avatar, bericht inhoud

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Cobol Applicatieontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving In de applicatie ETM

Bekijk vacature »

Als PHP developer (Symfony) bijdragen aan betere z

Functie Als Medior/Senior PHP developer wordt er een mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed in een team kunt opereren waar kennis wordt gedeeld en er bijvoorbeeld codereviews plaatsvinden. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden geactualiseerd.

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een PHP developer die affiniteit heeft met C++. Ben jij reeds afgestudeerd of heb je al een paar jaar ervaring? Lees snel verder en kijk of dit iets voor jou is! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ervaren .NET Developer gezocht! Wij zoeken een ervaren .NET developer die aan de slag gaat voor een softwarebedrijf in de regio Rhenen. In deze rol ben jij zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Daarnaast houdt jij je bezig met de nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en product specialisten om mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken voor snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Klanten van deze

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

C#.NET/Unity Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar. Dit bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling van WMS Software (C#/Unity & SQL). Past dit bij jou? Lees snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Samen met 6 applicatieontwikkelaars hebben jullie de verantwoordelijkheid voor de uitbreiding en ontwikkeling van de webapplicaties; Het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de huidig draaiende applicaties; Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software. Bedrijfsprofiel Wie

Bekijk vacature »

Frontend Developer Vue Nuxt HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever levert elke dag betere digitale gebruikerservaringen. Ben jij geschikt als frontend Developer? Heb je ervaring met Vue en Nuxt? Vaste baan: Front-End Developer HBO €3.100 - €4.600 Zij bieden opdrachtgevers een complete dienstverlening op gebied van ontwerpen en ontwikkelen van websites, zoekmachine optimalisatie, online adverteren, content marketing en conversie verbetering. Zij werken met een eigen ontwikkeld CMS. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als PHP developer en zoek je een leuke platte organisatie? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie As a Senior .NET developer you will work in our Research & development team. Our team consists of 17 colleagues! We are currently busy setting up a completely new architecture for a new product. We use VS2022 and .NET 6.0 for our new product. Your function is therefore mainly backend oriented. Since we develop measuring equipment for the chemical industry, it is also very important to develop high-quality software for its control. You are also responsible for designing, implementing and testing new features. For this position its also very important to ensure future-proof and sustainable architecture. Eisen - A

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »

Back-end developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde SQL Developer/ functioneel consultant. Jij wordt verantwoordelijk voor zowel het ontwerpen en implementeren van SQL-databases als voor het in kaart brengen van de bedrijfsprocessen van een organisatie en het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Ontwerp en implementatie van SQL-databases: Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Analyse van bedrijfsprocessen: Je analyseert de bedrijfsprocessen van de organisatie om de behoeften van de klant te begrijpen en te vertalen naar

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »
Rob Heinz

Rob Heinz

04/04/2007 22:31:00
Quote Anchor link
Hallo phpers,
alweer een vraag van mij:
ik heb in mijn pm message systeem een probleempje.
ik wil de avatar (staat als 'url' in tabel users) van de persoon hebben van wie ik het bericht heb gekregen de afzender staat als 'from' in tabel messages maar het lukt mee steeds niet,

nog een vraag:
ik heb een probleem als ik teveel typ en ik lees mijn bericht komt hij helemaal uitgestrekt in mijn venster terwijl ik gewoon op enter heb geduwt
hoe kan ik dit verranderen ? en dat als de zin te lang word dat hij dan automatisch in de volgende regel verder gaat?

Alvast bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 20:21:27
 
Rob

Rob

04/04/2007 22:43:00
Quote Anchor link
Je moet de /r of /n veranderen in <BR>
Kijk: Hier het script van een oud message systeem van me:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
<link rel="stylesheet" href="../stijl.css" type="text/css">
<?php
include("accountsettings.php");
include("header.php");
$msgid=$_GET['bericht'];
$res = mysql_query("SELECT msg_id, accountnaam AS sender, subject, body, timesended FROM messages LEFT JOIN accounts ON sender = id WHERE recipient = $accountid AND msg_id = $msgid" );
if (!$res) {
    print mysql_error();
    echo "Dit bericht bestaat niet (meer).";
    exit();
}

$row = mysql_fetch_assoc($res);
if (!$row['sender']) {
echo "<BR><HR><H2>JE PROBEERD ANDERMANS MAIL TE LEZEN! JE NAAM STAAT GEREGISTREERD.</H2><HR><BR>";
}
else {
echo "<H3>Bericht Lezen:</H3>";
echo "<BR>";
echo '<P>Bericht ontvangen op: '.$row['timesended'].'. Ontvangen van: '.$row['sender'].'.</P>';
echo "<BR>";
echo '<P ALIGN="center">Onderwerp: \''.$row['subject'].'\'</H3>';
for($a=0; $a < mysql_num_rows($res);$a++)
    {

        $row['body']      = eregi_replace("\n", "<br>", $row['body']);
        
include("smileysarray.php");
        foreach($smiles as $smile=>$image)
        {

            $row['body'] = str_replace($smile,"<img src=../images/smileys/".$image.".gif>", $row['body']);
         }
    }

echo '<P>Bericht: \''.$row['body'].'\'</P>';
echo "<BR>";
echo "<HR>";
echo '<A align="center" HREF="newmessage.php?mailto='.$row['sender'].'&about=RE: '.$row['subject'].'">Mail '.$row['sender'].' terug</A>';
mysql_query("UPDATE messages SET gelezen=1 WHERE msg_id = $msgid" );
}

?>


Dit si dus het uitlezen van het bericht. Het gaat dus om deze regel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$row['body']=eregi_replace("\n", "<br>", $row['body']);

Edit:
Dit gaat over je laatste vraag xD

[edit2]Sorry voor spelfouten (A)[/edit2]
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Rob
 
Rob Heinz

Rob Heinz

04/04/2007 23:03:00
Quote Anchor link
zo heb ik het gedaan
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
<?php
error_reporting(E_ALL);
include("./inc/config.inc.php");
logincheck();

include("ubb.php");
  
$userQuery = mysql_query("SELECT login, cash FROM `[users]` WHERE login='".$_SESSION['login']."'");
$data = mysql_fetch_assoc($userQuery);

mysql_query("UPDATE `[users]` SET online=NOW() WHERE login='".$data['login']."'");
?>

<html>
<head>
<title>lees</title>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="css-v1.css">
</head>
<form method="get">
<table cellpadding="2" cellspacing="0" align="center">
<tr>
<td class="subTitle" align="left" colspan="2">Bericht</td>
</tr>
<?php
// verwijderen
if(isset($_GET['verwijder'])) {
// html weergeven
echo '<tr><td class="mainTxt" colspan="2" width="420">';
$id = htmlentities(mysql_real_escape_string($_GET['verwijder']));
$query = mysql_query("SELECT `to` FROM `[messages]` WHERE id='". $id ."'");
$bericht = mysql_fetch_assoc($query);

    $id = $_GET['verwijder'];
    if(!is_numeric($id)) {
    echo 'Je id is niet geldig</td></tr>';
    exit;
    }

        elseif($data['login'] != $bericht['to']) {
        echo 'Je id is niet geldig</td></tr>';
        exit;
        }

        else
        {
             mysql_query("DELETE FROM `[messages]` WHERE id='". $id ."'");
             echo 'Bericht is succesvol verwijderd';
        }
}


if(isset($_GET['id'])) {
$id = htmlentities(mysql_real_escape_string($_GET['id']));
$query = mysql_query("SELECT `from`, `to`, `message`, `subject` FROM `[messages]` WHERE id='". $id ."'");
$bericht = mysql_fetch_assoc($query);
if(!is_numeric($id)) {
echo 'Je id is niet geldig</td></tr>';
exit;
}

    elseif($data['login'] != $bericht['to']) {
    echo 'Je id is niet geldig</td></tr>';
    exit;
    }

    else
    {
    mysql_query("UPDATE `[messages]` SET `read`='1' WHERE id='". $id ."'");
?>

<table width=98% height="153" align="center" cellpadding="2" cellspacing="0">
<tr>
      <td align="left" class="mainTxt" width="135">Van: <a href="profile.php?x=<?=$bericht['from'];?>">
        <?=$bericht['from'];?>
      </a></td>
            <td align="left" class="mainTxt" width="811">Onderwerp:
              <?php if(empty($bericht['subject'])) { echo 'Geen onderwerp'; } else { echo $bericht['subject']; } ?></td>
</tr>
      <tr>
<?php
$plaatjeid
= ($bericht['from']);
$plaatje = mysql_query("SELECT 'url' FROM `[users]` WHERE `from`='{$bericht->login}'");
?>
  
                 <td align="left" class="mainTxt" width="135">
                 <p><img height="100" src="<?=($plaatje);?>" width="100" border="0" class="profiel" /><br>
                 </p>
        </td>
                <td align="left" class="mainTxt" colspan="2"><?=($bericht['message']);?></td>
                
</tr>
<tr>
    <td class="mainTxt" colspan="3" align="left"><a href="nieuw_bericht.php?naam=<?=$bericht['from'];?>&onderwerp=<?php if(empty($bericht['subject'])) { echo 'Geen onderwerp'; } else { echo $bericht['subject']; } ?>"><b>Reageer</b></a> - <a href="lees.php?verwijder=<?=$id;?>"><b>Verwijder</b></a></td>

</tr>
</table>
</form>
<?php
}
 }

 ?>

</body>
</html>

Edit:

waar zou ik het moeten plaatsen?
en men ubb codes doen het ook niej :|

Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Rob Heinz
 
Rob Heinz

Rob Heinz

05/04/2007 13:15:00
Quote Anchor link
iemand die dit weet ik krijg die ubb codes maar niet goed en ik wete ook niet waar ik :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$row['body']=eregi_replace("\n", "<br>", $row['body']);  
moet plaatsen en hoe dit werkt en hoe ik dit moet aanpassen aan de mijne?


Ook wet ik niet waarom mijn ubb codes het niet doen?
 
Bart

Bart

06/04/2007 09:30:00
Quote Anchor link
op de laatste vraag heb ik een oplossing :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$bericht
=$_POST['bericht'];
//wat is het bericht ?
$bericht=htmlspecialchars($bericht);
//dit moet eerst, anders heb je altijd ipv. een break het teken <br />
$bericht=nl2br($bericht);
//alle enters worden <br />'s
?>
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

06/04/2007 10:18:00
Quote Anchor link
FROM is geregistreerd.
Gebruik een andere naam. :)

EDIT:
Quote:
UPDATE `[messages]` SET `read`='1' WHERE id='". $id ."'");

Afval hoort in de afvalbak.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
$sql
= mysql_query("UPDATE [messages] SET read='1' WHERE id='". $id ."'"); // [messages] ??!!
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jesper Diovo
 
Rob Heinz

Rob Heinz

07/04/2007 20:30:00
Quote Anchor link
Maar bij men ubb ik heb hem tog gewoon ge included? ksnap niet waarom hij het niet doet?
 
- SanThe -

- SanThe -

07/04/2007 20:35:00
Quote Anchor link
@Djemo: Als je toch aan het ruimen bent, gooi dan ook die [ en ] in de afvalbak. Verder kunnen getallen gewoon zonder quotes worden ingevuld.
 
Rob Heinz

Rob Heinz

07/04/2007 20:49:00
Quote Anchor link
Weet egt niemand waarom mijn ubb codes het niet doen heeft miss iemand een ubb tutorial voor me?
 
Leroy Boerefijn

Leroy Boerefijn

07/04/2007 21:05:00
Quote Anchor link
volgensmij staan er hier nog wel ubb scripts op phphulp.. moet je ff zoeken ;)
Offtopic:
een pm message system??
dit staat dus voor
personal message message system :P
 
Rob Heinz

Rob Heinz

07/04/2007 23:04:00
Quote Anchor link
Gelukt kheb include verranderd in require en nu doet hij het wel bedankt voor jullie hulp =)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.