array waarde echoën

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Laravel Developer

Functie omschrijving Voor een gave organisatie in de buurt van Den Bosch zoek ik een PHP developer. Het is van belang dat je kennis/ervaring hebt met het framework Laravel. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Andere taken zijn onder andere: documentatie schrijven over applicaties/uitleg geven over software en applicaties/ klantcontact over bestaande applicaties/applicaties optimaliseren. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van Den Bosch en is een klein bedrijf. Er werken circa

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Samen met je development team werk je Agile Scrum en met jullie gezamenlijke kennis en ervaring bepalen jullie samen de beste keuze voor techniek en architectuur. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en denkniveau • Je hebt goede kennis en ervaring met PHP • Je bent niet bang voor complexe projecten • Je werkt graag zelfstandig aan applicaties • Je bent altijd nieuwsgierig naar nieuwe

Bekijk vacature »

Web Application Developer

Dit ga je doen Samen met het team werk je aan de visualisatie functionaliteiten en hoe dit gebruikt kan worden in een operationele setting; Het ontwerpen, ontwikkelen, onderhouden en leveren van support betreft het Warehouse Management Systeem en de bijbehorende web visualisaties; Je gebruikt hierbijde tools WebGL en ASP.net; Het meewerken in implementatieprojecten; Het leveren van Go-Live Support; Sparren met jouw Amerikaanse collega's. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Web Application Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

Software Developer PHP

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Voor een opdrachtgever in de regio van Geldrop ben ik op zoek naar een Software Developer PHP. Jij krijgt een rol met veel verantwoordelijkheid in een groeiende organisatie. In deze functie werkt je voornamelijk remote en op een vast moment kom je met het team samen, om samen te werken en nieuwe doelen te bepalen. Wat ga je doen? Je wordt verantwoordelijk voor de interne applicatie; Je zorgt voor de doorontwikkeling van de applicatie: zowel back-end, front-end; De basis van het werk betreft front-end technieken; Periodiek bepaal je samen met

Bekijk vacature »

Low-code developer

Functie omschrijving Heb jij altijd al een training willen volgen in het buitenland? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alphen ad Rijn zijn wij op zoek naar kandidaten die aan de slag willen als Low Code Developer! Beschik jij over HBO/WO nivo, bij voorkeur Informatica, maar een ander technische opleiding zoals bijv. wiskunde, natuurkunde is ook goed. Heb jij aantoonbare affiniteit met IT en ben jij gedreven, enthousiast, communicatief vaardig en klantgericht? Lees dan snel verder! Je wordt getraind tot een volwaardig Low Code Developer, het traject ziet er als volgt uit: Start 1e week januari, opleiding van 3 weken

Bekijk vacature »

Back-end Developer Java

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van een zelfgebouwde applicatie in Java, Spring Framework, SQL, HTML, CSS en Javascript; End-to-end beheer m.b.t. de applicatie en koppelen van applicaties binnen het landschap; Ontwikkelen van rapportages voor de interne organisatie; Ontwikkelen van aanvullende functionaliteiten m.b.t. de applicatie; Uitvoeren van testen en code reviews. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die medische gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen en verbeteren van de kwaliteit van de zorg in heel Nederland.

Bekijk vacature »

Java Full Stack Developer

Java Full Stack developer What makes Cognizant a unique place to work? The combination of rapid growth and an international and innovative environment! This is creating a lot of opportunities for people like YOU — people with an entrepreneurial spirit who want to make a difference in this world. At Cognizant, together with your colleagues from all around the world, you will collaborate on creating solutions for the world's leading companies and help them become more flexible, more innovative and successful. And this is your chance to be part of the success story: we are looking for a (Senior) Java

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en staan

Bekijk vacature »

Software Developer PHP JavaScript Python HBO SQL

Samengevat: Wij zijn een softwarebedrijf voor Autodealers. Ben jij een Medior of Senior Software Developer? Heb je ervaring met PHP, JavaScript of Python? Vaste baan: Java.Developer Software HBO €3.000 - €5.200 Bij ons op de werkvloer is er een positieve en informele sfeer. Naast een goede begeleiding en een enthousiaste klantenkring biedt deze werkgever een prettige omgeving met zeer afwisselende werkzaamheden. Houd jij van aanpakken en denk je dat je deze uitdaging aankunt? Dan zoeken wij jou! Zij werken voor grote klanten. Zij doen omvangrijke projecten die we bij deze werkgever op kantoor realiseren (geen detachering). Zij werken met state-of-the-art

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een development team met één Senior .NET developer en één junior .NET developer. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit moment veel gebruik van .NET met ASP.NET. Komend kwartaal gaan wij wel gedeeltelijk overstappen naar .NET Core. Verder werken wij ook met SOAP, REST, JSON, HTML5, CSS3

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar MS Dynamics 365 Projecten

Samengevat: Deze werkgever is de kwaliteitsdienst in de tuinbouwsector. Ben jij een ervaren ontwikkelaar? Heb jij ervaring met Ms Dynamics 365 BC? Vaste baan: Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC ICT MBO 3.500 - 5.000 Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Ons bedrijf bewaakt en bevordert de kwaliteit van producten, processen en ketens in de tuinbouw. Wij kenmerken zich door openheid, ruimte voor initiatief, collegialiteit en zelfontplooiing. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Functie: Voor de vacature als Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Roelofarendsveen MBO

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Back end developer Onderwijssoftware

Functie Als back end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »
Jac E

Jac E

21/05/2016 18:48:20
Quote Anchor link
Ik krijg iets niet voor elkaar. Wie kan mij helpen?
Ik heb onderstaande array. Is het mogelijk dat ik de groente_omschrijving kan echoën (zonder "while loop") als ik alleen deze informatie heb: groente_nummer en groente_kleur?

Let op: groente_nummer kan soms gelijke waarden hebben. Bijvoorbeeld bij Appel.

Stel ik heb de waarde groente_nummer = 2 en groente_kleur = 2. Hoe kan ik de groente_omschrijving meteen echoën. In dit geval moet het antwoord zijn: Appel rood

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
[array_groente] => Array
        (
            [1] => Array
                (
                    [groente_id] => 1
                    [groente_nummer] => 1
                    [groente_kleur] => 1
                    [groente_omschrijving] => Banaan
                )

            [2] => Array
                (
                    [groente_id] => 2
                    [groente_nummer] => 2
                    [groente_kleur] => 1
                    [groente_omschrijving] => Appel groen
                )

            [3] => Array
                (
                    [groente_id] => 3
                    [groente_nummer] => 2
                    [groente_kleur] => 2
                    [groente_omschrijving] => Appel rood
                )

            [4] => Array
                (
                    [groente_id] => 4
                    [groente_nummer] => 3
                    [groente_kleur] => 1
                    [groente_omschrijving] => Peer
                )
         )
Gewijzigd op 21/05/2016 18:56:27 door Jac E
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 22:55:15
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

21/05/2016 19:00:27
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

echo $array_groente[3]['groente_omschrijving'];

?>
 
Jac E

Jac E

21/05/2016 19:07:09
Quote Anchor link
Bedankt Frank voor je reactie. Helaas heb ik die waarde [3] niet. Alleen groente_nummer en groente_kleur. Daar moet ik het mee doen. Zijn er dan nog mogelijkheden?
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

21/05/2016 23:55:50
Quote Anchor link
In de huidige opzet kan dat niet. Waar komt de data vandaan? Als het uit de database komt kun je het gewoon in de query oplossen. Je kunt natuurlijk ook bij het vormen van de data een mapping maken, bijvoorbeeld als volgt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
foreach ($array_groente as $groente) {
  $groente_map[$groente['groente_nummer']][$groente['groente_kleur']][] = $groente;
}

?>


Hierna kun je het array element eruit plukken met $groente_map[$nummer][$kleur].
Het is alleen een vreemde omweg.
 
Jac E

Jac E

22/05/2016 00:42:03
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
$resultaat_query = mysqli_query($con, "SELECT * FROM groente order by groente_id");
while ($groente_omschrijving = mysqli_fetch_assoc($resultaat_query)) {
$array_groente[$groente_omschrijving['groente_id']] = $groente_omschrijving;
}


[1] => Array
                (
                    [groente_id] => 1
                    [groente_nummer] => 1
                    [groente_kleur] => 1
                    [groente_omschrijving] => Tomaat
                )



E.e.a. komt inderdaad uit de database. Misschien toch handiger dan als het via een betere query gaat.
Ik weet alleen niet hoe.
Gewijzigd op 22/05/2016 00:56:50 door Jac E
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

22/05/2016 08:11:43
Quote Anchor link
Voor mij is het denk ik ietsje duidelijker wat je probeert te bereiken.

Je zou deze query kunnen gebruiken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT * FROM groente order by groente_id WHERE groente_nummer=2 AND groente_kleur=2


Je moet er echter wel rekening mee houden dat deze query nog steeds meer dan 1 rij terug zou kunnen geven. Ook kan het zijn dat er helemaal geen rij gevonden wordt die aan de opgegeven criteria voldoet. Wil je uitsluiten dat er meer dan één rij teruggegeven wordt dan kun je LIMIT 1 aan de query toevoegen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT * FROM groente order by groente_id WHERE groente_nummer=2 AND groente_kleur=2 LIMIT 1
 
Jac E

Jac E

22/05/2016 10:31:58
Quote Anchor link
Het werkt Frank. Bedankt. Het enige nadeel is eventueel dat ik nu per regel in een overzicht de hele database moet doorlopen. Vandaar dat ik dacht of het niet zo gemaakt kan worden dat je vooraf een "lijstje" maakt waar er steeds naar gekeken wordt wat de groente_omschrijving is als ik de waarde groente_nummer en groente_kleur doorgeef.

Dus ben ik ook wel benieuwd hoe de oplossing van Ben werkt. Bij mij doet hij het niet helaas. Wat doe ik verkeerd?

Ik heb even een test opstelling gemaakt wat ik nu heb (hij zou dus "Appel rood" moeten geven):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
$array_groente
= Array (
1 => Array ('groente_id' => 1, 'groente_nummer' => '1', 'groente_kleur' => '1', 'groente_omschrijving' => 'Banaan'),
2 => Array ('groente_id' => 2, 'groente_nummer' => '2', 'groente_kleur' => '1', 'groente_omschrijving' => 'Appel groen'),
3 => Array ('groente_id' => 3, 'groente_nummer' => '2', 'groente_kleur' => '2', 'groente_omschrijving' => 'Appel rood'),
4 => Array ('groente_id' => 4, 'groente_nummer' => '3', 'groente_kleur' => '1', 'groente_omschrijving' => 'Peer'),
);


foreach ($array_groente as $groente) {
  $groente_map[$groente['groente_nummer']][$groente['groente_kleur']][] = $groente;
}


$nummer = 2;
$kleur = 2;
echo $groente_map[$nummer][$kleur];
?>
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

22/05/2016 11:40:57
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
$array_groente
= Array (
1 => Array ('groente_id' => 1, 'groente_nummer' => '1', 'groente_kleur' => '1', 'groente_omschrijving' => 'Banaan'),
2 => Array ('groente_id' => 2, 'groente_nummer' => '2', 'groente_kleur' => '1', 'groente_omschrijving' => 'Appel groen'),
3 => Array ('groente_id' => 3, 'groente_nummer' => '2', 'groente_kleur' => '2', 'groente_omschrijving' => 'Appel rood'),
4 => Array ('groente_id' => 4, 'groente_nummer' => '3', 'groente_kleur' => '1', 'groente_omschrijving' => 'Peer'),
);


foreach ($array_groente as $groente) {
  $groente_map[$groente['groente_nummer']][$groente['groente_kleur']][] = $groente;
}


$nummer = 2;
$kleur = 2;
var_dump($groente_map[$nummer][$kleur][0]);
?>


Zoals je ziet bevat de mapping de array als inhoud, welke je kunt benaderen. Ook is het in de huidige opzet zo, dat je element 0 nog even moet toevoegen. Dat is een provisie voor als er meerdere items zijn met hetzelfde nummer en kleur. Als je zeker weet dat dat niet kan gebeuren kun je de laatste [] binnen de foreach weghalen, zoals dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
$array_groente
= Array (
1 => Array ('groente_id' => 1, 'groente_nummer' => '1', 'groente_kleur' => '1', 'groente_omschrijving' => 'Banaan'),
2 => Array ('groente_id' => 2, 'groente_nummer' => '2', 'groente_kleur' => '1', 'groente_omschrijving' => 'Appel groen'),
3 => Array ('groente_id' => 3, 'groente_nummer' => '2', 'groente_kleur' => '2', 'groente_omschrijving' => 'Appel rood'),
4 => Array ('groente_id' => 4, 'groente_nummer' => '3', 'groente_kleur' => '1', 'groente_omschrijving' => 'Peer'),
);


foreach ($array_groente as $groente) {
  $groente_map[$groente['groente_nummer']][$groente['groente_kleur']] = $groente;
}


$nummer = 2;
$kleur = 2;
var_dump($groente_map[$nummer][$kleur]);
?>
 
Jac E

Jac E

22/05/2016 17:02:54
Quote Anchor link
Dit werkt heel goed Ben! Duidelijk. Bedankt. Alleen probeer ik die 'Appel rood' alleen eruit te krijgen uit die array. Het lukt niet met (ik krijg dan de tekst 'Array' te zien):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$nummer = 2;
$kleur = 2;
echo $groente_map[$nummer][$kleur];
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

22/05/2016 17:08:30
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo $groente_map[$nummer][$kleur]['groente_omschrijving'];
?>


Het is een array in een array, en je moet hem dus ook als zodanig behandelen.
 
Jac E

Jac E

22/05/2016 17:17:03
Quote Anchor link
Inderdaad... Het werkt nu. Super bedankt Ben. En Frank natuurlijk ook.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.