array waarde echoën

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Traineeship Fullstack developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

Medior Mobile Developer iOS Amsterdam

Functie What will you be doing as Mobile Developer? As an iOS app developer you will work in a multidisciplinary team of app developers, web developers and designers. You will work on world-class apps that will be used by thousands of people. There is a lot of room for self-development on a technical and personal level. Together with the rest of the team you develop in the newest techniques and you go for the best quality. We work with Kotlin Multiplatform Mobile to develop hybrid apps and we guarantee quality with peer reviews, unit testing and we use a CI/CD.

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Create elegant interfaces using VueJS for thousands of users? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Front-end Developer. Thanks to your efforts, our services are always presented in style. As a Front-end Developer you are responsible for website development and improving customer experience based on data analyze. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Front-end Developer you score by: Writing elegant, testable components without side-effects to provide functionality to the users Website development, adding

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Software Developer .NET

Functie omschrijving .NET developer gezocht! Wij zoek op zoek naar een .NET Developer die zich niet uit het veld laat slaan voor een software bedrijf in de regio Veenendaal. Je gaat in deze functie aan de slag met het door ontwikkelen van bestaande producten en het ontwikkelen van nieuwe producten. Dit bedrijf ontwikkeld SaaS applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Verder bestaat je functie uit: Het ontwikkelen en bouwen van webapplicatie, mobiele applicaties en websites vallen onder jouw verantwoordelijkheden; Werken met onder andere .NET, C#, HTML/CSS, Javascript en MSSQL/Oracle Databases; Hierin werk je samen met andere developers en

Bekijk vacature »

Applicatiebeheerder/ Ontwikkelaar

Dit ga je doen - Verantwoordelijkheid dragen voor het complexe applicatielandschap; - Schakelen met eindgebruikers en leveranciers; - Verdeling in werkzaamheden tussen dagelijks beheer ontwikkelen; - Het analyseren van de behoeften van gebruikers en het vertalen hiervan naar functionele specificaties voor de applicaties; - Actief bijdragen aan het leveren van passende oplossingen voor het applicatielandschap. Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de regio van Amsterdam is een van de meest toonaangevende mediaorganisaties in Nederland. Door de organisatiecultuur krijg jij veel ruimte om initiatief te nemen en zelfstandig aan het werk te gaan. Samen met het IT team zorg

Bekijk vacature »

Dynamische Oracle/APEX Ontwikkelaar in de logistie

Bedrijfsomschrijving De organisatie in de regio Rotterdam is gespecialiseerd in het ontwikkelen van moderne webbased software voor de ERP branche. In totaal is er 20FTE aan specialisten actief binnen de organisatie. De ICT afdeling bestaat momenteel uit 15FTE. Ze groeien ontzettend hard en daarom zoeken zij een Oracle/APEX Developer die het reeds sterke team nog sterker komt maken. Hier werken ze op projectbasis voor verschillende grote organisaties in de logistieke sector. Het is een informele organisatie waarbinnen een fijne werksfeer heerst. Zoals aangegeven willen ze het team nog sterker maken en daarvoor zoeken ze bij voorkeur medior of senior Oracle/APEX

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Om half 9 kom jij binnen en pak jij als eerst natuurlijk een bakje koffie of thee. Vervolgens ga jij je voorbereiden op de stand-up van kwart voor 9. Zijn er bijvoorbeeld dingen waar jij nog tegen aan loopt? Of is er nog code die getest of gereviewd moet worden? Vervolgens starten jullie met de stand up en na de stand up zoeken jullie elkaar op en gaan jullie aan de slag. Als team met 6 developers werken jullie in drie wekelijkse sprints. Het einde van een sprint is altijd op een donderdag zodat jullie op vrijdag de demo

Bekijk vacature »

Full Stack C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Java developer

Functie Je gaat aan de slag als Tester voor een aantal mooie projecten. Je komt terecht in een DevOps team waar jij aan de slag gaat om de kwaliteit te waarborgen omtrent de maatwerk software voor de klanten. Je draait je hand er niet voor om de adviserende rol te bekleden op het gebied van testautomatisering en het opzetten van testframeworks. Zoals aangegeven ga je daadwerkelijk in het eigen team aan de slag en is het daarnaast ook gebruikelijk bij de klanten op locatie te komen om te werken aan de opdrachten. Je krijgt zodoende echt een mooie kijk in

Bekijk vacature »

Traineeship IT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte websites die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zit onze development afdeling en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé Medior Front-end Developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het uitwerken van designs tot functionele layouts Je

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie Als Senior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in ons Research & development team. Ons team bestaat uit 17 collega’s! Wij zijn momenteel druk bezig met het opzetten van een geheel nieuwe architectuur voor een nieuw product. Hierbij maken wij o.a. gebruik van VS2022 en .NET 6.0. Jouw functie is dan ook voornamelijk backend georiënteerd bij ons. Aangezien wij meetapparatuur ontwikkelen voor de chemische industrie is het ook erg belangrijk om kwalitatief hoogwaardige software te ontwikkelen voor de besturing hiervan. Verder ben jij verantwoordelijk voor het designen, implementeren en testen van nieuwe features. Ook zorg jij voor toekomstbestendige

Bekijk vacature »

JAVA Programmeur

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving We zoeken per direct enthousiaste software engineers die ons team komen versterken.We werken in DevOps teams met een sterk gevoel voor verantwoordelijkheid. Er wordt nauw samengewerkt met ons Business analyse team (BAT), met onze uitvoerende medewerkers en met de DevOps teams onderling binnen het domein. Het liefst hebben we veel en vaak interactie met onze interne en externe eindgebruikers om zo de juiste dingen te maken. We werken multidisciplinair in een dynamische omgeving. Achtergrond opdracht De Businesseenheid Examens is verantwoordelijk voor de logistiek van de staatsexamens Voortgezet (speciaal) onderwijs, Nederlands als 2e taal en schoolexamens. In het kader

Bekijk vacature »
Jac E

Jac E

21/05/2016 18:48:20
Quote Anchor link
Ik krijg iets niet voor elkaar. Wie kan mij helpen?
Ik heb onderstaande array. Is het mogelijk dat ik de groente_omschrijving kan echoën (zonder "while loop") als ik alleen deze informatie heb: groente_nummer en groente_kleur?

Let op: groente_nummer kan soms gelijke waarden hebben. Bijvoorbeeld bij Appel.

Stel ik heb de waarde groente_nummer = 2 en groente_kleur = 2. Hoe kan ik de groente_omschrijving meteen echoën. In dit geval moet het antwoord zijn: Appel rood

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
[array_groente] => Array
        (
            [1] => Array
                (
                    [groente_id] => 1
                    [groente_nummer] => 1
                    [groente_kleur] => 1
                    [groente_omschrijving] => Banaan
                )

            [2] => Array
                (
                    [groente_id] => 2
                    [groente_nummer] => 2
                    [groente_kleur] => 1
                    [groente_omschrijving] => Appel groen
                )

            [3] => Array
                (
                    [groente_id] => 3
                    [groente_nummer] => 2
                    [groente_kleur] => 2
                    [groente_omschrijving] => Appel rood
                )

            [4] => Array
                (
                    [groente_id] => 4
                    [groente_nummer] => 3
                    [groente_kleur] => 1
                    [groente_omschrijving] => Peer
                )
         )
Gewijzigd op 21/05/2016 18:56:27 door Jac E
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 10:00:51
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

21/05/2016 19:00:27
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

echo $array_groente[3]['groente_omschrijving'];

?>
 
Jac E

Jac E

21/05/2016 19:07:09
Quote Anchor link
Bedankt Frank voor je reactie. Helaas heb ik die waarde [3] niet. Alleen groente_nummer en groente_kleur. Daar moet ik het mee doen. Zijn er dan nog mogelijkheden?
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

21/05/2016 23:55:50
Quote Anchor link
In de huidige opzet kan dat niet. Waar komt de data vandaan? Als het uit de database komt kun je het gewoon in de query oplossen. Je kunt natuurlijk ook bij het vormen van de data een mapping maken, bijvoorbeeld als volgt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
foreach ($array_groente as $groente) {
  $groente_map[$groente['groente_nummer']][$groente['groente_kleur']][] = $groente;
}

?>


Hierna kun je het array element eruit plukken met $groente_map[$nummer][$kleur].
Het is alleen een vreemde omweg.
 
Jac E

Jac E

22/05/2016 00:42:03
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
$resultaat_query = mysqli_query($con, "SELECT * FROM groente order by groente_id");
while ($groente_omschrijving = mysqli_fetch_assoc($resultaat_query)) {
$array_groente[$groente_omschrijving['groente_id']] = $groente_omschrijving;
}


[1] => Array
                (
                    [groente_id] => 1
                    [groente_nummer] => 1
                    [groente_kleur] => 1
                    [groente_omschrijving] => Tomaat
                )



E.e.a. komt inderdaad uit de database. Misschien toch handiger dan als het via een betere query gaat.
Ik weet alleen niet hoe.
Gewijzigd op 22/05/2016 00:56:50 door Jac E
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

22/05/2016 08:11:43
Quote Anchor link
Voor mij is het denk ik ietsje duidelijker wat je probeert te bereiken.

Je zou deze query kunnen gebruiken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT * FROM groente order by groente_id WHERE groente_nummer=2 AND groente_kleur=2


Je moet er echter wel rekening mee houden dat deze query nog steeds meer dan 1 rij terug zou kunnen geven. Ook kan het zijn dat er helemaal geen rij gevonden wordt die aan de opgegeven criteria voldoet. Wil je uitsluiten dat er meer dan één rij teruggegeven wordt dan kun je LIMIT 1 aan de query toevoegen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT * FROM groente order by groente_id WHERE groente_nummer=2 AND groente_kleur=2 LIMIT 1
 
Jac E

Jac E

22/05/2016 10:31:58
Quote Anchor link
Het werkt Frank. Bedankt. Het enige nadeel is eventueel dat ik nu per regel in een overzicht de hele database moet doorlopen. Vandaar dat ik dacht of het niet zo gemaakt kan worden dat je vooraf een "lijstje" maakt waar er steeds naar gekeken wordt wat de groente_omschrijving is als ik de waarde groente_nummer en groente_kleur doorgeef.

Dus ben ik ook wel benieuwd hoe de oplossing van Ben werkt. Bij mij doet hij het niet helaas. Wat doe ik verkeerd?

Ik heb even een test opstelling gemaakt wat ik nu heb (hij zou dus "Appel rood" moeten geven):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
$array_groente
= Array (
1 => Array ('groente_id' => 1, 'groente_nummer' => '1', 'groente_kleur' => '1', 'groente_omschrijving' => 'Banaan'),
2 => Array ('groente_id' => 2, 'groente_nummer' => '2', 'groente_kleur' => '1', 'groente_omschrijving' => 'Appel groen'),
3 => Array ('groente_id' => 3, 'groente_nummer' => '2', 'groente_kleur' => '2', 'groente_omschrijving' => 'Appel rood'),
4 => Array ('groente_id' => 4, 'groente_nummer' => '3', 'groente_kleur' => '1', 'groente_omschrijving' => 'Peer'),
);


foreach ($array_groente as $groente) {
  $groente_map[$groente['groente_nummer']][$groente['groente_kleur']][] = $groente;
}


$nummer = 2;
$kleur = 2;
echo $groente_map[$nummer][$kleur];
?>
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

22/05/2016 11:40:57
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
$array_groente
= Array (
1 => Array ('groente_id' => 1, 'groente_nummer' => '1', 'groente_kleur' => '1', 'groente_omschrijving' => 'Banaan'),
2 => Array ('groente_id' => 2, 'groente_nummer' => '2', 'groente_kleur' => '1', 'groente_omschrijving' => 'Appel groen'),
3 => Array ('groente_id' => 3, 'groente_nummer' => '2', 'groente_kleur' => '2', 'groente_omschrijving' => 'Appel rood'),
4 => Array ('groente_id' => 4, 'groente_nummer' => '3', 'groente_kleur' => '1', 'groente_omschrijving' => 'Peer'),
);


foreach ($array_groente as $groente) {
  $groente_map[$groente['groente_nummer']][$groente['groente_kleur']][] = $groente;
}


$nummer = 2;
$kleur = 2;
var_dump($groente_map[$nummer][$kleur][0]);
?>


Zoals je ziet bevat de mapping de array als inhoud, welke je kunt benaderen. Ook is het in de huidige opzet zo, dat je element 0 nog even moet toevoegen. Dat is een provisie voor als er meerdere items zijn met hetzelfde nummer en kleur. Als je zeker weet dat dat niet kan gebeuren kun je de laatste [] binnen de foreach weghalen, zoals dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
$array_groente
= Array (
1 => Array ('groente_id' => 1, 'groente_nummer' => '1', 'groente_kleur' => '1', 'groente_omschrijving' => 'Banaan'),
2 => Array ('groente_id' => 2, 'groente_nummer' => '2', 'groente_kleur' => '1', 'groente_omschrijving' => 'Appel groen'),
3 => Array ('groente_id' => 3, 'groente_nummer' => '2', 'groente_kleur' => '2', 'groente_omschrijving' => 'Appel rood'),
4 => Array ('groente_id' => 4, 'groente_nummer' => '3', 'groente_kleur' => '1', 'groente_omschrijving' => 'Peer'),
);


foreach ($array_groente as $groente) {
  $groente_map[$groente['groente_nummer']][$groente['groente_kleur']] = $groente;
}


$nummer = 2;
$kleur = 2;
var_dump($groente_map[$nummer][$kleur]);
?>
 
Jac E

Jac E

22/05/2016 17:02:54
Quote Anchor link
Dit werkt heel goed Ben! Duidelijk. Bedankt. Alleen probeer ik die 'Appel rood' alleen eruit te krijgen uit die array. Het lukt niet met (ik krijg dan de tekst 'Array' te zien):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$nummer = 2;
$kleur = 2;
echo $groente_map[$nummer][$kleur];
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

22/05/2016 17:08:30
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo $groente_map[$nummer][$kleur]['groente_omschrijving'];
?>


Het is een array in een array, en je moet hem dus ook als zodanig behandelen.
 
Jac E

Jac E

22/05/2016 17:17:03
Quote Anchor link
Inderdaad... Het werkt nu. Super bedankt Ben. En Frank natuurlijk ook.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.