enige ervaring? Vind jij het daarnaast belangrijk om jezelf constant te kunnen ontwikkelen en uitdagen? Lees dan snel verder! Voor een vooraanstaand softwarehuis in Nieuwegein ben ik op zoek naar een Junior Software Developer. De eigenaar van het bedrijf is ervan bewust dat je als junior nog een hoop kan leren, waardoor je de eerste maanden veel begeleiding en diverse trainingen krijgt. Daarna ga je samen met je collega's aan zowel kleine als grote projecten werken.

Bekijk vacature »

Full Stack C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Senior PHP developer/ Software Architect

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Marco

Marco

05/11/2008 23:44:00
Quote Anchor link
Ik heb de volgende foutief geformatte array:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
"flags" => array(
                "Immunity" => "grav ping afk a b c d e f g h i k l m n o p q r s t u v x y",
                "Immunity" => "autojoin",
                "Admin" => "q2 q3 grav pban A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V",
                "Admin" => "W X Y Z a b c d e f g i k l m o p q r s t v w x y z client",
                "Admin" => "admin spray",
            ),


De array is niet correct geformat, omdat deze uit een ander programma komt, wat niet met PHP werkt. PHP moet de array gaan parsen, dus heb ik de handel kunnen omzetten naar bovenstaande. Het programma die dit genereert, kan blijkbaar wel overweg met dubbele keys, maar in PHP werkt dat natuurlijk niet.

De code kan weleens anders worden, maar PHP moet het kunnen blijven parsen, dus hoe kan ik het stuk code formatten dat het wel werkt? In andere woorden, hoe kan ik de code door PHP laten veranderen in dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
"flags" => array(
                "Immunity" => "grav ping afk a b c d e f g h i k l m n o p q r s t u v x y autojoin",
                "Admin" => "q2 q3 grav pban A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z a b c d e f g i k l m o p q r s t v w x y z client admin spray",
            ),
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Marco
 
PHP hulp

PHP hulp

20/05/2024 10:25:51
 
- SanThe -

- SanThe -

05/11/2008 23:48:00
Quote Anchor link
Hoe wordt het er nu ingeschreven?
 
Marco

Marco

06/11/2008 00:06:00
Quote Anchor link
Zoals het eerste stuk code wat ik liet zien. De originele code is nog anders en heb ik niet in mijn post gezet. Ter informatie; het origineel was dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
"flags"
            {
                "Immunity"    "grav ping afk a b c d e f g h i k l m n o p q r s t u v x y"
                "Immunity"    "autojoin"
                "Admin"    "q2 q3 grav pban A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V"
                "Admin"    "W X Y Z a b c d e f g i k l m o p q r s t v w x y z client"
                "Admin"    "admin spray"
            }


De array uit de eerste code geeft hierdoor alleen wat steeds in de laatste van de dubbele keys beschreven wordt, dus dat is dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
"Immunity" => "autojoin"
"Admin" => "admin spray"
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Marco
 
- SanThe -

- SanThe -

06/11/2008 00:16:00
Quote Anchor link
Met dat 'origineel' kan je niks. Je kan wel iets doen op het moment dat het originaal wordt aangemaakt.
 
Marco

Marco

06/11/2008 00:26:00
Quote Anchor link
Wat bedoel je precies met 'op het moment dat het origineel' wordt aangemaakt?
Het origineel is verder ook niet echt belangrijk, omdat PHP er inderdaad niks mee kan. Daarom heb ik die ook (via PHP, want het moet automatisch) kunnen formatten naar het eerste stuk code wat ik in deze thread heb gepost.

Dus ik moet eigenlijk een script hebben die dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
"flags" => array(
                "Immunity" => "grav ping afk a b c d e f g h i k l m n o p q r s t u v x y",
                "Immunity" => "autojoin",
                "Admin" => "q2 q3 grav pban A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V",
                "Admin" => "W X Y Z a b c d e f g i k l m o p q r s t v w x y z client",
                "Admin" => "admin spray",
            ),


veranderd in:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
"flags" => array(
                "Immunity" => "grav ping afk a b c d e f g h i k l m n o p q r s t u v x y autojoin",
                "Admin" => "q2 q3 grav pban A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z a b c d e f g i k l m o p q r s t v w x y z client admin spray",
            ),
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Marco
 
- SanThe -

- SanThe -

06/11/2008 00:36:00
Quote Anchor link
Dat snap ik. Maar hoe maak je die eerste?
 
Marco

Marco

06/11/2008 00:38:00
Quote Anchor link
Met een aantal handige str_replaces:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
    public function convertToArray($clientsfile) {
        $subjects_a = array(" ", "\t", "{", "}", "%02%");
        $replacements_a = array("%02%", " => ", "=> array(", "),", " ");

        $subjects_b = array();
        $replacements_b = array();

        $newclientsfile = array();
        foreach($clientsfile as $key => $value) {
            while(strpos($value, "\t") === 0) {
                $value = substr($value, 1);
            }

            $value = str_replace($subjects_a, $replacements_a, $value);
            $value = str_replace($subjects_b, $replacements_b, $value);
            if(strpos($value, "=>")) {
                $value = $value.",";
            }

            $newclientsfile[] = $value;
        }


        return $newclientsfile;
    }

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Marco
 
- SanThe -

- SanThe -

06/11/2008 00:46:00
Quote Anchor link
Okee, het wordt al iets duidelijker. Nu zou ik nog willen weten wat er in $clientsfile zit. Dus in de aanroep van de funtie.
 
Marco

Marco

06/11/2008 00:50:00
Quote Anchor link
Ok, das mooi :)

In $clientsfile zit de originele versie van het bestand dat omgezet gaat worden, waar dus die code in staat waar je niks mee kan. Dat is in de array gezet met file():
$clientsfile = file("clients.txt");
 
- SanThe -

- SanThe -

06/11/2008 00:52:00
Quote Anchor link
Geef eens een paar regels uit die file. Even om te zien hoe dat in elkaar steekt.
 
Marco

Marco

06/11/2008 00:56:00
Quote Anchor link
Het bestand heet clients.txt en ziet er zo uit:
http://www.themadman.nl/clients.txt
 
- SanThe -

- SanThe -

06/11/2008 01:02:00
Quote Anchor link
Ik begrijp uit een ander topic van jou dat je dat bestand zelf creëert. Wat is het doel van dat bestand? Alleen opslaan van gegevens of moet dat persé in dat format?
 
Marco

Marco

06/11/2008 01:05:00
Quote Anchor link
Ik heb in een ander topic het erover gehad om dit bestand naar een format die php verstaat te converteren, maar ik maak de file niet zelf. Het bevat gegevens over rechten die users hebben op een server. Het moet ook perse in die format, omdat ik het bestand dus niet zelf maak en de parser niet php is. De rechten van users moeten ook via een website aangepast kunnen worden, dus wil ik het bestand leesbaar maken voor php, maar de format moet uiteindelijk hetzelfde zijn.
 
- SanThe -

- SanThe -

06/11/2008 01:08:00
Quote Anchor link
En wat heb je nodig uit die file? Alles? En hoe zou je het willen hebben?
Ik heb hier al een testomgeving dus kom maar met je probleem.
 
Marco

Marco

06/11/2008 01:16:00
Quote Anchor link
Ik moet inderdaad zo'n beetje alles uit de file hebben:
- De naam van users moet aan te passen zijn;
- De steamid van users moet aan te passen zijn;
- De flags van users moeten aan te passen zijn;
- De groups waar users deel van uitmaken moeten aan te passen zijn;
- De groups zelf moeten aan te passen zijn.

Hoe ik het binnenkrijg maak niet zo heel veel uit, als een heel andere aanpak de oplossing biedt, mag dat ook, zolang het maar php is natuurlijk. Zelf vond ik de aanpak met arrays een vrij goeie, omdat de originele file er vrij veel op lijkt, en het een duidelijke structuur biedt.
 
- SanThe -

- SanThe -

06/11/2008 01:21:00
Quote Anchor link
Ik zal eens even gaan puzzelen.
Als je af en toe mijn testuitvoer wilt zien die staat hier onder 'test'.
 
Marco

Marco

06/11/2008 01:25:00
Quote Anchor link
Ok, dat stel ik zeer op prijs.
 
Mathijs -

Mathijs -

06/11/2008 01:48:00
Quote Anchor link
dat array idee lijkt me niet eens zo slecht. santhe zal vast met een uitgebreidere oplossing komen, maar hier een ideetje:

maak van die dubbele items gewoon een array.

dus ipv:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
"flags" => array(
                "Immunity" => "grav ping afk a b c d e f g h i k l m n o p q r s t u v x y",
                "Immunity" => "autojoin",
                "Admin" => "q2 q3 grav pban A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V",
                "Admin" => "W X Y Z a b c d e f g i k l m o p q r s t v w x y z client",
                "Admin" => "admin spray",
            ),


iets als:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
"flags" => array(
                "Immunity" => array("grav ping afk a b c d e f g h i k l m n o p q r s t u v x y", "autojoin"),
                "Admin" => array("q2 q3 grav pban A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V", "W X Y Z a b c d e f g i k l m o p q r s t v w x y z client", "admin spray"),
            ),
 
- SanThe -

- SanThe -

06/11/2008 10:18:00
Quote Anchor link
Ik heb best een tijd zitten puzzelen, maar ik ben bang dat ik het niet voor elkaar krijg.
 
Marco

Marco

06/11/2008 10:27:00
Quote Anchor link
Das jammer, zou je wel even willen posten wat je bereikt hebt? Ik heb de output in de gaten gehouden, maar daar staat geen php tussen.
 
- SanThe -

- SanThe -

06/11/2008 10:32:00
Quote Anchor link
Ik heb verschillende dingen geprobeerd, maar daar heb je echt niets aan. Misschien dat het simpeler zou zijn met een ander file-format. Maar ook dat weet ik niet zeker.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.