Array samenvoegen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Software developer PHP

Functie Jij als senior PHP ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 developers binnen onze organisatie Jij gaat de brug zijn tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je je taken op voor de dag. Een greep van jouw taken zijn: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden met Security & Privacy Eisen • Minimaal 4

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

You'll build modern applications for Coolblue's back office. We have a lot of friends, and they crave well-structured data and user-friendly, task-focused applications. How do I become a Medior C# Developer at Coolblue? You regularly participate in brainstorm sessions about user experience, data, and task flow with the UX Designer, Product Owner, and Data Scientists in your team. Besides that you will create disconnected, highly congruent, and testable code that can easily be maintained and is future-proof. Want to become C# Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Working with various types of

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een uitdagende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET programmeur. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van apps, webapplicaties en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines te scannen en vervolgens de data om te zetten in management informatie voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks, HTML, TypeScript, SQL & C++, CSS. Geen ervaring met één van deze technologieën is dan ook geen enkel probleem! Deze werkgever biedt

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in de regio van Bergen op Zoom ben je als PHP Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van Software. Daarnaast ben je ook voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe mogelijkheden en innovaties die essentieel kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Je deelt veel kennis en informatie met het team en ontvangt deze dan ook graag terug. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Bedrijfsprofiel Deze uitdagende opdrachtgever is ruim 20 jaar actief in de regio Bergen op Zoom. Het vooruitstrevende team staat de hele dag voor je klaar om je te helpen en ondersteunen.

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie The position we have for you As a .NET developer you will work for one of our customers active in the High Tech Industry. Our customers are mainly located in the Eindhoven area. We are very selective when it comes to the projects we accept and therefore only focus on innovative and complex projects. Because our customers are mainly specialized in machine construction, you often work close to the machines. Our team currently consists of Embedded engineers, IOT developers and Cloud engineers. We mainly work on Microsoft projects where WPF, UWP, .NET Core and Microsoft Azure are used. Eisen

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Samen met je development team werk je Agile Scrum en met jullie gezamenlijke kennis en ervaring bepalen jullie samen de beste keuze voor techniek en architectuur. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en denkniveau • Je hebt goede kennis en ervaring met PHP • Je bent niet bang voor complexe projecten • Je werkt graag zelfstandig aan applicaties • Je bent altijd nieuwsgierig naar nieuwe

Bekijk vacature »

Low Code Developer voor o.a. overheidsprojecten!

Bedrijfsomschrijving Wil jij ook behoren tot de specialist in Low Code? Dan zou ik zeker aanraden om verder te lezen. Deze organisatie is ooit opgericht door twee studenten en is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze werkgever met een groot aanzien op Low Code projecten. De sfeer is echter niet veranderd, er heerst een informele sfeer met een open deuren beleid, en hierin mag de eigen bar natuurlijk niet ontbreken. Momenteel maakt deze organisatie een flinke groei door en hier kan jij natuurlijk niet bij ontbreken. Daarom ben ik op zoek naar Low Code Developers met een degelijke technische achtergrond. Kennis

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Ontwerpen en bouwen van nieuwe functionaliteiten binnen de complexe omgeving; Proactief de processen kwalitatief en efficient inrichten; Opzetten van Unit Tests; Code Reviews; Regie nemen voor innovatieve projecten; Landschap beheren en de bijbehorende ketens hierbij in het oog houden. Hier ga je werken De organisatie is actief binnen de financiele branche en heeft een IT afdeling van circa 450 man. De organisatie voorziet de maatschappij binnen de financiele dienstverlening en is gedurende de jaren een onmisbare schakel geworden. Het is een high profile organisatie waar ze veel te maken hebben met veranderingen voortkomend uit maatschappelijke ontwikkelingen,

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij recent jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een erkende werkgever in regio Waalwijk zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze

Bekijk vacature »

Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Samenwerken in een team van 10 collega's; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven. De

Bekijk vacature »

Front-end developer gezocht

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer Consultancy

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

ERP Developer fleet managementsysteem

Wat ga je doen als ERP Developer fleet managementsysteem? Als ERP developer speel jij een belangrijke rol bij het doorvoeren van wijzigingen en verbeteringen binnen het fleet managementsysteem. Jouw expertise op het gebied van ERP systemen stelt jou in staat om de applicatie optimaal te laten functioneren en te blijven ontwikkelen. Als lid van het IT-team werk je nauw samen met andere developers en het business team om het fleet managementsysteem te integreren met andere systemen. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en het implementeren van verbeteringen op basis van de wensen en eisen van onze klanten.

Bekijk vacature »
Zero XT

Zero XT

18/08/2009 21:16:00
Quote Anchor link
Beste php-ers,

Ik wil graag dat de onderstaande array:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
$array
= array(
               array('type' => 'open', 'tekst' => 'open1'),
               array('type' => 'tekst', 'tekst' => 'tekst '),
               array('type' => 'tekst', 'tekst' => 'tekst2 '),
               array('type' => 'tekst', 'tekst' => 'tekst3 '),
               array('type' => 'tekst', 'tekst' => 'tekst4 '),
               array('type' => 'open', 'tekst' => 'open2'),
               array('type' => 'tekst', 'tekst' => 'tekst5 '),
               array('type' => 'tekst', 'tekst' => 'tekst6 '),
               array('type' => 'tekst', 'tekst' => 'tekst7 '),
               array('type' => 'sluit', 'tekst' => 'sluit1')
               );

?>



deze array word:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$array
= array(
               array('type' => 'open', 'tekst' => 'open1'),
               array('type' => 'tekst', 'tekst' => 'tekst tekst2 tekst3 tekst4'),
               array('type' => 'open', 'tekst' => 'open2'),
               array('type' => 'tekst', 'tekst' => 'tekst5 tekst6 tekst7 '),
               array('type' => 'sluit', 'tekst' => 'sluit1')
               );

?>


Wat is er gebeurd? Als er meerdere type=tekst achter elkaar zijn dan maakt hij daar een van.
Ik heb het al geprobeerd met de onderstaande code maar ik kom er niet uit.


Wat ik heb:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
<?php
$array
= array(
               array('type' => 'open', 'tekst' => 'open1'),
               array('type' => 'tekst', 'tekst' => 'tekst '),
               array('type' => 'tekst', 'tekst' => 'tekst2 '),
               array('type' => 'tekst', 'tekst' => 'tekst3 '),
               array('type' => 'tekst', 'tekst' => 'tekst4 '),
               array('type' => 'open', 'tekst' => 'open2'),
               array('type' => 'tekst', 'tekst' => 'tekst5 '),
               array('type' => 'tekst', 'tekst' => 'tekst6 '),
               array('type' => 'tekst', 'tekst' => 'tekst7 '),
               array('type' => 'sluit', 'tekst' => 'sluit1')
               );


$stack = array();
$tekst = '';

for($i = 0; $i < count($array); $i++)
{

    if($array[$i]['type'] == 'tekst')
    {

        for($a = $i; $a < count($array); $a++)
        {

            if($array[$a]['type'] == 'tekst')
            {

                $tekst .= $array[$a]['tekst'];
                $i++;
            }

            else
            {
                $stack[] = array('type' => 'tekst', 'tekst' => $tekst);
                $tekst = '';
            }
        }

        
        $stack[] = array('type' => 'tekst', 'tekst' => $array[$i]['tekst']);
        
    }

    else
    {
        $stack[] = $array[$i];
    }
}



print_r($stack);
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Zero XT
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 21:53:58
 
Matthias R

Matthias R

18/08/2009 21:33:00
Quote Anchor link
array_merge();

heb je post nietgelezen, maar ik antwoord het naar de naam van je post
 
Zero XT

Zero XT

18/08/2009 21:36:00
Quote Anchor link
Misschien is het dan handig om eerst mijn post te lezen;)
array_merge is om 2 array's met elkaar te mergen (smelten).
Ik heb geen 2 array's

Zoals je ook kan zien in de titel van dit topic: Array (zonder s) samenvoegen

Iemand?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Zero XT
 
Matthias R

Matthias R

18/08/2009 21:40:00
Quote Anchor link
ik heb is gelezen,
maar ge kunt die toch gwn overschrijven???
want als ge geen array_merge gebruikt, dan verdwijnt de oude array
 
- Mark -

- Mark -

18/08/2009 21:41:00
Quote Anchor link
is de opbouw altijd op deze manier? open -> 3 tekst array's -> open -> 3 tekst array's end dan sluiten.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

18/08/2009 21:45:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php
    $array1
= array(
        array('type' => 'open', 'tekst' => 'open1'),
        array('type' => 'tekst', 'tekst' => 'tekst '),
        array('type' => 'tekst', 'tekst' => 'tekst2 '),
        array('type' => 'tekst', 'tekst' => 'tekst3 '),
        array('type' => 'tekst', 'tekst' => 'tekst4 '),
        array('type' => 'open', 'tekst' => 'open2'),
        array('type' => 'tekst', 'tekst' => 'tekst5 '),
        array('type' => 'tekst', 'tekst' => 'tekst6 '),
        array('type' => 'tekst', 'tekst' => 'tekst7 '),
        array('type' => 'sluit', 'tekst' => 'sluit1')
    );

    $array2 = array ();
    $type = null;
    $n = -1;
    foreach ($array1 as $v) {
        if ($v['type'] != $type) {
            if ($n >= 0) {
                $array2[$n]['tekst'] = trim ($array2[$n]['tekst']);
            }

            $type = $v['type'];
            $array2[++$n] = array ('type' => $type, 'tekst' => '');
        }

        $array2[$n]['tekst'] .= ' ' . $v['tekst'];
    }

    echo '<pre>' . print_r ($array2, true) . '</pre>';
?>
 
- SanThe -

- SanThe -

18/08/2009 22:01:00
Quote Anchor link
@Jan Koehoorn: Dat is weer een nette oplossing.
Maar kan jij kort uitleggen wat nou het verschil is tussen $n++ en ++$n?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

18/08/2009 22:05:00
Quote Anchor link
Hoi SanThe,

ja. De $n++ noemt men een postfix operator. Dat houdt in dat de variabele eerst gebruikt wordt in het statement en vervolgens opgehoogd. ++$n heet een prefix operator. In zo'n geval wordt de var eerst opgehoogd, en dan pas gebruikt.

Edit: kort voorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
    $n
= 0;
    $array = array ();
    $array[$n++] = 'Hallo wereld!';
    
    echo '<pre>' . print_r ($array, true) . '</pre>';

    $n = 0;
    $array = array ();
    $array[++$n] = 'Hallo wereld!';
    
    echo '<pre>' . print_r ($array, true) . '</pre>';
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
- SanThe -

- SanThe -

18/08/2009 22:15:00
Quote Anchor link
Perfecte uitleg. Bedankt.
 
Matthias R

Matthias R

18/08/2009 22:54:00
Quote Anchor link
@jan wat gaat dit verschil hebben in de output???
 
- Mark -

- Mark -

18/08/2009 23:01:00
Quote Anchor link
Bij de eerste wordt het $array[0] = 'Hallo wereld!'; en bij de tweede wordt het $array[1] = 'Hallo wereld!';
 
- SanThe -

- SanThe -

18/08/2009 23:02:00
Quote Anchor link
Kan je uiteraard zelf even uitproberen natuurlijk.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
Array
(
    [0] => Hallo wereld!
)

Array
(
    [1] => Hallo wereld!
)
 
Zero XT

Zero XT

19/08/2009 02:18:00
Quote Anchor link
Hartelijk bedankt Jan Koehoorn. Zoals SanThe al zei; een nette oplossing
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.