automatisch ingevulde cm omrekenen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP developer (Laravel, Docker, Gitlab-CI)

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit 4 ontwikkelaars. Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. Een groot deel van de systemen is gebouwd met behulp van het Laravel framework en PHP (minimaal 7.2), Docker voor lokaab gebruik en Gitlab-CI voor het deployen

Bekijk vacature »

Als Front-end developer samenwerken met de beste c

Functie Momenteel zijn we voor één van de projecten bij hun key partner, een voorloper in de energiesector, op zoek naar gedreven Front-end developers. Ze nemen de lead in dit project en werken uitsluitend met vooruitstrevende technologieën. Ze verwachten dat de technologie die hier wordt ontwikkeld uiteindelijk door veel meer grote corporates, in verschillende sectoren zal worden toegepast. Dit is dan ook een heel uitdagend project om aan mee te gaan werken. Het team bestaat o.a. uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van

Bekijk vacature »

Microsoft Acess Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Software Developer, en komen de volgende kennisgebieden jou niet vreemd voor: MS Acces, C# & SQL? Vind jij het daarnaast leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een bijzondere branche? Lees dan snel verder! Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te

Bekijk vacature »

Software Developer (Junior functie)

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een Software Developer! Sta jij in de startblokken om je carrière te beginnen en kan je niet wachten om toffe software te gaan ontwikkelen? Kortom, ben je onlangs afgestudeerd of sta je op het punt om je papiertje te behalen? Voor een IT dienstverlener dat gespecialiseerd is in Microsoft technologie zijn wij op zoek naar C#.NET Developers. Het bedrijf heeft meerdere klanten in regio Utrecht waar je permanent kan komen te werken. Kom je liever te werken bij een klein softwarebedrijf of bij een groot consultancy bureau? Dat is helemaal aan jou de keuze!

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

(Junior) PHP Ontwikkelaar bij een retail bedrijf i

Bedrijfsomschrijving Ben jij een ervaren PHP ontwikkelaar met een passie voor retail en ICT? Wil jij werken in een team dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van uitdagende applicaties voor een groot retailbedrijf in Delft? Dan zijn zij op zoek naar jou! Functieomschrijving Als PHP Ontwikkelaar werk je in een team aan de ontwikkeling van applicaties die door de gehele organisatie worden gebruikt. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, testen en implementeren van deze applicaties. Je werkt hierbij nauw samen met andere ontwikkelaars, projectmanagers en stakeholders binnen de organisatie. Je taken bestaan onder andere uit: Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en

Bekijk vacature »

.NET Developer Senior

Dit ga je doen Het ontwikkelen van backend applicaties in C#; Het maken van vele koppelingen met andere ERP-applicaties zoals JD Edwards en SAP; Je bent (mede) verantwoordelijk voor het opstellen van technisch ontwerpen voor de te ontwikkelen software oplossingen; Je bent gemiddeld 90% van je tijd inhouse oplossingen aan het ontwikkelen en testen. De overige 10% van je tijd ben je bij klanten op locatie om oplossingen te implementeren, klanten te begeleiden en de software verder te innoveren; Naast het zelfstandig ontwikkelen van software oplossingen ben je ook bezig met het waarborgen van je contacten bij de klant, het

Bekijk vacature »

Lasrobot Programmeur

Over de functie Off-line programma’s maken die het beste resultaat bij de lasrobot mogelijk maken De programma’s met behulp van teach verder optimaliseren Proactief meedenken over oplossingen en over de juiste invulling van lasmallen Het lasrobotproces zoveel mogelijk optimaliseren Over het bedrijf Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de engineering, productie en assemblage van samengestelde plaatwerkproducten en monodelen uit metaal. Onze klant werkt samen met het team aan de mooiste producten van de toekomst. Binnen dit bedrijf staat een sterk team van specialisten op het gebied van industrial design, mechanical engineering, in-house prototyping en all-round projectmanagement. Met daarbij uiteenlopende kennis in

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar .NET te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Je komt hier terecht bij een door-en-door softwarebedrijf, waarbinnen meerdere SaaS pakketten worden ontwikkelt voor diverse sectoren. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de logistieke en medische branche. Deze organisatie kenmerkt zich door de hoge mate van complexiteit in de applicaties, wat betekent dat jij je hier niet zal gaan vervelen. Integendeel: Jij gaat hier elke dag ontzettend veel leren en je in razend tempo ontwikkelen als C# .Net Developer met focus op back-end. Het team bestaat uit ongeveer 20 personen personen, waarvan het grootste deel zich richt op software development. De sfeer is informeel en professioneel. De producten

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

C# Unity Developer

Functieomschrijving Ontwikkel jij mee door applicaties te bouwen die bijdragen aan het optimaliseren van processen? Voor een erkende werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een Unity C# Developer die graag de uitdaging aangaat! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de reeds draaiende applicaties. Bedrijfsprofiel Je komt te werken voor een internationale werkgever in regio Tilburg. Samen met een vooruitstrevend team

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een andere uitdaging? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een Fullstack developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in

Bekijk vacature »

Front-end developer (React)

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Senior developer (PHP en VB.NET)

Functie De development afdeling bestaat uit 2 teams. Het productteam (10 developers) is verantwoordelijk voor verschillende applicaties met als doel om zoveel mogelijk te automatiseren en uit te werken tot standaard software. Met diverse Solutions Architecten en ervaren developers denken ze voortdurend mee met hun klanten en bouwen ze de basis van het uiteindelijke maatwerk dat wordt geleverd. Hiernaast hebben ze een maatwerk/projectteam. Dit team bestaat momenteel uit 8 developers (junior tot senior) en is verantwoordelijk voor het maatwerk in hun klantprojecten. Momenteel zijn ze op zoek naar een senior developer die aan de slag gaat in het productteam. Hierin

Bekijk vacature »

Senior Software Developer C++

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Vacature ID: 13342 Introductie Do you want to work for one of the most innovative companies located in the region of Eindhoven. Currently Due to growth we are looking for a Senior Software Developer. Our client is a high-tech company with international roots and can provide you with a challenging opportunity. Functieomschrijving Responsibilities: Design, develop, and maintain high-quality software applications in C++ Collaborate with other engineers, product managers, and stakeholders to understand requirements and develop solutions Write clean, maintainable, and efficient code Conduct thorough testing and debugging to ensure high-quality software Optimize applications for

Bekijk vacature »
Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

25/11/2015 19:48:20
Quote Anchor link
Ik ben bezig met een form waarin mensen zoals eerder verteld een grootte (PX), lettertype, kleur en text in kunnen vullen en dat dat vervolgens verschijnt boven het form.

Wat ik beter zou vinden is dat mensen niet 1 grootte in px invullen, maar 2 groottes (hoogte, breedte) in cm, en de pagina het omrekent naar px om het juist te kunnen laten zien in het voorbeeldje. Wel moet ik hoogte en breedte gewoon kunnen onthouden (om dat in het overzichtje op pagina 2 terug te laten komen).
Hoe kan ik dat doen. Wat ik nu heb is het volgende;
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
<style>
textarea {
    margin-left:100px;
}
button {
    margin-left:100px;
}
input {
    margin-left:100px;
}
</style>
<script src="http://code.jquery.com/jquery-1.5.js"></script>
<div id="container">
    Voorbeeld<br>
    <p id="container"></p>
</div><form method="POST" action="plaklettersverwerken2.php">    
      <b>Grootte in cm:</b><br>
      <textarea name="fontSize" id="fontSize" cols="50" rows="2"></textarea>    <br>
      <b>Lettertype:</b><br>
      <textarea name="fontFamily" id="fontFamily" cols="50" rows="2"></textarea><br>
      <b>Kleur:</b><br>
      <textarea name="fontColor" id="fontColor" cols="50" rows="2"></textarea>    <br>  
      <b>Text:</b><br>
      <textarea name="textarea" id="textarea" onkeyup="countChar(this)" cols="50" rows="10"></textarea> <br>
        Standaardbedrag per letter:<br>
      <textarea id="price" name="price" readonly>7.50</textarea><br>
        Het aantal tekens:    <br>
      <textarea id="charNum" name="charNum" readonly></textarea><br>
      <input type="submit" name="go" value="Save Changes!">
    </form>    
    <button id="button">Bekijk hier het voorbeeld</button>
<script>
var container = document.getElementById('container');

document.getElementById('button').addEventListener('click', function() {

    (container.style.fontSize = document.getElementById('fontSize').value;
    container.style.fontFamily = document.getElementById('fontFamily').value;
    container.style.color = document.getElementById('fontColor').value;
    container.style.color = document.getElementById('textarea').value;
});

var textarea = document.getElementById('textarea');
var container = document.getElementById('container');

document.getElementById('textarea').addEventListener('keydown', function() {
    container.innerHTML = textarea.value;
});</script>
<script>
$( document.body )
  .click(function() {
    $( document.body ).append( $( "<div>" ) );
    var n = $( "text" ).length;
    $( "span" ).text( "There are " + n + " text.");
  })
  // Trigger the click to start
  .trigger( "click" );
</script><br>
    <script>
      function countChar(val) {
        var len = val.value.length;
        if (len >= 500) {
          val.value = val.value.substring(0, 500);
        } else {
          $('#charNum').text(0 + len);
        }
      };
</script>
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 10:12:36
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

25/11/2015 20:04:30
Quote Anchor link
Als je een definitie hebt van hoeveel px 1 cm is is dat geen punt, maar dat verschilt per monitor. Misschien dat je daar eerst over wilt nadenken?
 
Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

25/11/2015 20:07:16
Quote Anchor link
Volgens een website is 1 centimeter 37.795275591 px.
 
Eddy E

Eddy E

25/11/2015 22:01:44
Quote Anchor link
Afhankelijk van het aantal DPI.
Als je retina-schermen hebt is dat maar de helft (denk aan de Apple x2-images).
En op je scherm kan je 1920x1080 draaien, maar op hetzelfde scherm ook 800x600.
Dan wordt een 'pixel' zoals jij in CSS kan aansturen echt anders.

Maar...

CSS kan ook gewoon met mm en cm over weg!

Toevoeging op 25/11/2015 22:03:31:

Dus dit kan prima:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
div.a4formaat
{
width: 210mm;
height: 29.7cm; /* = 297mm */
}


dus ga niet rekenen: laat de browser dat gewoon doen.
 
Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

26/11/2015 09:01:24
Quote Anchor link
Thanx voor de tip. Weet iemand ook hoe ik (bijv met js of iets anders) ervoor zorg dat als iemand zoals gezegd een grootte van letters in cm invult en hij het voorbeeld wilt zien, de code zijn ingevulde cm automatisch veranderd in px.
 
Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

01/12/2015 12:35:37
Quote Anchor link
bump
 
Ivo P

Ivo P

01/12/2015 12:40:20
Quote Anchor link
http://www.w3schools.com/cssref/pr_font_font-size.asp
http://www.w3schools.com/cssref/css_units.asp

ook voor je font kun je cm gebruiken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
.foo {
  font-size: 1cm;
}



http://www.w3schools.com/cssref/tryit.asp?filename=trycss_unit_cm
Gewijzigd op 01/12/2015 12:42:38 door Ivo P
 
Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

03/12/2015 10:40:31
Quote Anchor link
Thanks, dat is inderdaad het beste en makkelijkste. Dat is dus gefixt.
Nu wil ik dat de persoon de totaalprijs kan doen, alleen mijn PHP-code pakt Money_format niet:
Met de volgende code haalt hij de info uit de form die op de vorige pagina stond.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27

<?php
  /* ensure that the data has been posted */
  if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {

    /* read the data from $_POST */
    $fontSize = $_POST['fontSize'];
    $fontFamily= $_POST['fontFamily'];
    $fontColor= $_POST['fontColor'];
    $textarea= $_POST['textarea'];
    $charnum= $_POST['charNum'];
    $price= $_POST['price'];
    

    /* here you can do whatever you want with the data, output it, store it in a database ... */

    echo "Grootte: ".$fontSize."cm<br>";
    echo "Lettertype: ".$fontFamily."<br>";
    echo "Kleur: ".$fontColor."<br>";
    echo "Aantal letters: ".$charnum."<br>";
    echo "Tekst: ".$textarea."<br>";
    echo "Prijs per letter: ".$price;
    
    $area = $charnum*$price;
    print "<h2>DE PRIJS</h2>";
    print money_format("%.2n", $area);
  }
?>


Uiteindelijk moet hij bij print money_format de totaalprijs laten zien (prijs per letter * aantal letters). Alleen dan geeft hij de volgende error:

Fatal error: Call to undefined function money_format() in C:\xampp\htdocs\plakletters\PlaklettersVerwerken2.php on line 25

Of hij herkent Money_format niet goed, of hij geeft aan dat er iets is met $area. Dat zijn de twee dingen die ik me kan voorstellen. Maar hiervoor liet ik de prijs zien zonder het in euro`s te doen en toen weergaf hij de variabele $area wel goed.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/12/2015 10:46:23
Quote Anchor link
Aldus money_format
Quote:
The function money_format() is only defined if the system has strfmon capabilities. For example, Windows does not, so money_format() is undefined in Windows.
 
Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

03/12/2015 10:55:31
Quote Anchor link
Wat is een goed vergelijkbare manier?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/12/2015 11:02:23
 
Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

04/12/2015 09:04:40
Quote Anchor link
Thanx. Ook dat werkt nu perfect.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.