Array vraag

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer WO niveau voor predictive software

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf uit Den Bosch is om precies te zijn 15 medewerkers groot en ze ontwikkelen (predicitve) planning software. Dit doen zij voor allerlei mooie en bekende organisaties (bierbrouwerijen, gemeentes, oliemaatschappijen en diverse multinationals). Wegens meer en grotere vraag vanuit de klanten komen er nu posities vrij voor onder andere een .NET developer. Het bedrijf is goed met openbaar vervoer te bereiken. Functieomschrijving Je komt hier te werken in een team van 3 .NET developers en bent betrokken bij het gehele ontwikkelproces. Dus van idee naar ontwerp en van ontwikkeling tot testen en implementatie. Bij voorkeur ben je niet

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen, implementeren en testen van PHP-oplossingen en Apps voor klanten en bedrijfsprocessen; Opstellen van requirements en uitwerken van de oplossingen; Testen van software en borgen van een soepele overdracht, inclusief documentatie; Proactief adviseren vanuit eigen expertisegebied over ontwikkelingen en verbeterpunten in technische toepassingen en processen binnen de organisatie. Hier ga je werken De organisatie is een ambitieuze en vooruitstrevende speler in de markt in de regio Rotterdam. Ze zijn de snelst groeiende in hun branche. Met een excellent aanbod en service willen zij de beste keuze zijn voor hun bestaande en nieuwe klanten. Dit alles doen

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. Je gaat als Full stack developer aan de slag en gaat

Bekijk vacature »

C# Unity Developer

Functieomschrijving Ontwikkel jij mee door applicaties te bouwen die bijdragen aan het optimaliseren van processen? Voor een erkende werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een Unity C# Developer die graag de uitdaging aangaat! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de reeds draaiende applicaties. Bedrijfsprofiel Je komt te werken voor een internationale werkgever in regio Tilburg. Samen met een vooruitstrevend team

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gorinchem zijn wij op zoek naar versterking. Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back end werken! Bedrijfsprofiel Onze

Bekijk vacature »

Senior pega developer

You work on software that makes colleagues and customers happy! Thanks to your IT skills, De Mandemakers Groep really makes a difference for its customers. Do coding, testing and deployments make your heart beat faster? Then apply today as Senior Pega Developer at De Mandemakers Groep! Wat ga je doen? The job title gives it away: You will be developing Pega software. This ranges from technical design, coding and testing to test automation, deployments and bug fixing. Your goal is to continuously improve our systems so that colleagues can work efficiently and customers receive optimal service. You don't have to

Bekijk vacature »

Junior Low-code ontwikkelaar gezocht omgeving Arnh

Bedrijfsomschrijving Wij zijn een dynamisch IT-bedrijf dat zich richt op het stroomlijnen van bedrijfsprocessen en het creëren van ondersteunende applicaties. Onze kracht ligt in het combineren van zakelijk inzicht met IT-expertise via gestroomlijnde procesontwerpen en wendbare applicatieontwikkeling met behulp van Low-code technologieën. Als jonge professional krijg je de kans om samen te werken met een team van 15 deskundige collega's, verspreid over nationale en internationale locaties. We bieden je een leerzame omgeving waar je je vaardigheden kunt ontwikkelen en groeien in je rol als Low-code ontwikkelaar. Word jij onze nieuwe Junior Low-code Ontwikkelaar (OutSystems)? Versterk ons team en draag bij

Bekijk vacature »

.NET Developer C# VB

Samengevat: Deze werkgever is actief in software voor het matchen van vraag en aanbod van gebruikte auto-onderdelen. Ben jij een .NET Developer? Heb je ervaring met het ontwikkelen (REST) en integreren van webservices? Vaste baan: C# .NET Developer C# VB HBO €2.600 - €6.200 Wij ontwikkelen software om vraag en aanbod van onderdelen van personenauto's bij elkaar te brengen. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. De branche van dit bedrijf is Automotive. Functie: Voor de vacature als .NET Developer Dordrecht HBO ga je

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als Lead developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van circa 23 software engineers. Als team werken jullie agile en zijn termen als Continuous Integration en Continuous Delivery dagelijkse koek. Jullie werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel klanten een totaal oplossing aan te kunnen bieden. Jij wordt verantwoordelijk voor complete projecten waarbij jij als verantwoordelijke zorgt dat het project op de juiste manier blijft draaien. Zo haal jij ook de requirements op bij de klant en kijk jij samen met het team en met de salesafdeling hoeveel uren hiervoor nodig zijn. Daarnaast stuur jij jouw

Bekijk vacature »

SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 13382 Introductie We is looking for a HANA Developer to work for our client. The candidate has to have an experience in building Data Intensive Applications (DIA’s). The role of a HANA Developer at ASML involves working on building Data Intensive Applications in an industrial/enterprise environment. The primary responsibility is to handle data from various sources and determine the best way to structure it for use by data analysts, who will run queries and algorithms against it for predictive and prescriptive analytics through machine learning. Wat verwachten we van jou?

Bekijk vacature »

Backend Developer PHP Laravel SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Backend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf, in de regio Nieuw Vennep, zijn wij opzoek naar een ervaren Backend Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een

Bekijk vacature »

Lasrobot Programmeur

Over de functie Off-line programma’s maken die het beste resultaat bij de lasrobot mogelijk maken De programma’s met behulp van teach verder optimaliseren Proactief meedenken over oplossingen en over de juiste invulling van lasmallen Het lasrobotproces zoveel mogelijk optimaliseren Over het bedrijf Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de engineering, productie en assemblage van samengestelde plaatwerkproducten en monodelen uit metaal. Onze klant werkt samen met het team aan de mooiste producten van de toekomst. Binnen dit bedrijf staat een sterk team van specialisten op het gebied van industrial design, mechanical engineering, in-house prototyping en all-round projectmanagement. Met daarbij uiteenlopende kennis in

Bekijk vacature »

Junior Software developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een compact team met drie ervaren .NET ontwikkelaars. Wij werken op projectbasis en begeleiden zelf het hele traject van A tot Z. Wij bieden jou dan ook een brede functie aan met veel technische uitdaging! Ons traject ziet er als volgt uit: 1) Wij analyseren de behoefte van onze klant 2) Wij werken de behoefte uit en vertalen dit naar technische werkzaamheden en maken een uren/kosten schatting; 3) Wij gaan aan de slag met het ontwikkelen van het product met directe feedback van de klant, zodat datgene gerealiseerd wordt, wat gewenst is;

Bekijk vacature »

.NET Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een .NET Developer! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans en kijk snel of jouw vaardigheden aansluiten bij onderstaand profiel! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als .NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving Bergen. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en verricht betekenisvol werk. Binnen dit bedrijf wordt gewerkt aan de productie en ontwikkeling van medische middelen. Als .NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je wordt betrokken bij alle fasen van software

Bekijk vacature »
Paco de Wulp

Paco de Wulp

30/06/2015 01:47:23
Quote Anchor link
Ik heb de volgende gegevens:

auto1 kan geleverd worden in geel, groen en blauw
auto2 kan geleverd worden in oranje
auto3 kan geleverd worden in paars, rood en zwart.

Hoe zet ik deze gegevens nu in een array (naar ik aanneem een 2 dimensionele array) en hoe lees ik deze array weer uit ?

Volgende vraag:

Hoe zet ik deze 2D-array dan in de database ?
Gewijzigd op 30/06/2015 02:33:32 door Paco de Wulp
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 04:37:10
 
Ivo P

Ivo P

30/06/2015 02:43:26
Quote Anchor link
database:

tabel kleuren
id > kleur
1 > 'geel'
2 > 'groen'
3 > 'blauw'

tabel autos
id > auto
1 > 'auto1'
2 > 'auto2'
3 > 'auto3'

tabel auto_kleur

auto_id > kleur_id
1 > 1
1 > 2
1 > 3
2 > 3

dus 1 lijst met kleuren
1 lijst met auto's
en een koppeltabel om de auto's en kleuren te koppelen.
Dat opent ook de mogelijkheid dat de kleur geel niet alleen voor auto1, maar ook voor een andere auto gebruikt kan worden
 
Johan de wit

johan de wit

30/06/2015 02:57:56
Quote Anchor link
Ivo je bedoelt MySQL joinen?
Gewijzigd op 30/06/2015 02:58:30 door johan de wit
 
Ivo P

Ivo P

30/06/2015 04:46:35
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT autos.auto, kleuren.kleur
FROM autos
JOIN auto_kleur ak ON ak.auto_id = autos.id
JOIN kleuren ON kleuren.id = ak.kleur_id
 
Paco de Wulp

Paco de Wulp

30/06/2015 21:07:22
Quote Anchor link
Dank je Ivo, maar hoe zit het nu met die array.

Kan ik zoiets doen:

array [auto] [kleuren] =
[auto1][geel, groen, blauw]
[auto2][oranje]
[auto3][paars, rood, zwart]
Gewijzigd op 30/06/2015 21:08:28 door Paco de Wulp
 
Ivo P

Ivo P

01/07/2015 09:17:41
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$aArray
= array(); // leeg array klaar zetten
//  voer query uit

while($row = xxx_fetch()) { // fetch van jouw keuze
   $aArray[$row->auto][] = $row->kleur;  
}


var_dump($aArray);
?>
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

01/07/2015 11:15:21
Quote Anchor link
Gewoon print_r gebruiken of var_dump zoals ivo al aangaf om die arrays te bestuderen. Ik denk dat dat wel heel belangrijk is om het te leren.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php

// array van auto's
$cars = array(
    // associatieve array met kenmerken van één auto
    array(
        'id' => 1,
        'brand' => 'Volvo',
        // array met kleuren
        'colors' => array(
            'geel',
            'groen',
            'blauw'
        ),
    ),

    array(
        'id' => 2,
        'brand' => 'BMW',
        'colors' => array(
            'wit'
        ),
    ),
);


foreach($cars as $car)
{

    echo $car['brand'] . " leverbaar in de kleuren:\n";

    foreach($car['colors'] as $color)
    {

        echo $color . "\n";
    }
}


?>


Toevoeging op 01/07/2015 11:44:04:

Dit kan dus met arrays maar met een database is het anders. In de database moet je gewoon gaan opsplitsen in verschillende tabellen.

Je hebt in ieder geval een tabel cars nodig en een tabel colors. Dan zou ik kiezen voor een koppeltabel.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
tabel colors:
(color_id, color)
- 1, wit
- 2, groen
- 3, geel
- 4, blauw

tabel cars:
(car_id, brand)
- 1, Volvo
- 2, BMW

tabel cars_colors:
(car_id, color_id)
1, 3
1, 2
1, 4
2, 1


Om die kleuren weg te schrijven gewoon weer de foreach gebruiken als in bovenstaand voorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php

foreach($cars as $car)
{

    foreach($car['colors'] as $color)
    {

        // INSERT INTO cars_colors (car_id, color_id) VALUES ($car['car_id'], $color['color_id'])
    }
}

?>


Het probleem komt bij het selecteren:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
SELECT
    ca.car_id, ca.brand, co.color
FROM
    cars ca
JOIN
    cars_colors cc
ON
    ca.car_id=cc.car_id
JOIN
    colors co
ON
    cc.color_id=co.color_id


levert op:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php
array(
    array(
        'car_id' => 1,
        'brand' => 'Volvo',
        'color' => 'geel',
        ),
    ),

    array(
        'car_id' => 1,
        'brand' => 'Volvo',
        'color' => 'groen',
        ),
    ),

    array(
        'car_id' => 1,
        'brand' => 'Volvo',
        'color' => 'blauw',
        ),
    ),

    array(
        'car_id' => 2,
        'brand' => 'BMW',
        'color' => 'wit',
        ),
    ),
)

?>

dan moet je dat ALS JE DAT WILT zelf omzetten naar een multi array:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$cars
= array();
while($row = mysqli_fetch_assoc())
{

    $cars[$row['car_id']]['brand'] = $row['brand'];
    $cars[$row['car_id']]['colors'][] = $row['color']; // let op de extra []
}

echo '<pre>';
print_r($cars);
?>
Gewijzigd op 01/07/2015 12:02:11 door Frank Nietbelangrijk
 
Johan de wit

johan de wit

01/07/2015 13:28:52
Quote Anchor link
Ivo P op 30/06/2015 04:46:35:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT autos.auto, kleuren.kleur
FROM autos
JOIN auto_kleur ak ON ak.auto_id = autos.id
JOIN kleuren ON kleuren.id = ak.kleur_id




Ik denk dat je ak bent vergeten: JOIN kleuren ON kleuren.id = ak.kleur_id (JOIN kleuren ak ON kleuren.id = ak.kleur_id)
 
Paco de Wulp

Paco de Wulp

01/07/2015 14:39:09
Quote Anchor link
Wauw! geweldig. Ik ga hiermee aan de slag. Ik moet nog zoveel leren.
Dank.
 
Ivo P

Ivo P

01/07/2015 14:54:12
Quote Anchor link
@Johan

Nee toch?
Of snap ik gewoon niet wat je bedoelt?
 
Johan de wit

johan de wit

01/07/2015 23:40:38
Quote Anchor link
Ik weet het niet zeker dus vandaar dat ik naar vroeg hahaha jij weet zowiezo beter dan mij.

Ik dacht dat
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
JOIN kleuren ON kleuren.id = ak.kleur_id
moest zijn
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
JOIN kleuren ak ON kleuren.id = ak.kleur_id
Gewijzigd op 01/07/2015 23:42:29 door johan de wit
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.