Array samenvoegen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je hier

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functieomschrijving PHP Developer met brede ervaring gezocht! Ben jij een Full Stack PHP Developer met brede ervaring die toe is aan een volgende stap? Lees dan snel verder! Voor onze eindklant in de regio Nunspeet zijn wij op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT Team van deze organisatie gaat versterken. Wij zoeken een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die er voor gaat zorgen dat deze innovatieve organisatie de volgende stap gaat maken. Om deze functie goed uit te kunnen voeren moet je communicatief goed zijn en in staat zijn om zelfstandig problemen op te lossen. Daarnaast bestaat

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 25 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

Als Front-end developer bijdragen aan het onderwij

Functie Als front-end developer om je terecht in een team van goede en ervaren developers, en ga je werken aan de software die door miljoenen mensen gebruikt wordt. Je bent in staat om designs effectief te vertalen naar werkende feautures en hebt oog voor een goede UX van het product. Je staat voor clean code en goede documentatie. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit software en code. Je dagelijkse werk bestaat uit het werken aan componenten in de Storybook. Het verbeteren en refactoren van de huidige

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer - remote werken

Functie Als Front-end (Angular) developer ga je aan de slag met het uitbouwen van hun webapplicatie, als één van de front-end experts ga je samen met collega’s in een devops team werken aan een nieuw front-end voor hun calculatie oplossing. Binnen de calculatiesoftware kunnen meerdere professionals tegelijk samenwerken, 3D calculaties uitvoeren en ook inzien met de benodigde specifieke details. Deze software wordt veel ingezet om projectbeschrijvingen en kosten in kaart te brengen, en tijdens de uitvoering te bewaken. Maar hiernaast liggen er in de toekomst veel meer plannen op het gebied van front-end in de andere applicaties. Genoeg te doen

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Onderdelen van jouw functie: Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Python (Django) developer - Remote in The Netherla

Functie Together with your team, consisting of a senior, 2 mediors and one junior developer, you will work on their software in an Agile-based approach. You have an eye for quality, risk, and customer interest. Communication with your colleagues and, where necessary, with customers, plays an important role in achieving a successful result. As a person, you are smart, get things done, and are result-oriented. There is a lot of independence within the development team, apart from the stand-up (10:00 am) and occasional pair-programming sessions. Techniques they use include Python, Django, MySQL, Mercurial, Ubuntu Linux, Nginx. In terms of front-end

Bekijk vacature »

Als Front-end developer samenwerken met de beste c

Functie Momenteel zijn we voor één van de projecten bij hun key partner, een voorloper in de energiesector, op zoek naar gedreven Front-end developers. Ze nemen de lead in dit project en werken uitsluitend met vooruitstrevende technologieën. Ze verwachten dat de technologie die hier wordt ontwikkeld uiteindelijk door veel meer grote corporates, in verschillende sectoren zal worden toegepast. Dit is dan ook een heel uitdagend project om aan mee te gaan werken. Het team bestaat o.a. uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van

Bekijk vacature »

SQL developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de omgeving van Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL ontwikkelaar. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt er als volgt uit te zien: Het ontwerpen en implementeren van databaseschema's: Je bent in staat om een database te ontwerpen en de structuur van tabellen, relaties, indexen en andere objecten te definiëren; Het schrijven van complexe SQL-query's: Je kunt complexe query's schrijven om gegevens uit de database

Bekijk vacature »

.NET Developer Medior Senior

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Herbruikbare componenten maken; Testen; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als .NET Developer kom jij terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als .NET Developer werk jij aan het ontwikkelen van verbeterde software voor

Bekijk vacature »

Grafisch vormgever

Standplaats: Maasland Aantal uren: 32 – 40 uur per week Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij een ambitieuze grafisch vormgever met een passie voor creativiteit en oog voor detail? Vind jij het daarnaast leuk om ook marketingactiviteiten op te pakken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Bedrijfsinformatie Westacc Group BV is het zusterbedrijf van HABA en specialiseert zich in (maatwerk) oplossingen voor (elektro) techniek en verlichting in de kampeerbranche. Zij produceren en assembleren onderdelen voor caravans, campers en boten. Voor een groot aantal caravan- en campermerken leveren wij producten als zekeringkasten, invoerdozen, acculaders, schakelmateriaal en verlichting. De producten

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het development team. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »
Zero XT

Zero XT

18/08/2009 21:16:00
Quote Anchor link
Beste php-ers,

Ik wil graag dat de onderstaande array:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
$array
= array(
               array('type' => 'open', 'tekst' => 'open1'),
               array('type' => 'tekst', 'tekst' => 'tekst '),
               array('type' => 'tekst', 'tekst' => 'tekst2 '),
               array('type' => 'tekst', 'tekst' => 'tekst3 '),
               array('type' => 'tekst', 'tekst' => 'tekst4 '),
               array('type' => 'open', 'tekst' => 'open2'),
               array('type' => 'tekst', 'tekst' => 'tekst5 '),
               array('type' => 'tekst', 'tekst' => 'tekst6 '),
               array('type' => 'tekst', 'tekst' => 'tekst7 '),
               array('type' => 'sluit', 'tekst' => 'sluit1')
               );

?>



deze array word:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$array
= array(
               array('type' => 'open', 'tekst' => 'open1'),
               array('type' => 'tekst', 'tekst' => 'tekst tekst2 tekst3 tekst4'),
               array('type' => 'open', 'tekst' => 'open2'),
               array('type' => 'tekst', 'tekst' => 'tekst5 tekst6 tekst7 '),
               array('type' => 'sluit', 'tekst' => 'sluit1')
               );

?>


Wat is er gebeurd? Als er meerdere type=tekst achter elkaar zijn dan maakt hij daar een van.
Ik heb het al geprobeerd met de onderstaande code maar ik kom er niet uit.


Wat ik heb:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
<?php
$array
= array(
               array('type' => 'open', 'tekst' => 'open1'),
               array('type' => 'tekst', 'tekst' => 'tekst '),
               array('type' => 'tekst', 'tekst' => 'tekst2 '),
               array('type' => 'tekst', 'tekst' => 'tekst3 '),
               array('type' => 'tekst', 'tekst' => 'tekst4 '),
               array('type' => 'open', 'tekst' => 'open2'),
               array('type' => 'tekst', 'tekst' => 'tekst5 '),
               array('type' => 'tekst', 'tekst' => 'tekst6 '),
               array('type' => 'tekst', 'tekst' => 'tekst7 '),
               array('type' => 'sluit', 'tekst' => 'sluit1')
               );


$stack = array();
$tekst = '';

for($i = 0; $i < count($array); $i++)
{

    if($array[$i]['type'] == 'tekst')
    {

        for($a = $i; $a < count($array); $a++)
        {

            if($array[$a]['type'] == 'tekst')
            {

                $tekst .= $array[$a]['tekst'];
                $i++;
            }

            else
            {
                $stack[] = array('type' => 'tekst', 'tekst' => $tekst);
                $tekst = '';
            }
        }

        
        $stack[] = array('type' => 'tekst', 'tekst' => $array[$i]['tekst']);
        
    }

    else
    {
        $stack[] = $array[$i];
    }
}



print_r($stack);
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Zero XT
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 01:33:11
 
Matthias R

Matthias R

18/08/2009 21:33:00
Quote Anchor link
array_merge();

heb je post nietgelezen, maar ik antwoord het naar de naam van je post
 
Zero XT

Zero XT

18/08/2009 21:36:00
Quote Anchor link
Misschien is het dan handig om eerst mijn post te lezen;)
array_merge is om 2 array's met elkaar te mergen (smelten).
Ik heb geen 2 array's

Zoals je ook kan zien in de titel van dit topic: Array (zonder s) samenvoegen

Iemand?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Zero XT
 
Matthias R

Matthias R

18/08/2009 21:40:00
Quote Anchor link
ik heb is gelezen,
maar ge kunt die toch gwn overschrijven???
want als ge geen array_merge gebruikt, dan verdwijnt de oude array
 
- Mark -

- Mark -

18/08/2009 21:41:00
Quote Anchor link
is de opbouw altijd op deze manier? open -> 3 tekst array's -> open -> 3 tekst array's end dan sluiten.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

18/08/2009 21:45:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php
    $array1
= array(
        array('type' => 'open', 'tekst' => 'open1'),
        array('type' => 'tekst', 'tekst' => 'tekst '),
        array('type' => 'tekst', 'tekst' => 'tekst2 '),
        array('type' => 'tekst', 'tekst' => 'tekst3 '),
        array('type' => 'tekst', 'tekst' => 'tekst4 '),
        array('type' => 'open', 'tekst' => 'open2'),
        array('type' => 'tekst', 'tekst' => 'tekst5 '),
        array('type' => 'tekst', 'tekst' => 'tekst6 '),
        array('type' => 'tekst', 'tekst' => 'tekst7 '),
        array('type' => 'sluit', 'tekst' => 'sluit1')
    );

    $array2 = array ();
    $type = null;
    $n = -1;
    foreach ($array1 as $v) {
        if ($v['type'] != $type) {
            if ($n >= 0) {
                $array2[$n]['tekst'] = trim ($array2[$n]['tekst']);
            }

            $type = $v['type'];
            $array2[++$n] = array ('type' => $type, 'tekst' => '');
        }

        $array2[$n]['tekst'] .= ' ' . $v['tekst'];
    }

    echo '<pre>' . print_r ($array2, true) . '</pre>';
?>
 
- SanThe -

- SanThe -

18/08/2009 22:01:00
Quote Anchor link
@Jan Koehoorn: Dat is weer een nette oplossing.
Maar kan jij kort uitleggen wat nou het verschil is tussen $n++ en ++$n?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

18/08/2009 22:05:00
Quote Anchor link
Hoi SanThe,

ja. De $n++ noemt men een postfix operator. Dat houdt in dat de variabele eerst gebruikt wordt in het statement en vervolgens opgehoogd. ++$n heet een prefix operator. In zo'n geval wordt de var eerst opgehoogd, en dan pas gebruikt.

Edit: kort voorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
    $n
= 0;
    $array = array ();
    $array[$n++] = 'Hallo wereld!';
    
    echo '<pre>' . print_r ($array, true) . '</pre>';

    $n = 0;
    $array = array ();
    $array[++$n] = 'Hallo wereld!';
    
    echo '<pre>' . print_r ($array, true) . '</pre>';
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
- SanThe -

- SanThe -

18/08/2009 22:15:00
Quote Anchor link
Perfecte uitleg. Bedankt.
 
Matthias R

Matthias R

18/08/2009 22:54:00
Quote Anchor link
@jan wat gaat dit verschil hebben in de output???
 
- Mark -

- Mark -

18/08/2009 23:01:00
Quote Anchor link
Bij de eerste wordt het $array[0] = 'Hallo wereld!'; en bij de tweede wordt het $array[1] = 'Hallo wereld!';
 
- SanThe -

- SanThe -

18/08/2009 23:02:00
Quote Anchor link
Kan je uiteraard zelf even uitproberen natuurlijk.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
Array
(
    [0] => Hallo wereld!
)

Array
(
    [1] => Hallo wereld!
)
 
Zero XT

Zero XT

19/08/2009 02:18:00
Quote Anchor link
Hartelijk bedankt Jan Koehoorn. Zoals SanThe al zei; een nette oplossing
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.