Bedrijfsgeheim

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

SQL Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Jij gaat in deze functie aan de slag met uitdagende projecten en het creëren van maatwerk software, vooral middels SQL. Iedere klant/project is weer anders, maar dat maakt dit bedrijf en de functie erg uniek & uitdagend. Verder heb je de volgende taken: Ontwikkelen en ontwerpen van SQL databases. T-SQL wordt hierbij gebruikt als programmeer laag; Optimalisatie van query's, voor een verbeterde efficiency; Begeleiden van junior developers, mits je dit leuk vindt; Heb je meer interesse in een rol als consultant, dan is dit ook mogelijk. Je heb hier meer

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Voor een opdrachtgever in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een programmeur. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op

Bekijk vacature »

Informeel bureau zoekt Senior PHP developer

Functie Als senior PHP developer neem je het voortouw in ontwikkeltrajecten en ben je in staat werk uit te leggen aan collega’s om zo je kennis met hen te delen. Je deinst niet terug voor ingewikkelde projecten. Deze zie jij alleen maar als uit uitdaging. Je werkt doorlopend aan klantcases (en hierdoor je klant echt leert kennen), maar toch ben je afwisselend bezig. Dit alles in een vrije en ontspannen werksfeer, met een team van gelijkgestemde. Binnen de development teams werken ze met o.a. PHP, Laravel, React, Node, Elastic, Amazon AWS, JIRA, Solid, Domain-driven-design, Doctrine, Redis, docker, Kubernetes, CI, PHP

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Voor een opdrachtgever, met een prachtig kantoor in omgeving Wateringen zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind jij het leuk om in een Agile/Scrum omgeving te werken? Wil jij

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf. Lees dan snel verder! Voor deze functie zoeken wij een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Daarnaast begeleid je complexe projecten, wij zoeken iemand die altijd kansen ziet en waarbij het glas altijd half vol is. Voor deze functie zoeken wij een Developer met ervaring op het gebied van .NET die deze organisatie gaat versterken. Binnen de organisatie ga jij je vooral bezighouden met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Fullstack developer (NodeJS, React, AWS)

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam, maar zoals gezegd komt er veel meer bij kijken dan alleen maar ontwikkelen. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden maar hiernaast doe je doorlopend onderzoek naar de inzet van bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Maar waar staan ze nu? Na een onderzoeksfase van ruim een jaar zijn

Bekijk vacature »

Low Code Ontwikkelaar

In het kort Als Low Code Developer werk je aan projecten bij en voor onze klanten, waarbij je voor het ontwikkelen van de oplossingen een technisch low-code platform gebruikt. Samen met het team streef je naar de beste oplossing en bepalen jullie de juiste aanpak. Je rol is divers en je bent van begin tot eind betrokken bij de ontwikkeling zowel de back-end en de front-end van de applicatie. Naast de ontwikkeling en oplevering, breng je ook advies uit aan de klant waarom bepaalde keuzes worden gemaakt. Je bent dan ook communicatief sterk en kunt je keuzes goed (inhoudelijk) onderbouwen.

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte websites die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zit onze development afdeling en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé Medior Front-end Developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het uitwerken van designs tot functionele layouts Je

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel verder en laat wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot aantal creatieve en ambitieuze ontwikkelaars. Ze

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer gezocht!

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het devlopmenttean. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met de

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Als Java Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van nieuwe en bestaande webservices; Het uitbreiden van functionaliteiten binnen de producten- en dienstenportefeuille; Het werken aan gegevensuitwisseling met bijvoorbeeld SOAP; Testen van frameworks met gebruik van UNIT en Selenium. Hier ga je werken De organisatie waar je komt te werken is een semi-overheidsinstelling, gesitueerd in Utrecht en zorgt voor een goede samenwerking tussen verschillende overheidsinstanties. Het is een familiaire club die gaat voor kwaliteit en langdurige relaties. Zo zorgen zij ervoor dat er op grote schaal vertrouwelijke informatie tussen verschillende overheidsinstellingen wordt uitgewisseld. Hun werk zorgt

Bekijk vacature »

SQL database ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij niet bang voor complexe algoritmes? Schikt het schrijven van procedures in T-SQL jouw niet af en heb jij al de nodige informatie in SQL, dan is functie precies wat voor jou! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat werken aan de complexere projecten waar jij van A tot Z bij betrokken bent. Je gaat zorg dragen voor het ontwerp, de ontwikkeling en het updaten van SQL databases. Dit doe je op basis van T-SQL. Jij bent van start tot finish betrokken bij de projecten die jij leidt. Je houdt contact met klanten en

Bekijk vacature »

Front-end developer (React)

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2

Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/03/2021 22:18:58
Quote Anchor link
Als ik het zo hoor, dan zou ik voor je eigen gemoedsrust toch je best doen om het in eigen beheer te houden.

Jouw code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php

$calculation
= $response1 + $response2;
echo $calculation;

?>

Klant zou jouw code tegen de afspraak overnemen en maakt er dit van:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php

$result
= $answer1 + $answer2;
echo $result;

?>

Flauw voorbeeldje, maar ga nu maar eens aan een rechter zonder verstand van zaken uitleggen dat dit gewoon jouw code is maar met andere variabelenamen ...

Ondanks dat je dus een afspraak hebt, is het maar de vraag wat die waard is op het moment dat die klant een paar heel kleine dingen wijzigt.
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 11:41:06
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

04/03/2021 08:27:36
Quote Anchor link
Zo'n flauw voorbeeld is het niet hoor, want het geeft een oplossingsrichting aan. Stel, de software doet iets met a en b om op c uit te komen: f(a,b) = c. De klant kan dan a, b en c zelf on-premise opslaan als je de functionaliteit f() op een andere manier toegankelijk maakt.

Een API in de cloud is daarvoor dé oplossing, alleen moet je de bouwstenen wel ontleden. Misschien is dat een werkbaar compromis: de klant heeft alle data en jij houdt het 'algoritme' verborgen.
Gewijzigd op 04/03/2021 08:28:04 door Ward van der Put
 
Ad Fundum

Ad Fundum

04/03/2021 10:47:22
Quote Anchor link
Mijn idee zou dan zijn om een klantomgeving op te zetten als een soort van satellietprogramma, met code dat geen of weinig bedrijfsgeheimen bevat. De database kan opgesplitst, PostgreSQL heeft daarvoor opties als FOREIGN TABLES, en dblink waardoor ik twee voordelen behoud: data-manipulatie zoveel mogelijk bij de bron houden, en de oplossingsrichting blijft bij het programma, het domein waar ik het meest in thuis ben.
Met een TLS-verbinding naar de on premise database, in een VPN huls is dat alles veilig genoeg.
 
Thom nvt

Thom nvt

04/03/2021 14:54:36
Quote Anchor link
Als dat een optie is, kun je dan niet beter de boel opknippen in verschillende dedicated microservices waarbij het niet-geheime gedeelte bij de klant draait en de rest op eigen infra?
Foreign tables over internet klinkt mij niet als een fantastisch idee, dat kan met latencies e.d. nog wel eens rare dingen opleveren. Moet er wel bij zeggen dat ik er geen ervaring mee heb.
 
Ad Fundum

Ad Fundum

04/03/2021 16:15:19
Quote Anchor link
Microservices zijn voor de structuur van mij applicatie helaas geen optie, maar ik word wel blij van dit soort ideeën. Ik wil het graag zo breed mogelijk bekeken hebben voordat ik definitief een richting op beweeg.

Foreign tables voorzien in een behoefte van externe storage. Latencies zijn inderdaad een probleem, vooral als queries niet goed worden geoptimaliseerd. En dat gebeurt nog wel eens. Ik heb er al mee geëxperimenteerd en ben er wel een beetje uit.

De applicatie gebruikt toch niet altijd alle data tegelijk uit een foreign table, maar het maakt heel erg uit hoe je queries schrijft. Als het niet lekker loopt merk je het vanzelf, een query met een onhandige JOIN die niet wordt geoptimaliseerd gaat van een paar msec ineens naar seconden tot (veel) erger.

Het helpt dan om eerst alleen de nodige foreign data op te halen in een WITH-statement, voordat de rest van de query wordt uitgevoerd.
Daar waar het niet lekker blijft lopen is dblink een optie, je kunt daarmee eerst queries door de foreign server laten uitvoeren en in de eigen database verder werken met het resultaat.

Ik geloof dat daarmee het plaatje behoorlijk compleet begint te worden. Twee eigen bare metal servers (eentje als fail-over) extern hosten, daarop PHP / PostgreSQL als SaaS, en een On Premise klantomgeving met PHP / PostgreSQL met foreign tables.
Verwerking op de eigen servers, die de data niet hoeven op te slaan.
Databeveiliging op de klantomgeving met SSE, codebeveiliging via IonCube. Klantomgeving koppelen via VPN.

Zo kan ik mijn systeem verder integreren met andere klantsystemen zonder dat het bedrijfsgeheim veel risico loopt. En als de klant niet heeft betaald en de grace periode is verlopen dan heb ik altijd een stok achter de deur.
Als de klant huiverig is voor gebrek aan continuïteit is er ook nog zoiets als een i-DEPOT waarmee e.a.a. geborgd kan worden. Dan wordt het af te nemen product SaaS & On Premise, en komt er niet te veel spanning tussen verantwoordelijkheid en afhankelijkheid.

Lang verhaal, maar als iemand nog wat wil toevoegen: graag!
Gewijzigd op 04/03/2021 16:21:40 door Ad Fundum
 
Thom nvt

Thom nvt

05/03/2021 09:20:43
Quote Anchor link
Niet om gelijk je idee en motivatie de grond in te boren maar houd er wel rekening mee dat servers beheren écht een vak apart is.
Er worden dagelijks nieuwe vulnerabilities bekend die je allemaal zelf zal moeten patchen.
Voor een kernel-update moet een machine bijvoorbeeld herstarten dus moet je ook rekening met redundancy, high-availibility, etc. om nog niet te spreken van disaster-recovery.
Zeker in zakelijke context is het niet zo simpel als een Apache/PostgreSQL servertje opspinnen en je er nooit meer druk om maken.

Ik kan hele boeken volschrijven over waar je allemaal aan moet denken, om je een idee te geven van de schaal en mijn ervaring:
Ik ben 8 jaar terug begonnen voor een MKB-bedrijf een enterprise webplatform te schrijven in PHP, wat uitgerold werd op eigen hardware. Dat was verdeeld over 5 fysieke machines en ongeveer 15 VMs en kostte ongeveer 30% van mijn tijd om te beheren.
Na 5 jaar ben ik overgestapt naar een ander bedrijf en doe daar de infra-kant waar wij als team ~3000 VMs en een Kubernetes platform beheren (private cloud dus) en daar hebben we met 8 man een dagtaak aan, ondanks alle automatisering.

Ik wil hier prima over doorpraten en/of e.e.a. toelichten/uitdenken maar ik denk dat dat nogal buiten de scope van dit forum en draadje gaat :)

Denk er goed over na of je dit soort taken er bij wil of dat je een managed VPS afneemt zodat je het uitbesteed.
Gewijzigd op 05/03/2021 09:29:07 door Thom nvt
 
Ad Fundum

Ad Fundum

05/03/2021 11:46:17
Quote Anchor link
Nogmaals bedankt Thom, een gewaarschuwd mens telt voor twee.
Ik wil inderdaad liever geen infra beheren, dus ik zal uitkijken naar dedicated servers.

Kubernetes klinkt eng. Ondanks de video https://www.youtube.com/watch?v=4ht22ReBjno is het voor mij niet te volgen, kortweg te complex... dan zou je dat ook moeten uitbesteden, en die risico's contractueel afdekken?
 
Thom nvt

Thom nvt

05/03/2021 12:00:14
Quote Anchor link
Als je al containerized wil draaien, wat ik iig voor databases voorlopig afraad, zou je dat kunnen inhuren. Amazon, Azure, AliCloud en Google leveren allemaal managed Kubernetes omgevingen.
Kubernetes is een mooie technologie maar heeft een vrij steile leercurve, niet iets wat je in productie omgevingen wil gaan leren.
In de basis is het een verzameling APIs waarmee je middels yaml files Docker containers op start maar het kan veel meer. Het is in feite een datacenter in een (extreem configureerbaar) doosje.

Ik zou in jouw geval kijken naar een managed VPS oplossing, dan neem je in feite alleen rekenkracht af en besteed je al het beheer en onderhoud uit. Hosted.nl levert die dienst bijvoorbeeld: https://www.hosted.nl/managed-vps/

Edit: Dat is natuurlijk duurder dan een "kale" VPS huren bij bijvoorbeeld TransIP maar je koopt in feite al het beheer en de verantwoordelijkheid daarvoor af.
Updates, server downtime, etc. is dan niet jouw probleem meer, daar betaal je de provider voor.
Gewijzigd op 05/03/2021 12:02:34 door Thom nvt
 
Ad Fundum

Ad Fundum

08/03/2021 08:48:33
Quote Anchor link
Wederom bedankt Thom, ik kijk er naar.
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.